Sådan dækkes et bord og grundreglerne for en vellykket opgave

Som om tilberedning af mad til et måltid ikke er stressende nok, er der også svært ved at lære at dække et bord korrekt. Uanset om du holder en intim middag med venner eller et elegant tre-retters måltid, mens du er på ferie, er der en vis etikette at følge, når du placerer tallerkener, redskaber og glas på bordet. Vi præsenterer dig de grundlæggende regler for at dække et bord, derudover finder du også mange dekorationsideer.

Følg denne trin-for-trin vejledning, når du forbereder dit næste middagsselskab, uanset anledningen

tegning, hvordan man dækker et formelt bord de nøjagtige steder for bestikglasene og tallerkenerne

Sådan placeres bestikket ?

En middag defineres ved den måde, bestikket placeres på. Uanset om du organiserer et møde med nære venner eller en formel affære, skal du altid sørge for at vide, hvordan du dækker et bord til lejligheden..

 1. Bestem hvilken begivenhedstype du skal være vært for. Arrangementstypen vil være en faktor i formaliteten af ​​din sølvindretning. Hav også et skøn over antallet af gæster for at sikre, at du har dækninger nok til alle..
 2. Saml de redskaber, du får brug for. Husk at bruge de 5 grundlæggende redskaber – en middagskniv, en salatgaffel, en middagsgaffel og en teske. Formelle middage vil også omfatte en spiseske, dessertgaffel, dessertske og smørspreder.
 3. Læg en flad tallerken i midten. Til en formel begivenhed skal du lægge en lille salatfad og suppeskål ovenpå. Uformelle indstillinger kan undlade salatfadet eller skålen, eller begge dele, afhængigt af de retter du vil servere.
 4. Lav en uformel indstilling ved at placere din middagskniv på højre side af tallerkenen med bladet vendt mod tallerkenen. Læg din teske ved siden af ​​kniven. Redskaber skal placeres fra den længste til den korteste af pladen og flytte til højre. Redskaber til håndtaget skal pege mod kanten af ​​bordet.
 5. Flyt til venstre side af pladen for at fuldføre arrangementet af redskaber. Læg gaffelen ved siden af ​​tallerkenen, og sæt derefter salatgaflen til venstre for den. De samme regler gælder for redskabernes højde og måden håndtagene peger på.
 6. Tilføj 4 flere redskaber til en formel sølvtøjsindstilling. Læg en spiseske mellem din kniv og en teske til højre for tallerkenen. Læg din dessertgaffel oven på tallerkenen med stifterne pegende til højre. Sammen med dette bevæger du dig mod midten af ​​bordet, og du placerer din dessertske med skålen til venstre.

En brød- og smørplade og en smørkniv kan placeres lige til venstre for dessertredskaberne

hvordan man lægger bestikket på bordet tre stilkede glasplader og lag smørspreder

Følg disse trin for korrekt indstilling af sølvtøj til enhver begivenhed

et sæt argentinske bestik skeer knive gafler på en hvid overflade, hvordan du dækker bordet

Sådan placeres glassene på bordet ?

I løbet af denne første del viser vi dig, hvordan du placerer glassene vand og vin.

 1. Tag alle de glas på, som du vil bruge ved måltidets start. Dine gæster vil måske skifte mellem de drikkevarer, de nipper til på hvert kursus. I stedet for at bringe nye glas til hvert kursus, skal du forberede dem på forhånd, så dine gæster kan vælge mellem dem. Hvis du har dessertvin eller kaffe, kan du beholde disse glas og kopper, indtil der serveres dessert..
 2. Læg et glas hvidvin i dækkets øverste højre hjørne. Hold den cirka en tomme over spiseskefulden, så din gæst ikke behøver at gå for langt for at få fat i den. Hvidvinsglas er generelt mindre og mere lige end rødvinsglas.
 3. Læg et rødvinsglas over og til venstre for hvidvinsglaset. Opbevar det næste vinglas 2,5 cm over hvidvinsglasset for at forhindre spild. Rødvinsglas er generelt større og mere skålformede end hvidvinsglas.
 4. Læg et glas vand over og til venstre for rødvinsglaset. Hold vandglasset en tomme over de to vinglas, så dine gæster kan hælde deres eget vand under hele måltidet. For en mere klassisk opsætning skal du bruge en vandkande, et konisk glas med en stilk og en fod. Hvis du planlægger en mere afslappet middag, kan du bruge et hvilket som helst glas krus som et vandglas.

Hvis du serverer en ret, der kun passer godt til rødvin eller hvidvin, kan du vælge 1 vinglas i stedet for 2

hvordan man placerer glas på et bord glas rød og hvidvin ved siden af ​​bestik og flasker vin

Nu er det tid til at se, hvordan skuddet og dessertglasene er placeret

champagneglas borddækningsrækkefølge af glas ved siden af ​​tallerkenen

 1. Læg et glas sherry til højre for hvidvinsglasset. Når du serverer et fad, der har sherry som ingrediens, skal du tilbyde dine gæster et lille glas sherry til at nippe til under måltidet. Hvis bordet er for overfyldt til at holde det 2,5 cm store glas til højre for hvidvinsglaset, kan du placere det til venstre. Sherryglas er små glas på størrelse med et shotglas, rejst på en stilk med en stilk.
 2. Medbring et glas dessertvin, når der serveres dessert. Du kan placere den bagved og en tomme til højre for vandkoppen, hvis der er plads. Hvis bordet er overfyldt, skal du placere dessertvinglaset direkte til højre for vandbegeret. Tip: Hvilken dessertvin du serverer afhænger af den dessert, du serverer, og hvad der hører med. Chokolade desserter passer rigtig godt til rødvine, mens desserter med vanilje eller bær passer godt til hvidvin..
 3. Læg en champagnefløjte i nærheden af ​​vandkoppen, når den er serveret. Hvis champagne er den eneste vin, du serverer, kan du holde glasset en tomme til højre for vandkoppen under hele måltidet. Ellers fjernes de andre vinglas inden servering af champagne for at få plads. Champagnefløjter er høje, slanke glas, der sidder på stilke med en fod.
 4. Tilføj en en-tommers kaffekop og underkop til højre for dækket. Du kan medbringe din egen kaffekop og underkop under dessertklassen. Sæt håndtaget på kaffekruset i positionen 4, så dine gæster let kan nå det.

Opbevar kaffekoppen og underkoppen under resten af ​​glasvarerne

Fransk bordbestikarrangement med tallerken og smørspreder glas vinvand kaffekop og underkop

Sådan dækker du et fransk bord ?

Franskmændene har en stærk følelse af tradition, og derfor finder vi ofte selv deres mest uformelle middage på hverdage, prydet med fint sølvtøj og stearinlys. Vi har perfektioneret en bordstil, der er både elegant og ubesværet – en stor bedrift. Her er nogle af de hemmeligheder, du kan tilføje til det grundlæggende nævnt ovenfor.

For at dække et fransk bord er det ikke nødvendigt at investere i et komplet sæt porcelæn, skriver forfatterne. Porcelæn kan snarere være en marmoreret samling af dine fund på loppemarkeder. Med andre ord gælder blanding og matchning også for service i Frankrig. Det, der er vigtigt ved briller, er, at de skal have stilke. Faktisk spiller stammen en vigtig rolle, når den vedligeholdes ordentligt: ​​den holder vinen ved den tilsigtede serveringstemperatur..

Forskellige tallerkener betyder ikke mangel på smag

tre dekorative porcelænsplader i blå og hvid lagt på en hvid marmoroverflade

Tværtimod bringer de mangfoldighed som disse

blå og hvide porcelænsplader med ornamenter på et træbord Duge med monogrammer og en hyldebærgren som dekoration

Til servietterne er det rart at bruge gamle hvide servietter broderet med et monogram. Det er heller ikke nødvendigt at folde de komplicerede origamiservietter; simpelthen placere dem på eller ved siden af ​​tallerkener. Franskmændene har passeret porcelæn, bestik og endda sengetøj gennem generationerne, så vær ikke bange for at købe vintage. Den hvide hørdug er obligatorisk, men brug ikke dyrebare minutter på at stryge den – linned er alligevel lavet til at se rynket ud. Og endelig er ingen flaske drikkevarer eller krydderier acceptable på bordet, undtagen en flaske vin og måske en krukke traditionel Dijon -sennep..

Hvis du ikke har en saltryster, skal du putte salt i to små skåle på hver side af bordet

hvordan man sætter bordet a la francaise havsalt i en lille skål en saltryster og en træske på et rustikt bord

Nu hvor du ved, hvordan du dækker et bord, hvorfor ikke invitere dine venner over og forkæle dem med en ren middag.

fødselsdagsborddekoration med grønne grene og blomster i en tallerken, champagneglas og krystalvand

borddekoration til et bryllup med lyserøde blomster, bånd og hvid serviet

hvordan man placerer bestik under en uformel spisesked og kniver to glas på stilke

hvordan man placerer bestik til en middag med gyldent bestik, udsmykkede blå tallerkener og en buket roser

Blomster er en obligatorisk del af god borddækning 

borddækningsrækkefølge af glas dekoreret med lyserøde blomster og små slik i en kop

bestik layout fransk bord grå dug med hvide tallerkener og glas med hvidvin

hvordan man placerer bestik på bordstablerne med hvide tallerkener og stilkfrie glas vand

hvordan man dækker et bord med porcelænsplader dekoreret med guldelementer og en skål fuld af citroner med gule duge

Et ideelt sæt til servering af alkohol 

hvordan man serverer alkohol bortset fra vinglas med ornamenter og en gylden blandingsske

fødselsdagsborddekoration med blomster i vaser grøn salat i en skål og en beige dug

Du kan afslutte med en tematisk dekoration af dit bord 

dækket et bord i efterårsstil med hvide blomster og grillede æbler på tallerkenerne med de sorte gardiner og hvide vægge

Disse efterårsdekorationer er perfekte til din Halloween- eller Thanksgiving -middag

rustik bordindretning med skiver af stammen af ​​små græskar og fyrretræer taksigelsesidé

original borddekoration med græskar perfekt dekoration til taksigelse

original borddekoration med sort bestik og vaser kaktusgryder og orange duge en pejs på bagsiden af ​​rummet

hvordan du dækker et taksigelsesbord med tørre blomsterlys og grønne glasglas dækker et bord i franciase

original borddekoration i efterårsstil med orange duge og granatæbler i en skål

borddækningsrækkefølge af glas og duge på et rustikt træbord dekoreret med solsikker

borddækning til en officiel velkomst med knive kaffekop og underkop hvid dug og grønne planter

hvordan man sætter bordet en blomst og en marengs på tallerkenen på en dekorativ bordpude med to lys og en grøn plante

borde kan indstilles

hvordan man smager og serverer vin tre stilkede glas med hvid rød- og rosenvin på et træbord

hvordan man serverer champagne ved hvilken temperatur en flaske ved poolen nær en spand

hvordan man serverer kaffe dæk bordet en kande og et glas kaffe med to hænder med tatoveringer

Og en original måde at servere kaffe i slutningen af ​​et måltid

hvordan man placerer glas på et bord kop kaffe og en perkolator på træbakker foret med croissant

Idé til juleborddekoration med sølvbestik blå dug med broderi -porcelænstallerkener

hvordan man sætter bordet a la francaise havsalt i en lille skål en saltryster og en træske på et rustikt bord

dæk et fransk bord med flerfarvede tallerkener og en bakke med ost, frugt og brød

hvordan du dækker a la francaise en middag med grøn salat charcuterie fade brød og saucer

dæk et bord i fransk stil en middag serveret som en uformel lækker buffet med radiser, salat og grillede grøntsager

Fransk bordbestik arrangement tre glas to tallerkener og argentinsk bestik en lille tallerken og smørkniv

dække et bord i fransk stil med flerfarvede porcelænsplader buket roser i midten af ​​bordet et kage drys i en bakke foret med grønne grene

original idé til borddekoration med grønne bestik med trædetaljer og korkbordspuder