De grunnleggende prinsippene for valg av blomster til et blomsterbed

Ønsket om å dekorere hagen din med blomstrende planter er forståelig. I løpet av tiden identifiserte folk kravene til blomster for levekår og innså hvilke planter som kan komme sammen og hvilke som ikke kan. Valget av farger er veldig underholdende. Til tross for alle vanskelighetene med prosessen, vil du garantert nyte resultatet. En dekorativ blomsterhage i hagen din vil glede gjestene dine.

Typer blomsterbed

For enkelhets skyld kan blomsterbed deles inn i landskap og vanlig. En klassisk blomsterhage er laget av en kombinasjon av 7 eller flere forskjellige planter. Vanlige blomsterbed er preget av rette linjer og klare former. De blir ofte transformert med dekorative elementer. Plenen brukes ofte som en del av en blomsterhage og et bakteppe for planter..

Landskapsblomster etterligner på sin side naturlige upresise former. Naturmaterialer fungerer som en ekstra dekor: trestokker, steiner. Typer blomsterbed:

 • Naturalistisk blomsterbed. For å lage et blomsterbed trenger du opptil 30 flerårige planter. Ofte er blomsterhagen delt inn i 2-3 grupper, som hver kombinerer beslektede plantearter. I dette tilfellet består 2 deler av hovedplantene, og den siste delen består av komplementære. Naturlige blomsterbed er populære og ligger i spissen for store hageutstillinger. Ved første øyekast ligner blomsterbedet en forsettlig villplanting. I en slik blomsterhage kan kornplanter brukes..

Omsorg for et blomsterbed er ikke plagsomt – det er nok bare å høste frøene i tide slik at blomstene ikke vokser tilfeldig. Med riktig valg av blomster har blomsterbedet et uovertruffen utseende.

 • Klassisk blomsterbed. Slike blomsterbed kan sees i hver tredje hage. Fra hver side er strukturen synlig den samme, og omkretsen har strenge linjer. Den riktige formen på blomsterhagen forenkler prosessen med opprettelsen. Som oftest er et klassisk blomsterbed plassert i midten av hagen eller i dets parterre, omkretsen av blomsterbedet er alltid innrammet av en kant. Et klassisk blomsterbed kan ha forskjellige typer – fra helt flat til flerlags. For denne effekten plantes stunted annuals, som blomstrer lenge og perfekt opprettholder formen. Mindre vanlig er bruk av flerårige og løvfellende planter..

 • Mixborder – en blomsterhage som pynter hagen året rundt. Det særegne er dens flerlagsstruktur. Ettårige planter bør plantes på første nivå, etterfulgt av toårige, deretter stauder, busker og prydtrær. Det viktigste når du velger er lengden på blomstringsperioden. Slike blomsterbed kan være i form av en stripe i størrelsesorden 4 m eller et skrått hjørne i størrelsesorden 5 x 6 m.

 • Rabatka. Denne typen blomsterhage strekker seg langs vegger, kunstige dammer eller hagestier..

Bredden på blomsterhagen er fra 40 cm til 1,5 m, og det gjøres periodiske pauser langs sengens lengde for å forenkle stell av blomster.

 • Gruppe. Du kan til og med dyrke en slik skapelse fra en plantetype. Deres naturlige konturer etterligner de som finnes i naturen. Grupper av høye planter plantes vekk fra synspunktet, og lavvoksende blomster plasseres nærmere den, en slik sammensetning kan plasseres rundt stammen på et tre. Blomsterbed av denne typen kan okkupere forskjellige områder, noen ganger når de 30 kvadratmeter. m.

 • Båndorm finnes i både vanlige og anlagte hager. I den første varianten er bendelormen en plante på et gressteppe eller en høy plante, som ligger blant lavvoksende. Sentrum av sammensetningen kan være en flerårig eller frokostblanding. I den andre versjonen av hagedesignet passer en ensom plante mer harmonisk inn i omgivelsene..

 • Vertikal blomsterhage. For å lage et slikt mesterverk trenger du en trådramme med ønsket form. Konturene er innrammet av planter som er nøye tilpasset blomstens høyde og form. Det vanligste eksemplet på en vertikal blomsterhage er en vegg av ville vinstokker..

 • Rosenhage. Roser pynter ofte foran på hagen. En slik blomsterhage må ligge på et varmt sted, den trenger solstråler. I noen områder kan en interessant kombinasjon rosenhage lages. Som tillegg plantes frokostblandinger, bartrær, busker og forskjellige malurttyper slik at denne versjonen av rosenhagen dekorerer hagen hele året..

 • Grense ser ut som en smal stripe og brukes til kanting av blomsterbed, plener, stier og rygger. Den brukes til å skille elementene i hagen. Finn en plante med lav vekst som er stabil i formen. Det er viktig at blomsten er lett å ta vare på. Blomstrende ettårige, forskjellige busker eller verter brukes ofte..

 • Array – dette er de samme store blomsterhagene som vi ser i offentlige parker. Det er umulig å lage en rekke blomster på dachas territorium, han trenger et stort område.

 • Steinhage (alpinsklie). Senteret i blomsterhagen er dekorert med en stor steinblokk. Dette elementet symboliserer toppen av fjellet. For skapelse brukes planter som har en disposisjon for å vokse i steinete jord. Ofte er dette representanter for floraen i det subalpine og alpine fjellbeltet..

 • Rockery har en synlig likhet med de tidligere artene. Små busker og andre lavvoksende planter spirer blant store steiner.

 • Vann blomsterhage skapt av en vellykket kombinasjon av vannplanter. Byggingen av en blomsterhage er viktig i konstruksjonen av et kunstig reservoar på hagens territorium.

 • Modulære blomsterbed. Hovedrollen er tildelt modulen på 1 kvm. m. Ved utforming av en blomsterhage lages det en tomteplan, der hele området er delt inn i moduler. Det viktigste når du planter, er å observere proporsjoner. Så du kan forstå at stien vil ta 6 moduler, plenen – 40 moduler og blomsterhagen – 5. I henhold til dette prinsippet må du planlegge hele stedet.

 • Arabesk. Blomsterhagen er designet for å dekorere hagen foran. Intrikate mønstre er laget av mineraler og matchende forkrøplede planter. Arabesker plasseres langs kantene på plenen eller brukes til å markere hjørner. Omsorg for en slik blomsterhage er ganske omhyggelig og krever mye oppmerksomhet..

 • Kant – en blomsterhage med svært varierende dimensjoner – fra 1 til flere titalls meter. Du kan møte en blomsterhage utelukkende i hager i landskapsstil. Et populært alternativ innebærer å plante vårblomstrende urteaktige planter blant trær og busker. Det er alternativer for bruk av planter med samme egenskaper eller 2-3 arter med forskjellige dekorative kvaliteter..

 • Springarium. Fordelen med denne typen er å plante planter med vårblomstring.

 • Konvalariy. Liljer i dalen er plantet i skyggefulle og halvskygge områder med fuktig jord. De vakre bladene til disse plantene pryder blomsterhagen selv etter blomstring..

 • Primær. En slik anlagt hage inneholder utelukkende primulaer av forskjellige varianter. Slike planter er plantet i et skyggefullt område av hagen..

 • Dekorativ grønnsakshage ligner utad en vanlig grønnsakshage – strenge rette bed med grus i mellom. En slik blomsterhage inneholder ikke bare prydplanter, men også hage.

 • Mobil blomsterhage. Disse visningene er mobile og kan bevege seg som du vil. En rekke gryter, gryter, esker og lignende beholdere brukes som beholdere. En mobil blomsterhage krever spesiell omsorg, men hyppig vanning og fôring av planter kan forårsake noen ulemper. Eksperter anbefaler å foretrekke fuktighetsbevarende underlag.

Den presenterte listen kan suppleres med mange flere varianter, men denne listen er ganske nok til å gjøre ditt valg. Kunnskap om prydplanter vil hjelpe deg med å finne riktig art for blomsterbedene..

Sørg for å vurdere kompleksiteten i omsorgen før du bygger en bestemt blomsterhage i hagen din..

Velge planter

Denne saken må behandles så nøye som mulig.. Planter på blomsterhagen din er delt inn i følgende typer:

 • årlig og flerårig;
 • underdimensjonert, høy.

Når du velger planter, er det verdt å vurdere blomstringsegenskapene og omsorgsreglene. Ikke glem om tillegg. Krydret og dekorative urter vil få blomsterhagen til å se ny ut. Hagen vil også bli dekorert med hortensia, som vil revitalisere de skyggefulle sonene..

Tidligere var upretensiøse blomsterbed laget av en plassering av morgenfruer, zinnias, epomea og søte erter. Tror ikke det er tidligere. Den riktige kombinasjonen av varianter av disse plantene gjør det mulig å lage en lys sammensetning som ikke vil forårsake problemer..

Populær blant lavvoksende planter purslane. Mange kjenner navnet på denne planten, men få mennesker vet at den er spiselig. En stor fordel med en blomst er at den ikke er redd for den brennende solen. Purslane dekker bokstavelig talt bakken og gjør blomsterhagen til en.

Liljer vil glede deg over skjønnheten i blomstring ved slutten av våren. Samtidig finner irisens storhetstid sted. Blomstringen av gladioli avhenger av plantemåneden. Denne blomsten vil perfekt utfylle lobelia, salvie og klokker.

Du kan stole på motetrender. Den rustikke stilen har hatt stor popularitet gjennom årene. Den er preget av peoner, pelargoner, roser, sfæriske buksbom og revehansker. I økende grad er det naturlige hager som urteaktige stauder brukes til, som kjennetegnes ved en stor kjærlighet til solens stråler, i kombinasjon med prydgress. Blant dem er det alles favoritt tusenår, echinacea, eik salvie, coreopsis og fjærgress er populært blant urter.

Roser i kombinasjon med urteaktige stauder kompletteres ofte med peoner, tistel, rødblomstret heuchera. Denne enkle kombinasjonen skaper en enestående komposisjon. Bartrær går godt med roser.

Det er viktig at de viktigste blomstene i rosenhagen forblir i søkelyset..

Stauder

Til å begynne med er det verdt å studere listen over populære og upretensiøse representanter for denne typen planter. Å plante slike planter gjør det mulig å lage en hage som ikke vil være problematisk de neste årene.. Stauder inkluderer:

 • Astilba. Avhengig av sorten, kan den variere i størrelse og farge på blomstene. Blomstringsperiode – opptil 10 uker, vokser selv i skyggen.

 • Gelen blomstrer voldsomt fra juni til frost.
 • Geranium (Pelargonium) har store blomster og vakre rødlige blader. Vokser i delvis skygge og kombineres med andre stauder. Blomstringen varer fra mai til juni.

 • Aquilegia. For riktig utvikling av planten er det nok bare å vanne den regelmessig. Den vokser opp til 1 m i høyden og har vakre åpent blad. Feltet blomstrer nesten hele sommeren.
 • Snapdragon – høstblomster med mange forskjellige fargede varianter.

 • Azalea. Teroser, tulipaner og tusenfryd komplementerer perfekt sammensetningen av upretensiøse og frostresistente azaleaer.
 • Castor olje anlegg – en høy plante som ligner et palmetre. Den eneste nyansen som er verdt å huske er aktiv vanning om sommeren. Resten av planten er upretensiøs.

 • Rudbeckia blomstrer på sensommeren og høsten, elsker næringsrik jord og mye lys.
 • Yarrow blomstrer i flerfargede kurver fra juni til september.

 • Verter elsker skyggefulle steder. Vanligvis kombinert med astilba.
 • Lavatera. Planten vil dekorere blomsterbedet med hvite, rosa og crimson toner allerede 2 måneder etter plantingen.

 • Daglilje. Blomsterhagen med dagliljer kan lages i monoversjon. Overfloden av varianter lar deg lage en harmonisk sammensetning.

Årlige

Blant de mange slike plantene er det de som er best egnet for blomsterhager. Blomster vokser bare i 1 sesong, men denne prosessen varer hele sommeren eller hele høsten. Mest populære årlige blomster:

 • Aster annual (Callistefus). Det er viktig å løsne jorda og fjerne ugress. Du må vanne asteren klokt; om sommeren, reduser vanningen, men øk mengden vann om gangen. En rekke varianter gleder blomsterhandlere.
 • Calendula – oransje “soler” på blomsterhagen din. Små busker er prikket med blomster i forskjellige farger. Har medisinske egenskaper.

 • Stemorsblomster (bratsj). Blomster vokser oftere som ettårige. Planten elsker varme, men kan vokse i et litt skyggelagt område. Den blomstrer fra april til helt frost. Før den kalde vinteren er det bedre å grave den opp og transplantere den inn i et drivhus.
 • fløyelsblomst. Upretensiøse blomster har et stort utvalg av varianter. Noen kan nå opptil 1,5 m i høyden.

 • Nasturtium blomstrer gjennom sommersesongen. Det er viktig å vanne og mate planten av og til. Et særtrekk ved arten er frøene, som kan serveres syltet på bordet..

Stunted blomster

Slike planter bidrar til å skape en fargerik blomsterhage på kort tid. Den største fordelen med planter er at de dekker bakken og skaper vakre mønstre.. Populære eksemplarer:

 • Ageratum Houston. Høyden på den årlige planten når ikke mer enn 20 cm. Den elsker et åpent solfylt område. Det er viktig å vanne planten i tide. Blomstrer i hvitt, lilla eller blått fra juni til oktober.
 • Petunia gleder eierne både i solen og i delvis skygge. For blomsterbed brukes bush- og ampelvarianter. For utendørs blomsterbed er det bedre å plante flerblomstrede varianter. Blomstene til en slik petunia vil ikke bli påvirket av regn. Det er viktig å vanne og mate planten regelmessig..

 • Calceolaria. Lyse uvanlige blomster av en årlig vil gjøre blomsterhagen din mer eksotisk. Planten tåler ikke varme i det hele tatt, plant den i skyggen. Ved vanning er det viktig å opprettholde fuktighetsinnholdet i jorda, men ikke å våte bladene i kanten, siden vanninntrengning på dem kan føre til at bladene dør helt. Blomstrer fra tidlig sommer til midten av høsten.
 • Tusenfryd. Hvis du planter en plante om høsten, vil blomsterbedet i mai glitre med lyse farger. I vått og kjølig vær kan tusenfryd blomstre til frost.

 • Phlox. Planten blomstrer så tett at løvet i denne perioden ikke er merkbar i det hele tatt. Høyden avhenger av sorten, varierer fra 5 til 10 cm. Det er nyanser fra pastellrosa til lilla, sjeldnere kan du se en lilla tone.
 • Følte splinter. Blomstringen skjer fra mai til juni. Planten dekker bakken med et dekorativt teppe 20-30 cm høyt.

Blomstrer hele sommeren

De mest populære er sommerblomstbed. For dem må du velge planter med en passende sesongblomstring.. Vær oppmerksom på disse typene:

 • Purslane slår rot i tørr jord i et åpent område. Jo mer sollys den får, jo vakrere blomstrer den. Terry -sorten “Double Mix”, som blomstrer til de første frostene, er spesielt verdsatt blant blomsteroppdrettere..
 • Phlox. Planten blomstrer vakrest i et solrikt område, men den kan vokse i delvis skygge. Anlegget må vannes og mates. Den har mange varianter med forskjellige farger..

 • Periwinkle. Blomsten er ekstremt upretensiøs. Du kan plante den hvor som helst. Du trenger bare å vanne planten i begynnelsen, så har den nok fuktighet fra bakken. Selv i de varmeste månedene er vanning uønsket oftere enn 1 gang på 7 dager..

 • Nattfiolett har blomster av lilla toner, sjeldnere – hvit. Den vokser veldig raskt under gunstige forhold. Elsker lett og næringsrik løs jord. En terry -variant med rødlige blomster ble avlet.
 • Nemophila. Planten kjennetegnes ved sin lave høyde – opptil 25 cm. De åpnede bladene har en vakker mønstret kant. Blomsten brukes til blomsterbed, grenser og holder vinteren rolig uten ly.

 • Liljekonvall. Planten er kjent selv for de som ikke er glad i blomster. En god tandem inkluderer tulipaner. Etter blomstring dukker det opp vakre frukter – lyse røde erter. De skal ikke spises, så pass på dyr og små barn..
 • Aubrieta. En liten plante ligger i busker og forhekser eierne av huset med sine lilla blomster gjennom sommeren..

 • Aquilegia. Blomstens uvanlige struktur gjør den attraktiv for gartnere. Inne er det en gul kjerne, deretter følger ovale blader, og kronblad med skarpe ender omslutter sammensetningen. Nyanser av kronblad avhenger av sorten.
 • Mylnyanka – en nesten uunnværlig plante for romantiske blomsterbed. Disse blomstene ser spesielt bra ut i rosa mono blomsterbed. Knoppene har fem kronblad.

Busker

Dekorative busker kan bidra til å skape en hage som blomstrer hele året eller bygge en hekk. Busker blomstrer og ikke-blomstrer, bartrær er veldig populære. Slike planter formerer seg ved divisjon, avkom, stiklinger og lagdeling. Dette gjør det enkelt å plante et stort felt..

Dverg enebær er ideell for å dekorere en blomsterhage i en steinhage. Nålene varierer avhengig av plantetype. Det er viktig å merke seg at peoner, roser, clematis ikke tåler nærhet til barskoger, hold dem i en avstand på minst 2 meter. Populære plantinger av jasmin, viburnum, hyben og cotoneaster.

For å lage en gratis hekk må du rette oppmerksomheten mot gul akasie, berberis og forskjellige typer hagtorn. Hvis du vil ha en lav hekk, er blomstrende spirea og buksbom verdt å merke seg. Den siste busken plantes ofte enkeltvis og klippes i en rekke former..

For lave hekker som fortauskanter, er Potentilla og lave typer brennevin egnet.

Komponere komposisjoner

Husk å tenke over alle detaljene og presentere resultatet før du begynner å plante.. For å lage en vakker tandem, må du følge noen få enkle trinn:

 • Valg av nyanser. Mørke røde og lilla gir hagen en dynamisk stemning. Blomsterhagen ser stilig ut i en tone. Tonene av gult og blått skaper en rolig og positiv atmosfære. Å velge farge er et subjektivt spørsmål, men ta det ansvarlig..

 • Type blomsterhage. På dette stadiet må du vurdere hagen din og området som helhet tilstrekkelig. Bestem i hvilken sone det er verdt å plante planter, og hvilken størrelse blomsterhage du kan ordne.

Husk at mange typer blomsterbed kan kombineres. For eksempel kan et klassisk blomsterbed være omgitt av et blomsterblomstbed. Det dekorative teppet passer godt til en rekke arabesker. Denne komposisjonen ser flott ut i nærheten av huset..

 • Utvalg av planter. Lag en liste over planter, med tanke på blomsterhagens variasjon, stedets belysning og jordkvaliteten. Det er også viktig å vurdere blomstringstiden. Du kan velge i henhold til prinsippet om blomstring i en periode eller slik at blomstring erstatter hverandre. Det er verdt å merke seg at det er ulønnsomt å lage blomsterbed fra stauder alene, siden det i de første årene vil være mange tomme soner, noe som ser lite attraktivt ut.

Det er flere viktige betingelser for riktig utforming av en blomsterhage.. Husk å vurdere hvor mye planten vokser.. Det er viktig å ta hensyn til plantens høyde og bladformen. Planter med dekorative blader og lave vedlikeholdskrav vil være en god støtte for blomsterhagen. Vurder kombinasjonen av planter mer detaljert, slik at de ikke skader hverandre..

Tegn en plan på papir. På denne måten vil du kunne danne ønsket mønster og beregne antall frø som skal plantes. Hold deg i mål og ta deg god tid på dette stadiet. En plan vil hjelpe deg med å unngå feil når du gjør landarbeid.

Begynn å tegne med omrissene til den valgte typen blomsterhage. Plasser plantene etter høyden. La det være ledig plass til stauder å vokse. Når du plasserer, bør du også vurdere stabiliteten til plantens dekorativitet..

Først etter å ha tenkt på plantene og laget en detaljert plan, kan du begynne å bygge en blomsterhage i hagen din..

For eksempel kan du ta en slik oase i skyggen av et tre. Størrelsen på en slik blomsterhage kan være 2 x 4 meter.. For oasen kan du hente følgende planter:

 • Kombiner flere typer hortensia: sargent og oakleaf.

 • Plant akonitt med blomster i forskjellige toner foran dem. Kombinasjonen av de to ser bra ut.

 • Du kan utfylle bildet ved hjelp av upretensiøs astilba.

 • Brunners og verter vil dekorere oasen for hele sommersesongen.

 • En høy corydalis kan matches med tonen i akonitt.
 • Kinesisk dverg astilbe vil dekke bakken med et vakkert solid teppe.

Dekor

Blomsterbed med ettårige kan dekoreres med ekstra dekorative elementer. Spesiell hagebelysning vil bidra til å plassere aksenter på blomsterbedet. Du kan diversifisere blomsterbedet med en interessant fontene eller skulptur. Velg detaljer slik at de understreker dybden på blomsteroppsettet.

Det er viktig å ikke overmette plassen, ellers vil all sjarmen forsvinne sporløst. Hvis du bestemmer deg for å dekorere hagen din med et alpinsklie, velg deretter de passende steinete detaljene for dekorasjon. Et tre vil passe organisk inn, et krøllete drivved kan dekorere en blomsterhage av noe slag. Forfining og magi kan skapes ved hjelp av et åpent gjerde rundt blomsterhagen..

La oss dvele mer detaljert på gjerdet for blomsterbedet. Du kan kjøpe et ferdig gjerde laget av metall eller tre. Et annet alternativ er en hjemmelaget hekk. Produkter fra dekorativ stein ser spektakulære ut. Prinsippet om legging er ikke forskjellig fra bygging av hagestier.

Innredningen til en blomsterhage er ikke begrenset til belysning, fontener, figurer, hekker og sommerhus. Det er mange interessante ideer:

 • Installer et termometer eller fuktighetsmåler i jorden og ordne det i form av en dekorativ lås.
 • Skinnende, speilede eller mosaikkperler kan skjule hull mellom planter i blomsterbedet ditt.

 • Metallplater kan gjøres om til avantgarde-skulpturer eller sommerfugler og fugler.
 • En liten dekorativ benk blant spredning av lyse blomster kan være et hyggelig sted å slappe av..

 • Dekorer en vanlig vannkanne med fargede ornamenter og gjør den til midtpunktet i innredningen.
 • Bygg en ekte solur midt i en blomsterhage i et åpent område.

Du kan dekorere jorda med skjell og figurer av innbyggerne i vannverdenen.

Omsorgstips

Flerårige planter krever litt omsorg. Til tross for deres upretensiøsitet, er det nødvendig å opprettholde plantens levetid kompetent. Det er følgende anbefalinger:

 • Sørg for en løs og næringsrik jord for plantene dine.
 • Hvis du har plantet ville planter, må du sørge for å skape naturlige forhold for dem..

 • Sagflis og furunåler vil bidra til å beskytte planter om vinteren og opprettholde ønsket fuktighetsnivå i jorda.
 • Mange planter tåler ikke sterk vind, så sørg for å bygge en beskyttelse.

 • Marigolds og lavendel rundt omkretsen av blomsterbedet vil beskytte andre planter mot vanlige skadedyr.
 • Skygge-tolerante planter kan plasseres under trekroner. De er også egnet for å dekorere kanten..

Erfarne gartnere vet at den vanskeligste sesongen er høst. Det var i denne perioden blomsterhagen krever økt oppmerksomhet. Hvis du gjør alt riktig, så kan du på våren rolig observere det fargerike blomsterbedet.. Obligatoriske prosedyrer for høst blomsterhage omsorg:

 • Bruk en rive til å rengjøre blomsterbed og plener. Dette er den raskeste og mest korrekte måten å rense jorda for dødt gress og løvverk på..
 • Peoner må aktivt vannes og mates i oktober. Det er i denne perioden knoppene legges..

 • Planter som blomstrer om våren må graves opp og transplanteres før november. Sørg for å fjerne alt ugress og løsne jorda.
 • Roser må kuttes og pakkes inn, men bare etter froststart. Du trenger bare å dekke rosene ovenfra, uten å berøre sidene. Så skuddene vil modnes bedre til våren..

 • Planter hyasinter før begynnelsen av november, og sørg for å dekke dem med tørt løvverk. Dekk påskeliljer, klematis og miniatyrroser med de samme bladene..
 • Tulipaner plantes om høsten. De skal ikke dekkes til om vinteren, men du må fortsatt mate jorden. Du kan bruke sagflis eller kompost til dette..

Vakre eksempler

En landskapshage gir en mulighet til å vise fantasi. Det er ingen regler når du planter blomster, så du kan skape det mest naturlige utseendet. Velg planter blant stauder og sørg for at de alle er enkle å ta vare på. Kombinasjonen av forskjellige blomstringstider vil gi deg et fargerikt bilde fra tidlig på våren til veldig frost.

Vertikale blomsterbed gleder elskere av estetiske planteensembler. Denne typen blomsterhage gjør det mulig å lage en lys sammensetning selv i et lite område. Urtepotter kan monteres på en vanlig vegg eller skjerm. De blir ofte spikret eller bundet. Et lite område vil bli transformert med en så fantastisk design.

Monoclumba er en skikkelig hit. En slik blomsterhage inneholder planter av en bestemt type. Sammensetningen er skapt ved å kombinere forskjellige varianter av samme plante. Ensembler av pioner, dahliaer eller brokede asters ser spektakulære ut. Velg din favoritt plante og lag et magisk hjørne i hagen.

Arabesque er en mulighet til å lage et ekte kunstverk i hagen. En slik blomsterhage kan gis en intrikat form av et dyr eller insekt. Det er disse arabeskene som gleder gjester og naboer..

Det kan være ganske vanskelig å lage et slikt design selv, så kontakt en spesialist.

Fans av lavvoksende planter kan lage et teppe blomsterbed i hagen. Ganske møysommelig og interessant arbeid – å lage ornamenter. Et blomstrende teppe vil avsløre seg i all sin prakt hvis du kan ta hensyn til alle detaljene i den sekvensielle plantingen av blomster. Lavvoksende planter i forskjellige toner kan dekorere hagen din med et ekte bilde..

En sommerfuglbed i hagen din er et godt alternativ. Du kan plante en slik sammensetning selv. Tegn planen nøye og velg plantene. Et enklere alternativ ville være å plante lyse blomster i form av et hjerte.. Hvis du er i tvil om dine evner, plant blomster på øyer.

For å lage en uvanlig komposisjon, lag en trådramme i form av en bil, en uvanlig fugl eller en regnbue. En slik struktur kan installeres i en bestemt del av hagen eller lages i form av en mobil blomsterhage..

Å lage slike kunstverk er en vanskelig og møysommelig jobb. Imidlertid vil det herlige resultatet overgå dine forventninger..

For informasjon om de viktigste feilene som ble gjort ved utforming av blomsterbed, se neste video..