Hvorfor og hvordan man starter en virksomhed i Frankrig: komplet guide

Frankrig er et land, der kan kaldes en virksomhedsinkubator, fordi der oprettes næsten mere end 500.000 virksomheder der hvert år. Dette forklares af de mekanismer, som staten indfører for at fremme iværksætteri, men også af andre kvaliteter, der er specifikke for dette land. Hvorfor starte en virksomhed i Frankrig, og hvad er de regler, som en virksomhedsskaber skal følge for at oprette en virksomhed i Frankrig ?

Hvorfor et firma i Frankrig ?

trin for trin guide til åbning af en virksomhed i Frankrig

Hvorfor starte en virksomhed i Frankrig ?

Frankrig er et af de europæiske lande, der tillader og endda letter udviklingen af ​​et selskab takket være de fordele, som disse virksomheder har stillet til rådighed fra deres oprettelse..

Ved at oprette en virksomhed i Frankrig vil sidstnævnte kunne drage fordel af infrastrukturer, der er blandt de mest moderne i verden med hensyn til transport. Det kan hjælpe en virksomhed med at få adgang til det europæiske marked. Faktisk er de forskellige transportmidler såsom luft-, sø-, jernbane- eller flodtransport fordele, der ikke bør overses..

Med hensyn til menneskelige ressourcer er Frankrig et af de lande, der tilbyder kompetente arbejdstagere takket være højere uddannelsesinstitutioner, der uddanner ledere af de største globale virksomheder, men også takket være en kvalificeret arbejdsstyrke, der kan sikre produktion af kvalitet. Derudover er timeproduktiviteten en af ​​de højeste i verden, siden Frankrig er nummer to på dette område..

Derudover er det muligt at drage fordel af forskellige hjælpemidler ved oprettelse af en virksomhed i Frankrig, f.eks. Støtte til etablering eller overtagelse af en virksomhed. Derudover er der uddannelseskurser, som folk, der ønsker at starte en virksomhed i Frankrig, kan følge for en gnidningsløs drift af oprettelsen og udviklingen af ​​virksomheden..

Derudover giver fransk lov et bredt udvalg af juridisk status. Dette giver virksomhedsskabere mulighed for at vælge den status, der passer bedst til deres virksomhed. Dette valg skal også træffes under hensyntagen til de forskellige skattemæssige og sociale specifikationer, der ledsager disse lovbestemmelser..

Endelig er procedurerne i forbindelse med oprettelsen af ​​en virksomhed meget forenklede, da oprettelsen af ​​en virksomhed på administrativt niveau i gennemsnit udføres på 7 dage.

Gunstigt erhvervsklima

hvorfor og hvordan man opretter en virksomhed i Frankrig gavner miljøforretninger

Hvad er de skridt, der skal tages, før du opretter en virksomhed i Frankrig ?

Inden realisering administrative procedurer i forbindelse med oprettelsen af ​​en virksomhed, skal visse trin følges eller under alle omstændigheder tages i betragtning.

  • Opret en færdighedsvurdering

Selvom dette ikke gøres med en professionel, er det vigtigt at sidde ned et stykke tid og tage sig tid til at liste de færdigheder, iværksætteren har. Dette giver dig først mulighed for at demonstrere intellektuel ærlighed, men også at definere de mulige fremtidige behov for virksomheden, der skal oprettes. Hvis iværksætteren bemærker visse huller i sine færdigheder, vil han lettere kunne definere den type person, som han skal omgive sig med til oprettelse og udvikling af sin virksomhed..

  • Udfør markedsundersøgelser

En markedsundersøgelse består i at kende de aktører, der allerede findes på et bestemt område, forstå kundernes behov og især definere, om projektet er levedygtigt i henhold til den allerede eksisterende situation. Denne undersøgelse vil give iværksætteren mulighed for at forfine og professionalisere sin tilgang. Derudover giver forudgående kendskab til markedet mulighed for en effektiv strategi for at bosætte sig der hurtigt og bæredygtigt..

Markedsundersøgelser resulterer ofte i en forretningsplan, der definerer virksomhedens økonomiske behov på kort og mellemlang sigt og giver mulighed for en fremskrivning af mulig fortjeneste.

  • Vælg en juridisk status

De forskellige juridiske statuser, som fransk lov gør det muligt for iværksættere at have, involverer specificiteter, som det er vigtigt at kende, før man starter oprettelsesprocessen. Den juridiske status skal passe perfekt til iværksætterens planer, så han kan udvikle sin forretning fredeligt. Desuden kan de procedurer, der skal udføres eller de dokumenter, der er nødvendige for virksomhedens oprettelse, variere fra en juridisk status til en anden.

Lav en lille forundersøgelse, inden du går i gang

forberedende trin til at oprette en virksomhed i Frankrig markedsundersøgelsesbalancer

Hvad er trinene for at starte en virksomhed i Frankrig ?

Som nævnt ovenfor kan trinene i etableringen af ​​en virksomhed variere afhængigt af den valgte juridiske status. Ikke desto mindre kan der etableres procedurer, der er fælles for alle juridiske former..

  • Udarbejdelse af vedtægter

Mikrovirksomheder eller individuelle virksomheder er undtaget fra denne proces. På den anden side kræver andre juridiske former etablering af skriftlige vedtægter. For eksempelvis en SARL eller SARLU er vedtægterne udformet ved lov, og driften skal overholde visse forpligtelser. For en SAS eller en SASU kan vedtægterne derimod frit udarbejdes frit, så længe visse obligatoriske oplysninger foretages..

  • Domiciliation

Enhver virksomhed, der er underlagt fransk lov, skal have en fysisk adresse, der ikke er postkassen. Det domicilitet kan gøres enten hjemme hos iværksætteren eller i et dedikeret lokale eller i en virksomheds inkubator eller hos et domicilieringsselskab.

  • Deponering af aktiekapital

Afhængigt af den valgte juridiske status kan der kræves en minimumskapital. Aktiekapitalen skal indsættes på en bankkonto eller hos den nationale forsendelsesfond i løbet af procedurens afslutning. Et registreringsbevis for aktiekapital vil blive leveret i registreringsfilen.

  • Offentliggørelse af en stiftelsesmeddelelse

Selskabsmeddelelsen bruges til at informere tredjemand om virksomhedens stiftelse. Det skal indeholde virksomhedens virksomhedsnavn, dets aktivitet, dets hjemsted og hovedstad. Offentliggørelsen skal foretages i en juridisk meddelelsesjournal, der er autoriseret i den afdeling, hvor virksomhedens hovedkontor er etableret.

  • Arkivering af registreringsfilen

Registreringsfilen, der består af alle de dokumenter, der er nødvendige til dette formål, skal arkiveres eller sendes til handelsdommerne eller den kompetente CFE. Dette kan også gøres online via dedikerede websteder. Hvis filen er komplet, registrerer lederne virksomheden, og den oprettes officielt.

At oprette en virksomhed i Frankrig har mange fordele for iværksætteren og for virksomheden. Dette gøres meget hurtigt og kræver ikke besværlige procedurer, som det kan være tilfældet i nogle lande. Efter indgivelse af filen til den kompetente myndighed modtager iværksætteren et uddrag fra handels- og virksomhedsregistret, et SIRET -nummer og muligvis et momsnummer.

5 vigtige trin til at starte en virksomhed

trin for at starte en virksomhed i Frankrig trin for trin nødvendige papirer