Blanke vegger til stua

Blanke vegger til stua

Stuen er hjertet i hele huset. Familiefester, rolige kvelder foran TV -en og mottakelser holdes her. Derfor er innredningen av stuen veldig viktig – helhetsinntrykket av hjemmet ditt avhenger av hvordan tapetet velges, gulvets overflate, taket, hvordan møblene er arrangert og i hvilke farger hele rommet opprettholdes. I tillegg til at dette rommet skal være designet for å ta imot gjester eller familielunsjer og middager, bør det imidlertid også kombinere en funksjonell rolle – tross alt er oppsettet til de fleste moderne leiligheter veldig særegen, og møblene bør inneholde mange forskjellige husholdningsartikler, bøker, klær eller husholdningsapparater.

Særegenheter

Et utmerket alternativ for å organisere plass i stuen kan være en vegg. Videre er det verdt å fokusere på blanke modeller, hvorav de fleste er laget av MDF eller på en annen måte knust sagflis kombinert med lignin og parafin. Vegger laget av MDF regnes som miljøvennlige, og er en størrelsesorden lavere enn vegger laget av massivt tre. La oss se nærmere på hvordan du velger de riktige blanke veggene i stua.

Takket være reflekterende overflater gjør blanke vegger plassen mer romslig, og dette er så viktig hvis stuen er liten. Slike møbler ser dyre ut – mye mer luksuriøst enn vanlig og mer presentabelt, og det er også passende i nesten hvilken som helst interiørdesign..

I moderne veggmodeller brukes en spesiell metode for påføring av glans, så fingeravtrykk er ikke så synlige på slike overflater, og det er mye lettere å ta vare på dem enn før..

Bruk tjenestene til kjente selskaper, som har vist seg godt i markedet, har mange års erfaring og gir en garanti for varene sine, hvis de allerede tenker på å kjøpe blanke møbler. Tross alt kjøper vi møbler ikke for en dag eller for en sesong, så vi må være sikre på at de vil vare lenge og ikke mister sin visuelle appell..

Når det gjelder konfigurasjonen av selve veggen, er den trendy trenden nå praktisk og ergonomi, så kjøpere velger i økende grad modulære sett, der alle deler er separate interiørartikler som om ønskelig kan settes sammen på en helt annen måte, og derved endres og forfriskende utseendet. plass.

Et interessant og uvanlig designalternativ for stua i dag er en dobbeltsidig vegg. Det lar deg avgrense rommet og dele det inn i flere funksjonelle områder. Selvfølgelig vil en slik vegg være relevant i en stor romslig stue i et landsted eller leilighet med individuell oppsett..

Hvit

Hvite vegger kan visuelt utvide rommet og gjøre det lettere. De ser mer elegante og friske ut. For å ytterligere forsterke effekten av å utvide plassen, kan du prøve å velge en vegg som inneholder moduler med gjennomsiktige glassfasader..

Designere mener at hvitt er allsidig og veldig enkelt å kombinere med andre farger og passer inn i enhver stil – fra klassisk til moderne. Oftest finnes den hvite veggen i “Provence” -stil. I dette tilfellet er alle komponentene designet i ånden til antikke møbler..

Designere bruker også ofte slike møbler i interiøret designet i skandinavisk stil, som nå er på topp i popularitet. Hvit farge passer godt til andre møbler og utførelser i kule toner.

Minimalismestil anses nå som ultra-fasjonabelt, når konseptet med hele interiøret er bygget på fravær av unødvendige møbler og dekor. En stue i denne stilen fremkaller alltid en følelse av romslighet og komfort og anbefales for stuer med et beskjedent område. Vegger som passer for denne stilen er møbler med klare geometriske former og linjer..

Hvis vi dveler litt ved fargekombinasjonene i interiøret, vil den hvite veggen passe perfekt til beige, grå, mørk grå, blå, oliven, kaffeveggdekorasjon. Hvis du er fan av uttrykksfulle interiører, kan du prøve å kombinere røde, oransje, turkise eller lilla vegger med hvite møbler. Det vil myke opp lyse prangende farger..

Hvite møbler er perfekte for elskere av renslighet og orden, ettersom det ubevisst fremkaller slike assosiasjoner.

Den lyse veggen er også godt egnet for en stor stue i et landsted. eller en hytte, og for en liten til mellomstor stue i en byleilighet. Og hvis du legger noen belysningselementer til den hvite veggen, vil det skape en følelse av komfort. Disse møblene er lettere å rengjøre enn mørke møbler, fordi støv ikke er så synlig på den..

Svart

Den svarte blanke veggen ser veldig brutal, luksuriøs og stilig ut, derfor velger menn det oftest for å dekorere stuen..

Når du kjøper slike møbler, må du huske at det vil se harmonisk ut bare i romslige stuer, siden det visuelt kan redusere plassen.

Ikke glem at det vil kreve konstant pleie – tross alt er støv eller fingeravtrykk godt synlig på den svarte, glatte overflaten. Så hvis du har barn, dyr, eller bare ikke er en tilhenger av renslighet og konstant rengjøring, kan det være verdt å se på et annet alternativ for å dekorere stuen din..

Fargekombinasjoner av interiørdekorasjon med en blank svart vegg reduseres til kontrastregelen – slike mørke møbler vil passe perfekt til designet i beige, melkeaktig, lysegrå, lyseblå, lyserosa. Også i mange år har den klassiske kombinasjonen av svart og hvitt ikke gått av moten innen interiørdesign, så en blank svart vegg kan trygt kombineres med ren hvit vegg og gulvdekorasjon..

Blanke, svarte overflater i kombinasjon med belysning av individuelle veggmoduler i skumringen vil skape et virkelig mystisk og uvanlig utseende.

Når du velger en svart vegg, bør du være spesielt oppmerksom på belysning., slik at alt ser harmonisk ut både med hovedlyset på og med lysets skumring fra lamper og nattlys. Faktum er at hvis plasseringen av belysningsarmaturene ikke lykkes, vil den blanke overflaten skape gjenskinn som irriterer deg og dine gjester..

Hvis vi bor mer detaljert på de stilistiske retningene innen interiørdesign, brukes den svarte veggen ofte i stilene minimalisme, art deco, popkunst, høyteknologi eller loft.

En videogjennomgang av vegglidene i stua kan du se nedenfor.