Enkel dør garderober

Når du organiserer steder for lagring av klær i huset, kan du ikke klare deg uten garderober. Den romslige stuen har plass til en stor garderobe. Og i slike små rom som en entré, omkledningsrom, bad, soverom eller barnerom er det bedre å bruke garderober med ett blad, som med tilstrekkelig kapasitet og beskjedne dimensjoner vil være et utmerket hjelpeverktøy for å holde store og små garderobeartikler i orden..

Fordeler

Et moderne funksjonelt møbel, som er en garderobe med én dør, kan brukes til å brette eller henge ting og har en rekke nyttige kvaliteter:

 • egnet i størrelse for ethvert rom uten å rote det;
 • kan være plassert hvor som helst i rommet, og kan med fordel fylle enhver ledig del av veggen eller hjørnet;
 • visuelt utvide plassen uten å gjøre interiøret tyngre;
 • har en stilig finish på karosseri og fasade;

 • du kan alltid velge en modell som passer til stilen og vil se gunstig ut på bakgrunn av rommets generelle design;
 • preget av god kapasitet;
 • designet består av det nødvendige antallet praktisk plassert rom som lar deg raskt finne det riktige;
 • har pålitelige fester og beslag som oppfyller de mest moderne kravene;
 • laget av slitesterke miljøvennlige materialer;
 • er relativt billig.

Materialer og overflater

I møbelbutikker kan du kjøpe produkter laget av forskjellige materialer. Naturlig tre anses som et klassisk materiale for produksjon av møbelkonstruksjoner med en svingdør. Videre kan alle treslag brukes. Et vakkert skap av naturlig massivt tre med unike miljø- og driftsegenskaper vil perfekt utfylle det klassiske interiøret og vil vare på ubestemt tid. En betydelig ulempe med et slikt skap er kostnaden..

Populære budsjett garderober i dag blir de i økende grad laget av paneler basert på trekomponenter: sponplater, MDF og finérfiner. Tegningen av et slikt kunstig materiale, som praktisk talt ikke er dårligere enn tre når det gjelder holdbarhet og forbrukeregenskaper, etterligner vellykkede naturlige nyanser og teksturer. Modellen laget av trelignende materiale vil elegant utfylle interiøret i enhver stil. Ulempen med et slikt produkt kan være utilstrekkelig motstand mot endringer i fuktighet i rommet, for eksempel på bad eller badstue..

Løsningen på problemet vil være kjøp av et skap laget av spesielt fuktresistent treskjæremateriale eller metall med et polymerpulverbelegg.

I dag er trenden fortsatt produkter, hvis sideflater og fasader er dekket med et møbellag av lakk eller polert. Skapets frontflater kan også dekoreres med plastfiner og andre materialer: kunstglass, skinn og akryl. Glassdører er laget av vanlig, frostet, farget glassmaleri, fasettert eller speilglass.

En modell av et blyanthus med glassdekor vil definitivt dekorere et lite rom og visuelt utvide horisonten.

Innvendig bruk

En garderobe i interiøret i et moderne hus eller leilighet er en enkel design med en svingdør. Som alle andre er en enkeltdørs garderobe oftest lineær i form, i form av et penalhus med liten bredde og stor høyde. Denne designen lar deg økonomisk kvitte deg med en smal vegg eller nisje. I tillegg kan det frie hjørnet av rommet fylles med en grunne hjørnestruktur med et sash, hvis toppside vil være i form av en femkant med en rett vinkel..

Enbladsprodukter kan med hell brukes ikke bare som frittstående uavhengige gjenstander, men også som en del av et modulprogram som ideelt tilpasser seg de eksisterende forholdene i ethvert rom. For eksempel, når du oppretter en kompakt L-formet hjørnestruktur, kreves en kombinasjon av to rette seksjoner med en sammenhengende hjørnemodul.

Blyanter er designet i både klassiske og moderne stiler, som kan variere i ekstern innredning og individuelle designfunksjoner. For eksempel er det nesten umulig å finne en semi-antikk modell med belysning og et system med guider og lukkere som stille lukker skuffene. Eller en moderne design der boksene glir langs takrenner.

Ideelle eksempler på kombinasjonen av klassisk skjønnhet og praktisk bruk av enkeltdørs garderober tilbys kjennere av italienske møbelprodusenter. Kompakte produkter, holdt i de beste tradisjonene for europeisk kvalitet og pålitelighet, er vanligvis laget av nøye valgt naturlig tre. Stilige modeller fra Italia kjennetegnes ikke bare av god kvalitet, men også av gjenkjennelig design, der gamle møbeltradisjoner perfekt sameksisterer med moderne teknologi..

En enkelt dør til et skap beregnet for bruk i et rom med en spesifikk funksjonalitet, har som regel et visst internt innhold skjult. Et skapprodukt, som står i en smal gang eller garderobe, må nødvendigvis ha en bar for å henge sesongklær på kleshengere. I det nedre rommet kan du plassere sko og omsorgsartikler for dem. Et penalhus eller hjørneskap med speilinnsats i full lengde på døren vil ikke bare hjelpe deg med å kle deg pent, men også visuelt utvide grensene for rommet.

Når du bruker produktet på et soverom eller barnerom vanligvis bak døren er det et rom med stivt faste eller uttrekkbare hyller for oppbevaring av brettede klær og med 2-3 skuffer på uttrekkbare mekanismer for å legge ut undertøy, trikot og andre småting. Sengetøy og nattøy kan lagres inne i skapet på soverommet.

Spesielt praktisk vil være en blyanthus, som har stabilitet og er dekorert med bilder fra favoritttegnene dine til barnehagen, siden det vil gi mye plass i rommet for spill, lar deg holde orden og raskt finne det nødvendige barneklær og leker.

Enblads garderober har blitt integrerte komponenter i møbler i stuen. Moderne stilige modulære stuer tillater tilfeldig plassering av alle tilgjengelige områder ved å tilfeldig plassere komponentene i en praktisk rekkefølge. Fasadene på seksjonskapene som en del av et slikt møbelsett kan enten være døve eller gjennomsiktige fra vanlige glassmalerier med glassinnstilling eller glass av høy kvalitet.

Inne i skapet på badet kan praktiske hyller, rom og skuffer gjemmes bak døren. De har plass til alt badetilbehør, hygieneprodukter, frottéhåndklær og andre tekstiler. Slike modeller vil hjelpe til med å bruke den begrensede plassen i rommet klokt og lagre hvert element på plass..

Anbefalinger for bruk og pleie

For lang levetid for et enkelt dørskap, samtidig som den opprettholder kvaliteten og estetiske egenskaper det er nødvendig å følge de generelle anbefalingene for drift av skapmøbler:

 • bruk produktet bare til det tiltenkte formålet, ellers vil det raskt brytes ned og miste utseendet;
 • skapet skal installeres i et varmt og tørt rom med en temperatur på 15-25 grader over null og en fuktighet på 45-70 prosent, med mulighet for periodisk ventilasjon;
 • det er forbudt å utsette kroppen for direkte sollys, varme gjenstander og varmeenheter, å bruke spesielle møblerpleiekomposisjoner for å beskytte mot eksterne miljøfaktorer;
 • tørk av overflaten av produktet med en godt oppvridd myk klut eller svamp med rent vann eller med en svak løsning av et ikke-aggressivt vaskemiddel som ikke inneholder slipende ingredienser;

 • dekorative glasselementer kan rengjøres med et stoff for speil eller med et produkt som inneholder ammoniakk;
 • stram gjengede forbindelser med jevne mellomrom, glidende metallmekanismer i skuffer, dørlukkere og dekorative beslag rengjøres ved renseri, smør dem om nødvendig;
 • installere møbler på et flatt gulv, beskytt det mot virkningene av skarpe kanter og stumpe tunge gjenstander;
 • For å forhindre brudd på dørhengslene, åpne døren vinkelrett på selve skaphuset uten å gjøre store anstrengelser;
 • For å opprettholde stabiliteten i strukturen, overvåke riktig fordeling av ting inne i skapet, laste nedre seksjoner i større grad, ikke overbelast hyllene, skuffene og stangen;
 • det anbefales ikke å flytte det monterte produktet inne i rommet; hvis det er nødvendig å flytte, fjern ting og demonter døren.

Om omsorg for en hjørngarderobe for sengetøy, se neste video.