Holofiber madrasser

I dag stiller en person mange krav til gjenstandene i hverdagen. Han legger særlig vekt på sovemadrasser, da hans helse og humør er avhengig av dem. Et av kriteriene som nesten alle vurderer er deres sikkerhet og kvalitet. Det er flere modeller på markedet, blant dem er et spesielt sted okkupert av madrasser med holofiber.

Hva det er?

Holofiber er et kunstig fyllstoff som brukes i produksjon av madrasser og ikke bare. Hovedkomponenten i dette stoffet er polyester, som er strukket i tråder med liten diameter. Denne fiberen danner en slags elastiske fjærer.

Utad minner strukturen til dette produktet noe om bomullsull, men det er mer luftig og hul. Et karakteristisk trekk ved holofiber er holdbarhet og sikkerhet. Selv om stoffet er fullstendig kunstig oppnådd, påvirker det praktisk talt ikke menneskekroppen på noen måte..

Materialets hule struktur bidrar til utmerket luftutveksling, noe som er svært viktig ved produksjon av madrasser.

Tekniske spesifikasjoner

For å forstå alle fordelene med holofiber, bør du klargjøre hoveddelen fysiske parametere:

 1. Tetthet. Denne egenskapen kan variere fra 150 til 250 g / kvm. m.
 2. Tykkelse laget ikke overstiger 2,5 cm.
 3. Pusteevne når en verdi på ikke mer enn 5 dm3 / m2 * s.
 4. Indeks arrestert fuktighet svinger rundt 1%, noe som indikerer fullstendig avvisning.

Fordeler

Dette stoffet brukes i økende grad til fremstilling av ortopediske og standard soveflater.. Holofiber madrasser har flere positive egenskaper.:

 • Ortopediske egenskaper. Materialet er ikke redd for stress. På samme tid, etter å ha fjernet trykket, gjenoppretter det perfekt formen..

Noen produsenter hevder at de er i stand til å tåle opptil 120 tusen utleie..

 • Ikke i stand til å absorbere fuktighet. Dette er spesielt viktig hvis du kjøper et design for et lite barn..
 • Nesten luktfri. Det kan heller ikke vokse sopp eller mugg i materialets struktur, noe som indikerer helse..

 • Madrass godt ventilert på grunn av hulrom i materialet.
 • Substans forårsaker ikke allergi.
 • Det er nok å ta vare på madrassen Enkelt.

Du vil lære om de viktigste fordelene med holofiber i den følgende videoen..

En annen ting å merke seg er holdbarheten til produktet. Holofiber madrasser kan vare opptil 25 år hvis de brukes riktig. En av ulempene med dette stoffet er dets raske komprimering under konstante og betydelige belastninger. Derfor blir slike produkter i økende grad laget for barn som er lette..

Designfunksjoner

Holofiber er et billig syntetisk materiale som brukes i produksjon av klær. Det fungerer som isolasjon i jakker eller bukser. I dag, i produksjon av madrasser, brukes den på flere måter:

 1. Hovedfyllstoff. Denne tilnærmingen utelukker bruk av andre materialer i madrassens struktur. Slike konstruksjoner er relativt sjeldne, siden stoffet ikke er i stand til å gi ortopediske overflateegenskaper av høy kvalitet. Ofte er billige produkter helt fylt med holofiber.
 2. Ekstra komponent. En alternativ løsning er å bruke holofiber som et mellomlag. I dette tilfellet kombineres materialet med fyllstoffer som kokos eller latex. Dette gir optimal overflatestivhet..
 3. Produksjon av trekk til madrasser. Denne tilnærmingen gjør det mulig å forbedre konstruksjonens ytelse litt, samt å redusere overflatestivheten noe..

Sammenlign med polstring polyester

Begge disse produktene er syntetisert med meget like egenskaper.. Men etter å ha analysert mye dypere, kan du forstå at det er slående forskjeller mellom dem:

 • Styrke. Sintepon er mye mer upålitelig enn holofiber. Dette begrunnes med at de første fibrene limes sammen under produksjonen. Holofiber, derimot, egner seg til lodding, der en sterk struktur dannes.
 • Sikkerhet. Holofiber er et miljøvennlig produkt som ikke avgir praktisk talt skadelige komponenter til det ytre miljøet. Ved produksjon av polstret polyester brukes spesielle limløsninger. Denne komponenten er relativt skadelig. Derfor er det sistnevnte materialet ikke anbefalt for bruk ved fremstilling av leker og andre husholdningsstrukturer..

 • Elastisitet. Her er fordelen også for holofiber, siden den syntetiske vinterisatoren ikke er i stand til å opprettholde eller raskt gjenopprette formen på lenge..
 • Varmeisolasjon. Holofiber beholder varmen mye bedre enn motstanderen. Derfor brukes det ikke bare i produksjon av madrasser, men også i produksjon av klær..

Holofiber madrasser er relativt billige og populære produkter. Når du kjøper dem, er det viktig å ikke bare ta hensyn til tekniske indikatorer, men også vurderingene til eierne. Det anbefales å rådføre seg med en spesialist før du kjøper, spesielt hvis produktet er beregnet på et lite barn..