Askona senger

Berømt innenlandsk merke Askona er engasjert i design, produksjon og salg av madrasser av forskjellige typer, samt relaterte materialer. Dessverre er det få som i dag vet at senger også er i salg. Askona.

Særegenheter

Senger Askona, i tillegg til madrasser og mange andre relaterte produkter, er i stor etterspørsel i dag.. Denne populariseringen lettes av funksjonene til dette produktet, hvorav de viktigste er:

 • Unikt stilig design. Den ble utviklet av selskapets spesialister uavhengig, så det er umulig å finne en passende versjon av sengen andre steder i dag..
 • Høy sikkerhet. Som ved produksjon av madrasser bruker produsenten bare naturlige, sikre materialer for å lage sengene sine, både for miljøet og for mennesker..
 • Gjennomsnitt, garantiperioden for denne typen produkter av dette merket er 10 år, noe som under moderne forhold ikke bare er hovedtrekk, men også en udiskutabel fordel.
 • Hele produksjonsprosessen utføres ikke bare i samsvar med kravene til GOST, men også i henhold til forskjellige internasjonale standarder. Dette lar deg lage virkelig høy kvalitet og holdbare senger..
 • Rimelig pris. En viktig funksjon kombinert med høy kvalitet.

 • Unik produksjonsprosess. Det er takket være ham at Askona myke senger er unike i sitt slag og ikke bare har uvanlige tekniske egenskaper, men også en myk strømlinjeformet form..
 • Alle senger har en spesiell ortopedisk base og vanntett belegg.
 • Bredt spekter av og fleksibel prispolitikk lar hver person velge den ideelle sengen for ham.
 • Kontinuerlig overvåking kvalitet sikrer opprettelsen av et moderne soveplass av høy kvalitet for både voksne og barn.
 • Alle modeller denne typen møbler er utstyrt med solide metallben.
 • Mest av sengen har spesielle avtagbare trekk som beskytter den mot skade og smuss.
 • Løftesenger har myke og holdbare støtdempere som gir holdbarhet og brukervennlighet.
 • Ulike farger lar deg velge en seng som passer perfekt inn i rommets generelle stil og passer til smaken til eieren.

En annen funksjon er at sengene til dette merket er tilgjengelige i forskjellige typer. Dette skiller Askonas merkeprodukter positivt fra mange andre..

Fordeler i forhold til Ormatek

Et annet like kjent merke, Ormatek, driver også med produksjon og salg av ikke bare madrasser, men også senger. I denne forbindelse vet mange kjøpere ofte ikke til fordel for hvilken produsent det er verdt å gjøre et valg. For å svare nøyaktig på dette spørsmålet, er det nødvendig å sammenligne produktene til disse merkene med hverandre. Hvis vi snakker om produktutvalget, produserer begge merkene senger av forskjellige typer og formål, mens kategoriene til disse møblene selv er de samme.. Forskjellen ligger i produksjonsprosessen, fordi Askona tar hensyn til både verdensstandarder og kravene til GOST. Fabrikken “Ormatek” produserer for det meste møbler av denne typen, kun med tanke på TU.

Fargepaletten og modellutvalget er også ganske bredt for begge merkene, men igjen har Askona flere valgmuligheter.. I tillegg er det dette merket som gir en langsiktig garanti for de produserte sengene og produserer deres unike variasjon – myke senger. Ikke glem det unike ortopediske grunnlaget for disse møblene, så vel som den unike monteringsteknologien. Selv en så enkel sammenligning gjør det klart at møblene fra Askona -fabrikken for de fleste vil være det beste valget..

For de som ikke er grunnleggende for produksjonsstandardene og garantiperioden, er flere budsjettmodeller fra Ormatek ganske passende..

Dimensjoner

Størrelsen på sengen er en av nøkkelfaktorene ved valg av køye. Det må velges avhengig av antall personer som sover på det, deres alder, høyde og vekt, samt området i rommet der møblene skal installeres.. I dag tilbyr Askona -merket sine kunder følgende størrelser på disse møblene:

 • Den runde sengen kan ha en diameter på 210 eller 220 cm.
 • Standardformede møbler er delt inn i flere grupper: enkelt med køyemål 80×200 cm, 90×200 cm, 100×200, 120×200 cm; dobbel – 140×200 cm, 160x200cm; euro senger 180 x200 cm og 200 x200 cm.

Et slikt utvalg av størrelser vil enkelt tillate deg å velge den mest optimale versjonen av disse møblene bare for deg. Ikke glem at det i noen tilfeller er mulig å produsere slike møbler på individuell bestilling. Derfor kan du om nødvendig avklare dette problemet direkte hos produsenten.

Skjemaer

Utseendet til dette møbelet kan også variere på grunn av formen.. Merket produserer for tiden senger i følgende former:

 • Klassisk rektangulær. Avhengig av antall køyer kan den dessuten være smal eller bred, lang eller kort. Alt avhenger av kjøperens ønsker og krav..
 • Rund form, ifølge mange eksperter er det det mest komfortable, men i de fleste tilfeller er det bare egnet for soverom med et ganske stort område. Et slikt soveplass har ingen hjørner, det er veldig behagelig og skaper ofte en illusjon av ubegrenset plass..
 • Buet form – dette er den siste utviklingen Askona. Slike modeller kjennetegnes ikke bare av et uvanlig og veldig attraktivt utseende, men også av et økt nivå av komfort og bekvemmelighet. Finnes i forskjellige størrelser og farger.

Nå er det nødvendig å dvele mer detaljert ved produksjonsmaterialene for å sikre at bare varer av høy kvalitet brukes til produksjon av disse møblene..

Materialer

Avhengig av sengens spesifikke type og modell, kan et stort utvalg av komponenter, både naturlige og kunstige, brukes til produksjonen.. De mest brukte materialene er:

 • DPS, laminert sponplate, kryssfiner, oljeklut, massivt tre brukes til produksjon av møblerammen og produksjon av ortopedisk gitter.
 • Ekte skinn, miljøskinn, stoff forskjellige teksturer med eller uten rhinestones brukes som polstermateriale.
 • Jacquard, vanntett stoff og bomull kan brukes til å lage spesielle sengetøy.
 • Polyuretanskum, skumgummi og kokoshår brukes som basen på en madrass, så vel som ved fremstilling av møbler med et mykt hodegjerde som fyllstoff, og av miljøskinn trekker de et slikt hodegjerde.

Tilbehør i form av forskjellige bolter og muttere er laget av både kraftig plast og metall. Modeller med transformasjonsfunksjon eller løftemekanisme er produsert ved hjelp av spesielle høykvalitets metaldeler. Den vanlige er en legering av titan og rustfritt stål. Denne kombinasjonen lar deg lage virkelig sterke, trygge og pålitelige senger. Et stort pluss her er at hver person, ved hjelp av en spesiell konstruktør på det offisielle nettstedet til dette merket, kan designe sin egen seng, velge forskjellige møbeltrekk og materialer for fremstilling av selve rammen og det ortopediske gitteret. Der kan du også se hvordan de ferdige møblene vil se ut til slutt..

Hvordan velge?

Utvalget av typer og modeller av senger fra Askona -selskapet er uvanlig bredt i dag. Det er ganske vanskelig å velge det ideelle alternativet for slike møbler med en gang.. Derfor tilbyr vi deg en liten algoritme for handlinger som vil forenkle oppgaven med å velge en passende modell så mye som mulig:

 • Velge en møbleramme. Det er bedre å foretrekke modeller laget av massivt tre, de har praktisk talt ingen utløpsdato. Men hvis en barneseng kjøpes for et barn eller en tenåring, er modeller fra sponplater eller sponplater ganske passende.
 • Utgangspunkt. Det er selvfølgelig bedre å kjøpe en seng med en ortopedisk base. Hvis personens størrelse eller vekt er ganske stor, bør basen forsterkes. I sortimentet av dette merket har nesten alle modellene en ortopedisk base under madrassen, siden du bare kan slappe helt av på en slik seng, og madrassen gjentar kroppens kurver helt.
 • Møbler dimensjoner. De må tas i betraktning. Først bør de tilsvare området på soverommet selv, ikke fullstendig rote det og la nok ledig plass. For det andre må det huskes at størrelsen på sengen i seg selv vil være litt mindre enn størrelsen på sengen. Dette må tas i betraktning. For små leiligheter vil en konvertibel seng være et ideelt valg..

 • Polstermateriale. Det er verdt å foretrekke miljøskinn, ettersom det har lang levetid, ikke forårsaker allergi og har et presentabelt utseende.
 • Tilgjengelighet av linbokser. Hvis du ikke bare trenger et soveplass, men også en ekstra romslig lagringsplass for nesten alle ting, er det bedre å kjøpe modeller utstyrt med en transformasjonsmekanisme. De har et stort brukbart lagringsområde. Ellers er en seng med en eller to sengetøyskuffer ideell..
 • Tilstedeværelse eller fravær av et hodegjerde disse møblene vil bare avhenge av personlige preferanser og den generelle stilen på soveromsdesign. Faktisk har et slikt element ingen praktisk fordel, bortsett fra en hyggelig estetisk oppfatning..
 • Fargevalg av sengen Det bør ikke motsi rommets generelle fargestil, tvert imot, det bør smelte inn i det så mye som mulig og understreke dets raffinement og skjønnhet. Derfor er det nødvendig å velge møbler i samsvar med interiøret og dets farger..
 • Seng med massasje, mer presist, automatiske møbler med kontrollpanel er ideelle for de som verdsetter bekvemmelighet og komfort. Slike møbler er enda mer gunstig for helsen, fordi en massasje før sengetid lar deg slappe helt av og sovne bedre. Slike modeller er ganske dyre og er mer egnet for personer over 35 år..
 • Velge møbler av denne typen med en elektrisk stasjon, er det nødvendig å teste den før du kjøper, for å sikre at alle kontakter fungerer og er godt isolert. Det er også lurt å be om kvalitets- og sikkerhetssertifikater..

Ikke glem tilstedeværelsen av et beskyttende deksel. Kjøpet er valgfritt, men anses som ønskelig. Det er dekselet som vil holde møblene mot smuss og skader i lengre tid, og derfor vil bidra til en økning i levetiden. Etter å ha bestemt deg for disse grunnleggende valgkriteriene, kan du ikke bare kjøpe en komfortabel seng av høy kvalitet, men også bli eier av møbler som vil bidra til å dekorere og forbedre utformingen av soverommet..

Monteringsinstruksjoner

Nå som den valgte sengen er kjøpt, gjenstår det bare å montere den. Du kan henvende deg til spesialister for å få hjelp, eller du kan gjøre dette arbeidet med egne hender, fordi det ikke er så vanskelig å utføre. Det bør forstås at den spesifikke handlingsalgoritmen avhenger av typen og modellen til den kjøpte sengen. Nedenfor vil vi vurdere to alternativer for montering av forskjellige typer møbler..

Klassisk rektangulær

Montering av slike modeller må utføres med hoveddelene:

 • Det er nødvendig å koble sengens hovedgavler foran og bak, så vel som sidene. Det er nødvendig å starte med sideveggene, som ved hjelp av spesielle bekreftelser er festet til øvre del av ryggen og deretter til nedre del. Etter tilkobling er det nødvendig å installere spesielle plugger for å skjule dem for nysgjerrige øyne..
 • Nå, om nødvendig, må du montere basen til madrassen. Det leveres vanligvis ferdigmontert. Hvis ikke, skrues spesielle trepaneler til grillen med bolter. Deretter må rammen installeres vertikalt og med selvskruende skruer festes sokkelen under madrassen til den i spesielle bihuler.
 • Det gjenstår bare å installere møblene selv og legge en passende madrass på toppen. Dette er den generelle trinnsekvensen for montering av konvensjonelle sengemodeller av dette merket. Mer presis og detaljert informasjon om montering er angitt i instruksjonene for hver seng separat..

Med løftemekanisme

Monteringen av denne typen møbler tar ganske lang tid, og avhengig av størrelsen på en slik seng kan det være at en person ikke kan takle dette arbeidet.. Generelt består instruksjonen av følgende handlinger:

 • Montering av hovedrammen i tre.
 • Montering av basen. Her må du nøye overvåke jevnheten i hjørnene, ellers kan basen vise seg å være ujevn eller ikke passe inn i esken i det hele tatt.
 • Nå må du fikse hodegjerden og baksiden av møblene med rammen. Dette bør gjøres med forsterkede bolter og en skrutrekker.
 • Deretter må du nøye feste basen for madrassen til selve esken..
 • Nå er løftemekanismen festet direkte til sidene av sengen, og støtdempere installeres umiddelbart.
 • Nå er bena installert og selve madrassen lagt.

Under montering av slike møbler bør du ha instruksjonene for den kjøpte modellen for hånden for å kontrollere prosedyren og riktigheten av å feste delene av sengen til hverandre i tide.

Hvordan bry seg?

Riktig pleie av sengen gir lang levetid, samt bevaring av alle tekniske egenskaper og utseende i lang tid.. Produsenten selv anbefaler å utføre følgende trinn for dette:

 • I løpet av de to første dagene etter montering må sengen stå i et ventilert rom; du kan bare bruke den til søvn først etter denne tiden.
 • Ikke la langvarig eksponering for lyse solstråler på disse møblene..
 • Ikke fukt produktet med vann. For å fjerne støv, bruk en lett fuktig klut og tørk straks sengen med tørt materiale.
 • Alle bolter skal strammes hvert sjette måned, og eventuell løftemekanisme skal smøres med spesiell olje og støtdempere justeres..
 • Ikke bruk innebygde linskuffer til å lagre andre ting enn sengetøy.
 • Rammen til selve møblene, så vel som møbeltrekkene, må rengjøres ukentlig med en støvsuger..
 • En gang i måneden er det nødvendig å rengjøre møblene med spesialprodukter beregnet på polstrede møbler og tre..
 • Hvis trekket er skadet, brent eller mistet elastisitet, må det trekkes til igjen. Det er en nyanse her – hvis du gjør det selv før garantiperioden utløper, anses produsenten automatisk for å være ferdig..
 • Minst en gang hver tredje måned er det nødvendig å fjerne madrassen fra møblene og la den lufte ut i flere timer. Det er best å gi frisk luft fra gaten på dette tidspunktet..

Å følge disse ganske enkle, men fuktige anbefalingene for stell av Askona -senger vil forlenge levetiden over lang tid..

Å leie

Nylig har en slik tjeneste som møbler til leie, spesielt senger, blitt mer og mer populær. I utgangspunktet betaler leieren inn noen penger, inngår leiekontrakt og tar møblene. Etter utløpet av avtaleperioden, blir sengen returnert. Snakker om senger Askona, da er det umulig å leie en slik seng i en offisiell butikk eller direkte på produsentens fabrikk i dag. Men noen mellomleddsnettverk og individuelle møbelsalonger tilbyr en slik tjeneste, for eksempel et senter “Medtekhnika”. Når du velger dette alternativet for å få den nødvendige sengen, er det en risiko for at sengemodellen du trenger ikke vil være tilgjengelig for utleie..

Det er en annen måte å leie en seng på fra dette merket. Det er tonnevis av lokalsamfunn med denne typen annonser. Her avtaler du ganske enkelt kostnadene og varigheten av leiekontrakten, samt metoden for å levere sengen hjem til deg..

Det er en annen måte å leie en Askona -seng på, selv om den ikke er helt rettferdig og ikke alltid er tilgjengelig. Noen spesielt snedige kjøpere drar fordel av det faktum at det innen 14 dager etter kjøp av produktet kan returneres til produsenten. Det viktigste i dette tilfellet er å bevare det salgbare utseendet, integriteten til møblene og alle kvitteringer. Denne metoden for å leie møbler er uærlig og garanterer ikke kjøperen refusjon, og selve leietiden i dette tilfellet er svært begrenset..

Derfor er det best å kontakte enten spesialiserte salonger som tilbyr en slik tjeneste, eller finne en privatperson som vil leie ut sengen til dette merket..

Kunde anmeldelser

Merkenavn Askona er ganske populær og gjenkjennelig over hele verden, og ikke bare i vårt land. Og hvis anmeldelser om madrassene hans i de fleste tilfeller er positive, kan det samme ikke sies om sengene. De fleste kjøpere av dette produktet var misfornøyd med kjøpet. Til tross for at produsentens mål er å garantere sunn og god søvn av høy kvalitet, bidrar ikke sengene hans, etter anmeldelser å dømme, til dette. De fleste kjøpere merker den ubehagelige lukten av møbler som den første ulempen..

Produsenten sier at den skal forsvinne noen dager etter montering og installering av sengen. Men noen kjøpere sier at en slik produksjonsaroma varer i flere måneder, og det er rett og slett umulig å bli kvitt den.. Senger lukter veldig ubehagelig, avgir en duft av lim og brent plast, noe som gjør møblene uegnet til å sove.

Den andre største ulempen, ifølge kjøpere, er materialer av lav kvalitet, spesielt stoffet og strukturen på basen under madrassen.. De mister for raskt sitt opprinnelige utseende og form, og det er ikke lenger mulig å gjenopprette dem, selv om man tar hensyn til anbefalingene for stell av disse møblene. Den tredje ulempen, ifølge kjøpere, ligger ikke i sengene selv, men i inkompetansen til selskapets ansatte som gir råd når de velger disse møblene. Dessverre forvirrer de ofte produksjonsmaterialet og tekniske egenskaper. Resultatet av slik uprofesjonalisme er kjøp av feil seng..

Det er også positive anmeldelser fra kjøpere om disse produktene, men de gjelder hovedsakelig utseendet, og ikke de tekniske egenskapene til disse produktene. Mange eiere av slike senger legger merke til deres stilige utseende, rimelige kostnader og et bredt spekter av modeller. Det er her proffene slutter for de fleste kjøpere. Selv om du kan finne isolerte helt positive anmeldelser om senger Askona. Til tross for at selskapet garanterer høy kvalitet på møblene, etter anmeldelser å dømme, er dette ikke alltid tilfelle. Derfor, hvis den kjøpte sengen ikke samsvarer med produsentens beskrivelse, bør den returneres umiddelbart..

Eksempler i interiøret

Til tross for alle ulempene med disse produktene, noterer alle kjøpere det stilige utseendet på møblene.. Og allsidigheten til bruk og presentasjon fremheves bare av følgende eksempler:

 • Stilig dobbeltseng med et høyt og mykt hodegjerde roter ikke plass i rommet, men gjør det stilig og elite. Denne sengen passer perfekt inn i alle soverom. Det vil også være ideelt for et soverom med et lite område, fordi løftemekanismen gir ekstra lagringsplass, og den hvite fargen bare understreker dens raffinement.
 • Nok en seng med løftemekanisme, uten skuffer og utstyrt med en høy sengegavl av middels fasthet. Den rike fargen og massiv trerammen gjør sengen solid, holdbar og behagelig. Passer for store til mellomstore soverom.

Disse to eksemplene viser nok en gang at Askona -senger passer perfekt inn i enhver innredning. Og for å tro på vurderingene til eierne eller ikke, bestemmer hver kjøper selv.

I den neste videoen, se en oversikt over Askona -senger, deres egenskaper og egenskaper.