Anlegg av en sommerhytte med et areal på 10 dekar

Tomten på 10 dekar er stor nok til at du kan plassere alt du trenger på den. Den kan deles inn i flere soner, som hver kan arrangeres etter eget skjønn..

Særegenheter

Som med alle verft begynner arbeidet med en tomt på 10 dekar med design. Du kan ikke gå videre til bygging av lokaler og planting av planter uten å angi plasseringen på papir, siden du ikke er sikker på hva det endelige resultatet blir. Designet av en sommerhytte med en størrelse på 10 dekar lar deg plassere en hage og små senger og uthus, og til og med et rekreasjonsområde.

Hvis du planlegger plassen riktig, vil det definitivt være nok plass til alt.. Et vakkert og gjennomtenkt landskapsdesign vil gjøre din kjedelige gårdsplass til et ideelt sted for enhet med naturen..

Samtidig er 10 dekar ikke så mye, så det blir ingen ekstra plass her, og du vil ikke bruke så mye tid på å ta vare på bakgårdsområdet ditt..

Oppsett

Når du begynner å planlegge prosjektet, tenk på hvorfor du trenger et forstadsområde. I utgangspunktet brukes den enten til rekreasjon eller til dyrking av planter. Oppsettet avhenger av hvilken vei du går..

Sted å hvile

Hvis du ikke vil rote med en hage og en grønnsakshage, men kjøpe et privat hus bare for å kunne isolere deg fra det støyende livet i en storby, trenger du ikke å tildele mye ledig plass til alle typer senger og blomsterbed. I dette tilfellet vil du tilbringe nesten all fritiden enten inne i huset eller utendørs. På et slikt nettsted kan det settes av ledig plass til en terrasse, lekeplass, garasje eller et sted for et ekte bad. Hvis det er mulig, kan du til og med plassere et firkantet eller rundt basseng bak huset..

På rekreasjonsområdet kan du arrangere et lysthus eller en uteplass. Et spisebord med stoler, skjermet for sol og regn med en tett baldakin, vil være et utmerket sted for familiesammenkomster. Et lavt gjerde eller til og med en hekk flettet med vevplanter vil hjelpe deg med å gjerde denne plassen fra resten av gården. De dekorerer territoriet til en slik sommerhytte med vakre blomsterbed, blomsterbed av en uvanlig form, dekorative figurer og små dammer. Alt avhenger av fantasien din og hvilket budsjett du har..

Arbeidsplattform

Dette layoutalternativet er egnet for de som liker å jobbe med landet. Hvis du liker å dyrke noe med egne hender og skjemme bort familien med deilig syltetøy og hermetiske grønnsaker, må du skaffe deg egne senger og en liten grønnsakshage. Ideelt sett bør tomten deles inn i et hageområde, et rekreasjonsområde og en grønnsakshage. Drivhus og alle typer vaskerom vil allerede bli plassert ved siden av sengene, der alt som er nødvendig for dyrking av landet er lagret. Sengene bør plasseres der det er mer sol. Som regel er den østlige eller sørlige delen av stedet tildelt hagen..

Blomster kan også plantes ved siden av hagen, dekorere den fra alle sider med vakre velstelte blomsterbed.

Kombinert seksjon

Imidlertid bør du ikke skynde deg fra en ekstrem til en annen. Hvis du ikke kan bestemme hvilken type nettsted du trenger, så velg noe i mellom. Ti dekar er ganske mye å arrangere på territoriet til hagen din og en hage, og en grønnsakshage, og et sted å slappe av eller leke med barn. Slike kombinerte prosjekter er nå mest etterspurt. For å designe et slikt nettsted trenger du kanskje hjelp fra fagfolk, men hvis du ikke vil bruke ekstra penger, kan du gjøre det på egen hånd..

Det mest praktiske alternativet er å plassere minihagen og grønnsakshagen hjemmefra., og en terrasse eller lysthus ligger ved siden av bygningen. Runde eller firkantede blomsterbed, hageskulpturer og lignende vil hjelpe deg med å dekorere landskapet..

Stiler

Det andre viktige punktet som bestemmer utseendet på stedet er stilen det er dekorert på. Det er mange stilistiske retninger, så det vil være lett for en nybegynner innen landskapsdesign å velge noe passende..

Minimalisme

Dette er den strengeste og mest tilbakeholdne stilen. Et slikt nettsted er egnet for de som setter pris på alt moderne og enkelt. Det er preget av klare linjer, enkelhet, fravær av unødvendige dekorative detaljer og geometriske former. En minimalistisk tomt er en enkel plen med pene firkantede senger, runde blomsterbed og rette stier.

Engelsk

Den engelske hagen er preget av prangende forlatelse. En tomt i denne stilen skal ligne på en skogrydding eller en gammel park. Blomster, busker og urter vokser hvor de vil, og eierne av nettstedet forstyrrer ikke dette, fordi denne naturligheten også har sin egen sjarm. Hvis du har ledig plass på stedet, kan du også ordne en liten dam..

Orientalsk

De pene hagene i japansk stil har også sin egen sjarm. Japan består av små øyer, og japanerne har rett og slett ikke plass til store hager, så de prøver å plante alle plantene kompakt. Den japanske hagen handler ikke bare om sakura og bambus. For å dekorere stedet i en orientalsk stil, bruk steiner, små dammer og bartrær. Gangveier på tomter i japansk stil er vanligvis gruslagt. Noen ganger er de lagt ut med stein eller fliser..

Gress eller mose kan vokse mellom fugene i flisene. Det ser vakkert ut, passer til den generelle ideen..

Alpint

Mange husmødre liker den sofistikerte og sjarmerende stilen som kom til oss fra Nord -Europa. Alpestilen er preget av en overflod av bartrær og blomster som vokser på lokale plener og i fjellet. Hvis de ikke spirer i klimaet vårt, kan du velge noe lignende. Steiner vil hjelpe deg med å simulere fjellterreng ved å fylle ledig plass mellom blomster og trær..

Rustikk

En gårdsplass dekorert i rustikk stil ser søt og koselig ut. På mange måter vil bakgrunnsdesignet på et slikt nettsted ligne en engelsk gårdsplass. Også her har du råd til effekten av lett forlatelse. Den rustikke stilen er også preget av en overflod av enkle dekorative elementer laget av improviserte ting. Dette kan være kurvhekker laget av vinstokker, leirgryter, vogner eller fat som ikke lenger kan brukes til det de er tiltenkt. Du kan lage sjarmerende blomsterbed inne i gamle kar eller vogner. Plant blomster i dem de enkleste plantene som vokser i vårt område: for eksempel solsikker, mallow, svartbarbert.

Sonering

Å designe et forstadsområde er umulig uten å dele territoriet i soner. Dette kan og bør gjøres på planleggingsstadiet. Som regel er hele verftets territorium delt inn i fire hovedsoner..

Hvilesone

Dette inkluderer alt knyttet til aktiv eller passiv rekreasjon. I dette området kan du plassere både en lekeplass og en terrasse eller lysthus. I rekreasjonsområdet kan du også plassere komfyr, grill eller badekar. Fagfolk anbefaler ikke å tildele mer enn 20% av hele nettstedet til denne sonen..

Sadovaya

Mange eiere ønsker å ha en liten hage på stedet. Det er ikke nødvendig at det okkuperer hele gårdsplassen og omgir huset fra alle sider. Det vil være nok til å tildele tre hundre kvadratmeter fellesrom til det. Så du får ekstra nyanse som sparer deg for sommersolen og en kilde til frisk frukt og bær om sommeren..

Ogorodnaya

Selv om du ikke er en fan av hagebed og bevaring, kan du fortsatt tildele minst litt plass til en grønnsakshage for å dyrke flere rader med dine favorittgrønnsaker og urter hjemme. Senger, som blomsterbed, kan gjøres små, plassere dem der det er praktisk for deg, og skille dem med stier fra andre soner. For eksempel kan du plante urter ved siden av en grill.

Et så lite blomsterbed lar deg diversifisere smaken av grillmat og andre retter tilberedt i naturen..

Friske grønne urter alltid tilgjengelig, og du kan eksperimentere med å kombinere dem med forskjellige produkter. Hvis du vil vokse så mye som mulig, bør hagenes område være større. Noen ganger er imidlertid mer enn halvparten av tomten tildelt sengene, og du må tukle mye med en slik hage og frata deg selv en velfortjent hvile.

Barn

Hvis du har barn, er denne sonen uunnværlig. Uansett om du skal dekorere et nærliggende skogsområde eller et ørkenområde, må du velge et flatt område hvor en sandkasse, huske, benker og alt som din aktive baby trenger, skal være plassert.

Landskapsarbeid

Landskapsarbeid av landskapet lar deg gjøre stedet virkelig “levende”. Enhver grønt kan brukes: selv eviggrønne barskoger, til og med eksotiske blomster. Det hele avhenger av stilen som stedet er innredet i, og på egenskapene til klimaet.

Velge blomster

Blomster på stedet kan være årlige eller flerårige. Du kan plante dem i et blomsterbed, så langs kanten av hagen eller bruke dem som en hekk. Det mest populære alternativet for å dekorere en tomt med blomster er blomsterbed. Det er flere hovedtyper blomsterbed som brukes i utformingen av territoriet..

  • Det første alternativet er rabatt. Dette er ikke et forståelig ord for smale blomsterstriper som er plantet ved siden av et hus, et gjerde eller langs kantene på en plen. For rabatka brukes lave blomster, i noen tilfeller til og med planter som vever på bakken: for eksempel Echeveria, Byzantine Chisetz eller periwinkle. Slike blomster kan ikke bare plantes i rader, men de kan brukes til å danne mønstre på bakken med deres hjelp..

  • Utad ligner grensen en rabatka. Denne typen blomsterhage er fylt med høyere planter: ringblomster eller dverg -asters.

  • De ser vakre ut på territoriet til et hvilket som helst nettsted og flerfargede blomsterbed: alpinske lysbilder eller miksbord. Steinhager eller alpine sklier er blomsterbed som du trenger for å skape en høyde av jord eller steiner. En slik blomsterhage skal ligne en ekte fjelltopp. Dekorer den med matchende planter.

  • Når det gjelder mixborder, dette er et blomsterbed, som består av flere avdelinger, plassert i forskjellige høyder. Å plante blomster må tenkes på en slik måte at blomsterbedet blomstrer når som helst på året..

For å gjøre dette må du velge planter som blomstrer etter hverandre i alle varme årstider..

Hekker

Et annet interessant alternativ for landskapsarbeid på stedet er hekker. Klatreplanter brukes til å lage dem. Villdruer, søte erter, humle eller til og med roser kan velges. Slike hekker vil ikke bare dekorere stedet, men også skille en del av den fra en annen. Klatreplanter kan også brukes til å skjule deler av en vegg eller et stygge gjerde. Denne designløsningen ser like bra ut på ethvert nettsted..

Trær og busker

I tillegg er ti dekar en ganske stor plass hvor det er plass til trær med busker. Du kan velge frukttrær eller holde deg til dekorative. Vurder dine behov og jordegenskaper. Hvis du velger frukttrær, er det bedre å plante dem på nordsiden av stedet..

Oftest brukes bartrær til dekorasjon av stedet.. Disse kan være store graner eller små busker som einer eller thuja. Det er mange varianter av hver av plantene som skiller seg fra hverandre. For eksempel er thujaer delt inn i tre kategorier: stunted, single og de som brukes til å lage hekker. De mindre størrelsene inkluderer “Hozeri”. For å lage en tett hekk, kjøpes variantene “Smaragd” eller “Brabant”. Thuja -rasene “Reingold” eller “Kornik” dyrkes enkeltvis.

Dekor

Når du skal dekorere et nettsted, ikke glem innredningen. Uten det virker verftet øde og blottet for individualitet. For å dekorere området ved siden av huset, kan du bruke ferdige dekorasjoner, eller lage dem selv. For eksempel kan du kjøpe hagenisser, veve et vinstokkgjerde eller lage en benk med planker. Dekorative detaljer velges avhengig av stilen som stedet er dekorert på.

Vakre eksempler

Det er mange eksempler på kompetent design av en tomt på ti dekar. Her er noen av de enkleste

Enkelhet og raffinement

Det første eksemplet er et nettsted der alt er gjort slik at familien og gjestene kan hvile godt her. De pene stiene er laget av samme stein som gjerdet. De krysser hele området, noe som gjør det mulig å gå langs det selv i regnvær. I sentrum av gårdsplassen er det en liten dam, og ved siden av den er et rekreasjonsområde. Et vakkert bord og stoler med bøyde ben brukes.

En slik spisestue ser sjarmerende ut..

Nettstedet gjenopplives av en enorm mengde grøntområder, blomster av en delikat lilla nyanse. All denne skjønnheten er behagelig for øyet, lar deg fordype deg i tankene og føle enheten med naturen vekk fra de bråkete bygatene..

Gartnerens drøm

Et annet eksempel er perfekt for de som liker å dyrke alt med egne hender. Her er hoveddelen av tunet satt av til senger og drivhus, mens alt ikke vokser sammenblandet, men i jevne rader. Det er en glede å ta vare på en slik hage..

En romslig tomt på 10 dekar er det beste alternativet for en stor familie. Uansett om du bor med foreldre eller små barn, er det et sted for alle og muligheten til å utøve favoritthobbyen.

For informasjon om hvordan du utstyrer en sommerhus riktig, se neste video.