Hjørnesenger

Den ikke-standardiserte utformingen av leiligheten tillater noen ganger ikke å utstyre rommet slik du vil ha det. Dette gjelder spesielt for hjørner. Designere løser dette problemet med en hjørneseng som dekker tomme områder, og skaper en koselig atmosfære. Et stort utvalg av forskjellige typer møbler lar deg plassere dem i stuen, soverommet, barnerommet.

Særegenheter

Hovedtrekk ved hjørnesengen, i motsetning til et standard møbel, er tilstedeværelsen av et hodegjerde og sider. Denne egenskapen tar liten plass i leiligheten, er enkel å bruke.. Andre funksjoner inkluderer:

 • Sidene kan utstyres med hyller som du kan plassere en bordlampe, bøker, en telefon osv. Dette gjør at du kan frigjøre plass ved å fjerne nattbordet eller andre møbler. Sann, denne modellen kan bare plasseres i hjørnet av rommet, fordi den i midten vil se klumpete og lite attraktiv ut..
 • Produkter med løftemekanisme vil bidra til å løse problemet med lagring av sengetøy, klær og andre ting..
 • Fraværet av ryggstøtte på soverommet frigjør mer plass.
 • Det er forskjellige alternativer for modeller som vil bli et høydepunkt i interiøret: runde sofaer, med støtfangere laget av øko-skinn, med utskjæringer på et hodegjerde av tre, etc..

Slike møbler lar deg lage tomme hjørner, noe som sikrer komfort i rommet..

Varianter

Komfort er et av hovedkriteriene når du skal velge et sted å bo. For å gjøre sengen ikke bare behagelig, men også harmonisk kombinert med interiøret og passe inn i oppsettet, du må velge riktig modell fra det største utvalget:

 • Dobbeltseng med hodegjerde. Foldemøbler har alltid tiltrukket folks oppmerksomhet på grunn av sin kompakthet. Imidlertid tillater den utfellbare hjørnesengen bruk av anatomiske madrasser. Sengegavlen skisserer komfortsonen, dekker de harde veggene eller lar eierne plassere produktet i midten av rommet. Den er laget av tre eller ved vognkoblingsmetoden..

 • Barnesenger. Møblene har en bakside slik at barnet ikke faller på gulvet mens det sover. Den andre siden kan vendes til foreldrenes seng, vegg eller sette et nattbord. Ofte er soveplassen dekorert med dyr, blomster eller andre interessante elementer..

 • Køyeseng hjørneseng. Når du må bestemme spørsmålet om å plassere en seng for to barn, vil slike møbler hjelpe med dette. Hjørneseng i to etasjer ser stilig og moderne ut, kan suppleres med skuffer, bord, hyller og andre gjenstander.

 • Lenestol-seng. Når det brettes ut, vil produktet gi en køye, men blant fordelene er kompakthet og lav pris. Denne modellen leveres med to siderygger for større komfort.

 • Rund hjørneseng. Møblernes 1/4 sirkelform gjør at den kan installeres i bare ett hjørne. Det vil være praktisk for en person å bli plassert på overflaten bare i nærheten av veggen..

 • Konvertibel seng. Denne modellen er perfekt for avslappende voksne, fordi du enkelt kan lage to fra en køye. Det ser massivt ut, men det har en fordel: tilstedeværelsen av rom for oppbevaring av ting.

 • Osmansk seng. Fordelen med disse polstrede møblene er dens kompakthet, fordi en dobbel sofa ikke passer i alle rom. Den er ofte utstyrt med en løftedel, og nederst er det bokser for oppbevaring av klær eller sengetøy..

En rekke attributter for avslapning lar deg velge den mest komfortable og passende modellen for interiøret..

Materialer

En pålitelig og holdbar soveseng er målet for enhver kjøper. For ikke å kaste det etter et par år, må du ta hensyn til materialene for å lage møbler.. Hver del av produktet har sine egne egenskaper.

Sengens levetid avhenger direkte av styrken på rammen. Metallbasen er mer pålitelig, men den brukes til å lage høyteknologiske produkter. Trestrukturen ser mer elegant ut og er ikke dårligere i styrke, men kostnaden vil være høyere. Rammen kan være laget av eik, mahogni, bøk, furu og andre naturlige treslag. Et rimelig alternativ er en sponplatebase – den er trygg og holder formen perfekt.

Som fyllstoff velger produsentene skum, skumgummi eller fjærblokker. Hans valg vil avhenge av formålet med attributtet. Hvis kjøperen ønsker å kjøpe utelukkende en seng, er modeller på fjærblokker passende, og en seng med skumfylling vil raskt slites ut og miste sin opprinnelige form ved daglig bruk. Slik at det ikke er noen “bulker” i sengen, men mykheten forblir, bør valget stoppes på et produkt med latexskum som fyllstoff.

Polstring spiller også en viktig rolle. Lær møbler er dyre, mens de er mest motstandsdyktige mot kjemisk og mekanisk belastning, og forhindrer fuktighet i å trenge inn. Et attributt fra lær. For hyppig bruk kjøpes et lager med møbeltrekk fra jacquard, chenille og tapet. Dette stoffet er praktisk, slitesterkt og har et estetisk tiltalende utseende. Vær oppmerksom på sømmenes jevnhet og nøyaktighet..

Dimensjoner

En behagelig hvile kan oppnås hvis sengen er behagelig, det vil si at personen er helt plassert på den i full høyde. Når ben og armer henger ned, må du bøye deg konstant, da er det en følelse av ubehag, og du kan glemme avslapning. Derfor, når du velger en hjørneseng, må du huske på at størrelsen på sengen og størrelsen på produktet ikke er det samme. Hvis det er et podium, er det inkludert i parameterne for hele attributtet, noe som betyr at noen få centimeter mindre gjenstår for eierens beliggenhet..

Standardbredden på en hjørneseng er fra 150 til 180 cm, og lengden er fra 230 til 280 cm. Parametrene vil avhenge av modellen: for eksempel vil en osmannisk seng når den er brettet ha omtrentlige dimensjoner (SD) 80×200, 90×200 , 100×190 cm, brettet ut blir det til en dobbeltseng. Hvis familien er stor og du vil sitte komfortabelt foran TV -en, kan du ta hjørnemøbler med andre parametere, hvor bredden vil være nesten dobbelt så stor: 120×200, 140×200, 150×190 cm.

Du kan beregne dimensjonene til attributtet for hvile med beregningen av 70-80 cm i bredde for en person. Imidlertid er det verdt å vurdere områdets område: i et lite rom er det upassende å sette en seng med dimensjoner på 160×200 cm, siden det ikke vil være plass til andre møbler.

Hvordan velge?

Høy kvalitet, lav pris og farge egnet for interiøret er viktige kriterier for valg av hjørneseng, men ikke de eneste. Det er nødvendig å ta hensyn til følgende punkter:

 1. De viktigste designfunksjonene til attributtet for hvile er rammen, basen for madrassen og ryggen.. Når du velger en seng, må du ta hensyn til deres pålitelighet, produksjonsmaterialer, designfunksjoner. En slitesterk modell er laget av massivt tre eller metall, og en budsjettmodell fra MDF eller sponplater.
 2. Gitterbunnen spiller en like viktig rolle når du velger hjørnemøbler. I en enkeltsengsattributt må det være minst 15 lameller, i en dobbel – minst 30 stykker. Avstanden mellom lamellene bør ikke være mer enn bredden.
 3. Det er nødvendig å velge riktig sengetype i henhold til vinkelinnstillingsmetoden: høyre eller venstresidig. Før du kjøper møbler, bør du nøye vurdere plasseringen av plasseringen, fordi det vil være problematisk å omorganisere en slik modell til den andre siden av rommet.
 4. Sengens hode skal passe inn i utformingen av rommet. Den kan være høy, lav, hard, myk, solid, med hull og forskjellige former. For produksjon av rammen brukes sponplater, tre, plast og som møbeltrekk – stoff, kunstig eller naturlig skinn.

Gjennomgang av populære modeller og produsenter

En hjørneseng er en type møbler som brukes daglig. Hvis dette er en modell med foldemekanisme, må du velge den mest pålitelige. Foldingattributter opprettet på grunnlag av Dolphin- og Eurobook -mekanismene er populære. Imidlertid er de hovedsakelig installert i stua for overnattende gjester. På soverommet er det ofte en dobbeltseng eller enkeltseng uten sammenleggbar mekanisme. Populære modeller av hjørnesenger inkluderer følgende:

 • “Ulysses” fra produsenten Dream Land – hjørneseng med seng bak. Denne modellen er egnet for barn og voksne på grunn av sin lille størrelse. Inne er det en oppbevaringsboks for sengetøy.
 • “Yuma” fra produsenten Toris. Dobbeltseng med hodegjerde i tre, løftemekanisme og romslig oppbevaringsrom. Et slikt produkt er hovedsakelig laget av massiv furu, eik eller bøk.
 • “Atria” (produsenten er den samme som den forrige modellen) – et attributt for å hvile to voksne med et mykt hodegjerde. Stilig sengedesign vil lyse opp nesten alle rom.
 • Liarum fra Ikea. Sovesofaen kan plasseres ikke bare på soverommet, men også i stuen. På en så myk seng kan tre personer bo fritt. Det er en modul for oppbevaring av sengetøy eller klær.

Anmeldelser

Kjøpere legger merke til bekvemmeligheten av en hjørneseng og anbefaler å kjøpe den hvis utformingen av rommet tillater det. De liker kombinasjonen av god kvalitet og lave kostnader..

Ifølge anmeldelser er foldbare hjørnemøbler veldig etterspurt. Den er kompakt og tar ikke mye plass i det monterte rommet. Når eierne skal sove eller forlate gjester for natten, blir enkeltattributtet til en komfortabel dobbeltseng..

Eierne snakker tvetydig om hjørnemodeller med oppbevaringsbokser. Noen understreker dette som en fordel med slike møbler, fordi det kan brukes til å lagre sengetøy, klær eller forskjellige ting til husholdningsbruk. Andre merker støvigheten på disse stedene, siden de mangler riktig ventilasjon. Dette er imidlertid den eneste ulempen som ble notert av kjøpere..

Spektakulære eksempler i interiøret

Møbler skal være i harmoni med utformingen av leiligheten, da vil rommet se stilig og koselig ut. Her er noen spektakulære eksempler i interiøret:

 • Enkelt hjørnesenger.

 • Dobbeltsenger.

 • Rund seng med hjørnetavle.

 • Køyemøbler.

For en oversikt over hjørnesenger, se følgende video.