Hagefigurer: valg av materiale og trinn-for-trinn DIY

Hver byboer drømmer om å bryte ut til sin personlige tomt, hvile der og slappe av, føle harmoni med naturen. Nylig har det blitt en aktuell trend å installere forskjellige hagefigurer der. De vil bidra til å gi din dacha individualitet..

Særegenheter

Ulike dekorative figurer vil gjøre sommerhuset ditt ikke bare lyst og attraktivt, men vil også muntre deg opp hver dag.. La oss vurdere hovedtrekkene deres:

  • Du kan skape skjønnhet i din personlige tomt ved å kjøpe ferdige modeller. Polystone- eller gipsfigurer kan være veldig forskjellige. Det beste alternativet er imidlertid å lage ditt eget kunstverk. Du kan definitivt være sikker på at ingen andre vil ha en slik dekorasjon..
  • Før du legger på en bestemt skulptur, er det verdt å vurdere hele komposisjonen du vil lage. Basert på dette vil det være nødvendig å velge former. Bestem også posisjonen deres. Dette kan være sentrum av hagen eller for eksempel en modell som titter ut fra et hjørne..
  • Hvis du tenker på hva som er det beste produktet å plassere i landstedet ditt, bør du se nærmere på husets eller hagenes generelle innredning. Vanligvis velger mange klassiske produkter, for eksempel skulpturer fra mytologi. Hvis du vil skape en mer romantisk setting, bør du velge de riktige alternativene, for eksempel skulpturen til Amor og Psyke. For åpne områder kan du bruke en fontene eller et solur..

  • Se på området på territoriet ditt. Alle tall må være i proporsjon. For en liten hage er det verdt å velge små modeller. Hvis du velger for tungvint alternativer, er det bare å gjøre komposisjonen tyngre. Motsatt vil små dekorasjoner i en romslig hage rett og slett gå seg vill og vil ikke gi ønsket effekt..
  • Vær spesielt oppmerksom på kostnadene. Fokuser på familiebudsjettet og mulighetene. Du kan lage attraktive alternativer med egne hender uten å bruke fantastiske summer.
  • Det bør alltid være en følelse av proporsjon. Prøv å understreke naturlige detaljer med husholdningsfigurer: stubber, trerøtter, blomsterbed, blomsterbed, bekker. Hvis det er et barneområde, kan det vellykket dekoreres med eventyrfigurer..

Stil og design

Alle dekorative dekorasjoner skal ekko eller ekko husets generelle stilkonsept. Dette er den eneste måten du kan lage en attraktiv komposisjon som vil glede øyet og bare gi deg glede..

Det er verdt å merke seg at designstilene kan være veldig forskjellige, henholdsvis, det er verdt å velge hagefigurer som passer for dem. For eksempel, hvis hagen din er laget i landlig stil, kan du “bosette” nisser i et lite gress.

For landsbyens retning vil dyr, fugler, samt en rekke eventyrfigurer være passende. De vil skape en spesiell sjarm på plenen din i hagen..

Hvordan lage?

Det er veldig enkelt å lage hagefigurer med egne hender. Det vil være nok lyst, i tillegg til litt dyktighet, øvelse og selvfølgelig de nødvendige materialene. Du kan fokusere på en mesterklasse, der prosessen med å lage figurer forklares trinn for trinn. Ved å følge instruksjonene strengt kan du selv lage vakre alternativer for utformingen av sommerhuset..

La oss vurdere flere alternativer. Fra “søppelet” som du sannsynligvis har i garasjen din, kan du lage interessante dyr. For eksempel elefanter. De gjøres som følger:

  • Du bør ta to gamle dekk, fylle på selvskruende skruer, male.
  • Det er verdt å begrave ett dekk i bakken for en tredje del, og kutte det andre og snu det på innsiden..
  • Hele bredden blir hodet, og som en stamme kutter du arbeidsstykket symmetrisk på alle sider.
  • Fest hodet til kroppen med selvskruende skruer. Skjær ørene ut av en tynn skråning. Farg hele komposisjonen.

På samme måte kan du lage en svane. Dekket er kuttet i tre deler – lateralt og sentralt. Detaljene holder formen hvis de sys med metalltråd. Forankre figuren til bakken og male.

Ved å bruke små flasker kan du lage attraktive bier, male dem med fargede striper. Antenner er laget av wire med en flaskehett i enden.

Du kan også lage et palmetre av plastflasker. Klipp dem av og sett den ene flasken inn i den andre, og lag stammen på et palmetre. På toppen kan du feste frodige blader som er kuttet av grønne emner.

Du kan lage håndverk ved hjelp av sementmørtel. Dette vil kreve spesielle former der blandingen helles. Deretter kan du få en ferdiglaget skulptur. Et spesielt tørkekammer brukes også når det gjelder en storskala..

Du kan lage en hundefigur som er relevant i år fra improviserte midler. Det er verdt å danne dyrets kropp av skumgummi. Deretter dekkes strukturen med stoff, ørene og halen sys. Fra posene som er skåret i strimler, må du lage terry som ligner en fryns. Start på baksiden, arbeid deg opp til hodet på stykket. Begynn sakte med å kle hundenes skumramme med denne frynsen. Deretter bør du ta hensyn til detaljer – sy på nesen, øynene, dekorere hunden med buer og krage.

Visninger

Det er verdt å merke seg at tallene kan være av forskjellige typer. Det er utmerkede muligheter for hul landskap som vil appellere til ivrige sommerboere. Det vil være like enkelt og enkelt å lage dem, det er nok å følge de valgte instruksjonene strengt. Også hagefigurer er delt inn i de som er installert en stund og de som stadig står. For eksempel kan de bli en del av innredningen i løpet av en ferie..

Produktene er også forskjellige i råvarene som brukes i produksjonen. Det kan være gips, keramikk, kunststein, betong, etc. Du trenger bare å bestemme nøyaktig dine egne preferanser for å dekorere nettstedet ditt på en lønnsom og stilig måte..

Materialer

Du er omgitt av mange materialer for hånden, hvor du uavhengig kan lage interessante og originale hageprodukter. Alternativer laget av tre er relevante. Det er bedre å bruke råvarer til å legemliggjøre slike tall. Dette kan være vanlige tømmerstokker, kvister, drivved. De vil hjelpe deg med å lage kreative trehåndverk, bare vis fantasien din.

Steinprodukter er også interessante. Her må du kunne bestemme form og størrelse som passer deg for øyet..

La oss si at en stein kan ligne en sovende katt eller en morsom skilpadde. I dette tilfellet vil det være nok bare å male materialet for å få et stilig møbel til hagen. Du kan bruke steinene du tok fra sør for å legge interessante komposisjoner.

Gipsprodukter er også utbredt. Slikt materiale er spesielt populært, ettersom det hjelper å gi former til enhver form. Men det har også sine ulemper. Gipsfiguren er veldig skjør. Du bør være spesielt forsiktig når du er i nærheten av en slik innredning.. Du kan forme en figur selv eller bruke spesielle former.

Attraktive alternativer kan opprettes ved hjelp av sement. Løsningen kan helles i den ferdige formen eller dekkes med en spesielt forberedt ramme. I det andre tilfellet bør du også legge PVA -lim til gipset for plastisitet..

Du kan også bruke en rekke materialer for hånden. Blant slike populære ting er et basseng, alternativer fra dekk, wire, plastflasker, silikonmodeller, figurer laget av metall, betong, kunstgress, plen. Alle vil organisk utfylle hagen din.

Formen

Før du installerer en figur på din personlige tomt, bør du på forhånd bestemme hvilken form som passer deg best. Du kan bruke spesielle former – former for å fylle volumetriske objekter. På denne måten kan du raskt og effektivt lage et attraktivt arrangement i hagen din. Dette kan være forskjellige alternativer, for eksempel i form av en hund, en gnome, en skilpadde, etc. For å produsere attraktive figurer trenger du også et sett med pensler, spatler, lakk, akrylmaling. Først etter at du har forberedt alle nødvendige verktøy, bør du starte den kreative prosessen..

Tips og triks

Før du begynner å lage en individuell figur, bør du bestemme deg for det generelle rombegrepet. Alle produktene må ha optimale dimensjoner. Denne regelen bør følges i utgangspunktet.. Ikke rot opp i et lite mellomrom med imponerende figurer.. De vil bare gjøre hele komposisjonen tyngre. Det samme rådet gjelder i motsatt tilfelle. Små figurer er ikke egnet for en stor plass. De vil rett og slett gå seg vill i gresset og vil ikke skape ønsket effekt..

Mange designere anbefaler å følge rommets generelle stil. Alle produktene må være optimalt tilpasset hverandre.

Det er bra hvis komposisjonen gjenspeiler husets stil. Så du kan lage en ekte eventyrhage fylt med interessante figurer..

Du bør også nøye nærme deg valget av plasseringen av objekter. Hvis du ikke kan bestemme nøyaktig hvor mesterverket ditt skal plasseres, kan du feste en modell til dette stedet og visuelt se om produktet passer her eller ikke. Ikke overbelast hageplassen med mange ting.. I alt bør du observere tiltaket. Ikke glem å forberede alle verktøyene du trenger for å lage modeller med en gang. Det er verdt å vurdere alle alternativene for å lage tall og velge det som er akseptabelt for deg..

Ikke glem å tydelig følge instruksjonene du finner for deg selv. Etappe for trinn, nøye utføre alt arbeidet, vil det være mulig å lage et ekte mesterverk. Mange erfarne gartnere rådes til å begynne å lage figurer med enklere modeller, og gradvis gå videre til komplekse alternativer. Så du kan øve.

Vellykkede eksempler og alternativer

For en sommerbolig vil de alternativene som appellerer til deg være de mest optimale. Det er verdt å velge de figurene som er hyggelige for deg, fordi du vil se dem hver dag. Det blir dobbelt hyggelig å se håndlagde produkter. Gode ​​alternativer kommer fra isopor. Dette materialet er ganske lett, det egner seg godt til behandling. På samme tid, for å plassere figuren på bakken, er det verdt å fikse den med sementmørtel..

Isoporbiter kan stiftes sammen. Dermed kan du lage en attraktiv sjøstjerne og plassere den nær bassenget i en sommerhytte eller en lys fugl som vil sitte på et tre.

Du kan også lage soppfigurer. De vil se vakre ut på sommerhuset. Produktene kan være store eller små, klumpete eller flate. Hatten kan lages separat og festes til benet ved hjelp av en kittløsning og selvskærende skruer. Det er verdt å male soppen med akrylmaling.

Trefigurer vil være vellykkede og effektive. Før du begynner å lage en modell, skisser du en skisse av figuren på papir. Den enkleste måten er å jobbe med sylindriske produkter. Tegn nisser eller andre fantastiske skapninger i stående stilling. Deretter bør tømmerstokken forberedes, slipes, tegnes i henhold til den opprettede skissen.

Skjær ut formen i henhold til de merkede merkene. Slip det ferdige produktet med sandpapir. Dette vil eliminere alle mindre feil og mangler, og modellen får sitt siste utseende. Avslutningsvis er det verdt å dekke treverket med en antiseptisk løsning og et lag med maling og lakk..

Det enkleste og samtidig spektakulære alternativet inneholder steinfigurer. Du kan velge en variant av en passende form som ligner et dyr, og tegne alle nødvendige detaljer ved å bruke maling. Så du kan få en søt katt, som ligger snugglet opp på plenen foran huset. Vær spesielt oppmerksom på størrelsen på produktet når du gjør dette.. Det bør kombineres optimalt med hele komposisjonen..

Det er viktig å bruke akryl primere og maling, samt akryl lakk, som, når det er tørt, vil skape en sterk, holdbar film..

Interessante alternativer fås fra polyuretanskum. Hageskulpturer som disse vil være pålitelige, vanntette og holdbare. Det er disse egenskapene som er viktige for gateinnredning, ettersom det må lykkes med å overvinne dårlig vær, plutselige temperaturendringer. Polyuretanskum vil for eksempel bidra til å lage en morsom snegl, en elegant svane, en lys delfin, så vel som andre favorittkarakterer.

Nå vet du fra hvilke materialer du kan lage forskjellige interessante modeller, slik at de vil glede øynene til alle husholdninger og naboer. Tenk på forhånd om de figurene du vil lage, ikke vær redd for å implementere ideene dine og kreative ideene. Så du kan gjøre dine villeste ønsker til virkelighet og være stolt over resultatet av ditt eget arbeid..

Se nedenfor for mer informasjon.