Gjerde: grunnleggende typer strukturer

Gjerde: grunnleggende typer strukturer

Eierne av private hus avgrenser sitt territorium med et gjerde. For forstadsgods er denne designen av største betydning. Mange mennesker bygger først et gjerde og deretter bygger et hus. Det beskytter stedet mot nysgjerrige øyne og tyveri av bygningsmaterialer. Når huset er bygget, vil gjerdet tjene eieren trofast i mange år..

Funksjoner og formål

Gjerder har forskjellige formål og ser annerledes ut. Beskyttelsesfunksjonen utføres av høye og sterke strukturer, mens dekorative gleder øyet med sine yndefulle former. I nærheten av et privat hus eller sommerhus finner du hekker av tre, stein, murstein, bølgepapp og smi. Industriområder som ikke er boligområder er inngjerdet av betong, metallprodukter.

Funksjoner av gjerder

Blant de viktigste:

 • Grensebetegnelse. Hvis de ikke blir registrert, vil det oppstå en tvist om territoriet selv mellom gode naboer. I dette tilfellet er utsagnet passende: “jo høyere gjerdet er, jo bedre blir naboene.” Det vil være riktig å sette opp et gjerde umiddelbart etter landmåling for å eliminere konflikter i fremtiden. Ved å kjøpe tomt kan du bygge et solid gjerde. Men hvis det ikke er midler, og det er nødvendig å angi nettstedet, vil alle tilgjengelige midler gjøre det. Alt over bakken og godt synlig kan betraktes som en hekk. En linje trukket på bakken med en spade regnes ikke som et gjerde. Grenser er også bygget på ett sted for å markere en grønnsakshage eller isolere kjæledyr.
 • Beskyttelse. Gjerdet blir det for landhus, industrielle og private virksomheter, offentlige etater (skoler, sykehus). Jo høyere og sterkere den er, jo mer pålitelig utfører den sin funksjon. Eiere av forstadsområder for sikkerhet bygger høye sterke gjerder laget av profilert ark, murstein eller stein. Betongindustrigjerder ser ikke så estetisk tiltalende ut, men de utfører sine beskyttende egenskaper perfekt. Gjerder beskytter mot nysgjerrige øyne, villdyr, vind, støv. De er i stand til å holde små barn i hagen sin. Utfør støybeskyttelsesfunksjoner, i nærheten av motorveier.
 • En følelse av personvern. En person skal føle seg beskyttet på sitt territorium. Dette er ikke den fysiske sikkerheten mot penetrasjon, men snarere psykologisk, på nivået av sensasjoner. Et gjerde rundt et privat territorium gjør det mulig å jobbe og slappe av på stedet uten frykt for andres syn, hjelper å føle seg som en mester i din lille, men veldig viktige verden.

 • Dekorative funksjoner. Byggingen av landsted har intensivert de siste tiårene. Folk foretrekker å jobbe i megabyer og bor utenfor byen. I stedet for en hage og en grønnsakshage på tomtene er det en grønn plen, blomster, prydtrær og andre elementer av landskapsdesign. Noen ganger bygger eierne høye, men åpne gjerder for å vise det vakre tunet til sine naboer. Basen og stolpene er bygget av murstein eller villstein, og selve gjerdet er laget av smidd metall i åpent arbeid. Smiing gir letthet til gjerdet, det er mangfoldig og vakkert. Gjerder i slike hus bør kombineres med alle bygninger på stedet. For de som har en følelse av skjønnhet, men som ikke har råd til et smijernsgjerde, er det fullt mulig å installere et vakkert gjerde fra gatesiden og plante klatreplanter langs det..

Tregjerder er uvanlig vakre, men de er også dyre. Budsjettgjerder kan dekoreres med blomster. Hekken ser naturlig og estetisk tiltalende ut.

 • Konstruksjoner. Gjerder er bygd i forskjellige størrelser og former, men strukturelt kan de ikke skilles. De består alle av bærende elementer og mantel. Søylene og de horisontale bjelkene utgjør gjerdets ramme og er bærende konstruksjoner; gjerdet av ethvert gjerde er festet til dem. Gjerdet kan være døvt eller sett på som et kjedeledd. Materialet til gjerdene er valgt annerledes: murstein, stein, tre, plast, støpejernsrist, men installasjonsprinsippet er det samme for alle.

 • Bekledning av hekken skal være i harmoni med resten av bygningene.. For eksempel, hvis stein og smiing er involvert i kledningen av et hus, garasje, lysthus, hagebenker, må gjerdet matche det overordnede designet. For gamle hus eller sommerhytter kan du velge en hekk etter andre kriterier. Noen ganger lager naturlige faktorer sine egne regler. Valget av design kan påvirkes av jord. Sandstein, leire og andre typer jord holder bærende strukturer på forskjellige måter. Dybden på fundamentet og alvorlighetsgraden av selve produktet avhenger av dette..
 • Når du bygger et gjerde, bør du ta hensyn til vindrosen.. Den åpne steppeavlastningen forutsetter en tung belastning, her bør fundamentet styrkes. Gjør gjerdet permanent eller la det være hull mellom elementene for å øke vindmotstanden.
 • Designet påvirkes også av funksjonell nødvendighet.. Hvis gjerdet regnes som en kontur av territoriet eller et hinder for barn og dyr, er det bygget lavt, men sterkt. Gjerde fra tyver og nysgjerrige øyne er bygget høyere enn menneskelig høyde, sterkere materialer brukes til det.
 • Et godt fundament er nøkkelen til et holdbart gjerde. Den er laget av to typer: med deltakelse av søyler og tape. For båndversjonen graves en grøft, dekket med steinsprut, en ramme installeres og helles med betong. Hvis gjerdet er seksjonalt, settes stolpene i nødvendig avstand. For et søylefundament er det ikke nødvendig å helle betong rundt gjerdets omkrets. Det er nok å grave hull på en halv meter dyp i en avstand fra hekkspennets lengde. Hver søyle måles med et nivå og fylles med sement.

Typer materialer

Markedet tilbyr alle slags materialer for å installere et gjerde: fra dyre smidde rister til budsjettalternativer fra et kjedeledd. Når du kjøper en hekk, bør du umiddelbart tenke på hvilken gate og wicket den vil være utstyrt med.

Bedre å kjøpe alt sammen for å beholde samme stil..

Murstein, villstein eller tre vil koste mer. Du kan spare penger og bygge et høyt gjerde ved hjelp av skiferpaneler, og over tid viser det seg at skjørt materiale krever hyppige reparasjoner. For ikke å ta feil i valget, vil vi prøve å vurdere mer detaljert materialtyper.

Tre

Tre er et av de eldste byggematerialene. Den hundre år gamle praksisen med å jobbe med det og den akkumulerte erfaringen har bidratt til å utvikle og forbedre mange alternativer for gjerder: fra et enkelt stakittgjerde til dyre utskårne produkter. Tre, som alle andre materialer, har sine positive og negative sider.. De positive inkluderer:

 • I vårt land er tre lett tilgjengelig og rimelig..
 • Den naturlige strukturen til treet gjør det hyggelig å være i nærheten av det. Hvis du setter en benk i skyggen av et høyt gjerde, vil resten være mer komplett enn mot en vegg laget av bølgepapp.
 • Tre er det mykeste byggematerialet. Det er lett å jobbe med, så treskjærere lager mesterverkene sine av den..
 • Tregjerder kan overraske med fargepalettens muligheter. Selv umalte gjerder laget av forskjellige plantearter ser annerledes ut. Det er nok å behandle dem med beis eller spesielle impregneringer for å understreke strukturen på treet. Elskere av lyse hekker kan bruke maling.

Når det gjelder de negative sidene, er det få av dem, men for ærlighetens skyld bør det sies om dem:

 • gjerdet er ikke holdbart, siden treverket er utsatt for påvirkning av miljøet;
 • årlig pleie: gjerdet må males eller behandles med insektmiddel;
 • egner seg til mekanisk belastning, brudd, noe som reduserer gjerdets beskyttende egenskaper og øker reparasjonskostnadene.

Etter å ha vurdert fordeler og ulemper for et objektivt valg av materiale, må du forstå typer strukturer:

 • Gjerde – et gjerde, som består av treplanker parallelt med hverandre. Det kan være gitter, i forskjellige størrelser og former, både naturlige toner og farget. Det er lett å dekorere med utskjæringer eller tegninger. Den er vakker, luftig, men har ingen spesiell beskyttelsesfunksjon..
 • Palisade – et gjerde laget av trepinner, som er tett drevet til hverandre. Øvre kanter skjerpes som en blyant for økte beskyttende egenskaper.
 • Wattle – det mest økonomiske gjerdet, det er laget av flettet grener. Det ble mye brukt i gamle dager. Det kan være horisontalt, når kvistene er flettet sammen gjennom søylene som er drevet ned i bakken, og vertikale – når grenene står i en hekk..

 • Gjerde-ranch kom til oss fra amerikanske pastoralister. Strukturen krever mindre materiale enn et solid gjerde. Den er laget av ubekket brett eller tømmer. Brukes til storfe. Det er også flere dyrkede typer hekker: de består av jevne malte brett. De plasseres på steder der det er behov for dekorative gjerder. Ranchgjerder er preget av horisontale lameller som er festet til vertikale støtter.
 • Brettgjerde består av vertikalt foret bord av samme lengde, festet til horisontale trinn. Det skiller seg fra et stakittgjerde med en solid kappe. Slike gjerder kan ha stor høyde, noe som gjør det mulig å beskytte områder mot nysgjerrige øyne..

Metall modeller

Metallgjerder brukes til forskjellige formål, og de koster ulikt. Mesh er et av de billigste materialene. I privat sektor brukes de til beskyttelsesformål, ikke avhengig av beskyttelse og personvern. De dyreste konstruksjonene er smijernsprodukter: de er laget for hånd på forespørsel fra kunden. Slike gjerder har et dyrt og presentabelt utseende..

Bølgepapp

Det profilerte arket er et metallark med korrugeringer. Det er de som gjør materialet motstandsdyktig. Den brukes til gjerde private og industriområder. Høye gjerder laget av bølgepapp skjuler gården for nysgjerrige øyne. Den beskytter mot tyver, men under sterk mekanisk belastning kan den ødelegges: den kan kuttes, kuttes med en øks. Dette funksjonelle materialet har mange fordeler:

 • den er lett, selvmontert;
 • holdbar, levetiden er opptil 50 år;
 • gjerdet er lett å ta vare på;
 • brannsikkert;
 • hvis det er skadet, kan arket skiftes ut uten store problemer;
 • takket være et spesielt belegg, motstandsdyktig mot miljøpåvirkning;
 • et stort utvalg av farger lar deg kombinere med materialet på taket på et hus eller andre bygninger;
 • et høyt gjerde beskytter mot støv, vind, villdyr og ubudne gjester;
 • akseptabel pris.

Ulempene er også verdt å ta hensyn til:

 • rustikt utseende;
 • i tilfelle brudd på det antimikrobielle laget, begynner materialet gradvis å forverres under påvirkning av det ytre miljøet;
 • i stand til å deformere med sterk påvirkning;
 • oppvarmet av solen.

Når du velger profilerte ark til gjerdet, kan du bestille det samme materialet til wickets og porter.

Metallgitter

I dag er mesh et av de mest økonomiske materialene. Den brukes til landmåling. Produktet er produsert i forskjellige størrelser: med flere celletyper, vinyl eller galvanisert belegg. Det mest holdbare er det galvaniserte stålnettet. Med riktig pleie kan en hekk vare opptil tretti år.. Det finnes flere typer metallnett:

 • Kjedeledd. Den er laget av wire, har en annen tykkelse, maskestørrelse og belegg (for maling, polymer, galvanisert). Den er enkel å montere ved å sveise eller spikre den til støttene. Du kan kjøpe ferdige modulstrukturer på rammer og installere mellom stolper. Planter vokser vakkert nær gjerdet, da det ikke kaster en skygge. Størrelsen på strukturen er høy nok, det vil ikke være mulig å hoppe over den.
 • Bølgepapp. Består av bøyd ledning opp til 0,8 mm tykk. Den vinkelrette vevingen av masken gir spesiell styrke, slik at den kan trekkes mellom støttene og stå i en avstand på fem meter (for kjedeleddet – tre meter).
 • Sveiset. Et slikt maske er dyrere enn bølgepapp og lenke. Det ser attraktivt og enkelt å installere..

Hvis klatreplanter plantes langs gjerdet, vil det stygge metallnettet bli til en blomstrende hekk..

Sveisede stålkonstruksjoner

Støpte eller stemplede deler sveises på de forberedte rammene og danner et uavhengig mønster. Denne typen gjerde er dårligere i utseende enn smidd, men det er lettere å produsere og det koster mindre.. Blant ulempene – vanskeligheter med å male.

Gjerdet av galvanisert stang trenger ikke å males, det er sveiset av ståldeler belagt med polymer og er beskyttet mot korrosjon.

Smijern

Smidde produkter er elegante, uvanlige, de er en utsmykning av landskapsdesign, utfører beskyttende og dekorative funksjoner, informerer om eierens smak og rikdom. Et utskåret gjerde passer godt til moderne murstein eller villstein, det kombineres med bølgepapp, polykarbonat. Arbeidsomheten i manuelt arbeid og vanskelig maling hever smidde gjerder til rangering som de dyreste.

De er høye, har gode beskyttelsesfunksjoner, men gjennomsiktigheten av åpent smiing kan ikke beskytte mot nysgjerrige øyne.. Noen ganger installerer respektable huseiere dem med vilje for å vise frem landskapsarbeidet på nettstedet deres..

Gjerder med smidde elementer er delt inn i tre grupper – utilitaristiske (praktiske kategorier), dekorative og mellomliggende:

 • Utilitaristisk hekker tjener til å beskytte stedet, det er praktisk talt ingen dekorative elementer på dem, og hvis de er det, er de utelukkende stemplet. De produseres ved kaldsmiingsmetoden: deler bøyes og vrides på spesialutstyr og sveises deretter i visse seksjoner. Stemplede gjerder er rimeligere og tilgjengelig for mange huseiere.
 • Dekorativt verk blir ofte bestilt individuelt. De er skapt av kunstsmedermestere som har utviklet ferdigheter gjennom årene. Når du oppretter slike gjerder minimeres sveisearbeidet: deler kobles til med klemmer og nagler, stempling er ikke tillatt, alle elementer er laget for hånd. Eksklusive produkter blir virkelige kunstverk og er veldig dyre.
 • Mellom typer når det gjelder kompleksiteten i produksjonen og priskategorien er mellom utilitaristisk og dekorativt. Sveising er delvis involvert i slike strukturer, kunstneriske elementer er til stede, men i større grad blir de stemplet. Produktene ser dekorative ut, har all funksjonalitet og er billigere enn kunstnerisk smiing.

Høy smidde gjerder er bygget rundt omkretsen av stedet, inne på gårdsplassen, lave gjerder brukes som grenser, de tildeles blomsterbed, plener og andre elementer i landskapsdesign. Smi, som andre hekker, har sine fordeler:

 • fantastisk skjønnhet av produktet;
 • eksklusiviteten til svært kunstnerisk smiing, som gjør det mulig å produsere det i henhold til kundens prosjekt;
 • smidde produkter er sterke og holdbare, de er motstandsdyktige mot sterk mekanisk belastning;
 • høyden på gjerdet gjør det mulig å takle beskyttelsesfunksjonene;
 • en hekk laget i samsvar med alle reglene og dekket med et antibakterielt lag og maling krever ikke nøye vedlikehold, det er nok å male over riper i tide.

Når det gjelder manglene, eksisterer de også, og du bør være oppmerksom på dem:

 • de høye kostnadene ved produktet gjør det utilgjengelig;
 • hvis et spesielt lag er skadet, oppstår korrosjon;
 • lang produksjonsprosess;
 • et slikt gjerde kan ikke beskytte mot nysgjerrige øyne, vind, støv og støy, med mindre profesjonelle ark brukes til å lage gjerdet.

Stein og murstein

Gjerder laget av stein og murstein ser solide og vakre ut, og hvis du legger til smijerns strukturer til dem med åpent ornamenter, blir hekker fantastisk effektive. Gjerder av stein og murstein er grundig laget og trenger et bånd av armert betong. En slik struktur vil stå i minst et halvt århundre. Han vil ikke være redd for noen værforhold.

For en hytte og et blokkhus bygget av murstein, vil det være behov for gjerder av samme materiale for ikke å bryte nettstedets stil.

Murstein gjerder

Murstein etter farge, struktur, størrelse og frostbestandighet er delt inn i tre typer: klinker, keramisk rødt og silikathvit. Materialet bør velges i henhold til de tekniske egenskapene som er beregnet på de klimatiske forholdene der murverket skal ligge. For konstruksjon av et gjerde brukes en spesiell tørr blanding, som under installasjonen ikke etterlater merker på overflaten av produktet. Når du arbeider med klinkerstein, kan du velge en mørtel av passende farge blant seksten eksisterende typer.

Mursteinblokker laget under flisede murstein er spesielt etterspurt i dag..

Gjerder laget av dette materialet har en rekke positive egenskaper:

 • de trenger ikke unødvendig pleie og årlig farging;
 • en pålitelig struktur beskytter mot vind og støv, tåler alle naturlige forhold;
 • gjerdet er sterkt hvis det er lagt ut i en murstein, og tykkelsen på tre murstein vil tåle enda et slag fra en bil;
 • et tomt gjerde skaper en atmosfære av personvern;
 • dekorative typer gjerder, spesielt de kombinert med tre, stein eller smiing, gir ut god smak og materielle evner til eieren;
 • murverk er holdbart og kan vare i flere generasjoner;
 • gjerdets sikkerhetsfunksjoner avhenger av høyden og formen: jo høyere og bredere konstruksjonen er, desto sikrere er den.

Av manglene kan vi si om de høye kostnadene ved gjerdet. Installasjonen tar lengre tid enn andre typer gjerder. Murstein er et allsidig byggemateriale som brukes på mange områder. Når det gjelder landhus, kan han delta ikke bare i byggingen av en hytte, men også i alle bygninger på stedet, opp til benker, hagestier og grenser for blomsterbed..

Murvegger er bygd hovedstad ved bruk av betongblokker. Monolitiske gjerder utelukker deltakelse av betong og er tradisjonelt laget av murstein. Til tross for strukturens homogenitet, ser de ikke kjedelige ut. Du kan diversifisere dem med blokker i forskjellige farger, legge ut et ornament eller endre toner i et rutemønster, utstyre med visir. Dekorert med buer og nisjer for blomsterpotter, får gjerder letthet og blir en del av landskapsdesign.

Allsidigheten til murstein lar deg lage kombinerte gjerder. Du kan oppnå en rekke former ved å bygge gjerder med deltakelse av forskjellige byggematerialer. De dyreste kombinerer murverk og smijern. Smiing er håndlaget og har kunstnerisk verdi. Du kan redusere kostnadene for slike produkter ved å bruke stemplede elementer..

Treinnsatser passer godt til en murvegg. De er vakre og særegne, de har en følelse av designintensjon. Et slikt gjerde har beskyttende funksjoner..

Spesielt sterk er murvegger kombinert med stein. Psykologisk, bak et slikt gjerde kan du føle deg som i en festning. Gjerdet ser utrolig imponerende ut, og kombinerer murens klare geometri og steinens frie konturer.

Gjerder laget av stein

For arrangement av boliger ble stein brukt av gamle mennesker. Dette gir grunn til å betrakte det som det eldste byggematerialet. Et slikt gjerde vil aldri råtne; korrosjon vil ikke ødelegge det. Frost, vind, regn og hagl vil ikke skade ham på noen måte. Steinen kombinerer godt med andre bygningsmaterialer, den er arkitektonisk uttrykksfull og passer inn i ethvert landskapsdesign. Et stort antall steinsorter lar deg velge det etter kundens smak. Her er noen eksempler på de mest populære:

 • Boulder stone (brostein) er det rimeligste og mest holdbare materialet, som hovedsakelig selges i grå nyanser.
 • Kalkstein har varianter: marmorert, bryozoan og skallstein. Det er et mykt bøyelig materiale som er lett å jobbe med. Ulempen er ustabilitet mot fuktighet. Forbehandling med vannavstøtende hjelper.
 • Sandstein har lenge blitt brukt til gjerder, den er fuktresistent, sterk og ikke utsatt for frost.
 • Dolomitt brytes i fjellgroper, den er flat og av forskjellig tykkelse. Gjerder laget av dette materialet er sterke og pålitelige..
 • Boden har ingen uttalt form, den er utvunnet fra dolomitter, kalkstein og sandstein. Det er populært som overflatemateriale, men det kan også tjene som grunnlag for et gjerde. Mursteinproduktet ser originalt og solid ut, men installasjonen er ganske komplisert og krever arbeid fra en profesjonell murer med et spesielt verktøy..
 • Grus brukes ofte i gjerder alene og i kombinasjon med murstein, samt å kombinere stor stein med små.
 • Kunstig stein er veldig populær: den er laget på grunnlag av betong med tillegg av pigmentmaling. Produkttypen er vanskelig å skille fra naturlig naturmateriale..

Steingjerder har de samme fordelene som mursteinsgjerder. De er sterke, pålitelige, holdbare, miljøvennlige, de er ikke redde for branner. Et bredt spekter av priser gjør dem rimelige for mennesker med forskjellige inntekter.

Ved oppføring av et gjerde kreves et lineært fundament, en foreløpig undersøkelse av grunnvann og atmosfærisk nedbør.

Steinen kombinerer godt med andre typer materialer. I kombinasjon med et tre ser det spesielt harmonisk ut: en slik hekk i et forstadsområde oppløses fullstendig i det naturlige miljøet.

Den mest populære er stein i kombinasjon med murverk. Han deltar i konstruksjonen av søyler og grunnlaget for gjerdet.

Nylig begynte gjerder utstyrt med en stein i garn å dukke opp. De såkalte gabions og pergons. Disse to typene har en grunnleggende forskjell: Gabionen hviler på sin massive base på grunn av sin egen vekt, for eksempel må en struktur som er mer enn to meter høy, ha en base på minst en meter. For pergoner lages det stativer som for et vanlig gjerde, som holder strukturen.

Nettbeholdere er laget av tykk tråd på fabrikker, levert til byggeplassen og allerede fylt med steiner (grus, pukk, småstein og andre). Installasjonen er enkel: bare en person kan håndtere den. Om ønskelig demonteres strukturen og settes sammen på et nytt sted. Ved hjelp av garn i forskjellige størrelser kan fyllingsgjerdet ha forskjellige former. Steinen “kommer til liv” hvis du planter klatreplanter ved siden av den. Et slikt gjerde vil organisk smelte sammen med det naturlige landskapet..

Det er smale og lave mini-pergoner, de brukes inne på stedet, for eksempel til veggene i lysthus. Med deres hjelp avgrenser de blomsterbed, soner territoriet, utfører forskjellige designideer.

Gabions og pergons har mange fordeler: de er sterke, holdbare, i stand til å endre design i henhold til designerens idé, de er enkle å demontere og plassere et annet sted..

Gjerde laget av maske med fyllstoffer er kombinert med tre og murstein.

Kunstig stein er vanskelig å skille fra naturlig; den presenteres på markedet i tre typer:

 • Porselen steintøy produsert av leire og mineralske tilsetningsstoffer under veldig høyt trykk med deltagelse av høye temperaturer. Utad ligner keramiske fliser, bare mye sterkere. Brukes til utendørs bruk, men noen ganger brukt innendørs..
 • Agglomerater polyesterharpiks legges til grunn, smuler av naturstein tilsettes den. Produsert hovedsakelig for produksjon av møbler.
 • I byggingen kunststein betong brukes til veggbekledning. Tilsettes forskjellige smuler (ekspandert leire, pimpstein, fargestoff). Løsningen helles i former for å simulere naturstein, og utsettes deretter for vibrasjon og trykk. Kunstig stein er vanskelig å skille fra naturlig.

Fantastiske gjerder er laget av slikt materiale. Det er gjerder laget for sponstein fra Besser -blokker. Når det gjelder styrke, er slike gjerder dårligere enn naturmateriale, men de er like gode og estetiske..

Laget av polykarbonat og plast

Polykarbonat er en syntetisk polymer basert på karbon. Det er en av de siste utviklingene innen byggeteknologi. Det er et vakkert gjennomsiktig materiale, fleksibelt og holdbart, med et bredt spekter av farger. Den brukes i konstruksjonen av drivhus, drivhus, for produksjon av baldakiner og gjerder. Panelene er lydisolerte og fungerer som beskyttende skjermer. Et slikt gjerde er uunnværlig nær motorveier..

For hekker på stedet brukes polykarbonat som hoved- og kombinasjonsmateriale med metall, tre, murstein. Det smidde mønsteret i åpent form er vakkert fylt med en luftig polymer. Materialet er lett, motstandsdyktig mot værforhold, falmer ikke i solen, motstår sjokk.

Til tross for at polymeren er 80 prosent gjennomsiktig, det er umulig å tydelig se hva som skjer bak gjerdet, alle konturer er uskarpe. Et stort utvalg av nyanser lar deg velge det for å matche bygningene i eiendommen.

Installasjonen er noe vanskelig, siden det krever deltakelse av høye temperaturer. Polykarbonatplater er fleksible og lette, de kan bryte av i sterk vind, så installasjonen bør gjøres med spesielt ansvar.

Skifer gjerder

Skifergjerder installeres ofte i sommerhytter når taket skiftes og det blir mulig å spare penger på gjerdet. Hvis du kjøper en ny skifer, vil den se bra ut som en hekk, den kan males for å matche fargen på taket eller veggene i huset. Skifer råtner ikke, brenner ikke, beskytter mot vind og støv, men har sine ulemper. Den er skjør for mekanisk belastning, veier mye, blir svart av fuktig. Det kan ikke kalles miljøvennlig på grunn av tilstedeværelsen av asbest.

Bølgeskifer festes med en overlapping på horisontale trebjelker som forbinder gjerdestolpene. Flat innsats i metallramme eller hjørner.

Av skrapmaterialer

Det er en oppfatning at et gjerde kan bygges av alt, man trenger bare å se nærmere på miljøet, og menneskene har nok fantasi og kreativitet:

 • Hekken til to-liters plastflasker ser interessant ut. De er installert i fem rader og festet mellom trestolper. Disse seksjonene bør være nok for hele gjerdet..
 • De mest populære improviserte betyr at våre forfedre fortsatt brukes er grener og siv. De lager et fantastisk wattle gjerde som kan dekorere et hvilket som helst sted..

 • Trepaller brukes som gjerde: de er malt og installert i dachas, og får en etterligning av et ranchgjerde.
 • Gjerder i form av en bunke er særegne: de ser vakre ut og det er tilførsel av ved om vinteren. Logger kan plasseres i gabioner eller festes på en hvilken som helst praktisk måte.

Så ut av ingenting, nesten fra søppel, dukker det opp en vakker struktur i form av et gjerde, som overrasker med sin oppfinnsomhet..

Dekor

Gjerdets hovedoppgave er en beskyttende og separerende funksjon, men et enkelt lakonisk gjerde ser kjedelig ut. Hvis eieren er en estet, vil han gjøre gjerdet fantastisk, og for en person med humor, vil gjerdet være morsomt og kreativt..

Det er forskjellige måter å dekorere et gjerde på: lanterne, blomsterpotter, figurer, smidde elementer, originale farger, farget glass, hageplanter brukes i designet. Et lavt luftgjerde av treplanker med vekslende glassmalerier og gjennom hulrom ser vakkert ut.

Den enkleste måten å dekorere et gjerde på er å la klatreplantene gjøre det selv.. Dette er en uunnværlig løsning for nettingnettet.

Blomster vil hjelpe ikke bare med å skjule den stygge strukturen, men også skjule gården for nysgjerrige øyne.

Decking ble opprinnelig brukt til industrielle virksomheter, og i dag har det kommet godt inn i livet til den private sektoren. For å gjøre lerretet attraktivt, er det malt malerier på det, fra små mønstre til komplekse motivbilder. For større effekt er det profilerte arket vekslet med mursteinsøyler. Svart kant vil gi det eleganse, og hvis du maler materialet som tre eller brun murstein, vil det være veldig vanskelig å finne ut hva gjerdet er laget av..

Fargen på gjerdet er av stor betydning.. Det skal være i harmoni med taket og fasaden på huset.. For eksempel fungerer et blått gjerde godt med de grå veggene i en bygning. Palisaden langs konturen på lekeplassen kan males med alle regnbuens farger. Den elegante hvite fargen på en betonghekk (“eurofence”) krever hyppig vedlikehold, og ved å male den i forskjellige nyanser kan du få et vakkert og praktisk gjerde.

Et pompøst steingjerde med mursteininnsatser er dekorert med frontlykter, hvis det samme dekorerer inngangen til huset. En vakker, men dyr løsning er å dekorere gjerdet med buer med skulpturelle figurer satt inn i dem.

Et gjerde kan fortelle mye om eieren. Ved første øyekast forstår du hvem som bor bak ham: hardtarbeidende eller lat, med rikdom, god smak eller med humor.

Valgtips

Grunneieren må forstå hvilke funksjoner gjerdet skal ha. Et kjetteledd er nok til å markere grensene. Et høyt, slitesterkt gjerde laget av murstein eller stein vil gi deg en følelse av sikkerhet. En hekk laget av bølgepapp kan beskytte, men den er ikke like pålitelig som en stein, og er et budsjettalternativ. Et vakkert og relativt billig betonggjerde er egnet for beskyttelsesfunksjonen. Den kan være både døv og åpen, lys, dekorativ.

Betonggjerder produseres i et bredt spekter av farger med pregede mønstre. Estetiske trenger svært kunstneriske gjerder med smiing eller treskjæring.

Etter å ha funnet ut den praktiske komponenten, bør du ta hensyn til kombinasjonen av gjerdet med eiendommen og huset. Derfor, når du velger et byggemateriale for et gjerde, blir landskapsdesignstilen tatt i betraktning.. La oss prøve å forstå dette problemet:

 • Stil høyteknologisk i utformingen av personlige tomter ble kjent for ikke så lenge siden. Med sin innovasjon skiller den seg fra andre stiler. Et slikt nettsted bør ha alt det mest moderne: smart vanning, belysning, samt et basseng og uvanlige bygninger laget av ultramoderne materialer. Glass, metall og tre brukes i dekorasjonen av hagen og gjerdet. Dekorasjoner er strenge, uten dikkedarer: alt skal gi ut en ny generasjon hage.
 • I motsetning til hi-tech med sin kunnskap, stil provence fortryller med enkelheten og naturligheten i bygdelivet. Bare naturlige materialer brukes. Lysthuset er laget av stein og dårlig bearbeidet tre.

Bare myke farger er involvert i utformingen av gjerdet og alle bygninger: hvit, blå, grå, rosa.

 • Landskapsutforming i tradisjonell stil behersket, med klare rette former, busker er trimmet, hagestier er jevne, rette. Gjerdene er lyse, uten frills, men små skulpturer er tillatt.
 • Stil moderne – det helt motsatte av det tradisjonelle. Ingen rette linjer, alt er glatt og naturlig. Gjerdeseksjoner kan ha forskjellige høyder og gå rundt på stedet med avrundinger, uten strenge regler.

Det er umulig å beskrive alle stilene, men det er ganske akseptabelt å snakke om kombinasjonen av stilen på landskapsplottet og gjerdet..

Vakre eksempler

Gjerder har ikke bare en beskyttende funksjon, men også en dekorativ funksjon. Når du ser intrikate flotte gjerder, tror du ufrivillig at en enda mer praktfull utsikt venter bak porten. For å unngå skuffelse må du følge hovedregelen for landskapsdesign: gjerdet skal ikke være vakrere enn hytta og lokalområdet. Ideene til noen gjerder er slående i sin originalitet:

 • Et gjerde av treplanker er dekorert med påførte blomster, fremhevet med kontraststriper.
 • Gjerder i jugendstil. Hver detalj av gjerdet er kjærlig behandlet og avrundet. I dette tilfellet viste gjerdet seg mer storslått enn bygningene som er synlige bak det..
 • Et mesterverk av designkunst. Et høyt, men samtidig luftgjerde med buer og separate kurver ligner en labyrint. Det ser ut til at alle vil finne et bortgjemt sted her, men gjennomsiktigheten av veggene gjør det ikke for personlig..

 • Hvis du ordner ordentlig et gjerde av bølgepapp, kan det dekorere til og med en velstående eiendom.
 • Et eksempel på et kombinert steingjerde med åpent smiing og dekorerte lykter.
 • Kunstnerisk unik smiing laget av en profesjonell. Et gjerde med en port danner et enkelt lerret av mesterens skapelse.

 • Gjerde av naturstein med topper og dekorativt bildeinnsats.
 • Stedet for hvile og grillmat er dekorert med gabioner med forskjellige fyllinger.
 • Gabions med kaktus. Gjerdet er betinget, men kombinasjonen av tre, stein og levende planter ser perfekt ut.

 • Et gjerde av gamle hjul kan brukes til å dekorere et nettsted i loft eller rustikk stil.
 • Et originalt gjerde laget av kost er en vakker løsning for et landsted eller landsted.
 • Et gjerde av enkelt, riktig valgt materiale ser elegant og vakkert ut.

Disse eksemplene på originale hekker vil bidra til å skru på fantasien og reflektere over hva som er skjult bak gjerdet..

Hvordan lage et gjerde av bølgepapp med egne hender, se videoen nedenfor.