Taklysekrone og lamper til kjøkkenet

Belysning er et av de viktigste temaene for renovering og interiør. En riktig valgt taklysekrone er en garanti for komfort og god belysning. Dette er spesielt nødvendig på kjøkkenet, som er en familie ildsted..

7 bilder

Hvordan velge?

Det er flere punkter som det ikke vil være vanskelig å velge belysning for kjøkkenet:

  1. Bestemmelse av det opplyste rommet. Må hele rommet eller bare en del av det belyses av lampen? Den ideelle løsningen er modeller med lyseffektkontrollere, som du både kan redusere og øke lysstyrken på lampen..
  2. Beregning av lyshastigheten. For å gjøre dette må du beregne kraften til alle lampene som vil være på kjøkkenet. Normen er 1 lumen per kvadratmeter. Sterkt eller svakt lys vil være like ille for synet ditt..

Det er også viktig å velge en lysekrone som ikke er for tung. Hvis du liker store lysekroner, kan du velge modeller med flere armer. Dette alternativet vil avlaste belastningen på festingen av lysekronen, dessuten er det mer effektivt ved belysning av store mellomrom..

Alternativer for kjøkkenbelysning

For tiden er det et stort utvalg av både lysekroner og lamper. Hvordan og hva er forskjellen mellom belysningsenheter, som er mer egnet for et kjøkken-spisestue, og som er mer egnet for et lite kjøkken, les nedenfor.

Spotlights

Disse modellene er veldig populære. Oftest brukes de til å lage bakgrunnsbelysning i matlagingsområdet. I en avstand på 50 cm fra hverandre langs hele veggen er armaturene innstøpt i gipsplater eller i et nedhengt tak

Denne designen er veldig praktisk, siden lyset leveres akkurat der det trengs..

Utenpåliggende armaturer

Slike modeller har blitt populære relativt nylig. Utenpåliggende armaturer er veldig kompakte og kommer i mange forskjellige former. De er laget av forskjellige materialer. Det er også veldig praktisk at alle typer moderne lamper brukes til belysning i overliggende modeller..

I interiøret er de vanligvis plassert rundt hele omkretsen av rommet i en viss avstand fra hverandre.

Og du kan jevnt “spre” lampene over hele taket. Slike løsninger lar deg gjøre kjøkkenbelysningen hyggelig og jevn..

Lysdioder

Oftest brukes lysdioder som ekstra belysning.

Moderne teknologi gjør at LED -armaturer kan plasseres på en rekke måter. Dekorer enkelt taket med LED -strips.

Hvis kjøkkenet er lite, er lysdioder ideell belysning. Den lille størrelsen på rommet kan godt klare seg uten en tradisjonell lysekrone. I stedet kan du lage et LED -vindu: installer det nødvendige antall lysdioder på taket og dekk dem med glass.

Et annet interessant alternativ er å strekke et gjennomskinnelig strekkloft over belysningen. I både det første og andre tilfellet vil taket bli til en stor og lys lampe, som visuelt vil heve taket og utvide plassen.

Bussarmaturer

Ved hjelp av slike modeller kan du manuelt kontrollere belysningen: lampene på armaturen kan dreies i alle retninger. Det er også mer avanserte modeller som lar deg flytte hele lysarmaturen i den retningen du ønsker.

Dette er veldig praktisk, da du kan rette lampen akkurat der kjøkkenområdet trenger det mest..

Den uforlignelige fordelen med bussmodeller er muligheten til uavhengig å montere hvilken som helst struktur der lamper kan plasseres i forskjellige høyder.

Tradisjonell lysekrone

Til tross for et gjennombrudd i design av belysningsteknologi, er lysekronen en tradisjon som har mange beundrere.

Lysekronen ser veldig bra ut på et lite kjøkken, der funksjonaliteten er maks. Jo større rommet er, desto flere horn skal være.

På et stort kjøkken sameksisterer vanligvis flere belysningsalternativer fredelig – en tradisjonell lysekrone over spisebordet, hengende lamper eller LED -belysning i matlagingsområdet.

Hvilket materiale er å foretrekke for lysekronen?

Kjøkkenområdet er et sted med høy luftfuktighet og området med den hyppigste og vanskeligste forurensningen. Derfor, når du kjøper et lysarmatur for kjøkkenet, må du velge et materiale som er mer motstandsdyktig mot smuss og våtrengjøring..

De originale stoffskjermene i stoff ser veldig vakre ut, men for å bevare dem i lang tid er det best å installere dem i stuen og på soverommet. Det samme gjelder japanske eller miljøvennlige papirkroner..

Smidde og tre lysekroner velges ofte for originalt interiør. For å bevare slike lysekroner må du prøve litt, nemlig: dekk produktene med et spesielt verktøy. Dette vil bidra til å holde materialet fra miljøpåvirkning i lang tid, og lar deg tørke det av og til..

Det beste alternativet for matlagingsområdet er glass og plast. Lysekroner laget av disse materialene er minst forurenset og absorberer praktisk talt ikke lukt, og det er veldig enkelt å vaske av fett og sot fra dem med en svamp og vaskemiddel..

7 bilder

Originale modeller

I den moderne verden prøver alle å dekorere kjøkkenet sitt i en fasjonabel stil. Ulike detaljer, inkludert belysning, spiller en viktig rolle i designet. En riktig valgt lysekrone vil ikke bare understreke, men også få interiøret ditt til å skille seg ut fra resten av lokalene..

Klassisk

Utsøkte og festlige lysekroner brukes i klassisk stil. Du kan enkelt kjøpe smidde lysekroner eller anhengsmodeller med massive kjeder. Et veldig vakkert og stilig alternativ – en etterligning av en gammel lampe med lys.

Moderne

Dette alternativet er universelt, siden modellene i jugendstil kan installeres både i et minimalistisk interiør og i et klassisk kjøkken. Moderne kjennetegnes ved tilbakeholdenhet, side om side med originalitet. Enkle former og naturlige farger er hovedforskjellene i moderne stil..

Lysekrone

Disse belysningsenhetene kom til oss fra middelalderen og har ikke mistet sin popularitet den dag i dag. De er laget av tilgjengelige materialer som plast og glass. Tidligere besto kandelabre av krystall. Dette belysningsalternativet blir mer en dekorasjon av kjøkkenet, som et lysarmatur..

Floristikk

I denne stilen lages elegante og vektløse belysningsstrukturer, dekorert med naturlige motiver. Grunnlaget for slike enheter er naturlige materialer tre og metall, og plast eller glass er inkludert i sammensetningen som små deler.

Tiffany

Tiffany lysekroner er laget av glass dekorert med mosaikk eller glassmønstre. Belysning med deres hjelp er ideell for klassisk eller rustikk stil.

Minimalisme

Disse inkluderer strenge design, som kjennetegnes ved lakoniske former og behersket farger. Det enkleste eksempelet er en tallerkenformet lysekrone..

Loft

Belysning i denne stilen innebærer en grov stil blandet med vintage motiver. Ofte er lamper og lysekroner i loftstil laget som gamle gatelamper. Denne designen passer organisk inn i land, shabby chic eller skandinavisk interiør.

Øko -stil

Moderne stil, som innebærer bruk av utelukkende naturlige materialer i produksjonen. Du kan enkelt kjøpe flettet lysekroner dekorert med steiner eller blomster. Takket være den lette designen kan øko-lysekroner lages for hånd. Du kan installere et slikt design på et kjøkken dekorert i øko-, Provence-, country- eller etnostil.

Italiensk stil

Italia i interiørdesign er laget av naturlige materialer. Derfor er lysekroner i denne stilen oftest metall eller tre, massive, med glass- eller steininnsatser. Det er både tak- og anhengsmuligheter. Et slående eksempel på en lysekrone i italiensk stil er en lysekrone med grove metallkjeder hengt over spisestuen.

Designer lysekroner og lysarmaturer

For tiden kan du kjøpe lysekroner og lamper i en rekke former og farger. De kan ha en rekke typer og antall lamper – alt avhenger av designerens fantasi..

Som et materiale bruker håndverkere absolutt alt som er tilgjengelig: metall, tre, plast, krystall, glass, etc. Ofte er designerbelysninger dekorert med gull-, sølv- eller Swarovski -krystaller.

Fargede designlysekroner er veldig vakre og originale. Vanligvis er flerfargede modeller laget av plast og glass. Røde lysekroner og lysarmaturer er spesielt populære. Slike modeller vil fylle kjøkkenet med spesiell varme og bringe et stykke av ferien på hverdager..

Fordeler med designer lysekroner

Ikke alle har råd til å kjøpe en lysekrone laget av en kjent designer. Hvis et slikt kjøp ikke gjør lommeboken din for lett, kan du trygt kjøpe en designer lysekrone, siden den har en rekke fordeler:

  • Eksklusivitet. Designer lysekroner består bare av elitematerialer, som de mest fremtredende håndverkere har jobbet med.
  • Høyeste kvalitet. Lysekroner fra designere er forskjellige i den mest nøyaktige monteringen, fordi hvert element har en ideell form, og selve designet er gjennomtenkt til minste detalj.
  • Sikkerhet. Når du oppretter en eksklusiv belysningsenhet, brukes bare høykvalitets og miljøvennlige materialer.

Sluttresultatet av designermonteringen er en eksklusiv lysekrone av høy kvalitet.

Du må ta design av belysning på kjøkkenet på alvor. Å velge lysarmatur er ikke lett. Hvis du følger alle reglene, veier alle fordeler og ulemper, så kan du til slutt finne den perfekte løsningen for interiøret ditt.

7 bilder