Hvordan utstyre en sommerhytte med et areal på 10 dekar med egne hender?

Dacha -tomter i vår tid er ikke forskjellige på et stort territorium. Derfor må eierne deres ofte løse problemet med å plassere alle nødvendige bolig- og nyttebygninger, for ikke å snakke om en grønnsakshage med hage, på en svært begrenset plass. I de fleste tilfeller løser de problemet når det gjelder praktisk, og etterlater komfort i bakgrunnen. Denne omstendigheten gjenspeiler seg uunngåelig i landskapet. Men med en rasjonell tilnærming kan det være en helt løselig oppgave å arrangere en tomt på 10 dekar med egne hender..

Viktige aspekter ved rasjonell plassering

Det skal bemerkes at denne typen design inkluderer en rekke områder med originale alternativer for tekniske ideer og løsninger. De forholder seg til størrelsen på hver sone og dens metning med visse elementer. Dette mangfoldet gir forbrukeren muligheten til å velge i den fasede planleggingen av ordningen for et slikt nettsted..

Rådene fra profesjonelle designere angående plasseringen av et boligbygg kommer hovedsakelig ned på anbefalingen om å plassere den nærmere adkomstveien og inngangen til stedet. Dette skaper forutsetninger for lettere tilgang til kommunikasjonssystemer, som som regel går langs ruten.

Som et resultat av anvendelsen av slik planlegging av et sommerhusområde på 10 dekar, er det en rasjonell avgrensning av boligsonen fra hagedelen av stedet, noe som er ekstremt viktig med et så lite område.

Ifølge en annen type prosjekter skal plassering av boligbygg være i bakgrunnen av forstadsområdet, vekk fra veibanen. Imidlertid bør dette alternativet for landdesign benyttes når det skal utstyre en plen eller bryte en liten park i forgrunnen til sommerhuset..

Den endelige beslutningen om oppsettet bør tas på grunnlag av personlige preferanser eller ønsket om å gi nettstedet et visst utseende..

For å dekorere hovedstrukturen er det hensiktsmessig å bruke komposisjoner som består av trimmede busker, eller begrense deg til en stor busk, eller plante symmetrisk to eller flere trær foran huset. I tillegg til hageplanter kan spesielle dekorative gjenstander tjene som dekorasjoner..

Plassering av uthus

Bygninger av denne typen, i tillegg til garasjer og parkeringsplasser, inkluderer drivhus, drivhus, skur for verktøy og forskjellige hageredskaper. Dette kan også omfatte lokaler for husdyr, griser eller fjærfe hvis eierne av dachaen driver med fjærfe eller husdyrhold. For å maksimere besparelsen av brukbar plass slike strukturer bør plasseres som et kompleks. For å gjøre dette prøver de ofte å kombinere garasjen med uthus eller feste dem til hovedbygningen..

Noen eksperter innen design og landskapsdesign, for å markere arbeidsområdet, anbefaler ofte å plassere slike strukturer (med unntak av garasjen) i den andre enden av forstadsområdet. I dette tilfellet ødelegger ikke arbeidsdelen av territoriet utseendet og forstyrrer ikke hvile..

Det må sies at plasseringen av slike bygninger er planlagt for å skape maksimal komfort under driften, derfor forbedringen av slike relativt små sommerhytter diskuteres alltid av designerne med deres fremtidige brukere. På samme tid, i designprosessen, er det tilrådelig å bruke spesiell programvare, som i tillegg til planen også lar deg få et bilde av alle elementene i et tredimensjonalt perspektiv..

Kommunikasjonssystemer

Når du oppretter et designprosjekt for en dacha med et areal på 10 dekar, er posisjonen til alle kommunikasjonssystemer notert på det, fordi det ikke er noe poeng å snakke om en fullverdig forbedring av et slikt nettsted uten vann- og gasstilførsel systemer, strøm og kloakk. Denne delen av designet letter ikke bare arbeidet med plasseringen av bygninger på stedet, men lar deg også levere strøm, vann og gass til bygningene riktig og avlede kloakk fra dem på riktig måte..

På samme tid bør transformatorboder, brønner for brønner, gassrørledninger selv og steder for inngang til gassledninger plasseres separat for å overholde driftskravene.

Mange designere foretrekker å bruke spesielle bygninger – tekniske rom for kabling av kommunikasjonssystemer. Det anbefales å installere alle disse systemene i en viss avstand fra hovedbygningen for å overholde brannsikkerhetsregler og andre tekniske standarder..

Plen eller hage?

Ethvert forstadsområde kan ikke forestilles uten en grønnsakshage, frukthage eller i det minste en plen, hvis det bare anses som et hvilested, og ikke et territorium for dyrking av grønnsaker eller frukt. Derfor opprettes designprosjekter for et lite område, ikke bare med tanke på fremtidige eieres personlige smak, men også med en skjevhet mot det mest estetiske landskapet. Dette er veldig tiltalende for de fleste eierne av slike sommerhytter, og gir dem muligheten til å dyrke visse avlinger til bordet på sin egen tomt. I tillegg er nettstedplanlegging en prosess som lar deg realisere kreativiteten din innen landskapsdesign..

Ifølge eksperter på dette feltet, hagen skal ligge på den andre siden av tomten, og frukttrær bør plasseres i forgrunnen. Hvis det er planlagt å utstyre drivhus på stedet, er det mer hensiktsmessig å bryte dem i dypet av territoriet, og velge det stedet som er mest åpent for solen.

Når det gjelder enheten til en grønn plen i en sommerhytte med et areal på 10 dekar, har denne ideen nylig blitt mer og mer populær. Tross alt kan en plen med sitt naturlige gressdekke bli et favoritt feriested for hele familien, mens prisen på selve gresset er relativt lav, og omsorg for det er ikke den minste vanskeligheten.

Siden store plenområder ser øde ut, anbefaler noen designere å ikke arrangere store plener eller fortynne dem med busker, blomster, trær eller andre designelementer..

Generelle anbefalinger

Selvfølgelig er hvert nettsted individuelt på sin egen måte, derfor kan reglene for et bestemt territorium endres. Dette skyldes hovedsakelig ujevnheten i lettelsen eller den ikke-standardiserte formen til territoriet. Dekorelskere kan anbefales å plassere skulpturelle komposisjoner eller individuelle figurer på stedet..

Når du designer, kan du også bruke følgende tips:

  • Uthus bør ligge i nærheten av et boligbygg, underlagt prinsippet om visuell maskering.
  • Når du legger ut en hage og en grønnsakshage, bør huset stå i den nordlige delen av territoriet for jevn belysning og utelukkelse av skygge over avlinger.
  • Det optimale forholdet mellom husets areal og tomtens område bør være 1/10 av det totale arealet.

  • Høyere trær og busker plantes best bak huset..
  • Selve hagen og hagen med frukttrær er mest hensiktsmessig plassert i den sørlige delen av stedet..
  • Avslapningsområdet vil være mer passende ved siden av badehuset eller badstuen.

For enkelhets skyld å passe barn, er det bedre å organisere en lekeplass i et område med bedre utsikt..

  • Hvis stedet har en ikke-standard langstrakt form, vil tverrgående blomsterbed og senger bidra til å visuelt korrigere det. Du bør også plante så mange fargerike blomster som mulig på den..
  • Hvis det er ledig plass, kan en dekorativ dam bli et nyttig element i landskapet..
  • Sørg for å legge stier fra boligbygget til resten av bygningene.

Det er ganske naturlig at implementeringen av alle disse designløsningene vil være et resultat av alvorlige økonomiske kostnader og ta mye personlig tid for eierne av et slikt nettsted, men det er definitivt verdt det..

Du kan lære å dekorere landskapet på en sommerhytte med egne hender fra følgende video.