Alle finesser ved å velge og legge kunstgress i landet

Ikke alle har muligheten til å dyrke en naturlig plen i sommerhuset, noe som krever mye tid og krefter for regelmessig å opprettholde sitt presentable utseende. Kunstgress, som ofte legges i nærheten av hytter eller små bygninger, har blitt et godt alternativ. For at en slik dekning ikke skal se verre ut enn et naturlig gressdeksel, må du ta hensyn til en rekke nyanser når du velger det. Moderne oppussingsbutikker tilbyr en rekke utendørs fortau.

For å velge det ideelle alternativet for nettstedet ditt, må du gjøre deg kjent med sortimentet og funksjonene til hvert alternativ på forhånd..

Hva det er?

Kunstgress er et dekke laget av ikke-naturlige materialer som etterligner det naturlige grønne trekket. Beleggingsenheten er en haugfiber. Det kan ha forskjellige nivåer av villus stivhet. Dette nivået avhenger av materialet plenen er laget av.

Belegget kan utføre forskjellige funksjoner på sommerhuset. Noen ganger installeres det midlertidig etter høsting. I dette tilfellet gjør det utseendet på hagen mer estetisk tiltalende og gir farge til miljøet. Noen ganger brukes en unaturlig plen som et permanent dekorativt element i området nær et privat hus..

Kunstgress brukes som et element i landskapsdesign. Noen ganger er bare visse områder av hagen eller grønnsakshagen fylt med den. En viktig ting i dette tilfellet er kombinasjonen av belegget med andre dekorative detaljer på stedet..

Opprinnelig ble det unaturlige torvet brukt under fotballkamper på stadion. Det tålte belastningen mye bedre enn vanlig gress som er spesielt dyrket til slike formål. For omtrent et halvt århundre siden ble det laget et rulldekke – en nylonplen. Det var lignende struktur som teppe og kunne vellykket brukes ikke bare i lukkede områder, men også utendørs..

Det nederste laget av produktet er designet for å lette vertikal drenering. Det gir også holdbarhet til belegget. Hovedsubstratmaterialet er polyetylen. Kvartsand brukes som det andre laget, som i kombinasjon med gummifliser forbedrer produktets styrke, bidrar til dets støtdemping og holdbarhet..

Topplaget er syntetisk bust, som er et belegg som er motstandsdyktig mot slitasje og miljøpåvirkning.

Du kan finne slik dekning oftest i følgende områder:

 • Landskapsarbeid av sommerhytter;
 • Stier som fungerer som passasjer i drivhus eller drivhus;
 • Rekreasjonsområder nær bassengene;

 • Territorium i nærheten av lekeplasser for spill;
 • Etterbehandling av gulv på åpne balkonger eller terrasser;
 • Områder i nærheten av bygninger, hvis mangler må maskeres;

 • Dekorasjon av utstillingsvinduer for butikker eller stands på utstillinger;
 • Idrettsbaner, golfbaner.

For større komfort er beleggene utstyrt med spesielle fuktighetsfjerningssystemer. Med deres hjelp vil ikke vann som kommer på produktene samle seg..

Særegenheter

Kunstgress har mange spesifikke egenskaper, blant annet er det både positive og negative tegn..

Fordelene med produktene inkluderer:

 • Lang levetid for kunstgress. Belegget vil opprettholde et presentabelt utseende i minst fem år. Noen modeller har rekordhastigheter på hele 15 år.
 • Gulvet er enkelt å gjøre på egen hånd. I motsetning til steinlegging eller murstein krever kunstgress ikke en obligatorisk invitasjon fra spesialister og ekstrautgifter..

 • “Gress i rundstykker” utfyller perfekt utseendet på skyggefulle steder i sommerhytter. Siden lite sollys trenger inn der, er det vanskelig å dyrke en naturlig plen på disse overflatene. Det er i slike tilfeller kunstgress blir et utmerket alternativ til naturlig.
 • Syntetiske belegg er motstandsdyktige mot mekanisk belastning. Du kan spille og kjøre på dem hele dagen, for etter aktiv bruk endres ikke utseendet deres nevneverdig.

 • Denne typen gulv er ideell for de som liker å ligge på gresset. Du kan velge de mest naturlige berøringsbeleggene som, i motsetning til naturlige, ikke vil flekke klærne dine.
 • Det tar lengre tid å plante og dyrke gress enn å legge et kjøpt hageteppe. Du trenger heller ikke bruke penger på kjøp av gjødsel og tid til vanlig slått og vanning av plenen..

 • Unaturlig gressgulv er motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Den kan brukes når som helst på året, uten å miste sitt presentable utseende og ikke bukke under forfallsprosesser på grunn av tilstedeværelsen av et spesielt fuktavløp.
 • Det elastiske overflatelaget forhindrer risikoen for at beinskader faller. Dette laget myker effekten og gjør plassen mye tryggere for aktive spill..
 • Overflaten på plenen kan enkelt fjernes fra smuss ved hjelp av en vanlig vannslange. I dette tilfellet vil smusset ikke vaskes ut, men bare fjernes i et spesielt avløp sammen med overflødig fuktighet.

Blant de negative sidene ved kunstgress er:

 • Høye dekningskostnader. Hvis du velger et produkt lenge, er det vanskelig å unngå store økonomiske utgifter. Tilstanden til lommeboken vil også bli alvorlig påvirket av å dekke over et stort område. Ekstra kostnader vil kreves for installasjon av områder med problematisk avlastning. Bare etter en stund kompenseres disse kostnadene for plenenes kvalitet og tilstand.
 • Evnen til en kunstig overflate til å varme opp til svært høye temperaturer. På varme dager varmer kunstgresset ikke bare opp av seg selv, men øker også lufttemperaturen nær overflaten. Dette kan forårsake ubehag under drift..

 • Fra et synspunkt om omsorg for planetens fremtid, er ikke miljøvennlighet iboende i kunstige hagetepper. De kan ikke resirkuleres, noe som i fremtiden vil bidra til å samle en stor mengde avfall. Du bør spørre produsentene på forhånd om muligheten for resirkulering av produkter..
 • Ensartet design. Når du velger en falsk plen for en tomt, må du huske på at det i fremtiden ikke vil være mange alternativer for å endre utseendet. Den eneste utveien vil være tjenestene til landskapsdesignere, som ofte er dyre..

Visninger

Plengresset som brukes til kunstig dacha -innredning inkluderer flere varianter:

 • Belegg “Lime” – grønt polypropylenmateriale med parametere 1 x 2 m. Med denne dekningsmodellen kan du lage plen trapper, men de kan ikke resirkuleres.

 • Produkt “Grønland” – en billigere analog dekning for et nettsted. Den selges i ruller på 25 meter hver. Haugen er 0,7 cm høy. Dette kunstgresset er ideelt for dekorative tepper. Materialet beholder varmen i seg selv, så det anbefales ikke å bruke det i veldig varme områder på grunn av rask oppvarming.

Landskapsvariasjonen av kunstgress, som ofte inkluderer fargede belegg, er representert av følgende typer:

 • Rødt gress med en lang haug som når 2 cm. Et slikt produkt ser veldig kreativt ut og kan virkelig dekorere og diversifisere utseendet på nettstedet ditt. Men disse modellene er mindre motstandsdyktige mot UV -stråler enn sine grønne kolleger..
 • Noen ganger i landskapet bruker de mer tilbakeholdne, men ikke mindre originale nyanser, for eksempel rosa. Slike modeller har også en lang haug. En positiv kvalitet er upretensiøs omsorg..

Landskapsarbeid har en høyere kostnad enn vanlige plener for sommerhytter.

Utendørs brukes kunstgress ofte i kombinasjon med hagefliser på gangveier og ganger. I tillegg til utendørs er det også et gulvbelegg, som brukes i leiligheten for å lage et plenteppe..

Gressteppet “Gress Tall” har en liten bunke på en halv centimeter, som organisk passer inn i atmosfæren i mange boligområder. Dette alternativet er egnet for bruk i leiligheter der allergikere bor, fordi det ikke avgir stoffer. Ulempen er behovet for ytterligere installasjonsarbeid for gulvet.

Noen ganger velger kjøpere gulv for et hjem som etterligner naturlig plen veldig tett. Til tross for den lille haugen føles tepper som Grass Toch -tepper som ekte vegetasjon. Men et ubehagelig tillegg til slik realisme kan være oppførsel fra kjæledyr, som noen ganger forveksler et slikt belegg med en ekte plen..

Avhengig av formålet med beleggene og særegenhetene ved haugen, skilles flere flere produktgrupper:

 • Ufylt plen brukes bare som et dekorativt element. Forskjellen er i maksimal likhet med naturlig gressdekke. Slike overflater er lett utsatt for mekanisk belastning, derfor anbefales det ikke å gå på dem. Det er elastisk elastisk og krever ikke overholdelse av teknikken for dryssing med kvartssand.

 • En plen med en polyetylenbase eller et halvfylt torv har en høyere holdbarhet takket være kvartsfyllingen. Dette laget tillater bruk av et slikt gulv for lekeplasser eller områder hvor det foregår sport..

 • For tunge belastninger er fylling av kunstgress, bestående av polypropylen, egnet. Denne typen belegg finnes ofte på fotballbaner. Grunnlaget for slikt gress er, i tillegg til kvartssand, dekket med gummigranulat..

 • Floralbelegget innebærer at små dekorative blomster blandes i villi av kunstgress.

Stil og design

Falsk plen brukes til landskapsdekorasjon og interiørdesign av lokaler i forskjellige stiler:

 • I øko-stil kan utformingen av gulvbelegget eller til og med plassen på veggen eller vinduskarmen brukes med et dekorativt teppe med en haug som etterligner et naturlig gressdeksel.
 • Hvis områder innrammet av marmorfliser er dekket med plen, vil det ikke være overflødig å installere dekorative skulpturer nær en av grensene..

 • Det flislagte området kan også være i midten av plenen. Det er ofte designet som et rekreasjonsområde eller et grillområde..
 • Langs kantene på kunstgresset kan du legge igjen en del av den naturlige jorda for å plante busker og trær.
 • Steinfliser kan brukes til å lage mønstre rundt kunstgressområdet. En lignende berøring gir nettstedet noen av funksjonene i et antikt design..

Hvordan velge?

Hvis du vil kjøpe en ferdiglaget plen, kan du velge det riktige alternativet i butikkene i henhold til produsentens kataloger eller bruke tjenestene til online salonger. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et belegg “live”, har du muligheten til å sjekke kvaliteten på produktene personlig og velge blant kjente og velprøvde produsenter. Nettbutikker tilbyr ofte billigere produktalternativer, men det er hyppige shopping svindlere på nettet, så du bør velge med forsiktighet..

For å velge et produkt av høy kvalitet, må du ta hensyn til følgende tegn på dekning:

 • Bunken skal kombinere egenskaper som fasthet og mykhet. Dette vil sikre dets motstand mot mekanisk belastning. Samtidig vil plenen være behagelig å ta på..
 • Funksjoner i farge og tekstur. Det anbefales å foretrekke matte produkter, fordi de er preget av lengre levetid. Kvaliteten på dekningen indikeres også av graden av nærhet av fargen på plenen til skyggen av naturlig gress. Jo mer naturlig skyggen er, desto bedre er produktets egenskaper..

 • Vær oppmerksom på prisen på rullen. Proporsjonalitetsprinsippet mellom pris og kvalitet gjelder for hageplenen..
 • Vær oppmerksom på lengden på haugen. Det definerer ofte omfanget av kunstgresset. Lengre villi er karakteristiske for landskapsarbeid. I utseende er slike modeller veldig nær naturlige planter, men det er å foretrekke å bruke dem bare for skjønnhet..
 • Tenk på antall bjelker per 1 kvm. m gulv. For å skjule overflatefeil, må du bruke kunstgress med et stort antall tuer..

Nødvendig tilbehør

Det finnes en rekke grunnleggende verktøy som hjelper deg med å legge din egen plen..

Disse inkluderer:

 • Kutter. Med dette verktøyet kan du trimme plenbladet til den linjen du trenger..
 • En kanttrimmer hjelper deg med å kutte i strimler av kunstig lerret.
 • Spesielt metallgrep for utjevning av belegget på stedet.
 • Spesiell metallskjærer for å trimme kantene på kunstige produkter.

 • Plenfikser for sammenføyning av lag før liming.
 • To-komponent polymerbasert lim som fester kunstgress til en forberedt overflate.
 • Et støtdempende underlag er nødvendig som en direkte base for å feste plenmatten.
 • Sømlåsen brukes til å heve haugen og sikre en sterk tilkobling av rullene ved skjøtene.
 • For å påføre limet på festebåndet, bruk et spesielt mekanisk verktøy for å påføre limstoffet..
 • Børsten brukes til sluttrengjøring av overflaten fra rester av jord eller bygningsmaterialer.

Hvordan gjøre det selv?

Det er en spesiell teknologi som legger kunstgress på stedet. Det inkluderer flere stadier og etapper.

Det første trinnet inkluderer forberedelse av grunnlaget.

Den kommer fra forskjellige materialer, men jord råder i sommerhytter. Arbeidsfaser:

 • Jorda bør renses for vegetasjon.
 • Overflaten må jevnes. For dette legges vanligvis et ekstra jordlag på de stedene hvor nivået er lavere.
 • Jordoverflaten komprimeres ved hjelp av en vibrerende plate eller annen støtemekanisme.

 • Etter det bør det opprettes et dreneringslag, som vil bli kvitt overflødig fuktighet. For dette brukes et dobbelt lag med knust stein. Det ene laget er finmateriale og det andre er middels stort materiale.
 • For å kontrollere dreneringslaget, anbefales det å suge det med vann for å oppdage innsynking på forhånd og fylle dem med nødvendig mengde materiale..
 • Installasjonen av det neste laget avhenger av grunnlaget for strukturen. Ved betongkonstruksjon påføres armert betong etter pukk, og deretter må geosyntetikk forankres. Hvis det ble brukt sand under installasjonen, er det et lag granulering etter knust stein. Ved bruk av bare en knust stein etter fin granulering installeres et støtdempende underlag.

 • Før topplaget festes, må fragmentene av rullen kuttes i biter av ønsket størrelse. Hvis det er nødvendig å lage ikke-standardiserte former fra belegget, må du kutte materialet så økonomisk som mulig.
 • Det øverste laget av kunstgress blir festet ved hjelp av spesielle limblandinger i neste trinn.
 • Den siste berøringen er fjerning av overflødig byggemateriale fra overflaten på rullplenen. Det beste alternativet for dette er rikelig vanning..

Materialer

Materialet er veldig viktig for å velge metoden for å feste det øverste laget av kunstgress og bruk av tilleggsmaterialer..

Når du velger et gummibasert belegg, må gummikomponenter inkluderes i fyllingen, i tillegg til sand. De bidrar til å gi plenen ekstra styrke og elastisitet..

Plastplenen festes med et spesielt lim som påføres den polstrede baksiden. For ekstra sikkerhet blir skumpolymerer noen ganger plassert under det øverste laget av plenen. Dette alternativet finnes på lekeplasser..

Dimensjoner

Selv når du planlegger overflatedesignet ved hjelp av kunstgress, bør du ta hensyn til standardstørrelsene på ark i ruller:

 • Båndbredden er 40 cm;
 • Lengde – 200 cm;
 • Areal – 800 kvm cm.
 • Tykkelsen på hvert rullfragment er fra 1,5 til 2 cm.

Farger

Blant beleggene, i tillegg til de klassiske fargene, er det også uvanlige farger – gul, blå eller hvit. En farget lapp eller strek er nødvendig for å lage markeringer på plenområdet. Landskapsinteresserte kan lage et tofarget belegg på stedet eller dekorere overflaten ved hjelp av tegninger.

Tips og triks

For at det syntetiske gresset skal beholde sitt presentable utseende så lenge som mulig, må du lytte til rådene og anbefalingene for omsorg for plenen på stedet:

 • Fjern fallne blader og annet grovt smuss med en lett rive.
 • Overflaten skal skylles minst en gang i uken for dypere rensing..
 • Fyll på nytt et par ganger i året for å unngå slitasje..
 • Ikke kast rusk på plenen som vil være vanskelig å rengjøre, for eksempel tyggegummi.

 • Unngå å grille eller åpne ild på eller i nærheten av kunstgresset. Brann ødelegger beleggets utseende betydelig.
 • Det anbefales ikke å fjerne snø fra den i frostperioden. Med tilstedeværelse av snø, vil villien lettere tåle kalde temperaturer. Det vil heller ikke være noen risiko for å ødelegge dem under rengjøringsprosessen. Bare når temperaturen over null varer i flere dager kan snøen rengjøres.
 • Trimming er ikke like nødvendig for gresset, men det kan brukes til å lage mønstre på stedet. På grunn av villiens forskjellige lengde, kan du diversifisere området nær huset med et interessant mønster.

Anmeldelser

I de fleste tilfeller gir kjøpere positive anmeldelser for det grønne gulvet de kjøper for eiendommen sin. Kunstgress produseres av et stort antall selskaper, hvis produkter kan sammenlignes av kunder..

Mange produsenter fra utlandet er etterspurt. Produktene til det nederlandske selskapet Avalon er populære på grunn av den høye slitestyrken på plenen og det brede utvalget av belegg..

Produktene vekker tillit hos kundene, fordi selskapet gir kundene mange sertifikater som bekrefter kvaliteten på produktene..

Blant produsentene av hagetepper er slike firmaer som JUTAgrass og Kalinka suksessrike med kjøpere. Kjøpere setter pris på et stort utvalg av modeller som kan brukes på forskjellige felt. De fleste offentlige og private institusjoner foretrekker produktene til disse selskapene..

Vellykkede eksempler og alternativer for en dekorativ plen

Designere stopper ikke ved tradisjonell kunstgressinstallasjon. De kommer med interessante alternativer som gjør stedet i landet til landskapskunstverk..

Kombinasjonen av gressgulv med fliser eller stein, laget i et rutemønster, ser uvanlig ut. Denne designen kan suppleres med tilbehør som marmorvaser, der noen varianter av planter også kan sees..

Ved hjelp av en dekorativ plen skapes flotte elementer på nettstedene. Noen ganger ligner lettelsen møbler.

Hvis du skal sette opp en volleyballbane i nærheten av hjemmet ditt, kan du bruke den blå fargen på plenen for dette området. En lignende nyanse vil også se veldig uvanlig ut om vinteren, når overflaten er litt dekket av snø..

Kunstgress er et godt alternativ for ethvert forstadsområde. Med riktig installasjon vil et slikt gulv ikke bare bringe vårens friskhet og nyhet inn i atmosfæren i hagen din, men vil også gi deg estetisk nytelse hver dag..

Prosessen med å legge kunstgress og funksjonene i installasjonen, se videoen nedenfor..