DIY ottoman

Møbler inntar hovedplassen i interiøret i hjemmet. Denne innredningen kan ikke bare dekorere et rom vakkert, men også å fylle det med kos, hjemmevarme. Blant det store utvalget av polstrede møbler, er sofaen osmannisk veldig populær. Det er en prefabrikert komposisjon som kan brukes både som seng og som sofa. På grunn av sin allsidighet, er den osmanske sofaen perfekt for leiligheter eller hus der ledig plass er begrenset. I tillegg har den moderne designen et elegant utseende og passer sømløst inn i ethvert hjemmedesign. Et veldig attraktivt alternativ for mange-gjør-det-selv-ottomanske.

Hvordan lage?

En osmannisk sofa har mange fordeler. Den største fordelen er muligheten for egenproduksjon. Hvis det ikke er nok plass i rommet, men du må lage et rekreasjonsområde, kan alle prøve seg i rollen som en mester og lage en moderne modell med egne hender. Den osmanske vil se vakker ut i alle rom, så den kan plasseres både i gangen og på soverommet. For å få en liten sofa til å se original ut i rommet, er den ofte dekorert med myke puter..

Den ottomanske sofaen tilhører moderne ungdomsmøbler som er enkle å bruke, tar liten plass og har et pent utseende. En multifunksjonell sofa kan kjøpes ferdig eller laget selv, det er det mange gjør.. Prosessen med å sette sammen en ottomansk sofa kan ikke kalles enkel, men alle kan takle den. I tillegg har hjemmebygging flere fordeler – muligheten til å velge en individuell størrelse og dekorasjonsstil..

Hvis du skal begynne å utføre arbeid, må du bestemme størrelsen på den osmanske. Hvis rommet er lite, er en sofa uten ekstra bolster og puter egnet for den – 1980 m lang og 1200 m bred. Setehøyden i dette tilfellet vil være standard – 450 mm. Om ønskelig kan et spesielt skap legges til i designen av sofaen, som vil tjene som et sted for oppbevaring av sengetøy. Når det gjelder materialene, trenger du for en standard osmannisk:

  • lameller 20 × 40 mm;
  • brett 20 × 200 mm;
  • stenger 60 × 60 mm;
  • skumgummi i ark;
  • kryssfiner;
  • møbelstoff.

Bruksanvisning

Selvfølgelig, for å lage en osmannisk sofa, kreves visse ferdigheter, men for nybegynnere er det nok å være tålmodig og følge visse instruksjoner fra trinn-for-trinn-instruksjonene:

  • Montering av basen. Rammen på sofaen er laget av massivt tre (brett 20 × 200 mm) og av kryssfinerplater – ikke mer enn 4 mm tykk. Alle treelementene er koblet til hverandre ved hjelp av skruer eller møbelbolter. For at den osmanske skal være holdbar og ikke knirke under drift, bør treets overflate smøres med PVA -lim før boltene strammes til. Så langs basene på brettene må du kutte, de er nødvendige for å installere skinnene. Avstanden mellom lamellene bør ikke overstige 200 mm. Kryssfiner er spikret til den resulterende rammen med små spiker, som påføres skumgummi. Alt er dekket med et stoffdeksel. I dette tilfellet er den ytre delen av polstringen gjemt innover til rammen og festet med en forrett eller spiker.
  • Setepynt. For å gjøre setet så behagelig som mulig, er det dekorert. Det må bores hull i kryssfinerplatene, deretter tas en stor nål, en tykk tråd og et slips. Denne prosedyren er nødvendig ikke bare for å dekorere det osmanske, men også for å beskytte basen mot forskyvning. Alle tredelene i sofaen må være beiset eller lakkert..
  • Sofa trekk. For den utvendige dekorasjonen av den osmanske, brukes vanligvis et enkelt stykke stoff, men noen ganger er det også mulig å dekorere ved hjelp av lappeteknikk. Et uvanlig deksel kan enkelt sys av biter av gamle sengetepper. Med riktig plassering av lappene vil det originale trekket fås. Hvis stangen ikke viser seg å være skumgummi under produksjon av møbler, bytt den ut med spon eller en bomullsmadrass.
  • Sluttarbeid. I mange modeller av den osmanniske er det skuffer. Skrap fra treverk fungerer godt for å installere dem. I utgangspunktet lages et mønster av esker, deretter blir de samlet og festet med spiker. For å få skuffene til å gli lett ut under drift, anbefales det å bruke en spesiell rullemekanisme. I mangel av det kan du ganske enkelt fylle lamellene.

Som de sier "Det er bedre å se en gang enn å høre hundre ganger". Se derfor videoen for hele prosessen med å lage en ottoman..

Fordeler med selvmontering

Alle som har minst minimal kunnskap om møbelindustrien kan designe en enkel modell av en ottoman. En DIY -sofa har mange fordeler. For det første vil det være mye billigere enn å kjøpe nye møbler i en butikk. For det andre, under driften av den osmanske, trenger du ikke å bekymre deg for kvaliteten, siden mesteren uavhengig velger alt materialet som er nødvendig for arbeidet.

Det er verdt å merke seg at når du lager en hjemmelaget sofa, er det mulig å velge størrelsen og formen på møblene, med tanke på rommets dimensjoner. I en slik hjemmelaget sofa er det lett å skifte møbeltrekk, velge det mest passende fargevalget for interiøret i rommet.