Fjærfrie madrasser

Fjærfrie madrasser

I rytmen til det moderne livet bør man ikke glemme et behagelig opphold. Det er viktig at kroppen hviler så mye som mulig i løpet av natten, ellers vil ikke bare humøret forverres, men også arbeidsproduktiviteten. Riktig valg av madrass er grunnlaget for god hvile. Springless -modeller har lenge erstattet fjærpartikler, noe som gjør dem verdig konkurranse og har en rekke funksjoner.

Forskjell fra våren

Madrasser som ikke inkluderer stålfjærer har flere forskjeller fra fjæralternativene. Sammenligning av blokkene vil ikke utpeke en av typene, siden hver av dem har gode modeller som er forskjellige i kvalitet og ytelse. Hver art har både fordeler og ulemper. Og i ett, og i et annet tilfelle, avhenger det av produksjonsmaterialet, så vel som konstruksjonstypen..

Struktur

En madrass er ikke bare et fyll i et trekk. Utformingen av hver type er nøye gjennomtenkt for ikke å skade holdningen og for å sikre tilstrekkelig hvile under søvn eller hvile. Fjærmadrasser og versjoner uten fjærblokk er utformet på en slik måte at de bærer mer enn bare en funksjonell last. Det er viktig at denne belastningen er korrekt..

Det første som skiller en blokk uten fjærer er mangelen på fjærhet. Strukturen til fjærmadrasser er elastisk, på grunn av strekelementene i stål, tar den kroppens form. En madrass uten fjærer fungerer annerledes: den bøyes under belastning, men fjærer ikke.

Alle typer fjærløse blokker kan deles inn i fire underarter:

 • monolitisk;
 • polyuretanskum;
 • kombinert;
 • flassende.

I det første tilfellet er de en blokk i ett stykke laget av fylling av forskjellig opprinnelse med sylinderhull i forskjellige størrelser. Diameteren på hullene gir forskjellig elastisitet i madrasssonene, derfor varierer den på forskjellige deler av blokken, og oppnår en optimal balanse mellom mykhet og elastisitet.

Modeller av polyuretanskum ligner en monolitisk blokk, men i motsetning til den har de ingen inndeling i soner. I dette tilfellet er det vekt på den økte tettheten og elastisiteten til materialet, på grunn av hvilken madrassen ikke faller gjennom og overflaten forblir flat uten bulker.

Den kombinerte typen beholder en monolitisk blokk i basen, men et annet fyllstoff legges til på toppen og bunnen. Det kan være enten en eller flere forskjellige typer polstring, som gir forskjellige grader av madrassfasthet. Denne typen er praktisk og kan ikke bare være tosidig, men også ta hensyn til forskjellige årstider (“vinter -sommer” -modellen: varm – på den ene siden og lett – på den andre).

Utskjæringen av en blåseblokk ligner en kake, som består av forskjellige lag. I motsetning til de to første kategoriene har den ikke en uttalt base, siden den består av lag av forskjellig materiale med en tykkelse på omtrent 3-4 cm hver. Dessuten er tykkelsen på hvert lag i en slik struktur den samme, men tettheten er forskjellig. Blokkens integritet opprettes ved hjelp av et spesielt lim. Disse madrassene er ganske harde og slitesterke, men kan ha en myk overflate..

Avhengig av type og fyllmengde kan en fjærfri madrass være lett, mobil eller tung, ikke bøybar. Fjærbelastede kolleger bøyer seg ikke.

Fordeler

Fjærfrie madrasser regnes som et godt kjøp. Til tross for motstridende meninger om bekvemmeligheten, gir de maksimal komfort og riktig støtte for kroppen under søvn. På grunn av den gjennomtenkte designen kan musklene slappe helt av, så smerter i rygg og lemmer forbundet med fysisk aktivitet eller sykdommer i muskuloskeletalsystemet reduseres.

Fjærløse madrasser har en rekke fordeler:

 • de ikke knirke under drift, selv etter en stund på grunn av fravær av metallelementer som gnir seg mot hverandre;
 • avhengig av type emballasje, er modellene uten fjærer ikke dårligere enn blokken med uavhengige fjærer i bekvemmelighet og komfort;

 • på grunn av fravær av fjærer, de ikke strekk, derfor er de mindre utsatt for deformasjon, og i tillegg akkumulerer de ikke statisk elektrisitet og har dermed ingen negativ magnetisk effekt på kroppen;
 • de i stand til å tilpasse seg alle kurver i kroppen menneskelig (anatomisk effekt) og har ikke bølgende overflatevibrasjoner;
 • fjærløse madrasser på grunn av hard fylling kan ha en ortopedisk effekt, hva som er viktig for både barn og mennesker hvis aktiviteter er forbundet med tung fysisk anstrengelse eller langvarig stillesittende arbeid;
 • slike madrasser designet for forskjellig vekt, høyde og alder, det vil si at det er mulighet for å kjøpe en individuell blokk for hvert familiemedlem);

 • valg av design så stort at det ikke blir vanskelig å velge riktig alternativ, med tanke på preferansene dine;
 • på grunn av mangel på fjærer, de sikker, derfor eliminerer de risikoen for skade på kroppen, selv med økt belastning;
 • slike madrasser ikke samle støv i et stort volum, som fjærpartikler med store indre hulrom;
 • blokk emballasjemateriale uten fjærer forårsaker ikke allergi, påvirker derfor ikke huden negativt under søvn eller hvile;

 • de laget av moderne materialer, ikke utsatt for dannelse av sopp, mugg, forfall;
 • denne typen blokkemballasje er preget av varierende grader av elastisitet, på grunn av hvilken noen madrasser kan rulles sammen under transport.

I tillegg er fjærfrie madrasser enkle å vedlikeholde. De har ofte et ekstra avtagbart deksel som gjør det mulig å rengjøre og vaske hjemme.

ulemper

For alle fordelene har fjærløse modeller også ulemper. Langt ikke alle typer fyllstoff har høy elastisitet. Som regel gjelder dette budsjettpakningsmuligheter. Slike madrasser varer ikke mer enn 7 år, mens for dyre kolleger uten fjærer er dette tallet 15 år.

Prisen på naturlige madrasser er ganske høy, som ofte gjør tvil om kjøp av en blokk og tvinger dem til å kjøpe mer akseptable alternativer. I tillegg har fjærløse madrasser en ulempe til: stive ortopediske strukturer er ikke designet for overvektige. Overtrykk kan bryte dem. Når du kjøper en slik madrass til et barn, er det verdt å vurdere at du ikke kan hoppe på den, ellers varer det ikke lenge.

Typer

Fjærløse madrasser varierer i fasthetsgraden. Basert på dette er de det myk, middels hard eller fast, hard. Hver type er designet for en viss vekt av en person, hans helse. For eksempel er myke og stive strukturer ikke egnet for overvektige. En myk blokk kan raskt bøyes i den sentrale delen, en hard blokk kan bare gå i stykker.

En blokk med gjennomsnittlig stivhet er et universelt alternativ, tåler store belastninger og er avhengig av antall køyer designet for en, to eller tre personer (familier med et barn). Slike design er etterspurt blant de fleste kjøpere. De er holdbare og pålitelige.

Materialer

Polstring er grunnlaget for madrassen. Graden av stivhet og levetid for blokken avhenger av dens type.. Blant det store utvalget av fyllstoffer kan man skille flere populære typer:

 • naturlig latex – fiberen produsert på grunn av saften til Hevea -treet er et veldig elastisk, tett, antistatisk og elastisk materiale som tilpasser seg de anatomiske egenskapene til menneskekroppen;
 • syntetisk latex – en analog av en latexblokk, som er dårligere enn praktisk og myk, men har en høy grad av stivhet;
 • polyuretanskum (PPU) – et budsjettalternativ for polstring laget av møbelskumgummi av HR -type på skumbasis, som har en lavere tetthet, men kompenserer for denne ulempen med utmerket elastisitet og motstand mot store vektbelastninger;

 • kokosfibre – pustende fyllstoff produsert av kokosnøttperikarpfibre, ganske tøff brunaktig pakning uten nedsenkningseffekt;
 • struttofiber – et trykt materiale bestående av vertikale fibre, som er et godt og praktisk tillegg til hovedblokken, som forbedrer dens mykhetsindikatorer;
 • holofiber – fyllstoff i spiralform, preget av utmerket pusteevne og motstand mot fuktighet og støv.

Avhengig av kostnaden for fyllstoffet, varierer prisen på blokken. For eksempel er en modell av polyuretanskum billigere. Det dyreste alternativet er en latexmadrass, samt kombinasjonspolstring..

Dimensjoner

Dimensjoner er en av fordelene med madrasser uten fjær. Siden møbelbedrifter produserer senger til sin egen standard, må madrasser velges nøye. Takket være det store sortimentet er det i dag enkelt å gjøre dette: du kan ikke bare kjøpe en madrass i standard størrelse, men også velge et ikke-standard alternativ ved å bestille den online.

I gjennomsnitt kan soveplassen til en fjærfri madrass være 160×200, 180×200 cm – for en dobbeltseng, 140×190, 140×200, 120×190 og 120×200 cm – for halvannen modell. Modeller for en person er mye smalere: soveplassen deres er 90×185, 80×190, 85×190, 90×190, 100×190, 80×200, 90×200 cm. Modeller for barn er enda mindre: avhengig av barnets høyde er de 70×140, 180×75 cm.

I tillegg til lengden og bredden er tykkelsen på madrassen også forskjellig.. For tynne modeller med ortopedisk effekt er høyden vanligvis 8 cm (barneversjoner). Dette er nok til å forhindre at blokken faller gjennom og støtte den nødvendige vekten..

I noen strukturer (støpt type) overstiger ikke tykkelsen 10 cm. For eksempel kan madrassens parametere være 140x200x10 cm. Blokken til den universelle modellen er mye tykkere: 15-18 cm. Komplekse strukturer av den kombinerte typen er veldig frodige og når en høyde på 20 cm.

Hvordan velge?

Når du velger en fjærløs madrass, må du bygge på en rekke faktorer. Det er ikke nok bare å stole på selgeren, fordi oppgaven hans er å tiltrekke seg en klient. I tillegg har hver person sine egne preferanser, så det butikken kan gi råd kan faktisk vise seg å ikke være det man vil..

Valget innebærer kunnskap om egenskapene til en barne- og voksenmadrass. For at kjøpet skal lykkes, er madrassen av høy kvalitet, praktisk og pålitelig, det er verdt å vurdere en rekke nyanser som eksperter anbefaler å ta hensyn til:

 • god madrass ikke billig, tross alt, jo lavere pris, desto dårligere er fyllstoffets egenskaper og jo kortere levetid;
 • hvis budsjettet tillater det, det er verdt å gi preferanse blokk med naturlig pakking – latex eller kokosfleece;

 • når du velger en madrass for barn, bør du være oppmerksom på modell med stiv blokk og ortopedisk effekt. Det vil ikke skade utviklingen av muskuloskeletalsystemet, men vil opprettholde riktig posisjon av kroppen uten å bøye og krumme ryggen;
 • det er verdt å velge allergivenlige emballasjetyper, fortrinnsvis en kombinert form (med tilsetning av et stivt lag);
 • Vi må ikke glemme å ta hensyn til veksten: blokklengde må være minst 20 cm lengre;
 • valg av madrass er underlagt regelen: jo eldre alderen er, desto større er stivheten (unntatt produkter for eldre).

Råd om omsorg

Fjærfrie madrasser er enkle å rengjøre. Hovedregelen er forsiktig transport og rettidig rengjøring. I ingen tilfelle skal du sette den på en kant eller knytte den tett med et tau, slik at den blir vridd.

I begynnelsen av driften er det verdt å ta på et avtagbart deksel på enheten, som beskytter produktet mot støv og smuss. Det anbefales ikke å vaske madrassen. I stedet er det best å tørke flekken av med en fuktig klut og såpevann, og deretter fjerne og tørke overflaten med et papirhåndkle. Blokken må under ingen omstendigheter varmes opp for å tørke den ut. Hvis det er mye skitt, bør det tas til renseri..

Hvis du trenger å fjerne støv, kan du bruke en støvsuger og deretter ventilere i flere timer for å fjerne fuktighet. Ikke slå ut støv som fra et teppe: dette vil forstyrre strukturen og forkorte levetiden.

Madrassen skal alltid ligge horisontalt på et hardt underlag. Det kan enten være kryssfiner eller en gitterbase (lekter). For å forlenge levetiden og eliminere kaking, er det verdt å periodisk snu den til den andre siden. Det er ikke bare toppen eller bunnen som bør endres: du kan endre posisjonen til hodet eller bena..

Vurdering

Ingenting vil fortelle deg mer om et produkt enn en kundevurdering. Det er lett å gå seg vill i det enorme utvalget av de beste fjærløse madrassene. Det er viktig at designet ikke bare er holdbart, praktisk, men også består av komponenter av høy kvalitet..

For å ha en ide om fjærløse madrasser, kan du se nærmere på produktene fra flere produsenter, hvis produkter er populære blant forbrukere:

 • “Kompakt effekt lav” – en unik latexmadrass i en monolitisk plan med ortopedisk ryggstøtte. Har høy holdbarhet og belegg som beskytter overflaten mot slitasje. Den er imidlertid ikke designet for å bære over 90 kg. Blokk av middels tykkelse, pålitelig og har lang levetid (15 år).

 • Eco-Flex – en fjærfri madrass med en gjennomsnittlig hardhetsgrad, preget av utmerket holdbarhet og praktisk, laget av tette møbler i polyuretanskum med beskyttelse mot støvmidd og mugg. Utstyrt med et stilig jacquarddeksel som kan fjernes og vaskes etter behov. Ved levering kan den rulles sammen.
 • “Toris Magic Sleep Kontrast” – en blokk utviklet ved hjelp av den innovative teknologien “ErgoFoam”. Madrassen er laget på grunnlag av en monolitisk type fra en kombinasjon av latex og kokos, har 7 soner i utformingen, forskjellige i tetthetsnivå. Faktisk er dette en blokk med en ortopedisk effekt, hvis kvaliteter ikke endres over tid..

Anmeldelser

Fjærfrie madrasser regnes som et godt kjøp. Det er skrevet mange kommentarer om dette på Internett. Kundeanmeldelser noterer styrken, holdbarheten og praktiskheten til blokker av denne typen, fraværet av en knirk selv etter langvarig bruk. Blant andre kjennetegn i anmeldelser er den unike effekten av modeller med anatomiske data bemerket, når blokkfylleren er i stand til å huske formen til en person, blir mykere ved oppvarming og hardere ved nedkjøling.

På grunn av den porøse strukturen tørker slike madrasser veldig raskt, – si fornøyde kunder. Disse designene forhindrer at kroppen glir inn i midten, som på vårpartene. De bøyer seg bare på riktig sted, og belastningen på ryggraden i dem fordeles jevnere, og om morgenen kan du stå uthvilt og avslappet.

For en mer detaljert gjennomgang av fjærløse madrasser, se neste video.