Uttrekkbare kjøkkenskap

Moderne kjøkken er et godt eksempel på kombinasjonen av skjønnhet og funksjonalitet. Stilig design, bruk av originale løsninger, korrekt sonering – alt dette tilbyr møbelprodusenter til sine kunder..

Hovedfokuset i opprettelsen av kjøkken er gitt til funksjonalitet. Uttrekkbare systemer har blitt en moderne løsning for maksimal plassbesparelse.

7 bilder

Varianter

I dag kan de fleste husmødre ikke klare seg uten et romslig, komfortabelt og funksjonelt kjøkken. Det er verdt å si at dette er ganske viktig, siden en kvinne bruker mye tid på å lage mat, og alt verktøyet og utstyret må være tilgjengelig. Men det hender at kjøkkenet ikke er stort, og derfor må du vende deg til forskjellige alternativer for å spare plass i rommet..

En av de riktige og optimale løsningene for kjøkkenmøbler er uttrekkbare systemer. Slike rom inneholder en stor mengde retter, kjøkkenutstyr og til og med matlagingsutstyr. Moderne produsenter prøver å stadig forbedre slike systemer slik at de for hvert kjøkken brukes strengt til det tiltenkte formålet..

I utgangspunktet er skuffer innebygd i gulvstående eller vegghengte skap. Det er ikke bare praktisk, men også vakkert. Alt du trenger å gjøre er å åpne døren, hvoretter hyller med alt du trenger dukker opp. Dette er ganske praktisk når du trenger å finne noe raskt..

En av de mest populære typene er hjørneuttrekkssystemer. Spesielle roterende mekanismer brukes i design. Systemene er basert på følgende avdelinger:

  • utvidbare rom;
  • utrullbare hyller;
  • oppvaskbrett.

Lastekasser er en av de mest populære moderne løsningene. Dette er den originale prototypen til et standard uttrekkbart system, men en særegen egenskap er bredden, som ikke overstiger 20 cm-merket. Boksen er hovedsakelig designet for å lagre forskjellige bokser og flasker.

Uttrekkbare kurver er ikke mindre funksjonelle og attraktive i utseende. Oftest brukes disse alternativene til å lagre kjøkkenutstyr..

Hvordan montere med egne hender

Hvis du bestemmer deg for å montere et uttrekkbart system for kjøkkenet selv, må du først bestemme passende materiale for rommene. Til disse formålene brukes MDF eller sponplater..

For å montere et skap med innvendige rom, er det best å fokusere på en ferdig mal. Du kan lage et diagram selv, men i dette tilfellet må du nøye beregne alle parametrene, bestemme antall paneler og festemidler.

Etter det er det nødvendig å velge typen styremekanisme. Det enkleste og beste alternativet er rulletypen. Det er verdt å merke seg at denne mekanismen brukes til lette konstruksjoner. Hvis du vil utstyre seksjoner for lagring av store gjenstander, er det best å nekte dette alternativet..

Ballmekanismer er en moderne analog av typen ovenfor. Dette alternativet brukes til å utstyre forskjellige systemer. Den største fordelen med kuleførere er pålitelighet og holdbarhet.

Hvis du vil utstyre et uttrekkbart system i et underskap, kan du bruke en rullemekanisme som en base. I dette tilfellet er det ingen høy belastning, det er mulig å lagre forskjellige ting og tilbehør..

For arrangement av uttrekkbare topphyller er det best å bruke kuleførere. Selv ved vanlig bruk vil ikke mekanismen miste sine funksjonelle egenskaper..

Plasseringseksempler

Når du velger uttrekkbare systemer for å arrangere et kjøkken, må du forstå at hovedmålet deres er å spare plass så mye som mulig. Det mest populære i moderne design er det skjulte utseendet. Den største fordelen med slike systemer er at arrangementet av skuffer og hyller ikke skader kjøkkenets design. Ved basen brukes hjørnestrukturer, forskjellige skap og til og med pantry..

Alt dette er perfekt forkledd og blander seg harmonisk med det overordnede designet. Skuffer og skuffer er plassert både nederst og øverst. Rom er designet for oppbevaring av fat, beholdere, alle slags produkter som ikke kan settes i kjøleskapet.

Et godt alternativ ville være å bruke vertikale smale bokser. De tar ikke mye plass, er praktiske å bruke og er så funksjonelle som mulig. Grunnlaget for disse alternativene ligner lastekasser, men hovedforskjellen er mangelen på hyller. I stedet for disse rommene er interiøret utstyrt med spesielle beholdere for oppbevaring av bestikk. I utgangspunktet er vertikale skuffer installert ved siden av vasken.

Systemer med karusell-type lar deg spare mye plass på kjøkkenet. Hele strukturen er plassert på skapdøren eller på siden. Når de åpnes, ruller alle esker ut.