Hengekøye stol

En hengekøyestol er forbundet med en sommerferie, et rolig tidsfordriv, sommer og frisk luft. I tillegg vil dette møbelet passe perfekt inn i interiøret i et byhus eller en leilighet..

Særegenheter

En hengekøyestol skiller seg fra den vanlige ved sin mobilitet. Den bevegelige rammen lar deg svinge og ta forskjellige posisjoner. Formen på setet og ryggen kan være hvilken som helst. Noen hengekøyer har armlener eller høye sider å lene seg på når du slapper av eller leser..

En hengekøyestol anbefales av leger som et middel til å normalisere søvn og bekjempe mareritt. Å bo i den slapper av musklene og har en god effekt på det vestibulære apparatet. Å få en vanlig lur i en hengekøyestol hjelper til med å takle varmen og har en positiv effekt på søvnkvaliteten om natten.

Å være i en hengekøye har en positiv effekt på rygghelsen og er overraskende avslappende på grunn av følelsen av å flyte. Det er egnet for personer hvis arbeid er fullt av stress og familier med barn. Markedet tilbyr et bredt utvalg av begge modellene for en barnehage og for å lage et ekte “trehus” utenfor byen..

Disse stolene er vanligvis hengt opp fra et fast takfeste eller en solid bjelke. På grunn av dette oppstår det problemer med å omorganisere det fra sted til sted. Hvis stolen er installert i hagen, kan du henge den på en tregren som kan bære vekten til en person og stolen, eller på spesialinstallerte stolper. Støttene må graves ned i bakken med minst en meter, og tykkelsen på festekablene må være mer enn 7 mm.

Hengekøyestoler laget av myke materialer antyder bruk av puter for en hyggeligere hvile. De kan kjøpes separat. Alternativer for stive rammer vil ikke bli påvirket av dette tillegget heller..

Dette møbelet tåler en vekt på opptil 100 kg.

Hvis stolen er montert på gaten, må du huske å ta den med inn i huset i regn, så vel som om vinteren. I tillegg vil det være bedre hvis festepunktet ikke er for vindfullt og ikke er under stekende sol. Det er verdt å ta hensyn til overflaten under hengekøya. I fuktig vær blir bakken under føttene til gjørme; i regnet kan stolen bli skitten. Ideelt sett bør den plasseres over plen, fliser eller asfalt..

Hvis de planlegger å ikke bruke det på lang tid, for eksempel i løpet av arbeidsuken, kan du kjøpe spesialdeksler. De vil beskytte stolen mot smuss og utbrenthet, fordi støv legger seg på materialet i tørt vær.

Det er verdt å huske at en hengekøyestol, i tillegg til hovedfunksjonen, også er en dekorasjon av hagen, og derfor fortjener en kompetent og forsiktig behandling..

Varianter

Hengekøyestoler er ikke bare suspendert. Det er flere varianter:

 • For å løse problemet med mobilitet, slipper produsenter modeller, festet på stativet, som kan flyttes. Dette er spesielt nyttig i en byleilighet. Hengekøyestolen i gulvet ser uvanlig og stilig ut. To hengekøyestoler som står overfor hverandre skaper en spesiell atmosfære i rommet, noe som bidrar til samtale og refleksjon. Mange stativmodeller har en ganske lav passform. I dette tilfellet kan du kjøpe en benk eller puff som matcher stilen og fargen for en behagelig resten av bena..

 • Eksisterer modeller designet for to, de kan ikke holde mer enn 200 kg. Dette er et veldig romantisk alternativ for et par eller en ung familie, som sikkert også vil appellere til barn. Du trenger ikke å bekymre deg for stolens evne til å bære tunge laster, men du bør sørge for at bjelken eller et annet feste er sterkt nok..

 • Barnesengekøyer kan bære en vekt på opptil 36 kilo. De er vanligvis laget av stoff og har en behagelig form, slik at babyen lett kan klatre inn og ut av stolen, samt svinge. Beskyttende støtfangere garanterer barnets sikkerhet.

Installasjonsstedet til barnas hengekøye skal være godt synlig fra alle sider av stedet, slik at du kan passe babyen.

Hengestolen kan lages i forskjellige teknikker. I tillegg til tradisjonelle formløse tekstilmodeller, er det mange alternativer:

 • En stoffstol kan ha en eller to bøyler som ramme. Hvis det er to bøyler, brukes den med mindre diameter til setet, og den større til baksiden. Slike stoler kan bygges med egne hender. For rammen kan du ta hula-bøyler eller lage bøyler med ønsket diameter fra et metall-plastrør. De er festet foran, og i baksonen strekkes to (eller flere) tette snorer fra en bøyle til en annen. Deretter kan bøylen dekkes med tekstiler. Som fôr for tekstilstoler må du bruke en syntetisk vinterisator.
 • En enklere versjon av en rammeløs hengekøyestol er tilgjengelig for alle. Et stykke tett stoff av ønsket størrelse er tatt, for eksempel 2×2. Den må brettes i to og sys rundt kantene. Behandle kuttet for å forhindre at stoffet løsner. Lag deretter hull på to motsatte sider i en avstand på omtrent 7-8 centimeter fra hverandre. Utsnittene må også feies. Det er spesielle plastringer for gardiner, og du kan bruke dem til å lukke kantene. Det gjenstår å tre et sterkt tau gjennom hvert hull og sikre produktet.

Du kan se hvordan en hengekøyestol er laget i den neste videoen.

Materialer

La oss vurdere de mest populære:

 • For det første i popularitet siden uminnelige tider og fortsatt er en hengekøye laget av tett bomull eller lin. Dette materialet er behagelig for kroppen og ideelt for varmt vær ettersom det absorberer svette raskt. Naturligheten til dette materialet lar deg kjøpe produkter fra det selv for barn..

Imidlertid må den tas godt vare på. Ikke la en slik hengekøyestol ligge ute i regnet. Utørket materiale kan lett bli muggent. I tillegg er den ikke motstandsdyktig mot falming og vil strekke seg over tid. En rammeløs hengekøye av naturlige stoffer med hyppig bruk bør byttes ut hvert tredje år.

 • Modeller fra nylon. De kommer i alle slags farger, er ikke redde for regn og snø, falmer ikke, tørker raskt. Imidlertid er det et syntetisk materiale som er dårligere i komfort enn naturlige materialer. Material av dårlig kvalitet kan forårsake hudirritasjon. Det er mindre holdbart enn alternativer for bomull og lin.

 • Kurvstol laget av macrame bare ekte håndverkere kan klare det. Heldigvis kan disse varene kjøpes ferdig i butikkene. Hengekøyer av hvit bomullstråd vil perfekt utfylle et skandinavisk eller middelhavsinteriør. De ser myke og koselige ut, spesielt når de suppleres med mange myke puter..

Hvis du absolutt vil lage en slik stol med egne hender, i stedet for macrame, kan du flette bøylene med et garngarn, som selges ferdig. På forhånd bør hver av bøylene flettes med en snor, det tar omtrent 800 m. Det gjenværende tauet kan brukes til å ordne børster eller frynser på stolen.

 • Hengekøye i mesh – ikke den mest praktiske å bruke. Nettingceller kan bite i huden, så sørg for at du har en firkantet pute eller et tykt teppe på forhånd. Dessuten bør to personer ikke prøve å sitte i slike stoler, ellers er det fare for å rive den. Imidlertid er det en lett modell som er lett å bære..
 • I tillegg brukes veving for å lage møbler av vinstokker og rotting. De er ekstremt holdbare materialer og er også miljøvennlige. Slike stoler er et favorittalternativ for en barnehage, fordi du ikke trenger å bekymre deg for barnets helse. Slike møbler har en stiv ramme, som kan ha forskjellige former: i form av en dråpe, løk, egg, rund, oval. De er lukket på tre sider og har et vindu for å komme inn. I slike modeller føler du deg komfortabel og beskyttet, som i en kokong..

 • Disse skjemaene gjenspeiles av høyteknologiske alternativer fra glass og plast. Runde modeller av gjennomsiktige akryl- og monokrome egg i lyse farger ser usedvanlig imponerende ut. I tillegg er det veldig praktisk i dem hvis du installerer firkantede puter laget av skinn eller øko-skinn, egnet for denne modellen..

Eksempler på bruk i interiøret

Hengekøyestolen er egnet for et landsted, den kan installeres utendørs eller innendørs. I tillegg installerer de som elsker å overraske gjestene sine hengestoler i stuen, soverommet eller til og med en arbeidsplass. Det kan også festes på balkongen. Her er noen spektakulære måter å designe en hengekøyestol på:

 • Luksuriøs kurvstol med treramme kan installeres både på verandaen og inne i huset. Randen rundt kantene ser stilig og romantisk ut. Det er mobilt takket være det faktum at det er installert på en trestativ. Frodige puter sikrer maksimal komfort. I en stol som denne føler du at du flyter på en sky.

Det anbefales ikke å utsette denne modellen for overdreven fuktighet.

 • Akryl er et nytt ord i møbelverdenen. Den gjennomsiktige grønne stolen passer perfekt inn i urbane jungelen. Omsorg for plastmøbler er elementært, dette gjør at de kan plasseres selv på gaten.

 • Hengestoler av rotting, designet for å etterligne fuglereder. Derfor er de uerstattelige i orientalsk og miljøinteriør. Disse møblene er holdbare og komfortable, og i tillegg er de trygge for miljøet og menneskers helse..
 • Stilig hjemmeløsning – originalt metall ringstol. De runde hvelvene gjør det praktisk å montere langs veggen, og den uvanlige designen understreker eierens individualitet.

 • Mesh hengekøyestoler vil være passende i en rekke interiører: Minimalisme, Eco, afrikansk stil … Den er perfekt for varmt klima, og i kjøligere vær vil de bli koselig av en kastet hud eller et teppe.

 • Slike tekstil lenestoler, fikset på en trestang lett å lage selv. Naturmaterialer og pulserende oransje farge bidrar til å jevne ut stua og skape en uformell atmosfære.

 • Innbyggere i storbyer mangler ofte nærhet til naturen. Dette problemet kan løses naturlig hengekøyestol i rotting. Den er installert på et metallstativ slik at den lett kan flyttes om nødvendig. For at stolen skal passe organisk inn i interiøret, bør du bruke lignende glatte linjer eller de samme naturmaterialene..
 • Hvis du vil arrangere en salong på balkongen, lett hengende stol blir en uerstattelig løsning. Den ligner en drømmefelle og ser veldig vakker ut. En hengekøyestol kan installeres selv på en liten balkong. Det er verdt å velge modeller uten ben, ovale eller uten ramme.

 • Vakker hengekøye-kokong til barnehagen. Materialet i produktet er naturlig tett bomull med en lys nyanse. Dette møbelet gir rommet et fritt og muntert utseende. Ethvert barn vil gjerne gjemme seg i en slik lenestol med et favorittleketøy eller en bok..

 • Flett hengekøye laget av nyskapende syntetisk fiber kalt “Nestrest” (“hvile i reiret”) er hjernebarnet til den franske designeren Daniel Pouzet. Det særegne ved designet er at det lar personen inne i seg observere verden rundt seg, gjemme seg for nysgjerrige øyne.

Syntetisk bark er trygt for miljøet og har økt motstand mot ytre påvirkninger.

 • Det nøytrale interiøret er variert med lyse detaljer. En viktig rolle i dette spilles av en rund flettet hengekøyestol. Mange designere anbefaler å sette sammen stoler i forskjellige former og modeller i ett rom. I utformingen av dette rommet er funksjonen til et samlende element tilordnet en lys hengekøye, hvis fargevalg er i harmoni med speilrammen og de hvite overflatene..

 • Enkel svart kurvstol tiltrekker seg oppmerksomhet bare av formen. Som du kan se, er den festet til en trebjelke med tykke snorer, og det vil være lett å flytte den til et annet sted i rommet om nødvendig. For en mer behagelig hvile på den harde teksturen, er det en pute og fuskepels på toppen.
 • Nok et bilde for en byloggia. Åpent lenestol laget av vintreet på stativ med en behagelig pute kan du nyte utsikten fra vinduet. Det er hyggelig å sitte på en slik balkong med en kopp te eller en bok, føle deg langt fra byens travelhet takket være den omsluttende kurven.

 • En veldig romantisk modell for delikate sensuelle naturer. Stolen har en høy sitteposisjon, så en rød osmann er installert ved siden av den slik at du kan sette føttene på den. Tykke puter gir maksimal avslapning.
 • Mystisk teltstol vil appellere til de som verdsetter personlig plass. I den vil ingen distrahere fra meditasjon eller avslapning. Spektakulær svart passer godt inn i rommets design.

Anmeldelser

Brukernes meninger om hengekøyestoler er positive. De bemerker at dette møbelet har blitt et sted for dem ikke bare å hvile, men også å jobbe. De som jobber mye på en bærbar datamaskin kjenner tretthetsfølelsen i rygg og skuldre. De tester det ikke i en hengekøyestol.

Brukere elsker at stolene kan plasseres både hjemme og på fritiden. For å lage en drømmebalkong er det et element du må ha..

Hos dacha kjøper mange rammeløse tekstilalternativer. De garanterer hundre prosent avslapning og skaper ikke problemer når de vasker. De kan enkelt fjernes for vinteren fordi de veier bare et par kilo og er kompakte når de brettes..

Gleder brukerne og holdbarheten til stolene.

7 bilder