Datamaskinbord i metall

En datamaskin for arbeid eller studier kan plasseres på ethvert bord – skrive, spise eller noe annet. Et spesialbord er imidlertid mye mer behagelig og ergonomisk. Datamaskinbord i metall er en perfekt bekreftelse på dette..

Funksjoner og fordeler

De fleste moderne mennesker bruker mye tid på datamaskiner. Den brukes på jobb, hjemme, til studier og underholdning. Datamaskinbord ble oppfunnet for bekvemmelighet og skjønnhet – på et slikt bord er alt du trenger tilgjengelig og det er ingenting overflødig. Det skiller seg fra det vanlige i størrelse, form, design og, viktigst av alt, i ergonomi – de har spesielle hull for ledninger, uttrekkbare paneler for praktisk oppbevaring av systemenheten og tastaturet. Et vanlig bord kan ikke skryte av slik funksjonalitet..

Databord er laget av forskjellige materialer:

 • treplater;
 • solid tre;
 • metall;
 • glass, plast.

Tre er selvfølgelig miljøvennlig og holdbart, men veldig dyrt. Det rimeligste alternativet er MDF- eller sponplatebord, men de vil ikke vare for lenge. Metallbord ser mest stilige og pålitelige ut.

De kan suppleres med tre, glass eller plast.

Datamaskinbord i metall:

 • De ser stilige ut. Denne tabellen vil fremheve “datamaskin” -hjørnet, det ser teknisk og samtidig forretningsmessig ut.
 • Passer inn i et moderne interiør.
 • Lett å ta vare på, fuktresistent, vanskeligere å ripe eller deformere.
 • Ikke for dyrt.

Modeller og spesifikasjoner

Databord kan være både små og store – alt avhenger av hvor mye kontorutstyr du vil plassere. Før du velger riktig modell, husk hva du må gjøre på datamaskinen. For eksempel trenger du et sted å skrive noe for hånd? Tenk om uttrekkbart tastatur er behagelig for deg, eller hvis du foretrekker å ha det på bordet, og hva du trenger mer plass til (det kan være bøker, kalkulator, skrivesaker, skriver, skanner, joystick, hodetelefoner, kamera, høyttalere, etc.).

Det er viktig å vurdere om en person vil sitte ved datamaskinen eller flere. Hvis to personer vekselvis sitter på en arbeidsplass, er det nødvendig å ta hensyn til alles interesser.

Og for to på en gang (for eksempel for barn) er det separate modeller med to arbeidsområder.

Produsenter produserer et stort antall modeller, som stort sett kan deles inn i:

 • rett;
 • hjørne;
 • bord med hyller og skuffer;
 • bord med overbygninger;
 • bærbare bord;
 • hyller.

Rette bordmodeller er enkle, kompakte og enkle å jobbe med. De passer for alle – kontorarbeidere, skoleelever og spillere. Hjørnemodeller er designet for å spare plass: selv om arbeidsflaten til et slikt bord er stor, tar den mye mindre plass i hjørnet.

Tillegget på datamaskinbordet er som et bord på et bord: en original løsning for plassering av tilleggsutstyr. For eksempel kan du sette en skriver på et slikt stativ.

Da vil det trykte dokumentet enkelt slippes direkte i hendene dine..

Bærbare datamaskinbord er kompakte og enkle. Siden en slik enhet ikke har en systemenhet på tastaturet, har bordet ingen ekstra hyller. Disse tabellene har en funksjon i form av et innebygd kjølesystem. Det forhindrer at den bærbare datamaskinen overopphetes mens du arbeider.

Hyllebordet er et skikkelig arbeidsområde. Bordet er en del av et ensemble som består av hyller, skuffer, stativer. En slik modell er ganske massiv, men den vil romme alt du trenger..

I motsetning til trebord kan metallbord brettes. Hvis bordet av en eller annen grunn ikke er midlertidig nødvendig, kan det brettes pent.

Modulære strukturer er veldig godt egnet for kontorer – de er også laget på en metallramme. Vanligvis er de små datamaskinbord, som om nødvendig (møte, forhandlinger, feiring) er satt sammen til en stor. Det kan være enkelt eller ha en fin form..

Modulære modeller med en skillevegg er praktiske og økonomiske – to personer kan sitte ved et slikt bord fra forskjellige sider samtidig, men det er en liten skille mellom dem for å skape personlig plass.

Om nødvendig kan du jobbe som et team, og partisjonen kan enkelt fjernes.

Modelloversikt

Det enkleste alternativet. Rammen er laget av metall, og bordplaten og uttrekkbare hyller for tastatur og system er dekket med tre. Det ser lakonisk ut og vil passe inn i ethvert moderne interiør. Bordets funksjonalitet er minimal: det er bare en liten overbygning på bordplaten, hvor du kan plassere et hodetelefonstativ eller, som på bildet, noe dekorativt.

Et lite, men funksjonelt alternativ for de som bruker ekstra kontorutstyr. Tillegget lar deg plassere det i “andre etasje”. Bordplaten er forstørret i forhold til den forrige modellen – det er praktisk å skrive ved et slikt bord. Den har også plass til små høyttalere..

For at stua ikke skal ligne et kontor, kan utstyret gjemmes nedenfor. Denne modellen av bordet har ikke en overbygning på toppen, men det er hyller i bena. Bredden på bordplaten lar deg jobbe komfortabelt.

Glass og metall ser stilige ut når de kombineres. Disse bordene er egnet for høyteknologisk eller minimalistisk interiør. Bordplaten i glass er holdbar og vakker, og skaper en luftig effekt. Overbygningen ved dette bordet er på siden. Den er bredere enn vanlige modeller, men ser mer original ut. Bendesign – sammenleggbar.

Kompakt modell på hjul. Et slikt bord kan flyttes til ethvert sted etter behov. Glassplate på metallramme, uttrekkbart tastatur, hylle for kontorutstyr nederst. Den nedre hyllen har en ergonomisk utskjæring for å gjøre det behagelig å sitte ved bordet og flytte stolen dypere. Bakveggen er laget av perforert metall – dette gir rom for luftsirkulasjon, slik at utstyret ikke overopphetes.

Helt jern sammenleggbart bærbart bord. Denne modellen er praktisk å bruke mens du ligger i sengen eller sitter på en sofa eller lenestol. Faktisk. bordet er bare et stativ for en bærbar datamaskin og en mus. For bærbare datamaskiner er det fortsatt modeller som ligner et frokostbord i sengen..

Et populært alternativ er en bordplate på et ben med et hjul som kan skyves til ethvert sete (stol, stol, sofa, bardisk) og justeres til ønsket høyde.

Hvordan velge?

Etter å ha bestemt hvilken modell du trenger, kan du gå til butikken. Det er veldig viktig å teste bordet ved å sitte ved det før du kjøper..

For ryggkomfort er høyden det viktigste. Databord har en standard bordhøyde på 75 cm. Dette tallet er ikke hentet fra taket, men beregnes ut fra gjennomsnittsparametrene til russiske menn og kvinner. De fleste vil kunne sitte komfortabelt ved et slikt bord – bena skal være bøyd i en vinkel på 90 °, baken skal være fullt støttet på stolsetet, albuene og underarmene skal være på bordplaten og øynene skal se rett frem..

Hvis du planlegger å lage et skreddersydd bord, kan du lage det akkurat for deg selv. For å gjøre dette, bruk formelen: høyden i centimeter må multipliseres med 75, og deretter må den resulterende mengden divideres med 175. Dette vil være den ideelle høyden på benkeplaten.

Hvis bordet er kjøpt ferdig, anbefaler eksperter at du oppnår riktig planting ved å justere høyden på stolen..

I noen bordmodeller kan høyden på støttene (vanligvis ben eller ett ben) justeres. Ofte er dette modeller for bærbare datamaskiner eller datamaskinbord designet for skoleelever (de såkalte “voksende” modellene).

Husk å tenke på stedet der du setter datamaskinbordet.. Det anbefales at sollys ikke treffer skjermen direkte. Bord på en metallramme med benkeplater og hyller i tre passer best i standard moderne interiør. Helt metallbord eller med tillegg av glass ser vakkert ut, men de er vanskeligere å passe inn i interiøret..

Vær også oppmerksom på at standardene for hvordan datamaskinbord blir produsert ikke alltid er virkelig ergonomiske. For eksempel antar et uttrekkbart tastatur at albuene henger. Hvis du skriver mye, blir hendene veldig slitne. I dette tilfellet bør du ta hensyn til modellen der tastaturet skal ligge på bordplaten..

Monitorstativer er heller ikke alltid nødvendig – den skal stå nøyaktig i øyehøyde.

Den nedre uttrekkbare hyllen for systemenheten gjør det ofte vanskelig å få tilgang til USB-porter og andre innganger. I tillegg, hvis hyllen er av tre, kan enheten overopphetes og bli støvete. Ideelt sett er systemenheten omgitt av perforerte overflater av metall.

Hvis du trenger å sette en datamaskin i et rom der interiøret er gjennomtenkt til minste detalj, må bordet lages på bestilling. Moderne produsenter produserer datamaskinmøbler i klassisk stil, i ånden i jugendstil, Provence, Shabby Chic, etc..

En slik detaljert tilnærming vil bli verdsatt av alle som kommer inn i huset ditt.!

Du vil lære mer om datamaskinbord i metall i den følgende videoen..