DIY restaurering av stoler

Mange ting mister sitt attraktive utseende over tid, så de må oppdateres. Det kan gjøres en viss innsats for å pusse opp møblene og gi det et fantastisk utseende. Spesielt ofte ombygger folk gamle stoler. Det er mange måter å gjenopprette dem på..

Visninger

For å oppdatere en gammel stol selv, må du bestemme hvilken type restaurering. Det er flere måter å hjelpe deg med å restaurere utdaterte møbler. Følgende metoder kan brukes til å renovere tre- eller sponflater:

  • Decoupage – dette er evnen til å dekorere møbler ved å lime noen motiver eller bilder kuttet fra papir til det. For å bevare den fornyede overflaten av objektet, brukes en spesiell lakk som beskytter papiret mot ytre påvirkninger. Decoupage lar deg velge et interessant mønster og overføre det til gamle møbler, og dermed oppdatere interiøret.

  • Selvklebende tape eller film hjelper til med å fornye gamle møbler uten mye innsats. Den dekorative selvklebende folien kan utformes for å simulere naturstein, tre, lær og keramikk. Hun er ikke redd for vann, temperaturendringer og direkte sollys. Med sin hjelp kan du fullstendig forvandle falmede avføring..

  • Kunstmaleri Er en måte å dekorere objekter med forskjellige farger. Det er flere typer kunstnerisk maleri: Khokhloma, Zhostovo, Gzhel og Mezen maleri. Men restaurering med denne metoden krever dyktighet og omsorg..

  • Craquelure – teknikken for å lage et visuelt lagret tre. Det dannes sprekker på belegget, der hovedtonen er synlig. For å få dette resultatet, bruk en spesiell gips, lakk eller maling..

Selve teknikken krever ikke seriøs forberedelse og nøyaktighet..

  • Maleri – den letteste typen restaurering, som det bare er nødvendig å rengjøre produktet godt. Malingen vil holde stolen attraktiv i lang tid.

  • Laminering – en metode som bruker dekorert papir som limes til overflaten av stolen ved hjelp av syntetisk smeltet harpiks.

  • Finering – representerer renovering av møbler med et tynt lag med tre, som limes til overflaten med en- eller tokomponentsammensetning. Og for å gi fineren estetikk, kan du dekke den med lakk eller voks.

I tillegg til å oppdatere stolens estetiske utseende, kan det noen ganger kreves mer alvorlige inngrep – det kan være nødvendig å bytte ut eller reparere en ødelagt del av strukturen. I noen tilfeller er det nok bare å gjenopprette tilkoblingsdelene, og i andre – å erstatte delen helt..

For å restaurere en tre- eller metallstol, kan det være nødvendig å bytte ut det gamle trekket. For dette er det nødvendig å forberede materialer som vil hjelpe til med å gjenopprette produktet. Polstring krever ryddighet og presisjon kombinert med eierskap av verktøy.

Slik demonterer du deg selv?

Det er ikke vanskelig å demontere en stol med egne hender, siden designen er kjent for nesten alle. Først må du skru av ryggen og deretter beina. Og produktet monteres i motsatt rekkefølge slik at alle sporene tar plass. Hvis stolen er festet med limte pigger, blir festepunktene fuktet med varmt vann eller sprayet med damp fra en dampgenerator.

Hvis det er sprekker på trekonstruksjonen, fylles de med en blanding av lim og sagflis eller limes og klemmes til de er helt fikset. Ved skade på piggfestene, byttes de gamle pluggene ut, og sideleddene limes sammen. For å gjøre dette må du lage et lite hull, helle lim i det og vente til det tørker..

Hvis den gamle stolen svinger, er det nødvendig å fjerne bena fra de spesielle sporene og kile den øvre delen. På grunn av dette øker de og holder bedre i sporene..

Oppgradering av en barnestol følger det samme prinsippet som en voksen, men noen ganger må hengsler eller en dreibar mekanisme byttes ut i den. Vanligvis består barns design av mange deler som er designet for å sikre barnets posisjon. For større styrke må alle forbindelsessteder limes.

For å demontere klappstolen er det nok å fjerne de aksiale pinnene som forbinder ryggstøtten og setet, og deretter fjerne setet. Strukturer på en metallbase er lettere å demontere – du må skru av setet og den myke delen av ryggen.

Hvis stolsetet er installert på en fjærblokk, må det byttes ut med nye fjærer. Det er ikke nødvendig å fjerne hele blokken for dette..

Gjenopprettingsprosess trinn for trinn

Etter å ha demontert strukturen og restaurert skadede deler, er det nødvendig å fjerne det gamle lakken. Etter dette begynner hovedtrinnet i restaureringen..

Først påføres en primer på den rengjorte overflaten av stolen, som helt matcher produktets farge. Etter å ha ventet på fullstendig tørking, rengjøres primeren med sandpapir for å oppnå et tynt lag med dekning. Etter det er produktet belagt med maling eller lakk, vent til det tørker og påfør et nytt lag.

Hvert materiale er farget på en spesiell måte. For eksempel påføres et korrosjonsbeskyttende middel først på en metallramme, etter fullstendig tørking dekkes det med en grunnfarge. Gjennomsiktig lakk påføres i flere trinn, og hvis en fargesammensetning brukes, er det bedre å ty til emalje for metall.

Trerammen behandles først med voks og fordeler den forsiktig over alle områder. I stedet for voks kan du bruke en fet primer som påføres med en pensel. Deretter dekkes produktet med flere lag akrylmaling. Disse restitusjonstrinnene lar deg raskt og enkelt fornye avføringen din uten behov for spesielle beskyttelsesmasker og hansker..

Det er svært uønsket å male plaststoler, siden plast er tilbøyelig til å bøye seg, og dette vil føre til sprekker og avskalling av maling. Derfor er det en prioritet for dem å sy trekk eller puter..

Den siste fasen av renoveringen består i å lage vakkert møbeltrekk. Etter å ha fjernet det gamle trekket, blir setebunnen kuttet ut av skumputen, som deretter festes til overflaten med lim. For ytterligere fiksering kan du bruke binders. Etter å ha trukket stoffet godt gjennom setet, fest det med møbelklips nedenfra. Avhengig av personlige preferanser, kan stoffet ha et lyst mønster eller ikke noe mønster i det hele tatt.

For å lage et sete på nytt med fjærer, blir batting først fikset, og deretter et lag med skumgummi. Stoffet festes etter samme prinsipp som med ett lag skumgummi, men det trekkes med stor vekt for å glatte ut fjæravlastningen.

Mange tenker på hvilken maling som er best for maling for å bevare effekten i lang tid. For treprodukter kan du bruke beis eller maling og lakk, og for jernkonstruksjoner – emalje spesielt designet for metall.

Wien

For å reparere wienerstoler selv må du først vurdere deres generelle tilstand. Mengden skade kan variere avhengig av driftsforholdene.

Den viktigste skaden som kan vurderes hjemme er ustabilitet. Dette skyldes svekkelsen av piggleddene. For å bringe produktet til normal tilstand, er det nødvendig å øke størrelsen på piggen, sette tetningene på skuffene og bytte ut strømstengene. Etter det må du erstatte lakken og sette setet på plass.

For å gjenopprette en foreldet struktur må du forberede de grunnleggende materialer og verktøy. For å jobbe må du få en hammer, stiftemaskin for møbler, selvskruende skrue, maling og lakk, løsemiddel, børster, lim, saks, klut og sandpapir.

Renoveringsprosessen begynner med å rengjøre alle overflater på produktet for smuss og støv. Etter det begynner analysen av stolen. Fjern først setet og ryggen, som vanligvis holdes av skruer. Deretter, trinn for trinn, blir resten av detaljene fjernet. Det er viktig å kontrollere styrken til alle ledd. Hvis et festepunkt ikke holder godt, bør du ikke demontere det.

Demonterte elementer må skiftes ut umiddelbart, slik at det ikke oppstår feil under monteringsprosessen. Alle delene glattes med sandpapir for å rengjøre dem grundig for gammel lakk. Dette er nødvendig for at det nye laget skal passe perfekt på stolen etter å ha malt nye møbler..

Sørg deretter for å inspisere stedene der elementene er limt. Toppen av bena, som er festet i sporene, må pakkes inn i flere lag bandasje etter å ha smurt hvert lag med lim. Hvis beinet vingler veldig mye, blir det laget et hull på slutten, som deretter blir kjørt inn en liten kile. Dermed vil bredden på enden øke, og beinet vil holde godt fast i sporet..

For sidestrukturer med en svekket søm på innsiden, må du lage et hull og bruke en sprøyte for å injisere et lim inn i den. Du kan også ty til smurte fyrstikker og sette dem inn i kontakten når du monterer stolen. I dette tilfellet må endene være utstyrt med stor nøyaktighet, slik at det ikke er hull mellom dem og tsarene..

Monteringen av strukturen begynner med fullstendig liming av alle piggledd. Overflødig lim må fjernes med en serviett. Produktet tørker i omtrent en dag, og for maksimal fiksering på setet må du legge en tung gjenstand.

For å fornye setet må du kvitte deg med det utslitte trekket og fikse alle feil på overflaten. Hvis det er nødvendig å bytte skumgummi, må du tegne en markering på det nye skumgummiplaten og kutte ut delen. Stoffet som setet skal trekkes med skal være større enn det resulterende setet. Den plasseres nær overflaten og festes med binders på baksiden..

Selve stolen kan dekoreres i Provence -stil. For å gjøre dette blir alle tredelene malt, og etter tørking blir de behandlet med en kvern..

For å fikse effekten må du lakkere strukturen.

Oppdaterer deler

Du kan dekorere stolen på forskjellige måter. Alle materialer kan brukes: papir, stoff, snørebånd, maling, servietter, etc. Alt avhenger av mesterens fantasi og nivået på hans ferdigheter. Selvfølgelig, hvis en person ikke vet hvordan han skal jobbe med komplekst utstyr, bør du ikke ty til det. Må begynne med noe tydeligere.

Med sisal

For denne metoden kan du bruke både en tre- og en metallramme. For arbeid trenger du en stor ball med sisaltau, tett møbeltrekk som fløyel, stiftemaskin, superlim, saks, spiker, en hammer, en blyant og et målebånd.

Du må starte reparasjonen ved å fjerne det gamle trekket fra setet og ryggen. Deretter pakkes detaljene på baksiden med sisal, som går jevnt til beina. Dette bør gjøres slik at tauet sitter godt rundt delen og hver påfølgende rad er nær den forrige. Du må fikse materialet med lim.

Etter å ha pakket inn alle elementene, må du lage en dekorasjon på baksiden. For å gjøre dette vikles et tau i flere lag i 2-3 rader først mellom øvre og nedre trinn, og deretter mellom siden.

Etter å ha laget et mønster for det nye trekket, må du feste det til setet. For dette er små negler eller stiftemaskin egnet..

Ullgarn

For å ty til dette alternativet trenger du en struktur på en metallramme med en nettingrygg og et sete. For arbeid må du forberede saks, flerfarget ullgarn, en heklenål, en trestang, en skrutrekker og skruer.

I dette tilfellet spiller masken rollen som et lerret, så doble tråder må tres gjennom det i diagonal retning. Videre kan hver rad ha en annen farge. Du kan bruke to kontrastfarger eller flere nyanser av lignende tone..

Du kan forsterke den skadede masken med noen garnsømmer. Etter det må du kutte en stang som vil gjenta seteformen, og fikse den med skruer.

Decoupage fra symønstre

Dette alternativet fungerer godt for antikke treprodukter med et hardt sete. For arbeid trenger du mønstre fra blader, lim, pensel, akryllakk, saks, stoff, tråder og en nål.

Først behandles en del av stolen og et stykke av mønsteret festes på toppen. For å forhindre at det dannes bobler på det, ta et stykke stoff og glatt forsiktig ut mønsteret fra midten. Resten av strukturen er dekorert på samme måte. Og for pålitelig fiksering etter tørking må den dekkes med akryllakk..

For å myke opp setet kan du sy en pute selv eller kjøpe en ferdig kjeks.

Denne metoden er interessant ved at, i tillegg til mønstre, er bakgrunnsbilder, kart og andre avisutklipp egnet for den..

Shabby Chic

Denne teknikken er designet for å eldre møblene. Det er ganske enkelt og krever et minimum av ferdigheter. For å få et semi-antikt produkt trenger du maling i delikate sengetøytoner. Det er mulig å bruke hvit, rosa, kremaktig og pistasjmaling.

Hvis stolen har myke deler, må de dekkes med en film før arbeid. Etter det må alle treelementene males i en prangende farge, og etter fullstendig tørking, gni dem med parafin. Deretter må de samme delene males med lys maling, helst i to lag. Et helt tørt produkt rengjøres med sandpapir for å skape slitasje og en gammel effekt..

Du kan dekorere den resulterende strukturen med maleri, decoupage fra servietter eller malingssprut. På slutten av arbeidet må alle elementene dekkes med akryllakk..

Montering og transport

Etter å ha oppdatert rammen til stolen og dratt de myke delene med polstringen, gjenstår det bare å montere produktet. Monteringen utføres i henhold til samme scenario som analysen. Bena og ryggstøtten settes inn i de samme sporene der de var før reparasjonen. Kryssfiner er festet til rammen enten med lim eller med binders..

Etter å ha fullført restaureringen, kan du få et unikt objekt fra gamle og kjedelige møbler. Du kan ganske enkelt male et falmet produkt i en delikat farge, eller du kan ty til en mer kompleks renoveringsteknikk..

For å stramme den gamle polstringen av strukturen for hardt, er det nødvendig å måle alle myke deler og beregne mengden stoff som trengs. Den må være sterk nok til å tåle daglig bruk..

Mønsteret er laget på tykk papp, som viser det gamle møbelstoffet. Den resulterende malen overføres til et nytt stoff, deretter kuttes delen ut. Det samme gjøres med skumgummi. Etter å ha forberedt alle detaljene, kan du fortsette til innsnevringen. Først må du lime skumgummien til setet, og deretter feste stoffet til det og bøye kantene innover. Du kan fikse det med lim og små negler. I dette tilfellet bør stoffet trekkes tett over setet.

Rygg og armlener er montert etter samme prinsipp.

Dette fullfører prosessen med å restaurere den gamle stolen på en ny måte hjemme med egne hender. For å lage et mer attraktivt og dyrt møbel, i stedet for tette tekstiler, kan du bruke dermantine, naturlig skinn og en rekke dekorasjoner..

For informasjon om hvordan du gjenoppretter stolen uavhengig, se nedenfor..