Ben av tre

Bordet er en integrert del av utformingen av et kjøkken, spisestue eller stue, uavhengig av størrelsen på leiligheten, enten det er en liten studioleilighet eller et romslig hus. I dag er det et stort utvalg alternativer for bord fra et stort utvalg materialer: metall, plast, glass, etc..

Imidlertid er det klassiske alternativet, som alltid er populært, uavhengig av motetrender, et bord laget av tre. Et slikt bord skaper en koselig, familielignende, varm atmosfære i huset. Det er hyggelig å ha et måltid bak seg, eller bare å bruke tid på å snakke. Artikkelen vår er viet til et slikt element av tremøbler som bordben..

Riktig valg av materiale

I enhver møbelbutikk kan du velge alternativet du trenger, fordi det nåværende sortimentet er så stort at det er lett å gå seg vill. Det er også mulig å bestille et trebord etter spesielle mål på et møbelverksted. Benene i bordene fyller en viktig støttefunksjon og er en dekorativ dekorasjon av hele strukturen. De vakreste benene oppnås når du bare bruker naturlig tre i produksjonen. Slike materialer gjør det mulig å lage utskårne ben, unike i deres design..

Enhver modell laget av tre vil ikke være billig, men den vil vare i huset i mer enn ett år. I slike tilfeller foretrekker mange mennesker å lage dette møbelet med egne hender, ved hjelp av ferdigheter fra en snekker og et sett med verktøy for bearbeiding av tre..

Suksessen til arbeidet avhenger ikke bare av mesteren, men også av materialene som brukes og kompleksiteten til den valgte modellen.

Med tanke på at bena må tåle benkeplatens betydelige vekt og ikke bare den, bør du foretrekke massivt tre som eik, valnøtt, mahogny og andre. Prisen på produktet vil først og fremst avhenge av treslagene som brukes, siden mange varianter har en betydelig kostnad.

Du må også ta hensyn til dette når du velger:

 • Den mest vanlige og holdbare er eik. Det er også det mest populære, da det ikke er så dyrt og ikke mindre av en kvalitet. Skiller seg ut i lang levetid, motstand mot mugg og plutselige temperaturendringer. For å lage noe av denne tretypen kreves det imidlertid spesielle kuttere, for på grunn av den høye tettheten vil ikke alle verktøyene kunne behandle det..

 • Ask har lignende egenskaper, men det ser lettere ut. Fordelene med denne tresorten inkluderer elastisitet, høy styrke og fravær av sprekker under tørking. Du bør vite at bena på det må tørkes med antiseptika, da det er utsatt for utseende av ormer.
 • Valnøtt regnes som en av de dyreste treslagene, men den høye prisen begrunnes med en høy grad av styrke og fuktmotstand, og enkel behandling. Samtidig har den et grasiøst utseende og vakker struktur..

 • En annen type matrise som er lett å håndtere er bøk. Den har en interessant struktur, er lett å flekke og sprekker sjelden. Men med høy luftfuktighet er den utsatt for utseendet av en sopp, som ødelegger dens indre struktur..
 • Ben laget av mahogni og wenge brukes til å lage eliteprodukter. Disse variantene ble hentet fra Mellom -Amerika, og derfor er kostnadene så høye. De har også et uvanlig teksturmønster og gir produktet et uovertruffen utseende når det behandles riktig. Ben laget av et slikt tre ser ikke bare rikt ut, men også etter deres egenskaper er en av høyeste kvalitet. De er enkle å behandle, polere, motstandsdyktige mot temperatursvingninger, og insekter og andre parasitter starter ikke i dem..

Spesifikasjoner for produksjon

For de som ønsker å kjøpe et bord med treben, bør du ta hensyn til parameterne som direkte påvirker kostnaden for det ferdige produktet. Disse parameterne inkluderer: benstilen, skjemaets originalitet, parametrene, samt treslagene som brukes.

Samtidig kan du velge en modell laget etter en spesiell bestilling, eller kjøpt i en spesialisert salong. Følgelig vil en modell laget i henhold til individuelle målinger ha en størrelsesorden høyere enn den som ble produsert på fabrikken..

Bordben i tre kan bearbeides på flere måter: ved å frese, snu eller skjære:

 • Arbeidsstykker bearbeidet på en dreiebenk anses å være de billigste, siden det brukes lite tid og krefter på produksjonen. Bena dannes under rotasjonen av stangen som er festet til maskinen. På denne måten å behandle matrisen kan treben få forskjellige geometriske former. Så de kan få form av en ball, sylinder, samtidig som de opprettholder harmoni i kombinasjon med resten av produktet. Ben med en konisk form ser veldig interessante og uvanlige ut. Disse interiørelementene vil ha en lav pris, mens de ser veldig vakre og grasiøse ut..
 • De mest interessante formene blir forrådt av håndverkerne til trebena og bearbeider dem ved hjelp av fresemetoden. Slike produkter er laget av forhåndsberedte emner. Ved å bruke alle slags kniver og skiver på en fresemaskin, pynter snekkerarbeidere bena på alle mulige måter og dekorerer dem med forskjellige ornamenter og mønstre.

 • Moderne møbelprodusenter bruker datamaskiniserte maskiner i sine fabrikker, som ifølge et gitt program kan produsere modeller av den mest varierte kompleksiteten. Dette forbedret produktiviteten til slike virksomheter betydelig og reduserte lønnskostnadene for å produsere produkter..
 • Den dyreste, men samtidig den mest uvanlige er beina laget av treskjæring. I utgangspunktet var denne typen trebearbeiding et svært arbeidskrevende og komplekst manuelt arbeid, men moderne teknologi har i stor grad forenklet denne prosessen. Spesielle flerakse-maskiner lager sanne kunstverk. Imidlertid verdsettes manuell bearbeiding av møbelben mye mer, fordi det krever høy dyktighet og profesjonalitet hos carveren.

Fordeler og ulemper med utskårne elementer

Utskårne modeller vil passe perfekt inn i forskjellige stiler: klassisk, gotisk, rokoko, etnostil, etc..

Fordelene med trehuggede interiørelementer inkluderer:

 • bruk av miljøvennlige materialer;
 • langsiktig drift av møbler med riktig omsorg;
 • bevaring av tradisjoner;
 • originalitet og nåde i design;
 • skape en varm atmosfære i rommet ved hjelp av slike møbler;
 • evnen til å gjenopprette skadede ben, samt gå tilbake til sitt opprinnelige utseende.

Med et stort antall positive trekk er det også flere negative punkter:

 • du trenger en spesiell evne til å korrekt kombinere produkter laget av denne metoden i interiøret;
 • påvirkning av temperaturendringer på treets kvalitet;
 • høy kostnad;
 • spesifikke rengjøringsfunksjoner.

Av alle de ovennevnte argumentene følger det at med riktig valg av et treprodukt og ytterligere omsorg, vil et slikt kjøp definitivt ikke skuffe kjøpere..

Vakre alternativer

I tillegg til forskjellige behandlingsmetoder for treben, er det også flere typer dem, forskjellige i utseende og stil. For eksempel er en cabriole en lett og grasiøs benform, tynnende mot bunnen. Det passer godt med utformingen av et rokoko -rom. Bena i Empire -stil ser originale ut, der delen ved basen er hodet til et dyr, og den nedre er laget i form av poten.

Engelske klassikere inkluderer viktoriansk stil, som er preget av glatte linjer og buede symmetriske overganger. Blomstermønstre brukes i utskårne modeller. Et bord med slike elementer er ideelt for en klassisk stil med romdekorasjon..

I et rom som er laget i en moderne design, er bord med ben som har strenge former for geometriske former – en ball, en kjegle, en terning, etc. produksjon ikke så arbeidskrevende som alle de ovennevnte benformene. Det er også produkter som kombinerer flere typer trebearbeiding, de er perfekte for rom i jugendstil eller barokkstil..

Treelementer i møblene i form av ben bidrar til å gi bordets utseende en spesiell smak, noe som gjør det mer interessant. I dag er sortimentet i møblerutstillingslokaler så stort at det forvirrer kjøpere som ikke leter etter bestemte møbler. Men dette gjør det mulig å velge det ideelle alternativet, ikke bare for en bestemt stil, men også med tanke på forbrukerens spesifikke behov. Internett gjør det mulig å finne ønsket alternativ på forhånd ved å se på de offisielle nettstedene til fabrikker eller nettsidene til møbelbutikker og velge ønsket modell.

Se nedenfor for mer informasjon.