Blanke skap

Blanke møbler trender nå. Hun pryder hjem og kontorer nesten over hele verden. I løpet av sovjettiden ble ting med en skinnende og glatt tekstur ansett som et element av luksus og velstand, fordi de ikke ble solgt på territoriet til de sovjetiske republikkene og slike møbler ble hentet fra utlandet. I dag er sortimentet rikt og variert, butikker tilbyr varer fra både innenlandsk og utenlandsk produksjon..

Det finnes en rekke møbler i hvert hjem eller leilighet. En av dem er en garderobe. Det er ikke vanskelig å gjøre det riktige valget av fasaden hvis det endelige målet med interiøret er valgt. Det påvirkes også av farge, størrelse og andre parametere for produktet. Videre i artikkelen, la oss snakke om blanke skap i interiøret..

Særegenheter

Garderober med en blank, glatt og blank finish er uttrykksfulle utsmykninger av mange moderne stiler. Dette møbelet er ikke egnet for klassiske dekorasjoner. Effekten av reflekterende stråler har en positiv effekt på den visuelle økningen i rommet og fyller rommet med lys. Som regel er garderober installert på soverommet eller stuen..

Slike modeller er perfekt kombinert med et glanset gulv eller tak.. Møbler med et reflekterende belegg i lyse farger vil perfekt klare rollen som et fargerikt og spektakulært høydepunkt. Ikke glem at uansett utseende, bør garderoben for klær og andre ting være praktisk og romslig..

Fordeler og ulemper

Glatte fronter har en rekke fordeler i forhold til standard skapmodeller:

 • Spektakulært og uttrykksfullt utseende som tiltrekker seg oppmerksomhet.
 • Glans fungerer som et speil. Lys sprer seg gjennom rommet, fyller det og utvider rommet.
 • Gitt populariteten til slike modeller, tilbyr det moderne markedet et stort utvalg av farger, former og størrelser..
 • Den glatte overflaten er lett å rengjøre for smuss. Regelmessig våtrengjøring vil være nok..
 • Blanke skap er valgt for å gjøre designet mer estetisk tiltalende. Spesiell tekstur kan myke opp harde linjer.

I tillegg til de positive aspektene, har møblene i ovennevnte design også negative kvaliteter:

 • Den glatte overflaten blir raskt skitten. Spor fra fingre, vann og så videre er godt synlig på den. For å få skapet til å se spektakulært ut, må det tørkes ofte, minst to ganger i uken. Hvis du leter etter et mer praktisk alternativ, anbefales det å velge en fasade i en lys (rød, gull, gul) eller svart farge..
 • Belegget er veldig følsomt for forskjellige mekaniske skader.

Enig i at de presenterte manglene er ubetydelige i forhold til produktets uvanlige utseende.

Rolle i interiøret

Blanke møbler er ikke nye, men populariteten har bare økt over flere sesonger. Blant det store utvalget av modeller er det flere av de vanligste fargevalgene..

Beige

Myke, lyse og milde toner skaper en atmosfære av komfort og avslapning i rommet. Møbler i beige farger vil se bra ut på soverommet. Uavhengig av produksjonsmateriale, det være seg ekte tre eller MDF, er fargen på belegget i perfekt harmoni med mørke, lyse og rolige nyanser. En blank beige garderobe er det perfekte valget for et minimalistisk interiør.

Svart

Den klassiske fargen brukes aktivt i produksjon av møbler. Hvis svarte, matte produkter ser klumpete og dystre ut, takket være den skinnende teksturen forsvinner slike negative faktorer. Et svart skap med en blank overflate vil se bra ut i en romslig stue, laget hi-tech. Møbler i denne fargen vil tilføre innredningen elegant og sofistikert. Svarte modeller anbefales å installeres mot en bakgrunn av lyse vegger. Kontrasteffekten vil gi interiøret mer uttrykksfullhet. Hvis du leter etter møbler til et barnerom eller en kompakt leilighet, er det bedre å forlate det svarte skapet..

Hvit

Ifølge statistikk er det hvite møbler som har en ledende posisjon i popularitetsvurderinger.. Den er egnet for både klassiske og moderne stiler.. Den hvite blanke garderoben ser stilig og elegant ut. Modeller i denne fargen passer ikke bare for stuen og soverommet, men også for barnerommet og kjøkkenet. Glans vil forfriske interiøret og gjøre plassen visuelt mer voluminøs.

Kombinere toner

Modeller av blanke skap som kombinerer to farger ser uttrykksfulle og uvanlige ut. Et slikt produkt kan dekorere ethvert område i huset.. Designere har samlet en rekke av de mest populære fargekombinasjonene som brukes til å dekorere skap:

 • Hvit og svart;
 • beige og brun;
 • rød og hvit.

Fargene kan være like eller en av nyansene kan fungere som dominerende. Modeller i lyse farger er flotte for å dekorere et barne- eller tenåringsrom.

Velge form og modell

I tillegg til fargen på produktet, er det nødvendig å ta hensyn til størrelse og form. Det finnes en rekke alternativer designet for rom med forskjellige funksjoner:

 • For kjøkkenet anbefales det å velge en praktisk og kompakt modell. Veggmonterte eller hjørneskap er flotte. Slike møbler tar et minimum av plass og ser pent ut..
 • Det er bedre å sette et høyt og smalt skap i gangen, som ikke vil ta mye plass..
 • Høye modeller ser bra ut i soverom, stuer og haller. Hvis størrelsen på rommet tillater det, kan du velge alternativer med svingdører. En hjørnemodell kan installeres i stua, spesielt hvis du trenger å plassere mye klær i flere sesonger..
 • Skyvedørsgarderober finnes ofte på soverommene. Hovedformålet deres er å lagre klær..

En stor og romslig garderobe vil bli et fargerikt og fasjonabelt omkledningsrom.

Stiler

Det er uønsket å installere blanke skapmodeller i et rom med et skinnende, nedhengt tak. Moderne designere rapporterer at møbler med forskjellige teksturer kan kombineres vellykket på grunnlag av ett rom. Høy garderobe med reflekterende front som passer perfekt til et matt bord eller nattbord.

I moderne stiler, spesielt når det gjelder høyteknologi, brukes elementer med en blank finish aktivt. Sammen med møblene er gulvene i rommet dekket med glatt og skinnende laminat. En slik duett er helt akseptabel og ser imponerende ut. For å understreke utseendet på møbler, er skap dekorert med glasshjørner..

En garderobe med en blank fasade kan trygt installeres i stiler loft, hi-tech, moderne, minimalisme. Ovennevnte beleggingsalternativ er i perfekt harmoni med forskjellige naturlige materialer, for eksempel tre eller stein..

Etterbehandling

For å oppnå en glanseffekt brukes spesielle belegningsmaterialer ved fremstilling av møbler. Det er takket være dem at en glatt og skinnende overflate oppnås. Hver av dem har sine egne særegenheter..

Film

Når du dekorerer møbler laget av MDF, brukes en spesiell film. Det påføres ved hjelp av vakuumpressing. Resultatet er et jevnt belegg. Denne metoden er den mest budsjettmessige. Skap innredet på denne måten har den rimeligste prisen.

Det skal bemerkes at levetiden til slike møbler er kort.. Filmen påvirkes negativt av økt fuktighet og temperatur.

Hvis du vil installere et slikt skap på kjøkkenet, må du plassere det så langt som mulig fra komfyren og varmeapparater..

Plast

Denne typen belegg er laget ved hjelp av en spesiell etterformingsmetode, hvor plasten behandles gjennom høy temperatur og trykk. Bare den fremre delen er behandlet med plast.

Disse modellene har en betydelig ulempe. Nesten ingen skader på overflaten repareres. Bare overmaling vil løse dette problemet.. For møbler laget av sponplater og MDF brukes ikke blank plast. Av de positive egenskapene til slike skap – de har høy slitestyrke..

Lakk eller emalje

Dette beleggingsalternativet brukes oftest for MDF -skap. Arbeidet utføres i flere trinn. Først males møblene i en bestemt farge, og deretter påføres en gjennomsiktig lakk på overflaten i flere lag. Han skaper ønsket effekt. Denne metoden krever betydelig innsats. Sliping, grunning, sliping og tørking må utføres etter hvert lag. Hvis alt er gjort riktig, får du en jevn og skinnende finish..

Anmeldelser

Kjøpere som allerede har kjøpt og installert blanke skap i hjemmene sine, bemerker at utseendet på rommet hos dem har endret seg betydelig. Møbler med et slikt belegg gir atmosfæren raffinement og uttrykksfullhet. Til tross for at det er nødvendig å ta vare på slike skap ofte, tar det bare noen få minutter. Takket være den glatte overflaten kan den enkelt rengjøres for støv og flekker.

Glansede skap i forskjellige former og størrelser ser bra ut i alle husets rom. De kan også finnes ofte i kontorbygg og studierom. Når du velger, må du ta hensyn til størrelsen på rommet der du planlegger å installere møblene..

Se nedenfor for en oversikt over det blanke skapet.