Fordelene ved solsikkeolie

Solsikkeolie ekstraheres fra frøene af solsikkeblomsten, der også kaldes solblomsten for sin farve. Det er den tredje mest forbrugte olie i Frankrig, fordi den er rig på umættede fedtsyrer og især omega 6 og omega 9.

Sammensætningen af ​​solsikkeolie 

I virkeligheden afhænger sammensætningen og næringsværdien af ​​denne olie af, hvordan og hvor den dyrkes. Den dyrkes faktisk lige så godt i Europa som i Asien, i Rusland, i Nord- og Sydamerika og i Nordafrika. Der er to slags solsikkeolie. For det første er der den såkaldte “klassiske” olie rig på linolsyrefedtsyrer. Den indeholder hovedsageligt omega 6 (67%). Så er der den olieolie, der indeholder mere omega 9 (80%) modstandsdygtig over for høje temperaturer og derfor optimal til stegning.

foto af en gul solsikkeblomst

En meget god base i køkkenet

Hvis vi bruger meget solsikkeolie i køkkenet, det er fordi dens smag er neutral. Det udgør en fremragende vinaigrett basee til salat eller saucer som mayonnaise. Derudover er det en af ​​de olier, der kan bruges til madlavning. Sammen med olivenolie er det en vigtig ingrediens i et køkken.

hvordan man laver en salat sammensat af grøn salat med laks og rucola

Anvendelsen af ​​solsikkeolie i kosmetik

Selvom solsikkeolie ikke er særlig kendt for dets kosmetiske dyder, det kan stadig bruges som base for massageolie, beroligende og fugtgivende creme. Det er faktisk kendt for sine egenskaber for at lindre hudens tørhed og irritation. Solsikkeolie kan også bruges til at lave en makeupfjerner. I badet kan du blødgøre din hud ved at blande et par dråber med din sæbe eller shower gel. DIY -kosmetikentusiaster bruger det meget til at lave sæber andre steder ved at blande det med sød mandelolie. De er også lavet meget gode badeolier. På internettet er der nogle meget interessante opskrifter på badeolie baseret på solsikkeolie blandet med et par dråber duftende æteriske olier. Vær dog forsigtig med at lære om kontraindikationerne for de æteriske olier, du bruger, fordi nogle er stærkt modløse for børn, voksne eller mennesker med astma..

hvilken kosmetisk olie der skal bruges til makeup anspændt en kvinde med sorte nagler

Næringsegenskaberne ved solsikkeolie

“Klassisk” solsikkeolie, som vi sagde i indledningen til denne artikel, er den tredje mest anvendte olie til madlavning. Den indeholder essentielle fedtsyrer: Omega 6, omega 3, og den er rig på vitamin E. For at øge fordelene ved at tilføje flere ’Omega 3, det anbefales at blande det med andre olier som f.eks. lin- eller rapsolie. Det er kendt for sine antioxidante fordele, men det har andre interesser. Da solsikkeolie indeholder omega 6, hjælper det takket være dem med at opretholde normale kolesterolniveauer.

Den gavnlige effekt opnås ved at indtage en spiseskefuld og en halv solsikkeolie dagligt. Et aktiv, man ikke skal foragte, når vi ved, at højt kolesteroltal er en risikofaktor for udviklingen af ​​koronar hjertesygdom.

Solsikkeolie har derfor mange dyder. Lav lugt og rig, det gør en god base i kosmetik såvel som i madlavning. For at drage fordel af et optimalt omega 3 -indtag anbefales det imidlertid at variere dit olieforbrug eller at blande solsikkeolie med andre olier.

fordele ved solsikkeblomst en bi på en solsikkeblomst