Veggklistremerker for kjøkken

Hvis du vil legge til en veldig moderne vri på interiøret, er kjøkkenveggklistremerker det du trenger! Dette er en flott mulighet til å skape en unik rominnredning uten spesielle ferdigheter og høye kostnader..

Innvendige klistremerker

Klistremerker er perfekte hvis kjøkkenet er enkelt, men lyst. De passer perfekt inn i popkunststilen: det er derfor de så ofte brukes til å dekorere ungdomskafeer, små hoteller osv. Imidlertid produserer produsenter i dag et så stort utvalg av klistremerker at de kan brukes på kjøkkenet i absolutt hvilken som helst stil..

Klistremerker hjelper:

  1. Fremhev visuelt en del av rommet, lag en lys aksent
  2. Skjul feil på vegger eller møbler
  3. Forny interiøret uten alvorlige investeringer

Moderne vinyldekaler er veldig enkle å bruke. Et kvalitetsmerke har ikke en bakgrunn (det vil si gjennomsiktig film i basen). De er kuttet langs konturen på spesialutstyr: dette betyr at det ikke vil være noe overflødig på veggen, og bildet vil se ut som en tegning. Du kan også bestille bilder med bakgrunn, men i dette tilfellet er det bedre å kjøpe plakater for kjøkkenet – de ser ikke mindre originale ut.

Du kan feste en slik dekorasjon til nesten hvilken som helst overflate. Kjøkkenet er vanligvis dekorert med forkle, hodesettfasader, vegger, kjøleskap, dører, vinduer. Som regel kan klistremerker fra en god tro produsent enkelt fjernes uten å skade overflaten. I dette tilfellet kan du endre den kjedelige tegningen for en ny og transformere kjøkkenet igjen..

Utvalget av bilder er rett og slett enormt. Du kan velge et bilde blant de ferdige, eller du kan lage det på bestilling. Vanligvis møter selskaper som produserer interiørklistremerker kundene halvveis og endrer enkelt størrelsen på bildet, fargene, legger til eller fjerner noen detaljer. Du kan lage et klistremerke i henhold til din egen skisse – da blir det en virkelig unik og eksklusiv detalj i rommet..

Hvordan limes riktig

Klistremerkeprodusenter hevder at produktet fester seg til hvilken som helst overflate og kan fjernes uten å skade det. De eneste unntakene er de billigste tapeter. Men likevel er det i praksis de mest og minst egnede overflatene for å lime et klistremerke..

Best egnet for disse formålene:

  1. glatte pussede vegger;
  2. overflater dekket med lakk eller maling;
  3. glatt vanlig tapet;
  4. tre, metall, plast, glass.

Verre klistremerke vil holde seg til:

  1. teksturerte, “grove” vegger;
  2. bølgepapp;
  3. tekstil eller klumpete tapet.

Hvis overflaten har en fin tekstur eller preging, kan du prøve å varme klistremerket med en hårføner, slik at den, når den er varm, mer nøyaktig treffer alle fordypningene på overflaten..

Det er best å lime interiørklistremerker sammen – på denne måten vil du definitivt kunne plassere bildet jevnt. Overflaten må først og fremst rengjøres og avfettes. Avhengig av overflatetype kan den tørkes med en klut og såpevann, veggrens, köln eller alkohol. Deretter legges klistremerket sammen med baksiden (som skrelles av) på ønsket sted på veggen og festes med tape eller pinner ovenfra. Etter det må underlaget skrelles av ved å trekke det ned. Dermed festes bildet til overflaten fra topp til bunn..

Etter at baksiden er helt avskallet, kan du gå over overflaten på klistremerket med en myk klut og glatte klistremerket fra midten til kantene, slik at luftbobler fjernes under den. Deretter fjernes tapen eller pinnene som festet klistremerket på toppen. Etter det kan du fjerne beskyttelsesfilmen som er påført bildet. Klar!

Hvis du vil dekke skader med et klistremerke (på en vegg, et bord, etc.), er det viktigste å forhåndsnivå overflaten. Vinyl er veldig tynn og vil fremheve avskåret maling, revet tapeter, etc. Derfor bør veggen der en del av tapetet mangler slipes for å jevne ut høydeforskjellen. Hvis overflaten er av tre, kan sporene jevnes med en kitt..

Vanligvis kan vinylklistremerker enkelt rengjøres med husholdningskjemikalier og tåle temperatur- og fuktighetsendringer godt..

Hvis du trenger å klistre eller fjerne et klistremerke, er en hårføner også nyttig. Klistremerket varmes opp og forlater overflaten lett.

Dekorideer og eksempler

Klistremerket ser veldig morsomt ut i form av et objekt som faktisk ikke er på kjøkkenet. For eksempel en klokke eller hyller med krydder og retter på en tom vegg:

Å dekorere et kjøkkenforkle i komfyrområdet er veldig populært. Siden vi prøver å sette tallerkenene i skapene etter å ha ordnet ting, kan ovnen se “tom” ut. En gryte eller vannkoker med røyk limt på veggen vil fylle dette tomrommet:

Et yndet tema for mange kjøkkenklistremerker er bokstaver. De kan være både på russisk og på andre språk. Ønsker om god appetitt, kjærlighetserklæring til hjemmet ditt og kjøkkenet ditt, eller til og med komiske oppførselsregler ved kjøleskapet – alt dette kan brukes på et klistremerke og deretter på veggene:

Katter. Et annet “evig” tema. For det første er katter de mest elskede kjæledyrene, og det er de som ofte ikke forlater kjøkkenet. For det andre ser de buede og grasiøse kattesiluettene elegante og humoristiske ut. På kjøkkenklistremerker kan katter jakte på mus, fange fisk, “stjele” mat fra kjøleskapet eller bare “sitte” rundt det mens de venter på lunsj:

Lange horisontale klistremerker på kjøkkenforklæret kan også oppdatere interiøret og tilføre det lyst. Disse kan være blomstermønstre eller for eksempel bilder på et urbane tema:

Kjøkkenklistremerker er forresten ikke nødvendigvis en svart silhuett. Klistremerker kan være i full farge. Brune klistremerker med kaffe-tema ser veldig varme ut:

Interiørklistremerker kan formidle alle nyanser av humør – fra hooligan -notater til romantiske. Smakfullt valgt klistremerke vil dekorere ikke bare moderne, men også klassisk interiør og vil appellere til mennesker i alle aldre.