Dobbeltsenger i tre

Når de velger en dobbeltseng, har mange kjøpere tvil om hvilket materiale som er best for rammen. Det moderne markedet tilbyr mange teksturer og farger på sengen. Du kan kjøpe produkter laget av plast, sponplater, MDF og til og med metall, velge en matt eller blank type belegg, velg nesten hvilken som helst nyanse på paletten.

Men blant alle disse variasjonene er senger laget av massivt tre uforandrede klassikere, som alltid ser elegante ut og gir soverommet ditt et solid og vakkert utseende..

Funksjoner og fordeler

Trestrukturer har en rekke egenskaper og fordeler som ikke ligger i noen annen type produkt:

 • Massivt tremøbler er svært holdbart. Et slikt produkt vil tjene deg lenge, samtidig som det beholder formen..
 • Naturlig tre anses som et miljøvennlig materiale, som ikke forårsaker noen helsemessige reaksjoner.
 • Et slikt soveplass er en kilde til estetisk nytelse.. På grunn av teksturens særegenheter er produktet legemliggjort i en virkelig vakker form og gleder øyet.

 • Trefibre er svært tilpassbare. Til tross for materialets tetthet, kan sengen alltid suppleres med enhver endring, form eller dekorasjon..
 • Tre passer godt sammen med andre materialer. Når en seng er laget av metall eller plast på grunnlag av en naturlig ramme, åpner en slik kombinasjon for mange nye design og stiler..
 • Materialet har en utmerket aura og energi. Det antas at en treseng er ideell for et soverom og er i stand til å gi deg en god og sunn søvn..
 • En ramme av denne typen passer godt til enhver tekstil.. I motsetning til andre materialer som krever enten et glanset eller matt sengeteppe og puter, gir en treseng deg mer plass til å dekorere soverommet ditt..

Det er ikke veldig mange ulemper med dette materialet, men noen ganger blir de funnet:

 • Over tid kan fargeforstyrrelser vises på trebeddet – mørke flekker og endring i nyanse. Dette problemet kan løses ved å plukke opp et spesielt malemateriale og maskere alle uønskede toner med det..
 • Noen mennesker klager over at produktet blir pipende over tid.. Dette kan skyldes problemene med forskjellige deler av det – fra lameller til ben. Men i alle tilfeller kan du erstatte det defekte elementet eller supplere designet med detaljene som er nødvendige for å eliminere et slikt problem..
 • Naturlig treverk er vanligvis ikke motstandsdyktig mot fuktighet og insekter. Denne nyansen bør tas vare på på forhånd. Det er nødvendig å behandle treet med spesielle forbindelser som vil beskytte materialet mot uønskede konsekvenser og eksterne faktorer..

Basert på listene ovenfor, kan det sees at en treseng har utvilsomme fordeler, og alle ulempene med et slikt materiale kan lett elimineres. Derfor, når du velger en ramme for en køye, kan du stoppe på tre..

Hvilket tre er bedre?

For ikke å bli forvirret blant de forskjellige typene av ramme for en dobbeltseng, bør det huskes at tre er klassifisert i grupper avhengig av artens hardhet:

 • Asp, furu, thuja, lind, sedertre og gran er myke arter.
 • Bøk, bjørk, eik, ask, valnøtt, lønn er harde varianter.
 • En egen klasse består av bergarter med økt hardhet – akasie, buksbom, barlind, hornbjelke, etc..

Hver sort har en rekke fordeler og er designet for en bestemt bruk.. Myke varianter perfekt for bearbeiding, rammeform og trådjusteringer. Furu er et veldig populært materiale av denne typen. Den største fordelen med en slik seng vil være et stort rom for utførelsen av designideer og lave materialkostnader. Blant manglene er det ikke en så sterk styrke som andre trær, derfor bør slike møbler håndteres forsiktig..

Husk at disse modellene bare er egnet for dobbeltsenger eller enkeltsenger for voksne. Et produkt laget av et mer holdbart materiale som er motstandsdyktig mot skader som følge av barns pranks, bør plasseres på barnets soverom..

For de som er grunnleggende viktige om produktets holdbarhet, er dyrere egnede. modeller av løvtre, for eksempel eik. Dette materialet er svært slitesterkt, noe som gir soverommet ditt soliditet. Moderne designalternativer lar deg legemliggjøre eikemodeller i en rekke farger, slik at du kan passe sengen perfekt til resten av soveromsettet. Barrtrær har utmerkede egenskaper, de anbefales spesielt for de som bestemmer seg for å lage en dobbeltseng alene.

Når du velger en trefinish for påfølgende lakkering, bør du vurdere hvor mye du trenger å slipe treet før lakkering. Noen arter krever obligatorisk sliping, for eksempel furu.

Hvor mye veier det?

Vekten av en dobbel treseng avhenger av flere faktorer:

 • Ramme parametere. I henhold til standardene bør lengden på sengen være fra 2 til 2,1 m, og bredden – minst 1,6 m. Ofte bestiller kjøpere produkter av store størrelser – opptil 2,5 m i lengde og opptil 2 m i bredden.
 • Tettheten til treet spiller en viktig rolle. Harde varianter har den høyeste tettheten, så vekten av hele produktet er ganske stor. De tyngste materialene er eik, aske og lønn..
 • Vekten av en struktur påvirkes av antallet og størrelsen på delene den består av.. Ytterligere vekt er gitt av høye ben, et massivt hodegjerde, en bred ramme og et stort antall lameller. Noen gir modellen ytterligere detaljer, for eksempel en baldakin.

I gjennomsnitt er vekten til en dobbeltseng fra 180 til 200 kg. Men det er slike modeller, hvis vekt når nesten 300 kg..

Populære modeller

Utformingen av tresenger er så mangfoldig at de er nedfelt i nesten alle typer soverom. Et tre kan kombineres med et rom, ikke bare i form og farge, men til og med i design og ornamentikk. Moderne teknologier gjør det mulig å lage både en absolutt matt finish og en laminert. I kombinasjon med en passende madrass blir sengen ikke bare et sted for avslapning og komfort, men også en viktig detalj, opprettholdt i en bestemt stilløsning.

Noen av de mest populære alternativene for dobbeltsenger i tre er:

 • Lakonisk design i stil Minimalisme. Rammen til et slikt produkt består av en enkelt rektangulær trekonstruksjon, denne modellen er blottet for bein og høy rygg. Noen ganger brukes tre som en sokkel for en madrass, og en liten rygg ved hodegjerden fungerer som en hylle for tilbehør..
 • For fans av retninger Hi-tech og Loft modeller med buet rygg er perfekte. I en slik utførelse ser treet atypisk ut. Ofte er disse sengene utstyrt med lysarmaturer, noe som gjør designet enda mer kreativt..
 • Stilentusiaster Land foretrekker å bruke som sokkel for dobbeltsenger som etterligner et grovt og upolert materiale. Men selv en slik løsning kan se trendy ut. Slike modeller er ofte dekorert med tekstiler ved hjelp av “dyre” trykk, som ytterligere preger atmosfæren med vestens ånd..

 • Hvis boarealet ikke lar deg installere en stor seng, så velg modulær modell. Ved hjelp av komponentdeler – moduler, kan du designe et produkt som passer din eksakte størrelse. Tremoduler gir leiligheten din ekstra komfort.
 • Et tidløst alternativ er en seng hvis ramme er mono-design rektangulær uten ben og tynn rygg, tett mot veggen. Dette alternativet kan utformes og tolkes i henhold til individuell smak. Det geometriske ornamentet er veldig populært, som er legemliggjort i form av en utskjæring på hodegjerde og gjentas i noen andre interiørdetaljer..
 • Berømte hvite trekonstruksjoner med utskåret tekstur og mønstre er en integrert del av et rom med stil Provence. Letthet og “luftighet” i en slik seng kan ikke la deg likegyldig. Den kombinerer enkelhet og nåde, den kan legemliggjøres i form av rektangulære og forskjellige andre former..
 • Fans Middelhavsdesign dekorere en treseng med massive utskårne ben og høye rammer med håndlagde mønstre.

Uansett hvilken modell du velger, husk at designet i stor grad påvirker det generelle utseendet på soverommet, så harmoni mellom alle møbler er viktig..

Eksempler i interiøret

Uansett hvilken stil av rom og seng du velger, er det viktig å huske at harmoni består av detaljer. Derfor må tresengen suppleres med tilbehør som matcher rommets design.. Vurder de populære alternativene for bruk av slike senger i interiøret:

 • Et godt eksempel er Øko -stil. I et slikt rom vil tremøbler passe perfekt inn i stilkonseptet. Sengetøy og sengetepper laget av naturlige materialer med en overvekt av ikke -påtrengende pastellfarger, som grå, grønn, beige, brun, vil gjøre soverommet ditt til en paradisøy..
 • Ikke mindre sære etnisk dekorasjon seng i tre. Her er det vekt på puter og sengetepper med uvanlige mønstre. Trefigurer på hyllene og nattbordene i rommet vil være et fantastisk ekko av designet..

 • Jo mer minimalistisk stil soverommene du har valgt, jo mer diskret skal tekstilene på sengen være. Vanlige sengetepper og puter i beroligende nyanser skaper en perfekt balanse med interiøret. Bare noen få lyse detaljer er tillatt.
 • Når soveplassen er dekorert med elementer av treskjæring, det er viktig å gjenta mønsteret på andre interiørartikler. Et utmerket alternativ ville være å kopiere ornamentet på skapet eller boudoiret..
 • Ikke glem å velge sengetøy, avhengig av fargen på produktrammen. Du kan understreke hele dybden på nyanser av naturlig tre og samtidig dekorere sengen på en veldig original måte..

Produsentoversikt

Tresenger produseres nesten over hele verden, men det er størst etterspørsel firmaer i visse land:

 • Italienske selskaper som Selva, Carvelli, Villanova spesialiserer seg på produksjon av modeller for stilene Minimalisme, Art Deco, Classic.
 • Hvis du drømmer om en moderne treseng, kan du gjerne kontakte Tyske produsenter. Populære merker i dette landet – Alfabed, tidligere, Tommym.
 • Firmaer fra Kina Minimalistiske design er ikke alltid laget. De spesialiserer seg på produksjon av produkter i klassisk stil. Merkevarer Eurasia og Marino & Fanteri egnet selv for et barokk soverom.
 • Russiske senger fra serien er laget i en rekke stiler. Fast Miassmobili kjent for sine utskårne rygger, merke TeakHouse produserer moderne modeller, selskapet Deco hjem vil appellere til fans av provençalsk design.

Hvordan gjøre det selv?

Snekkerhåndverkere ser ingen problemer med å lage sin egen dobbeltseng. Håndverkere anbefaler å lage en ramme av furutre.

For å gjøre det trenger du:

 • Et sett med snekkerverktøy;
 • 22 høvlede furutreplater 2 m lange, 0,1 m brede, 2 cm tykke;
 • Selvskruende skruer 4 og 6,5 cm;
 • 15 barer 2,2 m lange;
 • 5 cm metallhjørner;
 • Tre lim.

Den generelle arbeidsplanen er som følger:

 • For å lage en hjemmelaget ramme må du lime 3 eller 4 stykker trelim sammen.
 • Juster de limte emnene ved hjelp av de 2,2 m lange sidepanelene og sett sammen esken.
 • For å danne hjørneskjøter måler og sager du av 5 cm fragmenter på stengene over og under.
 • Påfør lim på de midtre og konvekse delene av stengene, ikke glem hullene.
 • Snu rammen og fest en 200 cm lang overligger i midten. Den nedre delen av overliggeren skal være i nivå med esken.
 • Fest stoppestengene til den nederste raden. Lengden skal være 15 cm.

 • For ytterligere støtte av veggene, fest metallhjørner til rammen.
 • Fest bena av samme materiale med lim, skruer og hjørner. Produkthøyde over gulvnivå varierer fra 20 til 30 cm.
 • For å fikse midten av sengen sikkert, fest den med rekvisitter på midtstangen.
 • Når limet er tørt, snu rammen og legg den på bena.
 • På sidepanelet merker du linjene for ytterligere festing av brettene.
 • Midtoverliggeren må være i nivå med støttehyllene.

 • Legg brettene slik at avstanden mellom dem er 2 til 4 cm.
 • Fest dem med selvskruende skruer langs kantene (to for hvert festepunkt).
 • Undersøk hele rammeflaten for hakk, limflekker og annen skade.
 • Bruk en slipemaskin med forskjellige kornstørrelser for å slipe overflaten.
 • Dekk rammen med en primer hvis du har tenkt å lakkere den eller gjøre overflaten mørkere med en flekk du ønsker.
 • For å gi treet en naturlig tekstur, sandpapirer du det etter at flekken tørker..

 • Dekk varen med flere strøk vannbasert lakk.
 • På forespørsel kan du lage en rygg i alle størrelser.
 • Det siste trinnet i å lage en seng er å forsyne strukturen med en madrass..

Det er forskjellige nyanser i denne prosessen som bare en erfaren snekker og montør kan håndtere. Hvis du ikke har nok praksis med å lage og montere møbler, må du øve på å lage mindre ting før du lager en dobbeltseng..

For mer informasjon om prosessen med å lage en seng av tre med egne hender, se neste video..

Anmeldelser

Ifølge resultatene av undersøkelser av russiske brukere viste det seg at tremøbler er veldig etterspurt i landet vårt. De fleste velger doble modeller med en treramme for soverommet sitt. Senger kjøpes ikke bare direkte i møbelbutikker, men også på bestilling, uavhengig utforming av ønsket design. Tremøbler, ifølge kjøpere, vil aldri gå av moten, ikke så vanskelig å vedlikeholde og alltid lakonisk og vakker..

Ikke glem at resultatet av resten avhenger av den valgte sengen. Hvis du foretrekker produkter av massivt tre, vil følelsen av komfort og estetisk nytelse fylle deg med energi hele tiden..