Foldedører: typer konstruksjoner og operasjonsprinsipp

Portene installert på garasjer, hangarer eller industrilager hadde i utgangspunktet en hovedfunksjon – å beskytte alt inne i lokalene mot tyveri. Den moderne porten regnes som et arkitektonisk element. Installasjonen må fullstendig overholde bygningens generelle stil.

Folding porter

Den sammenleggbare typen produkter regnes som den beste for installasjon på private bygninger og store industrielle anlegg. Generelt er inngangskonstruksjoner installert på objekter med ganske brede åpninger, siden foldedører ikke tar mye plass når de er åpne..

Folding gate installasjoner finnes i lagre beregnet for lagring av stort utstyr. Et eksempel er et trikkedepot eller flyhangarer. Slike porter brukes i hytter eller på landet..

Verdighet

Fordelene med brettede strukturer inkluderer:

 • Kompakthet. Foldedører tar et lite område selv når de åpnes. Å spare plass regnes som et presserende problem for store åpninger..
 • Brukervennlighet. Foldedører i forskjellige størrelser kan åpnes manuelt.
 • Laste. Alt går til veggene i rommet. Slike produkter vil ikke laste gulvene. Installer om nødvendig en ekstra strømmekanisme.
 • Pålitelighet, lang levetid. Folding -produkter har en relativt enkel mekanisme

Tilkoblingen av vertikale karmer utgjør et ferdig produkt – en trekkspillport. Transportruller, som lar nettet bevege seg langs en spesiell transportbjelke og lukke åpningen, er installert på den øvre enden. Transportvogner brukes på et tungt industrielt tilgangsanlegg. Bunnføringen bestemmer bevegelsen av klaffene.

Fordeler:

 • ingen ekstra plass er nødvendig ved åpning;
 • installasjonen av tilgangsstrukturen kan utføres på begge sider av åpningen;
 • strukturen vil ikke laste taket med sin vekt, hele lasten vil falle helt på veggene i rommet;
 • om nødvendig er rammene belagt med polyuretan: for isolerte porter er sprekkene tett lukket med en tetning, dette sikrer lav varmeledningsevne til lerretet;
 • enkel vedlikehold krever ikke spesialisert kunnskap;
 • enkel åpning.

Vertikale foldestrukturer er utstyrt med tre typer stasjoner:

 • Sporløs – mekanismen i strukturstativet er boltet til kraftige stålplater – dette produktet brukes bare i en liten profil;
 • Nedre – når den styrende typen mekanisme er fraværende i den øvre delen av installasjonen, det vil si at dimensjonene til høyden ikke er begrenset i det hele tatt – i denne situasjonen vil det være nødvendig med en fundamentbase;
 • Øvre – på toppen av klappporten er en drivmekanisme installert – fundamentet er ikke nødvendig her, bare høyden på produktet er begrenset – 4,5 m, ikke mer.

Ledheiser

Den mest produktive er løfte-seksjonen. Et slikt system er pålitelig og praktisk. Ledheiser er installert for industribygninger og garasjer. Denne typen pass-through produkter vil tilfredsstille estetiske krav, vil bli kombinert med arkitektonisk stil..

Designfunksjonene vil gi:

 • pålitelige beskyttelsesfunksjoner;
 • utmerket forsegling;
 • sikker bruk;
 • kompakt plassering;
 • enkel kontroll.

For å åpne denne strukturen kreves ikke ledig plass, og dette tilskrives en annen like viktig fordel.

Alle faktorer var i stand til å sikre leddportenes popularitet.

Under åpningen stiger banen til det automatiske snittproduktet vertikalt, bevegelsen skjer langs en føring som ligger under selve taket. I åpningsprosessen folder lerretet seg, går opp og tar en horisontal posisjon. Avslutningsprosessen utføres på samme måte, men i motsatt modus. Dette systemet krever ikke ekstra plass, det lar deg la bilen stå tett presset mot dørene.

Et sett med sandwichpaneler forbundet med hengsler kalles et lerret. Tykkelsen når 45 mm. Paneler isolert med polyuretan har lav varmeledningsevne, utmerket støyisolasjon.

Valsene montert på kantene på dørbladet er utstyrt med innpressede lagre. Dette sikrer bevegelse av porten langs banen.

For produksjon av automatiske seksjonelle installasjoner brukes en stasjon med to grupper:

 • Navalny. Denne typen stasjon brukes vanligvis på fabrikker der det er konstant overdreven belastning. Kjededriften vil gi åpningen av gardinen med et maksimal areal på 45 kvm. m. En slik portdesign kan brukes i bygninger uten oppvarming med høy luftfuktighet;
 • Tak. Denne typen stasjon brukes vanligvis til garasjer uten betydelige belastninger. Designet kjennetegnes ved funksjonalitet og lave kostnader.

Stasjonen styres ved hjelp av magnetkort, nøkkelbrikker, et eksternt tastatur, spesielle knapper installert ved siden av tilgangsfasiliteter.

Denne typen produkter brukes til å lukke inngangsåpningen på gjenstander som en garasje, lager, administrativ bygning, hangar, industribygg..

Vanligvis er rulledører installert i mangel av teknisk gjennomførbarhet for installasjon av leddporter..

Påliteligheten til sinkbelagte deler og tilhørende enheter gir sikkerhet for langvarig bruk.

Roll-type produkter er en konstruksjon av monterte lameller til et enkelt ark. Lameller er profilerte stålplater. I den brettede eller flate formen av lukkeenheten er platen festet i låsen fra den forrige. Et slikt lerret vil bare bli satt sammen med et bestemt arrangement av lamellene.

Når det åpnes, vikles et slikt lerret på et spesielt skaft, som festes på konsollene. Rotasjonen for vikling av nettet genereres av en elektrisk motor. Manuell kontroll er også mulig ved bruk av en fjærinertial enhet. Dette produktet har en svært pålitelig og holdbar mekanisme.

Rulleinstallasjoner er utstyrt med et automatisert system. Den elektriske døren er utstyrt med et kompleks med fjernstart og kontroll, arbeidsprosessen for slik kontroll styres av en rekke blokkeringer.

Vekten av lerretene bestemmer valget av en automatisk elektrisk stasjon:

 • Valny – med en ganske imponerende vekt;
 • Intra -aksel – med en masse under 180 kg.

Svingporter

Produkter med to svingklaffer kalles dobbeltbladede eller svingdører. Swing -systemer består av lerret som festes og roteres på en vertikal akse. Denne designen brukes ganske ofte. Portene installeres i bedrifter, i garasjer, på verft og i landet..

Typen åpning for svingporter kan være innvendig eller utvendig, det vil si til gårdsplassen eller til gaten. Ulempene inkluderer behovet for å rydde banen for snø slik at klaffene lett og helt kan åpnes. Automatiske åpningsmekanismer brukes også i dag..

I henhold til installasjonstype og driftsprinsipp kan svingdriften deles i tre separate klasser:

 • for underjordiske installasjoner;
 • lineær;
 • og spak.

For å redusere belastningen, er rammene i strukturen komplettert med hengsler med støttehengsler.

Skyveporter

Denne typen produkter er en selvbærende mobilstruktur. Dørkarmen beveger seg langs en rullestruktur. Denne mekanismen er installert på et fundament. En bolt brukes til å låse strukturen..

Den nedre kanten av en av klaffene er festet til den bærende tverrstangen. En monorail er også festet her, som fungerer som hovedledende del. I tillegg er rullemekanismen også festet her. Det gir bevegelse og justering av porten. Rammelengden bestemmer antall ruller som kreves.

I åpningsprosessen beveger et av bladene seg. Ukomplisert design er ganske populært.

Installasjonen av skyvesystemer har mange fordeler:

 • lydløshet;
 • enkel konstruksjon;
 • styrke og holdbarhet;
 • pålitelighet.

Stille drift skyldes bruk av spesielle rullelager, som vanligvis er laget av glassfylt polyamid.

Produktets overflate er behandlet med en korrosjonsbeskyttende forbindelse som sikrer lang levetid. Malingen påføres porten ved hjelp av en pulvermetode, som gjør at installasjonen kan være mer motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer.

Løfteporter

En konstruksjon med en løftebane oppover i åpningstidspunktet kalles et løfteprodukt. Slike porter er installert i hangarer eller vanlige garasjer. Denne åpningen er utstyrt med automatisering. Det er vanskelig og upraktisk å åpne porten med hendene..

Seksjonsløfter blir mer og mer populært. Lerretet består av tilkoblede seksjoner, som går over hverandre i det øyeblikket porten åpnes. Denne åpningen sparer mye plass. Administrasjon kan være automatisk eller manuell. Lerretet er vanligvis laget av aluminium.

Fordeler:

 • innbruddsmotstand;
 • pålitelighet;
 • sikkerhet og tetthet;
 • utmerket støyisolering.

Systemet med spaker, de nødvendige medfølgende fjærer, sikrer bevegelse av nettet. Dørkarmen er laget av rektangulære rør. Designet er ganske enkelt. Alt dette snakker om bekvemmeligheten og påliteligheten til produktet når det åpnes eller lukkes..

For mekanismen for overhead-folding gate, se følgende video.