Hva skal du se etter når du velger en klappstol?

Hva skal du se etter når du velger en klappstol?

Nå står mange overfor problemet med begrenset plass. Den ideelle løsningen på dette problemet er å kjøpe sammenleggbare stoler. Det er viktig å vite hvordan du velger riktig møbel..

Visninger

Det er mange forskjellige klappstoler i dag. Det kan bli:

  • Myk. Sammenleggbare modeller med myke seter er veldig populære. De kan installeres hjemme eller på en isolert loggia. Som regel forringes polstring av slike møbler raskt fra eksponering for høy luftfuktighet og temperaturendringer. Derfor er myke modeller ikke en veldig god løsning for kjøkken og balkong. Det er bedre å fjerne stolene fra loggiaen hvis den ikke er isolert.

Myke modeller antar en ganske romslig design, så de tar mye plass. Bedre hvis de ligger i hjørnet. Når det gjelder loggia, er det bedre å sette dem på slutten. Modeller på en metallramme er veldig pålitelige, men slike foldestoler er bare egnet for å sitte med myke puter. Samtidig ser de mer kompakte ut og tar svært lite plass..

  • Lenestol-seng. Denne modellen er den mest massive. Når den brettes ut, kan den erstatte et fullverdig soveplass. Når den er brettet, kan det være en vanlig myk stol hvor du kan sitte og ha det hyggelig. Den kan brukes når det plutselig kommer gjester. Dette designet kan enkelt hjelpe dem med å ta imot dem hvis de bestemmer seg for å overnatte. Tilgjengelig med eller uten armlener. Sistnevnte er mer kompakte, og produkter med armlener er mye mer komfortable.

  • Flett. Den kan lages i form av en stol med et mykt eller hardt sete med armlener, eller den kan presenteres som en vanlig stol. Naturlige materialer brukes til fremstilling, inkludert fleksible treslag. I tillegg er disse modellene mer motstandsdyktige mot ytre påvirkninger. De er installert både i huset og på gaten, så vel som på loggiaen, selv når den ikke er isolert.

Du kan sette et mykt sete på det og slappe av. Denne stolen er kompakt og tar liten plass, så den er egnet for små rom, balkonger og verandaer.

  • solseng. En slik stol kan representere et helt hvilested. Utad ligner den en stol, men har en uttrekkbar fotstøtte. Dermed kan du slappe av og slappe av på verandaen eller loggiaen. Disse produktene har ofte en kurvstruktur og er flotte for enhver balkong..

  • Folding. Disse stolene er veldig små og tynne når de er brettet. Det er ganske vanskelig å sitte komfortabelt og slappe av på dem, men de er i stand til å oppfylle rollen som et fullverdig sete. De passer for alle områder av rommet. I tillegg er de veldig mobile og har en interessant design..

Det er modeller som utfolder seg med muligheten til å endre ryggstøtten. Produktet på baksiden har støtter, som omarrangeres langs stangen inn i festet, og endrer dermed hellingsvinkelen. På denne måten kan du justere dette designet for individuelle parametere. Det kompakte sammenleggbare bordet er perfekt for åpne balkonger og verandaer, da det praktisk talt ikke inneholder myke elementer. Noen av dem bruker tekstilelementer som seter, men disse er ofte de mest motstandsdyktige stoffene mot ytre påvirkninger..

Et sammenleggbart bord kan også være med eller uten rygg. Det siste alternativet er det mest kompakte og er en ministol med kryss-tverrstøtter. Dette produktet bretter seg til ett vertikalt plan og kan stues bort i ethvert skap eller skyves inn i et fritt rom..

Slike stoler kan brukes til å arrangere en balkong, til et bad, samt til en stue i tilfelle mangel på seter. For stuen brukes modeller med sete oftere. Kjøkkenet er ofte utstyrt med sammenleggbare barstoler i t -banen..

En klappstol er veldig behagelig og funksjonell, slik at du kan organisere et hvilested. En slik musling kan være egnet for å sove. I den kalde årstiden kan de settes inn i huset, og i den varme årstiden – på balkongen. Foldemodeller kalt “spaserstokk” er populære blant jegere..

Materiale

For fremstilling av foldestoler brukes den mest pålitelige og motstandsdyktige mot ytre påvirkninger, samt ekstreme temperaturer og høy luftfuktighet. Dette skyldes at foldestoler ofte tas ut på gaten eller på balkongen i de varmere månedene. I tillegg må de være motstandsdyktige mot direkte sollys. Det vil si at produktets overflater ikke skal falme..

Oftest brukes tre til produksjon. Dette er et helt miljøvennlig og komfortabelt design..

Den mest pålitelige er modellen med en metallramme. Den eneste ulempen med modeller laget av dette materialet er at det ikke er veldig behagelig å sitte på dem uten pute. Foldestoler i metall er de dyreste, men allikevel allsidige. De er ofte installert på gaten eller på en åpen loggia..

De billigste er plastmodeller. Disse inkluderer gjennomsiktige stoler. De er ikke veldig pålitelige, men samtidig har de et interessant design og fargevalg. Plaststoler kan falme i solen, så man bør være mer oppmerksom på plasseringen, samt ta hensyn til plastens kvalitet. Plastprodukter er helt ikke miljøvennlige, så det er bedre å plassere dem på åpne balkonger.

Kryssfiner -modeller er også populære. Denne stolen er en utmerket erstatning for tremodellen, da den er rimeligere. Disse elementene er også ganske holdbare og har vanligvis en interessant dekorativ finish. Et annet pålitelig alternativ er den sammenleggbare stolen i aluminium. Disse produktene er veldig holdbare og tåler mye vekt. Modeller med krombelegg ser veldig fine ut. Dette elegante alternativet er perfekt for hi-tech eller techno balkonger..

Skinnmodeller regnes som ganske luksuriøse. Dessuten kan det være både øko-skinn og naturlige materialer..

Hele rammen og setene er trukket over med skinn, eller en kombinert versjon av skinn med metall eller skinn med tre brukes. I sistnevnte tilfelle brukes den kun til setetrekk eller ryggstøtteelementer. Foldestoler er også laget av flokk. De er ganske pålitelige og populære..

Modeller laget av kunstig og naturlig rotting ser veldig vakre ut. Oftest er dette bøyde interiørelementer, som kjennetegnes ved elegansen av former og glatte linjer. Naturrotting er et fleksibelt treverk som er preget av stor styrke og glatte overflater. Wicker -modeller er installert på romslige loggier i hus på landet. De suppleres med et salongbord laget av et lignende materiale. De er motstandsdyktige mot ytre påvirkninger og er perfekte for installasjon på åpne balkonger.

Størrelsen

Som regel er alle sammenleggbare stoler ganske kompakte. De kan variere i sittende høyde. Den lille foldestolen er perfekt for alle balkonger. Videre kan den enten være høy med lange støtter eller lav. Høyden på en slik struktur kan avhenge av nivået på vinduene, hvis du legger den på balkongen..

De største er sammenleggbare modeller som er i stand til å organisere et soveplass. Men de kan nå 2 m i utbrettet form og 70-80 cm i bredden. Små stoler, som foldes ut fra et rett plan til en vanlig krakk med krøll, har veldig kompakte parametere: 50 x 50 cm og enda mindre når den brettes ut.

Farge

Fargedesignet på modeller av foldestoler kan være veldig variert. Dette skyldes det faktum at slike produkter oftest vises på en balkong eller veranda i sommersesongen, og derfor prøver de å fylle rommet med lyse farger. Tradisjonelt er fargen valgt avhengig av interiøret i rommet..

Den mest allsidige er den hvite klappstolen. Dette skyldes det faktum at slike møbler ikke falmer i solen og vil se luksuriøse ut..

Den svarte stolen er også veldig allsidig. Dette belegget er egnet for ethvert mørkt interiør. Hvis du vil legge til lyse farger i det indre av en loggia eller et annet rom, bør du kjøpe en oransje, gul, lysegrønn eller blå stol. For å dekorere en balkong i lysere, pastellfarger, er en beige, blekrosa, ferskenversjon perfekt. Elfenbensmodeller ser nøytrale ut.

Formen

Når de er brettet, er de fleste standard kompakte stoler rektangulære eller firkantede. Når de brettes ut, kan de ha hvilken som helst form, det avhenger av typen stol og formen på setet. Så en rund stol ser veldig fin ut. Den tar veldig lite plass og er veldig kompakt.

En klappstol kan også være rund eller oval. Men sjeselongene er rektangulære i formen. Oftest er setene til foldestoler i form av en firkant, siden de er de mest praktiske å plassere på dem..

Typer

Alle sammenleggbare balkongstoler er delt inn i tre hovedtyper:

  • Krakk. Denne modellen har ingen rygg og armlener. Den er egnet som et ekstra reservedelssete. Ofte plasseres de mot veggen slik at de kan lene seg på albuene. De tar veldig lite plass og har som regel ett eller fire ben – støtter.

  • solseng. Dette er den største typen klappstol. Det er en modell med en utstående del som lar deg strekke bena og plassere dem på bordoverflaten.

  • Lenestol. En sammenleggbar modell av denne typen er mer kompakt enn en sjeselong, men større enn en krakk. Den har komfortable armlener og et ryggstøtte som kan justeres veldig ofte. Lenestolen brukes oftere for installasjon på mer klassiske balkonger. Slike modeller gir kos til rommet og lar deg skape en virkelig hjemmekoselig atmosfære hvor du kan slappe av etter en hard dag på jobben..

Konstruksjonsmekanisme

Foldestoler er ofte designet med en standard mekanisme. Så den har støtter som kan justeres og festes sikkert. Som regel, ved utvidelse, brettes de fire benene i par på tvers, og setet er sikkert festet i en posisjon parallelt med ryggen.

Det er også modeller der ryggen hviler tilbake og festet den holdes på settes inn i hullene på baksiden av bena. Mekanismen er mer pålitelig og praktisk, og dessuten har den muligheten til å justere.

Fyllstoff

Skumgummi brukes veldig ofte som fyllstoff for sammenleggbare stoler. Det er et ganske mykt materiale som holder formen godt. Således, når du sitter på denne stolen, vil du ikke falle ned. Den brukes som fyllstoff for myke seteputer, siden den er i stand til å lage en flat overflate under ethvert stoff, selv den tynneste..

Sintepon, batting, latex brukes også som fyllstoffer. Disse materialene er mindre holdbare, så det er best å ikke bruke dem på balkonger i vått vær. Bokhvete, skall av polyuretan og andre bulkmaterialer brukes også som fyllstoff. De er godt fordelt inne og er flotte for transformatormodeller..

Komponenter

Som tilbehør kan slike modeller ha avtagbare sider – støtter, justerbart ryggstøtte og fotstøtte. Alle disse komponentene kan inkluderes i samme modell eller i forskjellige produktalternativer. Avtagbare seter og armlenedeksler brukes også som tilbehør. I regnvær kan du ta dem av og la stolen stå ute eller på balkongen. ta den på igjen.

tilleggsegenskaper

Foldestolen er et veldig lett og behagelig funksjonelt alternativ. På noen bretteprodukter kan du ligge i stedet for en hengekøye eller sitte halvt sittende og lese en bok. Noen modeller er flotte for å drikke te på balkongen.

Komfortable modeller med ryggstøtter og mulighet for justering lar deg også sitte på en balkong eller veranda og jobbe på en bærbar datamaskin.

Sete

Hver myk klappstol har et ekstra, oftest avtagbart sete. De mest pålitelige materialene brukes til fremstilling. Kunstlær brukes ofte som møbeltrekk, men dette er ikke et veldig naturlig og pustende materiale, så du kan ikke sitte på en slik stol på lenge. I tillegg har den en tendens til å falme. Tekstiler brukes også til møbeltrekk..

Setet kan presenteres som en hard base med en myk pute eller uten en hard base. Det siste alternativet ser ut som et ganske tett lerret strukket mellom støttene, som ikke strekker seg i det hele tatt. Det er modeller med solide seter laget av tre, rotting og andre tette materialer.

Stil

Sammenleggbare bord i tre er perfekte for å dekorere et rom eller en balkong i miljø- eller landlig stil. Som regel har de en veldig enkel design og en naturlig treaktig nyanse. Noen overflater blir til og med bevisst ubehandlet..

Den sammenleggbare trestolen er også perfekt for rom og verandaer i rustikke private hus. Så du kan interessant innrede et landsted og fylle det med en følelse av hjemmekomfort..

Den høyglanste klappstolen i skinn brukes ofte til interiør i loftstil. Også for slike lokaler kjøpes modeller fra grovere materialer. Loggier som er klassiske i design, er veldig ofte utstyrt med flettet rottingmodeller. Oftest har de en mørkere nyanse sammenlignet med andre modeller..

Design

Utformingen av en slik stol kan variere i nærvær av praktiske tilleggselementer. Noen produkter med armlener er utstyrt med en koppholder. Det er hyggelig å slappe av på et slikt bord på en varm sommerdag og legge seg ned og putte en brus i en glassholder. Det er også en veldig behagelig modell med et trinn og utendørs produkter med tak. Den nyeste modellen lar deg bli kvitt de irriterende solstrålene og ta en lur i varmt vær. De er også flotte for utendørs balkonger.

Hvordan velge?

Når du velger en stol, vær mer oppmerksom på materialet den er laget av. Det må være et materiale som er motstandsdyktig mot ytre påvirkninger. Det er bedre hvis setet er hardt, siden myke modeller i frisk luft samler mye støv og smuss, spesielt hvis vinduene er åpne på balkongen. Stoffet blir raskt skittent og absorberer all lukt.

Når du velger, vær oppmerksom på påliteligheten til foldemekanismen.

Sittet på produktene skal være behagelig. Derfor er det bedre å kjøpe modeller med et hardt sete, siden de ikke spenner eller bøyer seg. Det er også komfortable buede modeller, hvis seter følger formen på menneskekroppen..

Det er viktig at stolen er lett, siden alle sammenleggbare modeller må være mobile, slik at de kan omorganiseres når som helst eller tas med på landet for en piknik.

Derfor er en annen hovedkvalitet en stol bør ha, kompakthet..

Fordeler og ulemper

Sammenleggbare kompakte stoler til balkongen har mange fordeler. Så dette er veldig praktiske og mobile produkter som enkelt kan overføres fra en del av rommet til en annen eller tas ut på gaten. En annen viktig fordel er den lille størrelsen på slike produkter. De tar veldig lite plass og passer perfekt inn i selv det minste rommet, inkludert balkongen.

Også bemerkelsesverdig er interessant design og design av slike produkter. Nå presenterer designere et stort antall interessante modeller som kjennetegnes ved sin originalitet og vakre design. En viktig fordel er den lave prisen på disse produktene. De er generelt veldig rimelige på grunn av sin lille størrelse og enkle design..

Men disse produktene har noen ulemper. Så de er ikke designet for tunge, kompakte foldestoler vil ikke tåle hver person. Det er bedre å bruke dem bare for personer med en liten bygning. Slike modeller passer ikke alltid inn i klassisk interiør. I pretensiøs interiør kan de se litt latterlige ut. Dette skyldes særegenheten til deres mekanisme og design..

En annen ulempe er skjørheten til mange modeller. Så de kan lett bryte fra tunge belastninger eller annen påvirkning..

Kjente produsenter og anmeldelser

Nå presenterer mange innenlandske produsenter slike møbler. Så modeller fra selskapet “Umbrella” er etterspurt blant kjøpere. Hun presenterer praktiske og lette sammenleggbare modeller på en metallramme, som er designet for utendørsaktiviteter. Mange modeller er laget av aluminium og er derfor lette og egnet for transport.

Kunder roser også modeller fra Italia og Tyskland. Dermed presenterer det italienske merket Calligaris stilige og ergonomiske klappstoler for mer moderne interiørrom..

Vellykkede eksempler og alternativer

Nå lager designere et stort utvalg av slike produkter. Du kan finne stilige designerstykker med armlener som er perfekte for små leiligheter eller hjem. Armlenene kan ha avtagbare polstrede pads for både rygg og sete. To av disse stolene med et bord laget av lignende materiale ser veldig harmoniske ut. Som regel plasseres de ofte på romslige balkonger slik at du kan slappe av i frisk luft..

Flettemodeller med avrundet rygg ser veldig uvanlige ut. Slike produkter kjennetegnes ved glatte linjer og uvanlige former. Dette kan være de mest uventede alternativene. Vevene kan ligne blomster, blader og grener av en plante. Som regel er de i interiøret supplert med et lite kurvbord..

Se neste video for hvordan du lager en sammenleggbar stol med egne hender..