Doble metallsenger

Hvis du bestemmer deg for å reparere, oppdatere rommet og møblene, må du definitivt ta vare på å kjøpe en stilig og komfortabel seng som vil vare lenge. Møbelmarkedet er i stand til å tilfredsstille den varierte smaken til moderne kjøpere, selv de mest krevende og krevende. Valget er så stort at mange synes det er vanskelig å bestemme seg for modellen og velge det riktige alternativet.

Sengen skal gi komfort, avslapning, dekorere rommet og selvfølgelig passe inn i rommets generelle stil. Det mest populære materialet som brukes til å lage rammen er sponplater eller naturlig massivt tre, men nå vokser etterspørselen etter metallmodeller merkbart. Videre i artikkelen vil vi se nærmere på et slikt alternativ som en dobbel metallseng.

Karakteristisk

Tidligere var metallsenger utbredt. For flere århundrer siden, i stedet for plast, som nå er det rimeligste og mest utbredte materialet, ble det brukt metall, det var mye av det. Fra år til år vokste prisen for den, i forbindelse med at fabrikker begynte å lete etter en erstatning for den..

Metallprodukter ser elegante og pålitelige ut. De har en viss luksus med et snev av retro. Metallet har høy slitestyrke og er ikke redd for langvarige belastninger.

Mange, for å spare penger, kjøper møbler basert på sponplater og sponplater. Dette er en rimelig og vanlig råvare. Men til tross for den attraktive prisen, er de kortvarige og kan forårsake mye trøbbel for eieren, selv om de er dyktig dekorert med naturlig tre..

I dette tilfellet anbefales det å gjøre et valg til fordel for massivtre eller metall. Hvis du er ute etter en mellomting, er metall ideelt. Det er rimeligere enn tre og mer pålitelig enn sponplater..

Relevans og relevans

I det XXI århundre verdsettes møbler og interiørartikler, laget av metall. De har ikke mistet sin relevans og popularitet, til tross for de mange erstatningsalternativene. Hovedårsakene til at metallmøbler er etterspurt er attraktivitet, raffinement og holdbarhet..

På grunn av materialets styrke trenger du ikke bruke mye råvarer for å lage en standard dobbeltseng, slik at produktene ikke ser store ut. Metall er perfekt lakkerbart.

På salg kan du finne både strenge og sofistikerte designalternativer, modeller med forsterket ramme og andre egenskaper.

Fordeler

La oss legge merke til fordelene med jernsenger og vurdere dem mer detaljert:

 • Metall er ikke redd for høye og lave temperaturer, så vel som deres plutselige endringer.
 • Det er motstandsdyktig mot skader av forskjellige slag.
 • Slike møbler tåler høy vekt uten problemer. Dette alternativet er viktig for personer med et stort bygg..
 • Lang levetid. Sengen vil tjene deg i flere tiår uten å miste utseendet.
 • Smidde produkter som pryder noen modeller vil umiddelbart dekorere rommet og tiltrekke seg oppmerksomhet. Noen metallsenger er dekorert med elementer av stein, glass eller tre..
 • Metall er et naturlig og miljøvennlig materiale. Eksperter bemerker at metall er ideelt for et soverom på grunn av det faktum at det ikke akkumuleres og ikke avgir skadelige stoffer..

ulemper

Nå som vi har gjort oss kjent med fordelene med slike møbler, er det på tide å finne ut om ulempene:

 • Ved standard temperaturforhold i rommet forblir metallet kaldt. Noen mennesker liker ikke denne følelsen..
 • Det påvirkes negativt av fuktighet. Hvis det er høy luftfuktighet i rommet der jernsengen er installert, er det nødvendig å bruke en avfukter for å bevare møblene.

Varianter av design

Alle moderne modeller av metallsenger som finnes i butikker er laget på to måter:

 • smiing;
 • stempling.

Det første alternativet er mer tidkrevende, men samtidig mer stilig og sofistikert. Dette er en kompleks manuell jobb som krever en viss mengde erfaring og ferdigheter. Bare fagfolk kan lage en vakker smijernsseng.

Den andre metoden er den vanligste, som er produksjon av deler på en transportør. Disse sengene er rimeligere.

Uansett produksjonsmetode er det nødvendig å velge møbler for stilen i rommet. Streng og lakonisk – for høyteknologi og minimalisme, og luksuriøs, med mange dekorative elementer – for klassikere (barokk, rokoko, etc.).

Smijern

I produksjonsprosessen er det et håndverk. Råvarer behandles ved høye temperaturer. Dette er en vanskelig og farlig prosess. Mesteren må nøye overvåke ikke bare skjønnheten, men også produktets holdbarhet. For arbeid trenger du ikke bare dyktige fagfolk, men også en rekke spesialverktøy og utstyr. Oftest kjøpes slike møbler på bestilling..

Spesialister på sitt område som har jobbet i dette området i mange år har utviklet sin egen individuelle stil. Som et resultat har produktene et spesielt utseende. Kostnaden for slike senger er mye høyere enn stemplede produkter..

Den smidde modellen vil bli en uttrykksfull dekorasjon for soverommet..

Fabrikkproduksjon

På fabrikker som produserer metallsenger, er grunnmetallet jern. En legering av sink og kobber og messing brukes som urenheter. Standard tykkelse på rør som brukes til møbelfoten er 1,5 til 2 millimeter. Til tross for den ytre vektløsheten, tåler strukturen betydelig fysisk anstrengelse – opptil 200 kilo.

Slike modeller er langt fra stilen og utseendet til smidde modeller, men prisen er mye rimeligere. Men ikke skynd deg å kjøpe det billigste alternativet. Noen budsjettmodeller er laget av tynnere rør og kan bøyes under langvarig eksponering for vekt..

Alle dobbeltsenger i metall som finnes i møbelbutikker er delt inn i henhold til forskjellige kriterier. Det skal bemerkes at de gjelder både håndverk og stemplede produkter..

Det er senger for barn eller voksne. Alternativene med to seter er oftest installert på ektefellenes soverom. Noen klienter som liker komfort, kjøper brede dobbeltsenger utelukkende for seg selv. Sengelengde for en voksen starter fra 2 meter.

Velg en størrelse basert på størrelsen på rommet, plasseringen og komfortnivået du ønsker. Sengen kan stå ikke bare på soverommet, men også på verandaen, balkongen eller på et romslig loft.

Noen tror feilaktig at metallsenger, spesielt dobbeltsenger, ser ru og tungt ut. Enkelte kjøpere forbinder materialet med tyngde og andre ting som påvirker atmosfæren i stua negativt. På grunn av dette har det ikke travelt med å kjøpe metallsenger, uten å vurdere utseendet på egen hånd..

Spesialister innen design og innredning bemerker at metallsenger er vakre, sofistikerte og stilige møbler som harmonisk passer inn i forskjellige stiler. De som personlig satte pris på produktet på en jernramme bemerket at sengen har blitt en uttrykksfull dekorasjon og “høydepunkt” i huset.

Design og behandling

Etter at sengen er laget, er det på tide å bringe den til markedet. De fleste produksjonsbedrifter bruker et spesielt pulverlakk. Den fester perfekt til metall og beholder sin attraktive farge i lang tid. Hammeremalje brukes også aktivt. Det er en populær og effektiv metode for å male metall..

Bedrifter prøver å tilfredsstille alle behovene til moderne kunder. Noen kunder velger doble metallsenger i klassisk hvitt eller svart, andre kunder kjøper lyse modeller.

Plasser i det indre av soverommet

Et av kriteriene som må tas i betraktning ved valg av møbler, er samsvar med det indre av rommet. Mange gjør feilen med å få den mest elegante modellen som fanger oppmerksomhet. Som et resultat passer det ikke inn i rommets overordnede konsept..

Romantikk

En seng i ovennevnte stil skal ha myke kurver og glatte former. Raffinerte linjer vil fremheve den romantiske innredningen og gjøre den mykere. I dette tilfellet er en smidd modell ideell, stilig og vakker. Det anbefales å gjøre et valg til fordel for lyse eller lyse farger..

Mørke og dristige farger kan fungere som komplementer og aksenter.

Land

En metallseng for to er perfekt for en rustikk stil. Det kan være en modell med tradisjonelle, etniske designelementer. Det vil også passe inn i Country -stilen, kombinert med moderne så vel som klassiske elementer. Lyse farger råder i denne retningen..

Klassisk

For klassiske trender trenger du en luksuriøs seng med en rekke dekorative elementer og pynt. Den kan dekoreres med detaljer i gull, sølv eller bronse. Det ideelle alternativet er en smidd modell med mønstrede ben og et bredt hodegjerde.

Modernitet

Moderne trender som Hi-tech og Minimalism trekker mot enkelhet, plass og lakonisme. Ingen mønstre, tilleggselementer osv. Den forenklede versjonen er et godt valg.

Tre ledere

Sjekk ut 3 av de mest populære metalldobbeltsengene fra forskjellige utenlandske produsenter.

Lili

En sofistikert modell som perfekt matcher stilen Country, Modern og andre designideer.

 • Opprinnelsesland: Malaysia;
 • Merke: Woodville;
 • Dimensjoner: 160×200 centimeter;
 • Prisen på sengen er omtrent 13 tusen rubler eksklusiv kostnaden for madrassen

Sofia 505

En elegant modell med et bredt hodegjerde betrukket med stoff. Et flott alternativ for et klassisk interiør.

 • Opprinnelsesland: Spania;
 • Merke: Dupen;
 • Dimensjoner: denne modellen presenteres i to versjoner – 180×200 og 160×200 cm;
 • Prisen på modellen er omtrent fra 36 000 til 50 000 rubler, avhengig av størrelsen.

Victoria

Luksuriøs og romslig seng i bronsefarge. I et rom i barokk- eller rokokostil vil en slik modell se bra ut. Også Victoria vil passe inn i antikk innredning.

 • Opprinnelsesland: Kina;
 • Dimensjoner: 160×200 cm;
 • Victoria er tilgjengelig i to farger: bronse og sølv.
 • Kostnaden er litt mindre enn 30 000 rubler.

Se hvordan du monterer en dobbeltseng i metall..