Chester sofaer

Chester sofaer

En sofa er en integrert del av et hjem, kontor eller sommerhus.. Den største fordelen med nesten alle møbler av denne typen er allsidigheten og bekvemmeligheten, og gir komfort til ethvert rom. Av hele sortimentet av modellserier av sofamøbler, bør man trekke frem den som med rette anses som den mest elite typen – en sofa “Chester”.

Historien til den legendariske modellen

Sofa modell “Chester” har eksistert veldig lenge, og det er ikke noe eksakt svar på spørsmålet om hvem som opprettet det og når. Det antas at designeren er den engelske møbelprodusenten Chesterfeed, som skapte “chester” -modellen på slutten av 1200 -tallet og ga den navnet hans. Andre kilder hevder at sofaen ble oppkalt etter greven som foreslo et så utsøkt snittdesign. I tillegg antas det at denne typen møbler ble oppkalt etter det eponymiske fylket i England..

Uansett er det én ting som er sikker – sofaen “Chester” er av engelsk opprinnelse. Dette bekreftes av det karakteristiske utseendet..

Når vi snakker om denne modellen, er det først og fremst nødvendig å merke seg særegenheten mot bakgrunnen til andre sofaer. Interessant nok var denne modellen en slags pioner innen bruk av fjærer i sofaer. Da de første vårsofaene dukket opp chester, denne metoden for møbelproduksjon var ikke engang patentert.

Sofaen fikk størst popularitet på begynnelsen av 1900 -tallet – århundret med ønsket om luksus i polstrede møbler. Og det gjenkjennelige klassiske snittet av skinnmøbler er bare perfekt for beskrivelsen av raffinement..

Beskrivelse, fordeler og ulemper

Lyst og gjenkjennelig sofautseende “Chester” kan ikke forveksles med andre. Det kjennetegnes ved flere særpreg:

 • Den samme tykkelsen på ryggstøtten og armlene ligger på samme nivå;
 • Barokke armlener buet på toppen;
 • En særegen tilt av rygg og armlener;
 • Diamantmønster som ikke berører setene;
 • Materialet til sofaen er skinn eller det analoge – skinn av høy kvalitet;
 • Høye treben.

Basen på den originale sofaen “Chester” består utelukkende av naturlig treramme. Trekket er skinn og fyllstoffet er hestehår. Også et interessant faktum som er direkte knyttet til utformingen av sofaer “Chester” det kan anses at sofaene laget i Storbritannia fortsatt beholder tradisjonen med håndlaget. Det må huskes at på grunn av dette og kvalitetsmaterialene som brukes, har slike produkter en veldig høy pris..

Sofaer med en moderne vri “Chester” kan avvike noe fra den originale engelske produksjonen, samtidig som den opprettholder sin upåklagelige ytelsesstil. Så for eksempel endrer mange produsenter de vanlige bena, bruker et diamantformet mønster ikke bare på ryggen, men også på setet, utvikler sitt eget fargevalg som er forskjellig fra originalen (brune, rødbrune farger). Hestehår, tradisjonelt brukt som fyllstoff, erstattes ofte med syntetiske materialer..

Generelt har Chester -sofaer en rekke ubestridelige fordeler:

 • Tidløst utseende – den klassiske løsningen vil alltid være relevant;
 • Estetisk utseende fra hvilken som helst side;
 • Harmoni i ethvert interiør;
 • Den originale sofaen over tid kan bli til et familiearv, som går fra generasjon til generasjon..
 • Høy kvalitet sikret ved enkel design.

Imidlertid bør du ikke lukke øynene for mindre, men eksisterende mangler, nemlig:

 • Sannsynligheten for å støte på en analog av lav kvalitet;
 • Sofa “Chester” representerer kanskje ikke alltid et behagelig soveplass;
 • Bredden på armlenene kan virke upraktisk for mange eiere..

Dimensjoner

Sofaer “Chester” på grunn av deres store popularitet, har de et stort utvalg av variasjoner i utseende og form. Som mange andre typer og modeller av polstrede møbler, kan disse sofaene i dag enkelt omdannes til et koselig soveplass.. De mest populære er to- og tre-seters design.. I tillegg, for svært små rom der du vil føle raffinement, har produsentene utviklet en liten enkel sofa som ligner mer på en sofa. Noen sofaer kan brukes som lenestoler, noe som kan gi rommet en følelse av fellesskap og enhet..

Imidlertid sofaer “Chester” noen ganger kan de gi eieren mye trøbbel. På grunn av sin trekonstruksjon kan slike sofaer rett og slett ikke passere gjennom døråpningen til rommet. Derfor, når du kjøper denne typen møbler, må du først måle dimensjonene til døråpningene nøyaktig for å enkelt bringe sofaen inn i rommet..

Husk også at dobbelt- og trippelmodeller ikke er egnet for små mellomrom. I dem ser Chester -sofaer for store ut og mister skjønnheten.

Varianter

Den klassiske stilen påvirket formen på sofaene sterkt.. I utgangspunktet ble det antatt at Chester -sofaer har et rett, stramt utseende, uten mulighet for utfoldelse. Imidlertid endret oppfatningen av møbler seg gradvis, mer og mer bekvemmelighet og funksjonalitet kom til syne..

Over tid begynte ikke bare rette, men også avrundede, så vel som kantede former for sofaer å dukke opp, som gjerne ble vedtatt av designere og produsenter..

En interessant designbeslutning var opprettelsen av en modell med en ottomansk, selv om dette var sterkt utenom det vanlige bildet av denne typen møbler. Det er verdt å forklare hva en ottoman er. Dette er en slags puff som gir sofaen en rektangulær form. Om ønskelig kan det omdannes til et slags salongbord eller nattbord. Selv om det er generelt akseptert at sofaer “Chester” må ha et monolitisk utseende på ryggen og armlenene, men faktisk er den osmanske en veldig praktisk egenskap for forskjellige typer møbler.

En veldig populær type av disse sofaene er modellens sofaer “Lux”. Denne typen sofaer ble først og fremst skapt for kontorer eller studieplasser. Som det blir klart av navnet, modellen “Lux” er den dyreste sofaen på markedet “Chester”. Den høye prisen er imidlertid en rimelig pris å betale for en sofa laget av materialer av høy kvalitet og skreddersydd for å maksimere sittekomfort..

Baksiden av disse sofaene har lav høyde, som lar deg opprettholde riktig ryggstilling. Pluss sofaer “Lux” skiller seg fra det vanlige segmentet ved den originale diamantgrillen, strammet med knapper på rygg og armlener, og seteputer har et større volum enn sine motstykker.

Et forenklet alternativ tilbys også ofte kjøpere å velge mellom – en sofa “Lys”. Denne modellen “Chester” har, i motsetning til sine kolleger, en betydelig lavere pris og har en rekke spesielle egenskaper. I utgangspunktet skal det bemerkes at slike sofaer, så vel som stoler laget i henhold til lignende tegninger, har mye mindre dimensjoner og derfor er mer egnet for små rom. Mange sofaer “Lys” det typiske rhomboide mønsteret på baksiden er fraværende. Hovedforskjellen er det betydelig større antallet rette linjer, takket være at bildet av minimalisme og alvorlighetsgraden til disse populære polstrede møblene er skapt..

Farger

Som allerede nevnt er et karakteristisk trekk ved denne typen møbler det opprinnelig mørke fargespekteret (svart, brunt, mørkerødt, burgunderfarger). Men over tid og skiftende smak blant forbrukere, så vel som takket være nye motetrender, gjør flere og flere produsenter sine egne justeringer av den klassiske palettløsningen. For øyeblikket er det mange varianter av fargevalget for utseendet på sofaprodukter. I fargespekteret med polstring tilbyr produsentene et utvalg av mer enn 30 farger!

De mest populære fargene som brukes i utformingen av Chester -sofaer er:

 • Grønn;
 • Hvit;
 • Lilla nyanser;
 • Beige;
 • Brun;
 • Sjokolade;
 • Svart;
 • Blå;
 • rød.

Hver av de listede fargene passer til en bestemt atmosfære i rommet.. Når du velger møbler til et rom, må du huske på at en lys uttrykksfull sofa ikke har noen rett til å smelte sammen med den generelle atmosfæren i rommet der den ligger. Den skal produsere en kontrasteffekt for å skille seg ut fra andre møbler og trekke oppmerksomheten til seg selv..

Det er mange forskjellige teknikker for å endre fargen på møbeltrekk. De varierer avhengig av ønsket farge og materialet som brukes til dette. Når det gjelder de originale sofaene, bør det bemerkes at metoden for å farge lær i farger har gamle røtter og kjennetegnes ved en flertrinns tilnærming..

Materialer

Hver produsent har sitt eget unike sett med materialer som du kan lage den generelle designen av Chester -sofaer på..

De er produsert i Storbritannia, og har en treramme av høy kvalitet som er testet og polert for slitestyrke og lærpolstring.. Naturlig hestehår brukes som fyllstoff for originale sofaer.

Imidlertid har tidene endret seg, ny teknologi kommer til møbelfabrikker, og med dem endres sammensetningen av sofaer. For øyeblikket, i Chester-sofaer, kan lær godt erstattes av skinn, økologisk skinn eller stoffvelur.. Det er lagt til mekanismer i utformingen av sofaer som gjør det mulig å transformere polstrede møbler til et soveplass. Fyllstoffet for moderne sofaer kan være andre syntetiske materialer enn naturlig hestehår, som har lignende egenskaper som originalen og ikke endrer kvaliteten på alle produktene. Bena på strukturen spenner fra typiske treben til praktiske hjul, som gir egenskapen til mobilitet for tunge møbler, noe som er viktig for å omorganisere i rom..

Gjennomgang av de beste produsentene

Uansett hvor god en kopi er, kan den aldri sammenlignes med den opprinnelige ytelsen til noen ting. Sofaer er intet unntak. “Chester”, Imidlertid har ikke alle forbrukere råd til produktene fra en engelsk produsent. Alle som ønsker å diversifisere interiøret i arbeidsplassen eller legge til sofistikering i stua, men ikke kan kjøpe en original engelsk sofa, kan kjøpe en innenlandsk analog av den berømte sofaen.

For øyeblikket er det flere ledende innenlandske firmaer som driver produksjon av høy kvalitet på de aktuelle polstrede møblene:

 • “8. mars”;
 • Angstrem;
 • “Ilder”.

Fabrikk “8. mars” Er det første selskapet som begynte å produsere vestlige møbler i Russland. I løpet av arbeidet (siden 1996) har bedriften klart å maksimere kvaliteten på produktene. Den har en enorm produksjonsbase, samvittighetsfulle leverandører av materialer for produksjon av polstrede møbler og en tydelig skissert plan for å nå nye horisonter..

Basert på tilbakemeldinger fra kunder som allerede har kjøpt sofaer chester fra denne produsenten kan vi trygt si at møblene som produseres på denne fabrikken er all ros verdig: de har et respektabelt utseende og anstendig kvalitet.

For øyeblikket selskapet “8. mars” gir kundene flere varianter av sofaer “Chester”.

Fabrikk “Angstrem” begynner sin historie i 1991. De viktigste produksjonsanleggene ligger i Voronezh. En betydelig prestasjon av dette selskapet er at fabrikken ble inkludert på listen over organisasjoner som har en betydelig innvirkning på næringer og handel i landet vårt..

I dag har denne produsenten mange utsalgssteder i hele Russland, noe som gir alle borgere i landet vårt en mulighet til uavhengig å vurdere produktkvaliteten..

Fabrikk “Ilder” har en interessant bakgrunn: det er et prosjekt basert på samarbeid mellom mange produksjonsbedrifter som har gått sammen om å lage de perfekte møblene. Dette selskapet har en omfattende liste over tjenester og en stor varekatalog, som inneholder modeller av alle sofaer som er vurdert i denne artikkelen. “Chester”. De viktigste fordelene med denne fabrikken er:

 • Rimelig pris;
 • Rask kundeservice;
 • Punktlig gjennomføring av ordre;
 • Mulighet for en individuell ordre;
 • Bonusprogram.

De nevnte fordelene gjør det enkelt å si at denne produsenten er en sterk konkurrent innen produksjon av sofaer. “Chester” på det russiske markedet. Dette bekreftes også av mange positive kundeanmeldelser..

Uansett hvilken fabrikk du velger, er det viktigste ikke å glemme at det er bedre å gå direkte til merkene i disse møbelfabrikkene, ellers øker sjansen for å støte på en falsk og kjøpe en sofa av lav kvalitet betydelig.

DIY montering

Tilbudet på sofamarkedet er variert, men ikke omfattende. Noen ganger kan produsenter ikke tilby kjøperen møbler med de nødvendige egenskapene, noen ganger er ønsket produkt for dyrt og derfor vanskelig tilgjengelig for et bestemt segment av innbyggerne. Men fortvil ikke, for det er alltid muligheten til å lage nesten alt med egne hender. Dessuten viser dette alternativet seg som regel billigere enn et langt søk etter en analog fra produsenter..

Chester -sofaen er heldigvis bare et av produktene du kan gjenta selv. Teknologien for fremstilling er underlagt hvem som helst, du må bare gjøre en liten innsats.

Det første trinnet er å finne ut strukturen på rammen og materialet som du bestemmer deg for å lage deler til sofaen i fremtiden. Denne strukturen avhenger av formen du foretrekker for dine polstrede møbler (variasjoner er beskrevet ovenfor). Det mest populære og rimelige materialet for produksjon av rammedeler er eik, men du kan velge hvilken som helst annen trebunn, det viktigste å huske er at denne tresorten må være holdbar. Etter at treet som er nødvendig for rammen er funnet, er det verdt å følge søket etter materiale til de myke delene av den fremtidige sofaen..

For alle videre stadier av arbeidet trenger du følgende verktøy:

 • Sag;
 • Tang;
 • Skrutrekkersett;
 • Hammer;
 • Konstruksjon stiftemaskin;
 • Stikksag;
 • Bore;
 • Roulette;
 • Bar;
 • Kryssfiner;
 • Fyllmateriale;
 • Skumgummi;
 • Klut eller lær;
 • Selvskruende skruer;
 • Bygning lim;
 • Stifter;
 • Møbelbolter.

Husk å huske på sikkerheten når du arbeider med verktøy.

Etter at rammen til den fremtidige sofaen er satt sammen, kan du gå videre til neste trinn – møbeltrekk. Siden møbeltrekk er en veldig omhyggelig virksomhet og ikke alltid alt kan fungere med en gang, vil det for det første være greit å trene skikkelig på et stykke kryssfiner eller annet materiale. Materialet for polstring av sofaen er ideelt sett hestehår, men du kan også hente en syntetisk erstatning av høy kvalitet som kan gjøre produksjonen mer lønnsom innen finans.

Det diamantformede dekket passerer bare på innsiden av ryggen, du bør forberede dette emnet på forhånd, i henhold til sofaens størrelse. Dette gjøres omtrent som følger:

 • Skumgummi skal limes til materialet som er kuttet i størrelse;
 • Lag en tom rombe (du kan lage en pappmal for dette);
 • Ved hjelp av en mal må du lage en tegning på arbeidsstykket;
 • Velg stedene hvor knappene skal være plassert (leddene i rombe);
 • Lag hull på plassene for knapper;
 • Det neste trinnet er å trekke skumgummien til møbelmaterialet du ønsker;
 • Etter det må du sy knapper på de merkede stedene;
 • Stram (men ikke stram) trådene som holder knappene slik at sofaen visuelt får et diamantformet mønster;
 • Alle snorer som holder arbeidsstykket og knappene må trekkes tilbake og festes med en stiftemaskin.

Som regel tar produksjonen av en slik sofa flere dager, så det er bedre å finne et eget rom for arbeid..

Fordelene med å designe en sofa selv er at du lager ditt eget unike design i prosessen. Du kan også være trygg på kvaliteten på ditt eget arbeid..

Eksempler på et spektakulært arrangement i interiøret

Det viktigste i å velge sofa “Chester” i ethvert rom er stoffet og fargen på trekket. For et strengt kontor eller studie er skinn eller noen av dets analoger (for eksempel skinn eller miljøskinn) best egnet. Trekket skal være i mørkere toner med hensyn til statlighet. I rom av denne art vil møbler med treelementer, for eksempel et salongbord i tre, se bra ut..

I mindre formelle rom vil en sofa med lyse polstring grasiøst passe inn, noe som gir mykhet og femininitet. Det er perfekt for soverom, jenterom, skjønnhetssalonger, restauranter.

For å gi sofaen en aksent av hovedelementet i interiøret, må du bruke lyse kontrastfarger. Denne løsningen brukes best i rom som stue, gang, hotellobby..

En unik egenskap ved slike polstrede møbler er dets representative utseende. Denne eiendommen kan for eksempel brukes til å ordne møbler i midten av et rom i stedet for langs en vegg. Dette kan gi ethvert rom en ekstraordinær effekt..

Det skal bemerkes at Chester -sofaene, til tross for deres skjevhet i barokkstil, ser like akseptable ut i alle store designstiler. Deres strenge former vil lett passe inn i et kontor, og vil gi kos til et privat hjem eller en designerleilighet..

Anmeldelser

Hvis du analyserer mengden anmeldelser, vil det være lett å legge merke til at flertallet av kjøperne er fornøyd med produktene de har valgt. Naturligvis er det negative anmeldelser om kjøpet, men de kritiserer ofte en produsent av lav kvalitet, og ikke denne typen sofaer. Siden sofaer “Chester” er dyre nok, så er det et stort antall forfalskninger og produkter av lav kvalitet. For ikke å støte på en skrupelløs produsent og ikke ta feil med valget av sofa, må du kjøpe utelukkende fra pålitelige møbelfabrikker, som ble beskrevet tidligere.

Det eneste som kan skremme en potensiell kjøper fra å kjøpe en Chester -sofa er den høye prisen.. Men ikke glem at de høye kostnadene ved denne typen sofaer hovedsakelig skyldes den høye prisen på materialer som brukes til produksjon, samt kompleksiteten ved montering. Sofa “Chester”, kjøpt fra en pålitelig produsent vil være et flott tillegg til ethvert interiør og vil glede eieren i lang tid med enestående bekvemmelighet og stilig utseende.

Se en video om et lignende emne.