Veggskap til kjøkkenet

I et ideelt kjøkken skal alt være perfekt: kokken og humøret hans, produktene og redskapene som brukes, de tilberedte rettene og den oppvakte appetitten, og viktigst av alt, atmosfæren som inspirerer til å lage kulinariske mesterverk.

Den ideelle løsningen for kjøkkenet er vakre og funksjonelle overskap i alle sine fargesammensetninger og nesten uendelig stilistisk gjennomføring. Kompakt og romslig, åpent og speilet, klassisk og ekstravagant – hengende kjøkkenskap er nå alltid der det er praktisk å lagre, ta ut og bruke husholdningsartikler og en kokebok. Og der det alltid er varmt, koselig, behagelig og duftende, lukter det varme boller med vanilje og kanel…

Funksjoner og fordeler

Hengende skap har dekorert kjøkken fra forskjellige nasjoner i mer enn ett årtusen og bokstavelig talt over hele verden. Og hvert år utfører de sine direkte oppgaver bedre, som de en gang ble opprettet for:

 • gir god plass og enkel tilgang til lagringsutstyr og kjøkkenutstyr,
 • beskytte mat og tallerkener mot sollys, støv, fuktighet og ekstreme temperaturer,
 • frigjøre plass på arbeidsflaten for matlaging,

 • befinner seg i en passende høyde og forstyrrer ikke arbeidet på kjøkkenet,
 • skjul vellykket utformingen av klimaanlegg og belysningssystemer,
 • sameksistere harmonisk med innebygde hvitevarer,
 • deres konfigurasjon og fasader setter stilen og stemningen i rommet.

Moderne hengende skap på kjøkken er ikke bare et element i funksjonelt utstyr, men også hovedfokuset for hele interiørløsningen på kjøkkenområdet, og den beste utførelsen av ergonomiprinsippene. I kombinasjon med underskap er de en viktig komponent i et harmonisk kjøkkenrom, som hjelper til å bruke hver centimeter rasjonelt og reflekterer samtidig stilen, smaken og til og med rikdommen til eierne av huset..

Visninger

Faktisk er alle veggmonterte kjøkkenskap like – de er på en eller annen måte festet til veggen. Bakvegg – fiberplater, sidepaneler – sponplater, fasader – tre eller plast, dører og hyller – tilgjengelig eller ikke.

Imidlertid formidler en slik forenklet tilnærming ikke alle interiørmuligheter, mangfoldet av bruk og viktigheten av veggskap for kjøkkenområdet.. Firkantet og hjørnet, fat og hette, som en del av et headset og separate, horisontale og innebygde to-dørs vitriner og med åpne hyller, kjente tre eller sjeldne metall-hengende skap er forskjellige i form, dimensjoner, dører og spesialisert fylling. Og viktigst av alt, de lar deg velge interessante fargeløsninger og det beste alternativet for å gjennomføre spesifikke oppgaver individuelt for hvert kjøkken.

 • For tørketrommel og hette

I dag er det vanskelig å forestille seg et kjøkken uten veggskap for oppbevaring av nyvasket oppvask. For det første er det praktisk: rene tallerkener, glass og bestikk samler ikke støv på bordet, men tørker i et jevnt system i et tørkerom som er spesielt tilrettelagt for dem. Og for det andre kan et slikt to-dørs skap med tørkeskap utstyres med belysning og glassdører, som umiddelbart vil gjøre det til et uvanlig utstillingsstativ for dine favorittretter..

Oppvaskdreneren kan imidlertid vises i et mer gunstig lys – ved å opprinnelig legge den inn i et veggmontert kjøkkenskap og fikse den ved siden av vasken for større bekvemmelighet. Men i denne designen er det ikke lenger nødvendig å lukke tørkerommet – det blir raskere og enklere å fordele våte retter til seksjonene hvis det ikke er dører ved skapet.

Imidlertid foretrekker de fleste husmødre fortsatt å tørke oppvaskmaskiner bak ugjennomtrengelige dører.. Så heterogeniteten til kjøkkenutstyr som er forbundet med daglig bruk, vil ikke være iøynefallende og vil ikke ødelegge det harmoniske rommet i resten av kjøkkenområdet med sitt helt naturlige kaos..

 • I et vegghengt kjøkkenskap med blinde dører Det er lett å bygge inn en tørket struktur med flere lag, der flere sett med kjøkkenutstyr plasseres samtidig. Og hvis du fjerner bunnen av et slikt skap, som henger rett over vasken, vil vannet fra oppvasken renne direkte ned i vasken. Og dette betyr at du ikke lenger trenger å i tillegg utstyre det med ventilasjonshull og en pall som beskytter kjøkkenmøbler mot uønsket fuktighet. Men et nyttig tillegg til et slikt hengende skap vil være et lite rom hvor vaskemidler, svamper og mikrofiber servietter skal plasseres..

I moderne interiørløsninger for kokesoner blir veggskap ofte installert umiddelbart sammen med hetten. Deres konfigurasjon gir bruk av lukkede, åpne eller kombinerte fasader. De mest populære modellene er med praktiske hengslede eller hengslede dører. Disse hettene som er tynget ned av hetten, skal festes like godt på veggen som de som er utstyrt med en oppvaskmaskin..

 • Åpne veggskap ligner tilbehørshyller eller bokhyller. Krukker og esker med krydder, blomsterte, kaffebønner og kandiserte frukter ligger beleilig og ser bra ut i dem. Hodesett til kjøkkenet med åpne hyller i stedet for veggskap er ikke mindre interessant interiørløsning..

 • Hjørne hengende skap lar deg maksimere bruken og rasjonell bruk av selv de mest utilgjengelige delene av kjøkkenområdet. De kommer i en rett, L-formet eller trapesformet konfigurasjon, har fasede hjørner og er vanligvis en del av et kjøkkensett. Imidlertid kan et slikt skap på kjøkkenveggen også fungere som et eget uavhengig element for å organisere plass, legge til kos og funksjonalitet i rommet og samtidig oppta et beskjedent sted i hjørnet.

Et særtrekk ved veggmonterte hjørneskap for kjøkkenet er deres uvanlige og svært romslige “fylling” i form av dype trekantede hyller, utrullingssystemer eller hyller som roterer rundt aksen, noe som gir fri tilgang til matvarer og kjøkken redskaper lagret der.

 • Horisontal hengende skap på kjøkkenveggen tilfører dynamikken til interiøret og utvider plassen visuelt. Ytterligere nisjer plassert på toppen eller bunnen av den sammenleggbare eller enkeltdørs fasaden øker funksjonaliteten og brukervennligheten til denne ukonvensjonelle veggboksen betydelig.

 • Vertikale veggskap på kjøkkenet, som forventet, skaper de effekten av høyt tak og bidrar til å bygge en interessant helhetlig løsning for lagringssystemer. Smale vertikale hengende skap er spesielt verdsatt av eiere av et kjøkken i flere størrelser eller med flere vinduer..
 • Ende veggskap med attraktive hyller på fasadene danner funksjonelt grensene for kjøkkenmøblene og gir hele interiøret en viss fullstendighet.

 • Hengende skap opp til taket er nå veldig populære blant erfarne designere og fans av minimalisme. Det er verdt å hylle den interessante interiøret og attraktive harmonien til slike strukturer. Et kjøkken med høye vegg-til-tak-skap er det beste valget for de som trenger mye lagringsplass for alt de måtte trenge under tilberedningsprosessen. Men hvor nøyaktig du må få det du trenger fra de øvre hyllene, er det fortsatt bedre å tenke seg om på forhånd og umiddelbart sørge for dette med en spesiell mobil kompakt stige.

Forresten, i et ideelt kjøkken kan ikke bare overskapene, men også de nedre være i limbo. Gulvskap, festet til veggen i en viss avstand fra gulvet, og også belyst nedenfra av LED -stripe, skaper effekten av et kjøkken som flyter i luften. Og her viser det seg igjen å være veldig viktig å feste de nedre hengende skapene på en solid ramme ved hjelp av markiser og ankerbolter av høy kvalitet. Faktisk faller selv de mest massive retter og kjøkkenutstyr vanligvis ned i de nedhengte gulvkassene, selv om et slikt skap i seg selv veier mye, og fremdeles må beholde alt som er lagret i det uten vekt..

Det er også nødvendig å huske at for å unngå problemer med dokking av moduler med nedre hengende skap, er det bedre å justere veggen som de skal monteres på så mye som mulig.. Og i ingen tilfelle skal du montere dem på gipsvegger på kjøkkenpartisjoner, som lett kan kollapse under den uutholdelige vekten av mesterens god hang på den..

Det mest fordelaktige av alt et hengende kjøkken med nedre skap som flyter over gulvet vil se ut i et romslig rom, fordi denne skjønnheten bare kan settes tilstrekkelig pris på avstand. Men de utvilsomme fordelene ved rengjøring under de nedhengte underskapene i et slikt kjøkkenområde og benets komfortable posisjon under matlaging vil umiddelbart få universell anerkjennelse..

Materialer

 • Det beste materialet for å lage veggskap på kjøkkenet er tre. – smidig i arbeid furu, antibakteriell bøk, grasiøs kirsebær, koselig valnøtt, særegen kastanje og slitesterk eik. For eksempel er et kjøkkensett som er populært blant produsenter og kjøpere, laget av furu. "Anyuta", Dessuten er dimensjonene i tillegg til typiske også ikke-standardiserte, noe som gjør det mulig å bruke hele kjøkkenområdet på en rasjonell måte.

Hengende kjøkkenskap laget av naturlig tre ser luksuriøst ut i alle design og vil tjene mer enn en generasjon av eierne. Imidlertid har ikke hver kokk råd til å utstyre kjøkkenområdet med dem.. I tillegg, selv etter spesiell behandling, er treskap ekstremt utsatt for det aktive miljøet på kjøkkenrommet..

Derfor tilbyr produsenter veggskap for kjøkkenet fra billigere og mindre lunefulle materialer – fra MDF, plast og sponplater:

 • Sponplater (sponplater) Er et ganske løst materiale av økonomiklasse, hvis kvalitet direkte avhenger av sammensetningen av treavfall og formaldehydharpikser som brukes i produksjonen. Den forbedrede modifikasjonen, laminerte sponplater, har et beskyttende laminert belegg, som skaper en glatt og sterk overflate som forhindrer fordampning av skadelige komponenter. Veggmonterte kjøkkenskap av sponplater og sponplater ligger i lavere prissegment og er tilgjengelig for et bredt spekter av forbrukere..

 • For produksjon av MDF -plater det brukes allerede massivt tre, spesielt delt i fibre og presset ved hjelp av bindende komponenter til et holdbart produkt, hvis overflate er dekket med PVC -film, finer eller plast. Veggmonterte kjøkkenskap av MDF er etterspurt på grunn av den lave prisen og et stort utvalg teksturer..

 • Plast regnes som det optimale materialet for produksjon av kjøkkenhengeskap når det gjelder verdi for pengene. Dette komfortable og helt miljøvennlige materialet er holdbart og pålitelig. Samtidig er den utrolig plastisk og enkel å behandle, noe som gjør at du kan utvide designmulighetene for utførelse av fasader betydelig..

Korrekt bearbeidede overflater på plastskap er ikke redde for ekstreme temperaturer og høy luftfuktighet i kjøkkenet, de er motstandsdyktige mot utseendet av sopp og er ganske egnet for installasjon rett over en vask eller en komfyr.

Farger og innredning

Hengende skap bør definitivt kombineres med hele kjøkkenplassen. Velg stil, størrelse og konfigurasjon for å matche det generelle designet på resten av møblene og fargeskjemaet på kjøkkeninnredningen.

Husk at innredningen av kjøkkenområdet med mørke skap nødvendigvis krever ekstra belysning av rommet, for ikke å miste, selv visuelt, rommeligheten.. Og de hvite overskapene på kjøkkenet vil lett klare seg med både standard kompakthet og naturlig lys..

Hvordan velge

Bestem romoppsettet, størrelsen på kokesonen og en praktisk måte å mestre kjøkkenplassen på. Mål omkretsen av rommet og dimensjonene på møblene du kjøper, nøye.

Vær oppmerksom på å kontrollere kvaliteten på materialene i de utvalgte veggskapene, slik at de ikke påvirkes av overflødig fuktighet og temperatursvingninger som er vanlige på alle kjøkken. Glansede overflater på fasader har en høyere grad av fuktmotstand..

Kontroller påliteligheten til beslagene og styrken på festene til de veggmonterte kjøkkenskapene: markiser, glideskinner og ankerbolter for installasjon, samt hengsler, møbelhåndtak og skruer må være utformet for lang levetid i en rekke av forholdene.

Les nøye garantiperioder og kvalitetssertifikater utstedt av produsenten for hengeskap til kjøkkenet ditt.

De ideelle standardparametrene for veggmonterte kjøkkenskap (50×90) har lenge blitt beregnet av designere, verifisert av designere og har blitt testet gjentatte ganger empirisk i allerede komfortable rom:

 • skaphøyde – 85-90 cm (kjeller – 10 cm)
 • dybde-ikke mindre enn 46-50 cm, men ikke mer enn 60 cm (den innebygde boksen tar over 45 cm)
 • fasadebredde – 30-45 cm
 • standardavstanden mellom de indre hyllene i skapet er fra 20 til 40 cm

Hvordan montere

Hvis du først monterer og henger alle boksene uten dører på veggen, blir det lettere å henge fasadene og justere hengslene senere.. I tillegg vil en slik montering og installasjon gjøre det mulig å kontrollere hullene mellom skapene, og hvis du fortsatt gjør en feil i beregningene, er det mye lettere å fjerne et skap uten fasade enn et ferdig montert..

Hvordan henge med egne hender

Det er ikke vanskelig å henge kjøkkenskap selv med egne hender. De må festes på en monteringsskinne, etter å ha bestemt avstanden mellom bordplaten og bunnen av veggskapene.

Når du installerer et oppvask-tørkende kjøkkenskap, er det verdt å vurdere maksimal vekt når den er fullastet. Derfor, for pålitelig festing til veggen, er det bedre å bruke kraftige ankerbolter og sterke stålhengsler.. Og foretrekker et skap med gjennomsiktig eller farget glass i dørene, er det verdt å huske at det må være herdet og overstige 4 mm i tykkelse.

Og selvfølgelig på hyllene i et slikt hengende skap, er det tilrådelig å hele tiden observere et vakkert opplegg av retter og opprettholde perfekt orden..

Belysning

Husk at flere belysningskilder for kjøkkenområdet aldri er overflødige.. Så bruk gjerne den interne halogen- eller LED -skapbelysningen – kjøkkenet ditt vil bare ha nytte av dette..