Den enkle punchopskrift – gå ikke glip af denne smag!

Hvilken drink til familiefesten eller til aften med venner? En velsmagende drink, men let at tilberede? At det er smart og billigt nok på samme tid? Findes der virkelig en sådan drink? Svaret er ja! Vi har et forslag til dig, der dækker alle disse krav. Tag et kig på vores artikel for at finde en simpel slagopskrift, såvel som dens alkoholiske eller ikke-alkoholiske, standard eller lidt mere eksotiske variation. Vi vil også dele med dig alt, hvad du har brug for at vide om typerne til slag og deres service..

Punchen – den bedste drink til din aften

hvor mange liter punch til 20 mennesker, der drikker punch

Stansen – hvad er det ?

Navnet “punch” kommer fra ordet “panch” på hindi, hvilket betyder fem på grund af drinkens fem ingredienser – arak, sukker, citron, vand, te. Dette tal inkluderer ikke de krydderier, der også er meget vigtige for stansens smag – kanel, nelliker og muskatnød. Stansen blev skabt i Indien, men den spredte sig også i Europa mod slutningen af ​​1600 -tallet, begyndende med England. Et århundrede senere blev det populært i Frankrig.

Opdagelsen af ​​slag

house punch et billede, der overvejer punchens historie

Stansen, ti -punchen og plantemaskinen – hvad er forskellene ?

Alle tre drinks ligner hinanden meget, fordi de har den samme base – standardstansen. Så forskellen er i komponenterne, der kan variere uendeligt og skabe mange variationer.

Ti-punch er en af ​​de mest populære varianter. På det vestindiske kreolske sprog betyder navnet “lille slag”. Le petit punch er en cocktail, der kommer fra øen Marie-Galante i De Lille Antiller. Det blev oprettet for at fejre afskaffelsen af ​​slaveriet ved dekretet af 27. april 1848. Komponenterne i ti-punch er rom, lime, batterisirup, brunt rørsukker eller rørsirup. Sukker. Ifølge traditionen ledsages ti-punch af torskacras og kreolsk blodpølser. Derudover er der en drink, som du sikkert kender, som især kommer fra ti-punch, og det er mojito.

Lime ti-punch

hvid rom cocktail ti punch med rom og lime

Brunt rørsukker

plantemaskine punch opskrift brun rørsukker

Planterpunchen eller kun plantemaskinen er en anden variant af standardstansen med en ukendt oprindelse. På det tidspunkt var der flere amerikanske hoteller, der hævdede at være skaberne af denne drink. I dag er plantemaskinen en af ​​IBA’s officielle cocktails. Den indeholder mørk rom, friskpresset appelsinsaft, frisk ananasjuice, friskpresset citronsaft, grenadin, rørsirup, streger af Angostura.

Ananas Planter Punch

planter punch opskrift et glas orange punch garneret med en ananas skive

Original punch opskrift

David Wondrich, en af ​​de bedste slagspecialister i verden, siger: ”For mig er stansning som at grille. Det er en ting, du ikke har brug for en opskrift på, det er en proces. Du kan blande lidt af dette, lidt af det, men det er instinktivt snarere end videnskabeligt. Men hvis du er ny inden for det, er det godt at starte dette eventyr med opskriften på det originale slag. Så har du friheden til at improvisere så meget som du vil !

Ingredienser :

 • citronsaft eller limesaft – 1 skud
 • vand – 0,5 skud
 • te – 1 skud
 • arak eller mørk rom – 2 skud
 • sukkersirup – 0,5 skud

Forberedelse:

 1. Kom alle ingredienserne i en blender fyldt med isterninger og bland.
 2. Hæld i et highballglas fuld af isterninger.
 3. Pynt med en kvist mynte og en appelsinskive på kanten af ​​glasset.

Punch – original opskrift

let punch lime og arak punch opskrift

Frugtpunch

simpel punch opskrift en punch skål fuld af frugt

Hvilken rom til slag ?

Hvid rom eller mørk rom for at lave slag? Faktisk kan du prøve begge for at se, hvilken variant der passer bedst til din smag. Ellers forbereder vi standard hvid rom punch. Det er en ret stærk alkohol på 49 til 50 °, som dog har en let smag, der lader os lugte smagen af ​​frugterne i drikken. På den anden side er mørk rom 20% mindre alkoholisk end hvid rom. Normalt foretrukket til tørt forbrug.

Hvid rom

hvid rom -cocktail en flaske hvid rom på stranden

Mørk rom

romcocktail et glas rom med isterninger

Enkel alkoholfri slagopskrift

Ingredienser :

 • tranebær – 100 g
 • tranebærsaft – 100 ml
 • blodappelsinjuice – 500 ml
 • lime – 2
 • orange – 1
 • mynte sirup (valgfrit)
 • frisk mynte
 • Appletiser Mousserende æblejuice – 600 ml

Forberedelse:

 1. Læg tranebær i en mellemstor stiv beholder, dæk med vand (ca. 2,5 cm), frys til det er fast.
 2. Klem en af ​​limefrugterne.
 3. Bland tranebærsaften i en stor kande (ca. 1,5 liter) med appelsin- og limesaften.
 4. Tag tranebærene ud af fryseren og knus isen i stykker.
 5. Læg stykkerne i bunden af ​​otte highballglas.
 6. Skær den anden lime og appelsinen i skiver og tilsæt skiverne til de frosne stykker.
 7. Hæld frugtsaftblandingen.
 8. Top med Appletiser Mousserende æblejuice.
 9. Pynt med frisk mynte.

Rød frugt punch

lav et slagblod appelsin tranebær

Opskrift på eksotisk slag

Hvis du kan lide smagsoplevelser og vil gå væk fra standarden og smage noget mere interessant, er denne enkle, men alligevel eksotiske punchopskrift en stor variation for dig..

Så hvordan gør man ?

Ingredienser :

 • cachaça – 50 ml
 • Hasselnødlikør – 15 ml
 • ananasjuice – 50 ml
 • kokosmælk – 15 ml

Forberedelse:

 1. Kom isterninger i en blender.
 2. Hæld alle væskerne i og ryst eller bland.
 3. Kom blandingen i et højt gammeldags glas.
 4. Pynt med ananasskiver.

eksotisk punch ananas og kokos punch

Planter punch – den officielle IBA opskrift

Ingredienser :

 • friskpresset appelsinsaft – 35 ml
 • mørk rom – 45 ml
 • frisk ananasjuice – 35 ml
 • friskpresset citronsaft – 20 ml
 • grenadin – 10 ml
 • rørsirup – 10 ml
 • Angostura -træk – 3 eller 4

Forberedelse:

 1. Kom isterninger i en shaker.
 2. Tilsæt alle ingredienserne undtagen Angostura og ryst godt.
 3. Tag på funktionerne i Angostura.
 4. Pynt med skiver ananas, appelsin eller citron.

cocktailplanter en planter med mørk rom og ananas

Sådan improviserer du for at lave slag ?

Efter at have lært de originale punch og planter opskrifter at kende, er du klar til at oprette din egen opskrift! Vi har nogle tips til dig, der hjælper dine improvisationer med at blive kronet med succes.

 1. Brug en slagskål eller en stor kande. Sørg for at have en beholder, der er stor nok til at rumme mindst 3-4 liter.
 2. Brug saft af god kvalitet. Når du laver hjemmelavet slag, er det vigtigt at vælge mærker af høj kvalitet og 100% ægte juice! Du kan også presse frugten derhjemme.
 3. Glem ikke kulsyre. Tilføjelse af sodavand, ingefærøl eller endda 7-Up eller Sprite vil tilføre gnistre til dit slag..
 4. Tilføj lidt pynt. Tilføjelse af friske eller frosne bær, is og citrusskiver forvandler din punch til en raffineret drink !

Frisk frugt til et lækkert slag 

hvordan man laver et slag af den skivede frugt i skåle

let hjemmelavet punch opskrift en mousserende sodavand garneret med en lime

Hvor mange liter slag ?

Punch er en drink, der ofte tilberedes i store mængder til fester og fester. Alligevel opstår det samme spørgsmål altid – hvordan vurderer du, hvor meget slag dine gæster vil forbruge?.

At gøre dette, tænk på antallet af gæster, længden af ​​din fest og de typer mad, du vil servere. Hvis du f.eks. Har et timelangt brudebruser, og du planlægger kun at servere søde desserter, er det nok med 1 eller 2 kopper punch. Men hvis du serverer salte måltider til en fest, der vil vare flere timer, bør du sandsynligvis planlægge at give 3 til 5 kopper slag til hver gæst..

Bestem kapaciteten på dine slagkopper. De fleste glas- eller klare plastikskåle rummer omkring 120 ml. Bare gør regnestykket: en opskrift på 5 L slag vil give omkring 40 portioner. Dette er det perfekte beløb, hvis du forventer 20 gæster og planlægger to portioner pr. Person. På den anden side, hvis du forventer 40 gæster og vil sikre fire portioner pr. Person (i alt 20 L), skal du firedoble opskriften..

punch planter opskrift en salatskål med punch

Holder stansen ?

Vi råder dig til at forberede din 24 punch før forbrug, så den er godt macereret, men rimelig frisk på samme tid. Frugtkapaciteten tillader ikke længere opbevaring i køleskabet. Fryseren er dog også en god mulighed, hvis det er et alkoholfrit slag (alkohol kan ikke fryses). Hvis du fjerner frugtstykkerne, kan du holde drikkevaren frossen i cirka en måned..

Sådan serveres punch ?

Hvis du vil forberede en stor mængde slag, kan du bruge en salatskål slag. En sådan standardbeholder har en kapacitet på 8 L, som kan være lig med 40 eller 50 glas. På den anden side, hvis det er en mindre mængde, kan du vælge en 2 L -kande eller en 4 L -drinkdispenser. Hvad angår glas, råder vi dig til at bruge enten glas med bred bund eller highball -glas.

eksotisk punch en punchskål og et punchglas

Bredt glas eller highballglas

hvilken rom til punch punch serveret i et stort eller highball glas