To-roms kjøleskap No Frost

Kjøleskapet er et uunnværlig element i ethvert moderne kjøkken. I dag, i husholdningsapparater, kan du velge en modell for enhver smak, farge og lommebok. Det er til og med eksklusive designstykker som skiller seg fra vanlige enheter med en uvanlig design. I utvelgelsesprosessen er stilspørsmålet imidlertid langt fra det første, funksjonalitet og praktisk er to hovedkriterier..

For et par tiår siden måtte folk bruke mye tid på å tine kjøleskap..

Ta ut all maten, vent på at isen skal tine, vaske inne og ute, last alt tilbake … Ikke en veldig spennende opplevelse. For på en eller annen måte å øke opptiningsprosessen ble det brukt forskjellige “nanoteknologier”: de slo på viftene, la en flaske varmt vann inne.

Moderne kjøleskap med to rom med system "Ingen frost" -disse er ikke bare pålitelige, praktiske, funksjonelle, men også svært brukervennlige enheter.

Hva det er

De fleste kjøpere kjøper et husholdningsapparat uten å tenke på hvordan det fungerer.. Imidlertid er det forbrukere som det er viktig å vite alt til minste detalj. Hvis vi snakker om kjøleskap med system "Ingen frost", da tiltrekker selv navnet seg oppmerksomhet og får deg til å lure på hvordan enheten tiner, hvorfor det praktisk talt ikke er frost inne og hvordan hele systemet fungerer.

Oversatt bokstavelig talt fra engelsk, betyr “Ingen frost” “ingen frost”.

Faktisk er det praktisk talt ingen frost i frysere og kjøleskap. Noen ganger kan du merke en liten hvit blomst (som er spesielt typisk for frysere) på hyller eller skuffer – dette er et resultat av temperaturforskjeller hvis du holder kjøleskap- / frysedøren åpen lenge.

System "Ingen frost" begynte å nyte stor popularitet blant forbrukere, siden enheter i en slik plan er mer praktiske i drift. Kjøler med to rom "Ingen frost" kan tines 1-2 ganger per omgang. Samtidig trenger du ikke bruke flere timer, slik det var før. Det er nok å koble husholdningsapparatet fra nettverket, la det stå i en viss periode og deretter tørke alt inne.

Takket være systemet "Ingen frost" det er en jevn fordeling av luft, det er ingen soner med kontrasterende temperaturfall, noe som forhindrer kondens og utseendet av fuktighet. Dermed fryser ikke maten.

Prinsippet for drift av No Frost -systemet er som følger:

 • Over fryseren eller det er en fordamper på baksiden av kjøleskapet.
 • På baksiden av fordamperen er en eller flere fans, hvis oppgave er å hente avkjølt luft gjennom spesielle kanaler inne i kamrene. Slik foregår kontinuerlig luftsirkulasjon..
 • I motsetning til dryppkjøleskap, i disse husholdningsapparater legger ikke fuktighet seg inne, men samler seg på fordamperen.
 • Av og til slutter kompressoren å fungere og varmeren aktiveres, som løser opp frostlaget som samles på selve kompressoren.
 • Fukt langs små spor faller ned i en spesiell tank, hvorfra den fordamper.

7 bilder

Funksjoner og fordeler

Før du kjøper en husholdningsassistent, bør du gjøre deg grundig kjent med de forskjellige tekniske egenskapene og funksjonene til enheten. Dette vil i fremtiden hjelpe til med å unngå en slags skuffelse, fjerne illusjoner og bidra til mer rasjonelt å nærme seg spørsmålet om valg av forskjellige kjøkkenutstyr..

Så fordelene med No Frost to-lags kjøleskap:

 • ergonomi og god romslighet, Tross alt har ofte kjøleskap med to rom svært imponerende dimensjoner;
 • muligheten til å installere og regulere temperaturregimet separat for både fryse- og kjølekamre;
 • takket være funksjonen "Ingen frost" et ensartet temperaturregime opprettholdes inne, det er ingen dråper, som er typiske for enheter med dryppsystem;
 • etter lukking av kjøleskap / fryser den innstilte temperaturen blir raskt gjenopprettet;
 • i sammenligning med dryppsystemenhetene "Ingen frost" er forskjellige i nesten fullstendig fravær av fuktighet inne.

Hvordan velge

I dag tilbyr produsenter av store husholdningsapparater kjøpere et bredt utvalg av kjøleskap: enkeltrom, to-rom med fryser øverst, to-rom med fryser nederst, modeller "Side ved side" (kjøleskap med to rom, der kjøle- og frysekamrene er plassert side om side). To-kjøleskap med system "Ingen frost" regnes som den mest rasjonelle moderne enheten, uten hvilken ingen vertinne kan gjøre.

For å kjøpe en anstendig kjøkkenenhet, må du nøye og bevisst nærme deg spørsmålet om valg av husholdningsapparater.

Det er tilrådelig å først gjøre deg kjent med de viktigste og viktigste tekniske egenskapene for å utføre det riktige valget når det gjelder parametere.

kjøleskap

Ergonomi, funksjonalitet, nyttig internt volum og temperaturforhold anses å være noen av de viktigste kriteriene.. De fleste produsenter gir muligheten til å omorganisere hyllene. Denne funksjonen er spesielt nyttig når du trenger å sette en høy kjele i kjøleskapet. Kjøpere merker viktigheten av temperaturkontroll. Denne funksjonen er ikke iboende i alle modeller av to-kammer-kjøleenheter, men den har nylig vært etterspurt blant forbrukerne. Temperaturdisplayet er plassert på utsiden av kjøleskapdøren.

Fryseboks

Forbrukerne kaller temperaturnivået (ideelt sett er verdien fra minus 18 grader Celsius og lavere) og evnen til å justere det, antall esker, styrken og kvaliteten på materialet som brukes (plast), tilstedeværelsen av en hylle eller beholdere for å lage isbiter.

Avrimingssystem

Drypp eller "Ingen frost" – to typer avrimingssystemer som brukes i moderne kjøleskap. Som nevnt ovenfor er modeller med denne funksjonen mer rasjonelle, praktiske og praktiske å bruke..

Strømforbruk

Kjøleskap med "Ingen frost"-systemet regnes som mer “frosseri”. I dag jobber imidlertid de fleste selskapene som produserer store husholdningsapparater med dette problemet, og tilbyr kundene nye modeller som bruker strøm mye mer økonomisk. Det beste alternativet vil være enheter i klasse A eller A+.

Ytterligere alternativer og funksjonalitet

I tillegg til standardfunksjonene kan moderne kjøleskap suppleres med en rekke tilleggsfunksjoner som påvirker kjøkkenutstyrets funksjonalitet. Dette er funksjonene superfrysing og superkjøling, barnesikring, lydsignal for en åpen dør, en spesiell “feriemodus”, muligheten til å oppveie dørene etc.

7 bilder

Populære modeller

Blant variasjonen i modellserien for moderne kjøleskap begynte kjøpere å ta mer og mer hensyn til 2-meters modeller som harmonisk passer inn i ethvert interiør, ikke tar mye plass og samtidig har utmerkede tekniske egenskaper.. Modeller av kjøleskap med No Frost -system produsert av selskaper som LG, Sharp, Samsung, Daewoo, Beko, Atlant, Bosch, Zanussi, Whirlpool, Gorenje, Indesit, Electrolux og andre er veldig populære..

For eksempel, i henhold til vurderingen fra 2016, anbefales kjøpere å ta hensyn til følgende modeller av kjøleskap med to rom "Ingen frost":

 • Atlant XM 4421-009 ND – en av de beste enhetene i mellomprissegmentet;
 • Bosch KGN39SW10 – den ideelle modellen i henhold til forholdet mellom kriteriene “pris” og “kvalitet”;
 • Samsung RS-552NRUA1J – den beste "Side ved side" modell;
 • Mitsubishi MR-JXR655W – den optimale løsningen for premiumnivået på husholdningsapparater.

Anmeldelser

Til tross for den høye populariteten til kjøleskap med to rom som opererer i henhold til systemet "Ingen frost", Det er også negative anmeldelser om slike husholdningsapparater. For eksempel noterer brukerne høy støyytelse på grunn av konstant drift av kompressoren og høyt energiforbruk, noe som også skyldes systemets kontinuerlige drift. "Ingen frost". Imidlertid er disse problemene allerede praktisk talt løst i dag, fordi produsenter av store husholdningsapparater har begynt å produsere mindre støyende kjøleskap som ikke bruker så mye strøm som de første modellene..

9 bilder

Mange forbrukere klager over at maten i slike kjøleskap er forvitret. Dette problemet eksisterer på grunn av at luften inne i kjøleskapet stadig blir fornyet. For å holde maten i en mer presentabel form, er det nok å kjøpe spesielle beholdere og film. Ved å plassere mat i slike beholdere eller pakke den inn i film, vil det ikke oppstå flere problemer med forvitring..

Kostnaden for husholdningsapparater er selvfølgelig et tema som alltid vil være på toppen av diskusjonene..

Mange moderne potensielle kjøpere skylder på de høye kostnadene ved kjøleskap "Ingen frost" i sammenligning med modeller med dryppsystem. Imidlertid blir slike anmeldelser oftest igjen av de menneskene som ennå ikke har gjort et kjøp, men er på valgstadiet. Kommentarer fra de forbrukerne som allerede har kjøpt kjøleskap "Ingen frost", er polart forskjellige. Kjøler med to rom "Ingen frost" har flere fordeler enn ulemper. Hvis vi nærmer oss prisproblemet, er det på sin plass å huske ordtaket “Den elendige betaler to ganger” for å forstå at en god enhet av høy kvalitet ikke kan være billig.. For ikke å kaste bort tid på reparasjoner eller penger for å kjøpe et nytt kjøleskap i fremtiden, er det bedre å umiddelbart foretrekke pålitelige produsenter.