Bordben: funksjoner og alternativer

Møbeldesign er en veldig viktig komponent, siden det er han som spiller en viktig rolle i valget av interiørartikler. Alle elementer i møbeldesignet må være i harmoni med hverandre og utgjøre et vakkert ensemble. Det er derfor et element som bordben er en veldig viktig del av møbler. For riktig plassering av interiøret er det nødvendig å ta hensyn til slike små ting, slik at bildet som helhet bare er perfekt..

Særegenheter

Det er ingen hemmelighet at møblene har forskjellige komponenter. Bordet er intet unntak. Et veldig viktig element, i tillegg til bordplaten, er bena. Bordben tilhører også møbler. Som regel er de vanligvis laget i en stil som ligner hovedmøblene, så de er designet for å utfylle det og gjøre det generelle møbeldesignet mer perfekt..

Bordben har en viktig funksjon: de kan tjene som en slags dekor og høydepunkt for ethvert produkt. Dette gjelder både høye spisebord og små salongbord. Men de er også et viktig funksjonelt element, uten hvilke mange bordmodeller ville se uestetiske ut..

Det er et uerstattelig element som brukes til å lage alle typer bord, samt skap, nattbord, kommoder og andre interiørartikler..

Et viktig trekk ved bordbena er at de først og fremst fungerer som en støttefunksjon. De lar dette produktet plasseres godt på gulvet. Det er de sterke benene av høy kvalitet som kan forhindre at bordet vingler. I tillegg kan de skjule forvrengningen av bordplaten og gjøre det ujevne gulvet umerkelig..

Noen spesielle benmodeller har muligheten til å justere høyden og hellingsvinkelen. På denne måten, selv om gulvet ditt er ujevnt, kan du holde skrivebordet ditt nivå. Så du vil føle deg komfortabel å sitte ved dette møbelet, og bordet vil bli plassert praktisk og trygt..

I tillegg, takket være en slik enhet, kan du velge ønsket bordhøyde og forvandle den fra en stor spisestue til et lite salongbord. Du vil også ha muligheten til å justere det i samsvar med husholdningens vekst, og lage et lite barnebord av et stort bord.

Bena er også designet for å utføre en beskyttende funksjon. De beskytter den nedre delen av strukturen mot forskjellige mekaniske påvirkninger, som følge av at det oppstår riper eller flis..

Kvaliteten og påliteligheten til bena påvirker holdbarheten til et slikt produkt og levetiden. Ben gjør bruk av møbler mer behagelig, så de er uerstattelige.

Alle typer bordben kan bidra til å forbedre kompatibiliteten til dette møbelet med andre i rommet. Dette tilsynelatende ubeskrivelige elementet er i stand til å gjøre interiøret i ethvert rom lakonisk og fylle det med komfort. I dag er det ingen hus som ikke har møbler med ben. De kan gjøre ethvert produkt mer stilig, luksuriøst og uvanlig..

Visninger

Produsenter presenterer nå mange varianter av bordben. Så det er:

Standard føtter

Dette er de vanligste bordbena. De er stativ som ikke er utstyrt med funksjonen til å justere høyden og andre parametere. Dette er ganske enkle og rimelige produkter. Standard benstativ er utelukkende utført som en støttefunksjon, derfor har de oftest ikke dekorative elementer.

Bordstativer har en ganske behersket og lakonisk design og kjennetegnes ved sin allsidighet. Det er derfor de oftest er installert i strengere rom når det gjelder interiørdesign..

Et slikt produkt er mest egnet for skrive eller skrivebord på kontoret..

Dekorativt

Slike bordben utfører funksjonen til å dekorere dette møbelet. Som regel presenterer designere et stort antall av de mest interessante og varierte løsningene. Det er også håndverk som har en veldig original og unik innredning. Det kan være krøllete, utskårne produkter, alternativer for de mest ukompliserte formene, samt standard i form, men ikke-standard i designalternativer..

Som regel kjennetegnes de av forskjellige dekorasjoner, uvanlige former eller elegante utførelser. Alle slike strukturer kan fungere som et uavhengig dekorasjonselement for ethvert rom. Produsenter lager disse bena til forskjellige bord..

Du kan velge en modell for et salongbord eller for et klassisk spisebord i spisestuen eller gangen.

Folding

Slike støtter brukes oftest for å utfylle kontormøbler. Sammenleggbare ben lar deg gjøre møbler multifunksjonelle og mer praktiske å bruke. Slike modeller er uunnværlige hvis plassen hvor bordet skal plasseres er begrenset og liten. De har en ganske enkel og praktisk mekanisme, men samtidig har de en budsjettkostnad..

De er enkle å lage selv og gjelder for design av alle møbler. Montering av slike ben er ikke vanskelig i det hele tatt, så slike produkter kan lett transporteres ved omlegging, under reparasjoner eller flytting. Disse støttene er gode for transport og er designet for å gjøre nettopp det..

Slike støtter kan matches til absolutt alle bord. De kan ha et veldig interessant og uvanlig utseende og, i tillegg til sin funksjonelle rolle, utføre dekorative.

Teleskopisk

Dette er beina som lar deg tilpasse møblene til dine individuelle parametere og krav. Du kan uavhengig justere høyden på bordet og til og med endre vinkelen på bordplaten. De er også perfekte for et skrivebord, ettersom de lar deg gjøre det om til et skrivebord. Høydejusterbare ben brukes ofte til å lage et barnebord slik at det er praktisk for et barn å skrive på det..

Produsenter presenterer også slike ben for salongbord. Teleskopmodeller er ikke bare svært funksjonelle og enkle å bruke, men også ganske attraktive og uvanlige..

Du kan velge både modeller med klassisk design, og med mer moderne og uvanlige. De kan også ha interessante dekorative elementer og de mest kreative designene..

Bena er også delt inn i typer avhengig av design.. Det er:

  • Rett;
  • Bøyd.

Alle er egnet for en annen interiørstil og ser vakre og uvanlige ut på sin egen måte..

Materialer

Alle metallben anses å være veldig attraktive og holdbare. De bestemmer holdbarheten til bordet. De mest pålitelige er jern- og aluminiumsbenene. De tåler selv det tyngste bordet med en massiv bordplate.

Slike ben kan ikke bare være høykvalitets og stabile støtter, men også et dekorativt element. Aluminium vil passe perfekt inn i ethvert interiørdesign.

Sammen med aluminium brukes ofte krom til fremstilling av slike konstruksjoner. Den har større vekt, men ligner i styrke på aluminium. Krombena er flotte for høyteknologisk eller techno hjemmeinnredning. Det er disse to stilistiske retningene som er preget av tilstedeværelsen av et stort antall metallelementer..

De lager vakre og stilige ben i form av hjul, som ser veldig attraktive og fascinerende ut, derfor kan de overraske gjester som kommer til huset..

Metallben kan enten være klassiske rette som fungerer som støtter, eller glidende, brettbare og sammenleggbare. Slike støtter brukes oftest ved fremstilling av spisebordsstrukturer. I dette tilfellet brukes krom eller børstet metall..

De forkromede benene består av et stålprofilrør, som kan ha et hvilket som helst tverrsnitt. Gjennomsnittlig diameter er omtrent 40 mm, og veggtykkelsen er vanligvis omtrent 1,5 millimeter. Innsiden av disse bena er fylt med en kjerne og fyllstoff. Et slikt rør er dekket med pulvermaling på toppen eller malt på en annen måte..

Dyre kvalitetsbord kan også utstyres med ben i rustfritt stål. De endrer seg ikke utad over tid og er i stand til å tjene i år og tiår..

Borddesigner er veldig populære, ved fremstilling av hvilke smidde ben brukes. Bordplaten i glass matcher perfekt med støpejernsstøttene og passer perfekt inn i ethvert interiør i en leilighet eller et hus. Dette er en lakonisk kombinasjon som alltid forblir fasjonabel og relevant..

Smiing kan ha en sammenveving av åpningslinjer og de mest uvanlige mønstrene, som kompletteres med skjørt glass i form av en bordplate. Den gjennomsiktige overflaten på bordene lar deg trekke oppmerksomheten til disse bena og gjøre dem til et høydepunkt i møblene. Smidde bordben gjør den mer stabil og tung. Det vil være vanskelig å flytte et slikt bord alene, men samtidig vil det være stabilt på sin plass..

Dette er en stor fordel med hele strukturen, noe som betydelig øker driftsegenskapene..

Støttene er også laget av massivt tre. Ben i eik er veldig populære fordi de kjennetegnes ved pålitelighet og holdbarhet. Bordstøtter er også laget av tømmer. Slike modeller er perfekte for å dekorere interiøret i et rom i landlig eller Provence -stil..

Massivt tre støtter utfyller alle tremøbler perfekt. De lar deg understreke den høye sosiale statusen til eieren av huset. Slike støtter er ganske dyre og øker derfor kostnaden for bordet som helhet. For å unngå dette bruker produsentene ofte en kombinasjon av rimelig tømmer og metallstøtter..

Støttene er også laget av plast eller glass. Dette er mindre pålitelige alternativer og har en lavere kostnad. Deres eneste fordel er deres elegante og uvanlige utseende. Dette gjelder spesielt plaststøtter, siden produsenter presenterer et stort antall farger og design..

Dessuten er designet deres veldig allsidig. De kan presenteres både i form av bretting og teleskopiske eller brettbare plastben. Oftest er de vant til å utstyre kjøkken, terrasser..

Plastmodeller er helt uegnet for et glassbord, siden ikke alle er i stand til å tåle en så tung bordplate..

Bordstøtter er også laget av stein. Det er en robust og bærekraftig design som ser luksuriøs ut. De er holdbare og enkle å bruke. Steinben er valgt både som et funksjonelt element for å sikre bordets stabilitet og for å dekorere produkter..

Myke pads brukes til fremstilling av bordben. De utfører en beskyttende funksjon og er oftest laget av filt..

De forhindrer bena i å skade undersiden av benkeplaten. Filtputer er veldig rimelige, men effekten av dem er veldig viktig. De er i stand til å forlenge produktets levetid med flere år. De kan presenteres i en rekke forskjellige former. Følte overlegg i form av klistremerker er veldig praktiske, siden de er enkle å installere på bunnen av slike møbler..

Skjemaer

Klassiske støtter er tradisjonelt rektangulære. Høye bein med rette kanter har formen som et vanlig rektangel, noen ganger smalner det nedover og ligner en volumetrisk trapezform. For små bord, for eksempel salongbord eller sidebord, presenterer produsentene vakre firkantede ben. De ser veldig lakoniske og elegante ut..

Ved fremstilling av dekorative ben bruker designere de mest interessante og uvanlige formene. De representerer utskårne produkter med voluminøse ikke-standardiserte overflater. Dette kan være hele kunstneriske oppfinnelser. De kan være runde og ovale, konvekse, bølgete, buede og konkave..

Ben i form av buede alger, tregrener, blader, blomster og uvanlige planter ser veldig vakre ut. De kan være en sammenveving av volumetriske mønstre..

Farger

Svært ofte er bena tilpasset fargen på bordet, men i noen tilfeller kan de være kontrasterende eller et par nyanser mørkere. For tremøbler, velg enten smidde ben i metalliske nyanser, eller modeller i naturlige trefarger. Noen modeller har interessante dekorative belegg som sølv, gull, bronse. Hvite ben ser veldig elegante ut, spesielt for lyse bord eller gjennomsiktige glassmodeller.

De svarte bena er perfekte for å komplimentere kontorbord med en blank eller matt finish. Tabeller med lyse ben velges for barnerom. Det kan være grønt, gult, lilla, blått, rødt.

Som regel velges fargeløsninger avhengig av den stilistiske utformingen av interiøret i rommet..

Interessante designløsninger

Designere tilbyr veldig vakre og originale dekorative bordstøtter. Disse kan freses, formes og andre modeller. Bordben på hjul er veldig uvanlige. De gjør dette produktet enkelt å transportere. Avtagbare hjul gjør dette møblet mer allsidig.

Designere presenterer også voksende ben med høydejustering. Disse kan være sammenleggbare eller flyttbare strukturer. Designere presenterer veldig elegante modeller. Du kan finne et stort antall utsøkte stålalternativer med buede uvanlige former, veving og interessant innredning. De er perfekte for å dekorere et rom i klassisk og moderne stil..

Nå presenterer designere veldig komfortable og pålitelige modeller av perforert stål. De er veldig robuste og lar deg justere høyden på disse møblene og andre parametere. Samtidig kan slike ben utføre en dekorativ funksjon, dekorere bordet, til tross for muligheten for montering eller demontering..

Designere tilbyr også modeller med kunstnerisk smiing. Slike støtter kan til og med presenteres i form av sammenfletting av ben og hyller i form av et rutenett. Dette er et ekte mesterverk, som er dekorert med andre elementer, for eksempel metallfugler, sommerfugler, blomster. Som regel er de dekket med skinnende maling, noe som gir sjarm til dette produktet..

Gjennomgang av populære firmaer

Nå kan du velge bena til bordet i butikken, kjøpe bordet selv, eller kjøpe det separat hvis du vil forandre disse møblene eller endre utseendet. Disse komponentene kan kjøpes i hvilken som helst møbelbutikk. Et bredt utvalg av dem presenteres i Ikea, der slike produkter har rimelige priser og interessant design. Så du kan plukke opp benkeplaten du liker hver for seg og finne passende ben for den..

Merket er også populært Miniform, som produserer komponenter til møbler på en metallramme. Selskaper “MebCom”, Intexa representerer alle møbler, møbelkomponenter, inkludert ben.

Vakre eksempler i interiøret

Hvis du på en eller annen måte ønsker å diversifisere interiøret i rommet, kan du kjøpe en modell laget i afrikansk stil. Dette kan være et glassbord med bambusstøtter. Vakre bambusvever ser veldig elegante ut og fyller strukturen med letthet. Interlacing utvikler seg til hele labyrinter, du kan beundre dem for alltid.

I tillegg til bambus er andre flettede ben også populære. De er perfekte for de som ønsker å utstyre en loggia, hytte eller landsted. Dette er en flott løsning for rustikt eller landlig interiør. I dette tilfellet er veving laget av vinstokker eller tynne kvister. Dette er veldig fleksible og grasiøse ben som perfekt utfyller tre- eller glassbord.

Hvis du vil fylle interiøret med letthet, er glassbordbena noe for deg. Benkeplater kan være laget av lignende materiale. Dette er en flott løsning for de som har mye krystall og store møbler med åpne glasshyller hjemme. De vil understreke den raffinerte smaken til eieren av huset.

For rom innredet i Provence -stil er smidde ben perfekte. Det er bedre hvis dette er uvanlige kunstneriske elementer. De kan suppleres med et tre- eller glassbord. For et interiør i loftstil er metallben også perfekte. Du kan foretrekke krom -modeller.

Bordben kan lages for hånd. Se produksjonsprosessen i den følgende videoen..