Enkel madrasser

Enkel madrasser

I dag har de vunnet stor popularitet enkelt madrasser. Etterspørselen etter dem er ikke mindre enn for deres doble kolleger. Alt dette skyldes masse fordeler de har..

Særegenheter

En enkel madrass har en rekke særpreg i forhold til en dobbel madrass. Først av alt er det selvfølgelig størrelsen.. De er små, veldig kompakte og hendige. Dette er utvilsomt en veldig god fordel, spesielt for små rom. En slik madrass for en enkeltseng vil passe perfekt inn i et barnerom.

Den andre fordelen er en veldig gunstig pris.. På grunn av sin enkle design, lille størrelse og minimale mengde materialer som brukes i produksjonen, er en enkelt madrass et svært lønnsomt kjøp. Samtidig er den av meget høy kvalitet og er ikke verre for søvn og komfort..

En god løsning ville være å kjøpe en enkel madrass for gjester: før eller siden vil noe slikt komme godt med i alle hjem..

Standard størrelser

Enkeltmadrasser så vel som doble madrasser kommer i en rekke størrelser. I dag tilbyr møbelmarkedet et stort utvalg størrelser for enhver smak og farge. Nå vil vi liste de mest grunnleggende..

Naturligvis vil slike madrasser variere i liten størrelse, siden de er beregnet på hvile og søvn for bare én person. Imidlertid er mennesker forskjellige, og deres vekt, høyde og rettferdigheter er også forskjellige fra hverandre.. Derfor er det ingen enkelt standardstørrelse for en enkelt madrass.. Den mest grunnleggende av dem er 80 x 190 cm, 90 x 200 cm, 80 x 200 cm, samt 90 x 190 cm.

Disse er langt fra alle typer størrelser som finnes på markedet for øyeblikket. Selv de mest uvanlige alternativene kan bli funnet og kjøpt i butikker og fabrikker. Noen av de minste størrelsene i bredden er størrelser som 70 x 186 cm, 70 x 190 cm, 70 x 195 cm, 70 x 200 cm, 75 x 180 cm. 70 cm er minimumsbredden for en madrass, men noen ganger kan du finne og modeller med dimensjoner på 60 x 190 cm. Slike produkter er spesielt egnet for barn. På grunn av sin kompakthet har slike madrasser den gunstigste prisen blant alle.

Den neste visningen skiller seg ikke mye fra den forrige, bare 10 cm bredere. Denne kategorien inkluderer madrasser med følgende dimensjoner: 80 x 140 cm og 80 x 170 cm (uvanlige størrelser), 80 x 180 cm, 80 x 186 cm og 80 x 185 cm, 80 x 190 cm (standardstørrelse), 80 x 195 cm, 80 x 200 cm (også standard). Slike produkter er også egnet for mennesker med skjør konstitusjon..

Følgende størrelser anses også som små: 85 x 200 cm, 90 x 160 cm, 90 x 180 cm, 90 x 185 cm og 90 x 186 cm, 90 x 190 cm, 90 x 195 cm og 90 x 200 cm. allerede ansett som relativt gjennomsnittlig.

Den neste kategorien er store madrasser. Disse inkluderer 100 x 186 cm, 100 x 190 cm, 100 x 195, 100 x 190 cm og 100 x 200 cm. I sjeldne tilfeller kan du finne alternativer og mer, for eksempel 120 x 190 cm.

En madrass er bare behagelig for en person hvis den er ideelt tilpasset lengden og bredden på sengen den ligger på. Ellers vil søvn og hvile bare gi ubehag. Derfor bør valget av størrelsen på et slikt kjøp tas så alvorlig som mulig. På den annen side har et enkelt soverom en fordel her, for når du velger, må du ta hensyn til kun én persons mening, og ikke to samtidig..

Produktvekt

Fordelen med en enkel madrass fremfor en dobbel madrass er den lette vekten. Men selv i denne kategorien er det en rekke typer madrasser – fra veldig lette og enkle å transportere til nesten uutholdelige. Det følgende beskriver hva som bestemmer en slik parameter for en enkelt madrass.

 • Først og fremst avhenger vekten av typen madrass, nemlig om det er en fjærblokk i utformingen eller ikke.. I gjennomsnitt vil en fjærmadrass veie 5 kilo per kvadratmeter mer enn en ikke-fjærmadrass. Derfor, hvis det viktigste i kjøpet er lett, bør du foretrekke den fjærløse typen. I tillegg tilfører selve antallet slike blokker alvorlighetsgrad, noe som er åpenbart. Ved fremstilling av slike produkter brukes fra en til tre blokker med fjærer..

 • En annen faktor som bestemmer vekten av en madrass er selvfølgelig dens tykkelse.. Det kan være veldig forskjellig for madrasser: fra 10 til 40 centimeter, noe som er fire ganger mer. I produksjonen av noen modeller brukes ikke bare ett, men to, tre eller flere lag med “fylling”, det vil si fyllstoff.

Samtidig er mye avhengig av selve fyllstoffet, og spesielt av kvaliteten. Dessverre har fyllstoffer laget av naturlige materialer som latex eller kokos en tendens til å veie litt mer enn kunstige. Disse inkluderer polyuretan, memorix, kunstig latex. Det gjenstår bare for kjøperen å velge det som er å foretrekke – vekt eller kvalitet.

 • Til slutt er den siste faktoren produktets stivhet.. Naturligvis veier modeller med økt stivhet, for eksempel laget av kokosfibre, betydelig mer enn de myke motstykkene. Vanligvis er de letteste ortopediske myke madrasser, den største fordelen er at de gjør søvn og hvile veldig behagelige og får den sovende til å føle at de er på en myk “sky”.

Avslutningsvis bør det bemerkes at vekten av en typisk enkel madrass er 15 kilo. Det er modeller som er både tyngre og lettere (mindre enn 10 centimeter). De letteste er ortopediske madrasser, de tyngste er de som er laget av kokosfibre.

Hvem er de designet for?

Enkeltmadrasser er designet for et bredt spekter av vektkategorier av brukere. Hver madrass er designet for sin egen individuelle laststørrelse, og dette gjelder spesielt madrasser for en person. Hvis en person veier 100 kilo, og produktet er designet for bare 60 kilo, bør du selvfølgelig ikke forvente at det vil vare lenge og beholde kvaliteten. Derfor bør du alltid lese instruksjonene nøye før du kjøper..

Så for eksempel er de aller fleste ortopediske madrasser designet for personer som veier opptil 100-120 kilo. Personer med en vekt mindre enn dette bør vanligvis ikke tenke for mye på slike ting, men ikke alle modeller passer for overvektige..

Mange madrassprodusenter bruker en rekke teknikker for å forsterke produktene sine for å øke vekten de kan bære. For eksempel er konstruksjoner laget med et stort antall fjærer i blokker. Noen produsenter bruker også mer stive materialer og fyllstoffer i produksjonen av overvektige madrasser. Derfor er det nå ikke så vanskelig å finne madrasser for personer som veier fra 120 til 180 (!) Kilo.

Når det gjelder personer med en spesielt skjør kroppsbygning (for eksempel unge jenter), så vel som barn og ungdom, er det bedre for dem å kjøpe madrasser med ett lag, eller for eksempel modeller med mindre stive fyllstoffer, samt myke ortopediske modeller. Slike produkter er ideelle for denne typen mennesker..

Materialer

Ved produksjon av madrasser brukes et stort utvalg materialer av svært forskjellig stivhet, struktur og kvalitet.. Nedenfor vil vi prøve å liste opp de mest vanlige innen møbelproduksjon for øyeblikket..

 • Det første materialet som skal diskuteres er kokosnøttkokos.. Navnet er kanskje ikke kjent for alle, men likevel er dette materialet ganske vanlig i møbelproduksjon. Kokosnøtt er kokosnøttvevet som er impregnert med naturlig latex. Dette materialet er et av de mest miljøvennlige av alle.

Kokosnøtt har en rekke spesielle fordeler, på grunn av at det har blitt så utbredt i produksjonen av enkeltsenger. Disse inkluderer holdbarhet, høy hygiene, god ventilasjon og fuktmotstand. Dessuten har kokosnøttkoker egenskaper som anti-allergenitet og motstand mot forskjellige temperaturer og temperaturendringer. Dette er et veldig slitesterkt materiale, produkter som vil vare veldig, veldig lenge og vil forbli av høy kvalitet i lang tid..

Coira brukes oftest ved fremstilling av de mest stive madrassene..

 • Et annet naturlig materiale er latex.. Det er laget av saften til Hevea -treet, også kjent som gummitreet. Hovedforskjellene fra alle andre materialer er elastisitet og lang levetid. Latex er et utmerket antiseptisk middel. I tillegg er det allergivenlig, hygienisk materiale, motstandsdyktig mot vær og temperatur..

Når det gjelder kvalitetene, ligner latex på kokosnøtt, det har også god ventilasjon og motstand mot fuktighet. Å kjøpe en madrass av denne typen materialer garanterer god kvalitet og en veldig lang levetid. Noen typer latexmateriale er også verdt å nevne.. Den første av disse er den såkalte latexmonolitten.. Forskjellen er at den høye elastisiteten lar deg tilpasse seg de individuelle anatomiske egenskapene. Den andre er syv-soners latex. Det er også et naturlig materiale med økt motstandskraft og holdbarhet. Latexskum laget av dette materialet er allergivenlig og veldig hygienisk.

 • Det neste materialet er strutofiber. I fremstillingen brukes tang. Det er et materiale med høyt volum. Den er basert på ull, det vil si at den består av sammenflettede filamenter som ser ut som en fjær. Takket være dette er strutofiber svært motstandsdyktig og beholder sin egen form godt i lang tid. Denne typen materiale har også sine fordeler. Disse inkluderer mykhet, pusteevne og langvarig varme. Dette materialet er veldig trygt da det ikke brenner, det absorberer heller ingen ubehagelig lukt og er motstandsdyktig mot fuktighet. Lett å ta vare på.
 • Hestehår er det neste materialet som er verdt å nevne til tross for lav utbredelse.. Fra navnet er det klart at det er hentet fra en hestes manke. I sammensetning og kvalitet ligner den ull og har alle fordelene med dette materialet, for eksempel evnen til å beholde varmen. I motsetning til ull er hestehår litt stivere og har litt forskjellige ortopediske egenskaper..

 • Miljøvennlig og allergivennlig materiale er polyuretanskum. I sammensetningen er det ingen giftige stoffer, det er tilstrekkelig motstandsdyktig mot fuktighet, elastisk. Polyuretanskum tåler svært sterke vektbelastninger, mens madrassen er laget av en myk og behagelig berøring. Akkurat som latex er den veldig fleksibel..
 • Sintepon er et veldig lett og samtidig høyt volummateriale.. Fordelene er at den er i stand til å opprettholde mykhet og komfort gjennom hele levetiden. Det er ikke-allergifremkallende og giftfritt.

 • Naturlig ull er et materiale av animalsk opprinnelse, kanskje kjent for absolutt alle.. Den brukes også til fremstilling av enkeltsengmadrasser, nemlig i etableringen av “fyllingen”. Ullfyller viser seg alltid å være mykt, behagelig og behagelig.
 • For elskere av miljøvennlige produkter er termopresset filt perfekt.. Den er laget av bomull og ullfibre. Bruken av dette materialet forbedrer kvaliteten og levetiden til produktene betydelig..

 • Spandbond er et fiberduk laget av syntetisk stoff.. Det er hygroskopisk og har en veldig høy tetthet. Alt dette bidrar til å gi madrassen maksimal styrke og stivhet..
 • En spesiell type stoff – jacquard, har en spesiell vev av tråder. Det øker slitestyrken til et produkt laget av dette materialet og lar det ikke slites ut raskt. For produksjon av jacquard brukes alltid 100% naturlig bomull, noe som gir madrassen av dette materialet styrke og gjør levetiden så lang som mulig. Jacquard brukes vanligvis til å dekke madrasser, noe som gjør dem sterkere og strukturen mer stabil..

 • En egen type jacquard er dobbel jacquard. Den skiller seg fra den vanlige ved at den har to lag i stedet for ett. Takket være det ekstra laget har madrassen laget av den muligheten til å ventilere bedre i to retninger: i tverrgående og langsgående. Av fordelene med dobbel jacquard kan man merke god styrke, samt lang levetid..
 • En av de nyeste stofftyper er polykott. Det er designet i samsvar med de nyeste kravene til møbelmarkedet. Produkter og møbler, inkludert madrasser laget av dette materialet, har lavere hygroskopisitet og luftgjennomtrengelighet, noe som selvfølgelig er en ulempe. Ikke desto mindre er fordelen med polycotton at etter både første og andre vask ikke “setter seg ned” og ikke mister sitt opprinnelige utseende, det vil si at det er veldig enkelt og enkelt å ta vare på det, noe som er viktig for alle møbler.

 • Materialet med det uvanlige navnet holofiber er et hul fiberstoff, som vevingen ser ut som en fjær. På grunn av den spesielle strukturen hjelper holofiber et produkt laget av dette materialet til ikke å miste sin opprinnelige form på veldig lang tid, og hvis det deformeres, kan det enkelt gjenopprettes. Dette materialet er miljøvennlig, det inneholder ingen giftstoffer, er ikke brannfarlig og absorberer ikke lukt, noe som noen ganger forårsaker stort ubehag under søvn og hvile.
 • Det vakre franske ordet “strikkevarer” refererer til et strikket stoff laget av mange tråder ved hjelp av løkker som flettes inn i hverandre. Det strikkede stoffet har god strekkbarhet, og gjør madrassdekselet mer elastisk.

Gjennomgang av populære produsenter

De mest populære produsentene av enkeltmadrasser i dag er selskaper som Askona, Ormatek, Toris, konsul, Matramax, Vegas og mange andre. Askona – en av de mest populære i sitt slag. Hun fikk sin anerkjennelse på grunn av naturlige materialer som kokosbrett, spesielt Askona -skum, samt spesielle fjærblokker. Askona madrasser har en enorm ortopedisk effekt.

Selvsikker annenplass blir tatt av firmaet Ormatek. Et særtrekk ved dette selskapet er den veletablerte produksjonen av fjærblokker med individuell design. Ormatek fjærer brukes av de fleste andre produsenter i enkeltmadrassene..

Litt mindre populære, men også bemerkelsesverdige firmaer er Konsul og Toris. De er engasjert i produksjon av ikke bare høykvalitets og komfortable madrasser, men også sofaer, bøk senger. Praktisk nok kan de kjøpe både en seng og en madrass som passer perfekt til den..

Også populær i Russland og SNG -landene og utenlandske selskaper. Disse inkluderer Serta, Simmons og Sealy. Et merke som f.eks Sleepeezee. Disse henger slett ikke etter innenlandske selskaper, og produserer et stort antall komfortable og komfortable madrasser av høy kvalitet for enhver farge og smak..

Hvordan velge den rette?

Valget av en enkelt madrass bør alltid behandles med stor forsiktighet. Sunn søvn, komfort og hvilekvalitet generelt avhenger av det.. Disse faktorene har en veldig sterk innvirkning på produktiviteten i våre liv..

 • Først av alt må du fokusere på størrelsen på sengen som madrassen er kjøpt for.. De må passe perfekt, for ellers vil ikke søvn og hvile gi trøst, men bare ulemper..
 • Du må også fokusere på vektkategorien til personen du kjøper produktet til.. De fleste madrasser er designet for personer som veier opptil 100-120 kilo, men det er nødvendig å klargjøre vektkategorien for hver enkelt modell.

 • Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot materialet som madrassen er laget av.. Det må være allergivennlig, giftfritt, hygienisk. Hvis kjøperen ikke vil bekymre seg for mye om vask av madrassen, må du velge materialet som er lett å rengjøre..
 • Det er også nødvendig å bestemme produktets stivhet.. Den må tilsvare vektkategorien til en person, hans anatomiske trekk. Personer med problemer med muskel- og skjelettsystemet bør foretrekke ortopediske madrasser. Ortopediske modeller vil imidlertid passe alle. Det viktigste er å velge ønsket mykhet eller hardhet for produktet, fordi det avhenger av dette om søvnen vil være sunn og behagelig eller ikke..

 • Til slutt er det verdt å velge riktig madrassprodusent. Hver av dem har sine egne individuelle fordeler og ulemper, og hver kjøper kan finne noe eget på markedet i enhver priskategori..

Avslutningsvis vil jeg si at enkeltmadrasser er produkter med sine egne fordeler og ulemper, hvis valg alltid bør behandles med spesiell forsiktighet og forsiktighet..

Hvordan velge en god madrass, se denne videoen..