Valg af den rigtige ergonomiske kontorstol til en optimal siddestilling

Stillesiddende arbejde, lange timer med at sidde foran computeren, en mands livsstil har aldrig været så påvirket af kontormøbler og hans arbejdsstation. Dens komfort er blevet lige så vigtig for trivsel som for en god seng for søvnkvaliteten. Hvis du også allerede lider af det vanvittige moderne liv (rygsmerter, træthed, ledsmerter osv.), Er det nu tid til at investere i en ergonomisk kontorstol. Uanset de udførte aktiviteter vil langvarig siddestilling uundgåeligt have negative sundhedsmæssige virkninger. Det er derfor vigtigt at træffe de nødvendige foranstaltninger for at sikre den nødvendige komfort. Vores lille praktiske guide hjælper dig med at træffe det rigtige valg, så du aldrig føler den manglende komfort derhjemme eller på kontoret..

Ergonomisk kontorstol: ting at overveje, før du køber

layout af et funktionelt hjemmekontorrum udstyret med en ergonomisk stol med synkron mekanisme og nakkestøtte

Den bedste produktivitet på arbejdspladsen og forebyggelse af helbredsproblemer kommer fra siddekomforten. Men hvad er en ergonomisk kontorstol? Dette er hovedkontoret, der har justeringsmekanismer forskellige, som gør det muligt at tilpasse den til sin morfologi ved at følge kroppens bevægelser. I denne forstand er mekanismerne, der styrer hældningen af ​​ryglæn og sæde, blandt de første ting, man skal overveje, før man foretager et køb. For dem, der bruger mere tid foran computeren, er kontorstolen med synkron mekanisme det bedste valg. Denne model har, som navnet antyder, en mekanisme, der gør det muligt for ryglæn og sæde at følge kroppens bevægelser på en synkroniseret måde. Kroppen og stolen kommer i harmonisk kontakt, hvilket reducerer muskelspændinger.

Ydelsesdesign kommer til en højere pris. Nogle online butikker tilbyder dog ofte overkommelige modeller, der kommer tæt på det tekniske ved en dyr kontorstol. Find en kontorstol på skrivebordet Vallée med ergonomiske kvaliteter til et lille budget er derfor en mulig mission.

Model, der kombinerer funktionalitet og æstetisk design

en ergonomisk kontorstol model med sadelformet sæde, der kombinerer funktionalitet og moderne smart design

 Stolens optimale højde varierer afhængigt af skrivebordets. Førerstolen skal derfor have et sæde i en justerbar højde, der tilpasser sig omgivelserne. Generelt bør du være i stand til at sætte dine fødder fast på jorden. Lårene er vandret, så de danner en vinkel på cirka 90 ° med ryggen. Selvom langvarig siddende er en risikofaktor for rygsmerter, skåner det ikke knæene. Derfor er vigtigheden af ​​sædedybden tilpasset brugerens højde og vægt. For at bestemme den perfekte dybde skal du sidde med ryggen lige på ryglænet. Det ideelle mellemrum mellem knæhulen og sædet skal være mellem 5 og 10 cm.

En anden vigtig ting at overveje, når det kommer til design af siddepladser. Det skal have en lille nedadgående hældning for at fremme blodcirkulationen. Foretrækker også en førerstolsmodel med armlæn. I modsætning til hvad mange tror, ​​er deres tilstedeværelse ikke uden nytteværdi. Armlænene skal lette den optimale position af armene (arme i lodret position og underarme i vandret position).

Sæde med elegant og ergonomisk design

minimalistisk og elegant kontorplads udstyret med en ergonomisk designet kontorstol i mesh -stof, der lader kroppen ånde

Det, der generelt kaldes rygsmerter, er meget ofte relateret til en smertefuld fornemmelse i lænden (lændeområdet). Det er derfor meget vigtigt, at kontorstolen giver tilstrækkelig forstærkning i dette følsomme område. Lændestøtte er afgørende for at lindre ryggen. Dertil kommer højde- og dybdejustering af ryglænet. Kriterierne for at vælge en god ergonomisk kontorstol er ikke begrænset til de justerbare mekanismer. Det ergonomiske design vedrører også polstring og kvaliteten af ​​efterbehandlingsmaterialerne. Et perfekt sæde er hverken for stift eller for blødt. Hvis det er muligt, vælg et let at rengøre betræk og et stof, der lader kroppen ånde.

Endelig vil vi aldrig blive trætte af at gentage det. Selv den smarteste kontorstol overvinder ikke dårlig kropsholdning og mangel på regelmæssig bevægelse. En bevidst indsats fra vores side for at bevare den rigtige kropsholdning er derfor afgørende. Vores individuelle adfærd i arbejdsområdet bestemmer i høj grad effektiviteten af ​​ergonomiske kontormøbler.

Moderne kontorstol med nakkestøtte og rygstøtte

moderne hjemmearbejdsplads med en lækker ergonomisk stol med nakkestøtte og rygstøtte

Den rigtige kontorstol understøtter kropsbevægelser for optimal siddestilling

de vigtige valgkriterier for en ergonomisk kontorstol og dens væsentlige egenskaber for at sikre maksimal komfort på arbejdspladsen