LED -pærer – hvad er fordele og ulemper

Pæren, der har tændt vores hjem siden 1800 -tallet, er officielt detroniseret og forsvinder. Den ineffektive glødeløshed, der spilder meget af energien i form af varme, er faldet i unåde hos finansfolk og miljøforkæmpere. Fra 1. september 2018 er de fleste halogenpærer forbudt i Europa.

LED pærer og andre former for belysning

Den originale erstatning for glødepæren var High Efficiency Compact Fluorescent Bulb eller CFL. CFL har imidlertid sine egne fejl – inklusion af giftigt kviksølv i fremstillingen samt en underlig, til tider ubehagelig farve, der endda giver nogle mennesker hovedpine..

Den lysemitterende diodelampe eller LED -lampe er et elektrisk lys til brug i belysningsenheder, der producerer lys ved hjælp af en eller flere lysdioder (LED’er). LED lamper har en meget længere levetid og er betydeligt mere effektive end andre typer lamper. Nogle LED -chips kan afgive op til 303 lumen pr. Watt. Flere oplysninger om LED -pærer, du kan finde det på en af ​​de mange informative websteder online.

Levetiden for en LED -pære er meget længere end for andre typer pærer

LED pære og dens fordele i forhold til andre typer pærer, der synligt har en kortere levetid end LED

Energibesparelse

Lysdioder har eksisteret i mange år: de lyser Direkte lampe Julelys, digitale ure, lommelygter, trafiklys og advarer dig, når du modtager en ny besked på din mobil. Men når det kommer til hjemmebelysning, er der i øjeblikket gang i LED -lamper.

I de senere år er LED -udskiftningspærer blevet anerkendt som pærer, der skal bruges, når det kommer til at spare energi. LED -lamper bruger meget mindre energi, hvilket medfører lavere omkostninger. Det er grunden til, at store fabrikker og flere og flere offentlige bygninger installerer LED -pærer ud over sikkerhedsmæssige årsager. Og hvad er egentlig fordelene ved LED ?

Fordelene ved LED -pærer er mange – lige fra levetid til energibesparelse og miljøvenlighed

Foto, der viser mulighederne for at bruge LED -lampen til indretning, belysning i soveværelser, men også i haven og udendørs rum

Fordele ved LED

LED -lamper giver deres brugere en række fordele:

  • Længere levetid end andre typer pærer, hvis de bruges i et passende miljø. Levetiden er omkring ti tusinde timer. Disse er betydelige besparelser på fremtidig vedligeholdelse og omkostninger ved belysning;
  • Betydeligt højere effektivitet og lavere strømforbrug sammenlignet med glødelamper (op til 80% lavere i forhold til samme output i lysstyrke);
  • Mere økologisk. De holder længere, forårsager ikke skadelige CO2 -emissioner og indeholder ikke giftige materialer;
  • Minimum varmeeffekt, i modsætning til konventionelle glødelamper, hvor omkring 90% af energien bruges til at udsende varme;
  • Meget hurtigere aktiveringstid og højere udholdenhed ved start og slutning. Plus, det er op til dig at vælge farven efter dine behov. Det kan være varmere eller koldere. Farvetemperaturen kan for eksempel være – varm hvid, dagslys hvid eller ren hvid.

Direkte lampe giver mere information om de forskellige typer LED -belysning, hvordan man vælger strålevinkel, temperatur og det bedste produkt til dine behov.

Hvad betyder bogstavet K på emballagen til din LED -pære – ved hvilken farvetemperatur du skal vælge

Vælg din LED -pære, hvilken farve du ønsker til hvilket rum, LED -farvetemperatur, varm hvid til kold hvid

Ulemper Led lys ? 

Det første køb kan virke dyrere, endnu mere, hvis du har besluttet at skifte alle pærer i huset på samme tid. Men når vi laver de sidste beregninger, er det en økonomisk beslutning, der vil koste mindre. Dette er med til at spare strøm, hvilket i dag er afgørende for beskyttelsen af ​​miljøet.

LED -pærer er gode til boligindretning, fordi de ikke udsender varme og holder længere

Fotokvinde med lys krans, LED -pærer, hvad er fordele og ulemper

Den anden ting, der kan være et problem, er kompatibilitet med eksisterende transformere. Denne ulempe kan let undgås, hvis du tjekker den transformertype, du har i dit hjem..

Vi vil afslutte vores artikel med en økologisk og økonomisk rådgivning. Uanset hvilken type pære du vælger, skal du ikke glemme at slukke lyset, når du forlader dit hjem.

Smuk havedekoration med vintage LED -pærer 

LED -pærer til haven, dekorere til en aften i haven, fest om sommeren med bord og stole under LED -lamper i vintage stil