Stasjonær blender

Stasjonær blender

Den stasjonære blenderen har blitt en trofast assistent på kjøkkenet for mange husmødre. Den lar deg enkelt takle hverdagslige oppgaver, gjør det enklere å forberede emner, hjelper deg med å se nytt på kjente retter. Hvis du liker å eksperimentere, men ikke vil rote på lenge, så er en blender det du trenger.!

Fordeler og ulemper

En god stasjonær blender kalles ofte profesjonell; den ligner matprosessorene som sovjetiske kvinner drømte om. Den vil ha færre funksjoner, men med de fleste kulinariske oppgavene – sliping, sliping, visp – gjør den en god jobb.. Selvfølgelig er det ulemper:

 • Krever en viss mengde plass (mindre enn en skurtresker, men mer enn en stavmikser trenger);
 • Skaper støy under arbeid (må tas i betraktning hvis det er barn i huset);
 • Dyrere enn manuelle blendere.

Men det er mange flere fordeler!

 • Profesjonelle modeller kan erstatte miksere og kjøttkvern, utføre mange funksjoner, enkelt håndtere både små produkter (nøtter) og harde (grønnsaker, is);
 • Praktisk å bruke, håndfritt – mens det fungerer, kan du gjøre noe annet;
 • Sparer mye tid;
 • En slik blender kan brukes hver dag, det er lett å vaske delene (mye enklere enn å vaske opp retter og sette orden på ting etter å ha tørket i en puré manuelt).

Erfarne kokker tror at en blender kan hjelpe deg med tilberedningen av en hvilken som helst tallerken, den er rett og slett uerstattelig på kjøkkenet. Når du velger din ideelle assistent, bør du imidlertid klart forstå hvor ofte og til hvilke formål det vil være nyttig for deg. Hvis vi bare tilbereder cocktailer før fester, kan en shaker fungere. Og hvis du trenger en hardfør og multi-tasking enhet, er det nok plass på kjøkkenet, så bør du se nærmere på stasjonære modeller..

Hovedkriterier

Beslutningen om å kjøpe en blender er ofte forbundet med utseendet til små barn, å lage mosede grønnsaker og frukt. For tilberedning av barnemat er det bedre å lete etter en stille assistent. Dette kriteriet oppfylles ofte av blendere på opptil 800 watt. I tillegg. de takler is, egnet for grønnsaker.

Men for mer seriøse oppgaver – for kjøtt, kjøttdeig – kreves kraftige modeller fra 1000 watt. De vil kunne jobbe lenge (flere minutter) i den valgte modusen, som vil klare seg godt. Det er bedre å lete etter dem umiddelbart med vedlegg og en glassflaske, som forhindrer at potetmos og annen mat spruter rundt på kjøkkenet mens blenderen er i gang..

Uansett kraft er det verdt å se nærmere på konfigurasjonen for å forstå hva slags arbeid som kan overlates til en assistent. Modeller med en visp for pisking vil hjelpe til med å piske de hvite til et skum, med en hakker for kjøtt og grønnsaker vil ikke mislykkes etter en vanskelig belastning.

Mellomstore og små blendere bør ha miniglass og små hakkekniver i settet, fordi de er fokusert på å jobbe med små porsjoner mat. Miniboller kan også være nødvendige for kraftige enheter, men de må også ha boller og kolber i full størrelse for arbeidet..

Jo oftere du planlegger å bruke blenderen, jo mer alvorlig kraft og belastning er, desto mer oppmerksomhet må du betale for flere nyttige funksjoner (for eksempel beskyttelse mot lekkasjer og overoppheting, selvrensende). De vil ikke bare forhindre hendelser, men også lette kjøkkenarbeidet og stell av blenderen i stor grad..

For enkelhets skyld kan du velge enheter i henhold til kontrolltype (berøring, mekanikk), tilstedeværelsen av innebygde programmer, antall hastigheter. Disse “småtingene” skaper en stemning og gjør matlaging enten til en ren nytelse eller en skikkelig kval, hvis du ikke tok hensyn til dem i utgangspunktet..

Makt

For et husholdningsapparat som er i husholdning, vil strømmen si mye. Dette er en slags ekvivalent av evner og kvalitetsoverensstemmelse med deklarert funksjonalitet. På salg kan du finne blendere med en kapasitet på 180 – 2270 W, dette er et stort utvalg, modeller for hjemmekjøkken og profesjonelt kjøkken faller inn i det:

 • 180 – 300 W – denne kraften er nok til å tilberede en lett cocktail av myke og flytende ingredienser. Enheten vil håndtere is minst 300 watt. Lengre arbeid eller sliping av faste produkter bør ikke forventes fra slike maskiner..
 • 300 – 650 W – mellomstore enheter for rask sliping av myke eller ferdig tilberedte grønnsaker og frukt (for eksempel kokt). Hjelp til med å lage babypuré og cocktailer.
 • 650 – 1000 W – en utmerket blender som er i stand til å hakke forskjellige produkter (inkludert “vanskelig” – nøtter, tørket frukt, litt frokostblandinger og korn, kjøttfileter uten filmer, harde grønnsaker). For hjemmelaget mat – et godt valg!
 • Over 1000 W. – en profesjonell enhet for å arbeide med ethvert produkt i store volumer på kort tid. Han vet ikke bare hvordan han pisker hvitt og fløte til et tykt skum, men takler også eltedeig (for dette må det være spesielle vedlegg). Dette er en “jack of all trades”, selv om kostnaden vil være mye høyere. Hvis det ikke er behov for å betale for slike “ferdigheter”, så se etter mindre kraftige blendere av høy kvalitet.

Skålens volum og materiale

Skålens kapasitet varierer fra 0,4 – 2 l, den viser mengden mat som blenderen kan håndtere på en gang. For at enheten skal fungere, kan bollen ikke lastes fullstendig, og etterlater en volumreserve på 15-25%. Passer til å lage en cocktail for 2 personer servise for 1l, for 4 personer – 1,5l.

Skålens materiale er ikke bare estetikk, men også levetiden, mulighetene og sikkerheten ved matlaging. Kopper er vanligvis laget av plast, glass, metall eller komposittmaterialer.. Disse materialene har sine egne egenskaper:

 • Den ultralette plasten er holdbar, billig og kan enkelt byttes ut. Og gjennomsiktig plast må byttes oftere: den blir grumsete og riper, absorberer ubehagelig lukt og overfører dem til mat. Plast er ikke egnet for håndtering av matvarer med høy temperatur.
 • Gjennomsiktig kompositt er blottet for disse materialene, men det er vanskelig å erstatte det, og det er ikke billig..
 • Metallretter har de samme ulempene, dessuten er det ikke synlig i det hva som skjer i bollen, det er vanskeligere å kontrollere prosessen.
 • Glassskåler er tunge og relativt skjøre. Men med alt annet – høye temperaturer, lukt, kostnader, enkel utskifting, oksidasjonsmotstand, etc. – de klarer det enkelt.

Derfor er plast og glass oftere blant favorittene du velger. Komposittbeholdere er holdbare og lette, men vil øke kostnadene til blenderen betydelig.

Utstyr

Funksjonen og bruken av en blender avhenger i stor grad av konfigurasjonen. Det kan variere for stasjonære enheter, ikke bare av forskjellige merker, men også av forskjellige modeller av samme merke. Og her er det verdt å fokusere bare på personlig smak og ekspertråd:

 • Hovedarbeidsskål – dets materiale og volum vil avgjøre dine evner;
 • Ekstra kapasitet: småretter, hakker, forseglet glass, kvern, sett med boller. En mindre bolle er nødvendig for å lage små porsjoner mat. Hakkemaskinen er egnet for rask tilberedning av ikke-faste matvarer (for eksempel hakking av greener), men møllen er utstyrt med en spesiell kniv for å male “komplekse” ingredienser (kaffebønner, is, etc.). Aktive mennesker vil like forseglet glass: Jeg lagde en smoothie og tok den med., du trenger ikke engang å helle. Det ser ut til at jo flere glass, jo bedre, men tross alt må de lagres et sted, så det bør være minst 2 boller i settet.
 • Hvis det ikke er mye plass på kjøkkenet, må du ikke være oppmerksom på antall boller, men på et sett med kniver og tilbehør: universell, for faste komponenter, for kjøtt. For store og små boller kan disse knivene gjentas. Brukerkniven kan være med rette kniver, men den buede formen gir bedre hakking og blanding av puré. Ofte inneholder settet en visp for håndtering av proteiner eller lette matvarer. Blenderens hastighet og en vanlig visp er ikke egnet for deig..

Knivenes form er også viktig – det er 2 blader i en standard blenderkniv, men hvis det er 4 av dem, blir hakkinga jevn og rask. Denne funksjonen har nesten ingen effekt på den endelige prisen på enheten..

Hastighetsmoduser

Ulike matvarer (nøtter, eggehviter, is, kjøtt, grønnsaker) males med bestemte hastigheter. Produsenter tilbyr enkle modeller (en hastighet) eller forbedrede (opptil 20). I praksis er 5-10 moduser nok, avhengig av dine kulinariske ferdigheter og preferanser. Mer enn 10 hastigheter vil komme godt med for de som liker smoothies og cocktailer.

Det antas at jo høyere hastighet, desto raskere vil den stasjonære blenderen blande produktet til velling. Her er det bedre å stole på instruksjonene, fordi hastighetene for sliping av faste komponenter er begrenset, og disse reglene må overholdes.

Hyggelige bagateller

Gjennomtenkte detaljer gjør bruk av blenderen på kjøkkenet behagelig. Det er to typer modeller på markedet: mekanisk eller berøringskontroll. Moderne elektroniske paneler er ikke dårligere i pålitelighet enn mekanikk, tvert imot viser de seg å være mer praktiske og enkle å bruke, så forskjellen i pris lønner seg lett. Spørsmålet gjelder bare med et begrenset budsjett eller en grunnleggende kjærlighet til mekanikk. Hva mer tilbyr merkene for din bekvemmelighet?

 • Den sklisikre bunnen av den stasjonære blenderen eller føttene holder den stabil på hvilken som helst overflate med hvilken som helst hastighet.
 • Ekstra fôring av produkter. – Hvis det er en lukker i lokket på bollen for lasting av en ny porsjon uten å avbryte arbeidet, kan dette spare tid. Når du blir vant til det, vil du sette pris på det – du trenger ikke stoppe blenderen, åpne, lukke og installere programmet på nytt.
 • Utløpstut – en nyttig liten ting for flytende produkter, nyttig når du heller.
 • Hvis du tilbereder cocktailer, vil du også like den spesielle tappen og “skummende” modus: den ferdige blandingen med et delikat skumhode kan enkelt helles i glass.
 • Overbelastningsbeskyttelse vil redde blenderen fra skade. Hvis du måler mat for øyet, velger du feil modus, eller hvis motoren er overopphetet fra lasten, vil enheten bare slås av. Om noen minutter er den klar til å gå igjen..
 • Selvrensende vil også appellere til mange husmødre: tilsett vann og oppvaskmiddel, lukk lokket og slå på modusen. Tøm vannet og tørk bollen. Blendere uten denne funksjonen rengjøres på følgende måte: bollen og knivene vaskes under kranen eller sendes til oppvaskmaskinen. Hvis du gjør dette umiddelbart etter matlaging, vaskes matrester av uten anstrengelse..

Gjennomgang av populære modeller

Noen ganger, for å ta en kjøpsbeslutning, er det verdt å se på de modellene som er spesielt populære.. Og her må du umiddelbart dele inn i kategorier:

 • Spesialiserte “kjøkkenmerker” (for eksempel, Kitfort, KitchenAid, Caso, Smeg);
 • Kjente merker av forskjellige husholdningsapparater (Panasonic, Tefal, Zelmer, Binatone, Bosch, Braun, Philips);
 • Tilgjengelige merker (Saturn, Centek, Galaxy, Mystery, Supra, Sinbo, Polaris, Vitek, Scarlett);
 • Budsjettalternativer fra kinesiske produsenter.

Navngitte merker tilbyr alltid en teknikk som er et skritt foran dine forventninger.. KitchenAid og Smeg stole på holdbarhet, design og ergonomi, de vil glede deg med stilige farger og gjøre apparatet til en dekorasjon på kjøkkenet. Utad og når det gjelder parametere, er teknikken lik – veldig kraftig, med funksjonene å bryte is, hakke kjøtt, med en måleskala på kannen, laget av materialer av høy kvalitet. Dette er ikke bare blenderhjelpere, men også en investering i familiens lykke og helse. Prisene tilsvarer.

Pålitelig utstyr produseres også av kjente merker Tefal, Zelmer, Binatone. De tilbyr både rimelige, enkle funksjonalitetsmodeller og avanserte avanserte. Blendere vil glede deg over brukervennlighet, ergonomi og funksjonalitet. Slike kjøp angrer sjelden og endres ikke snart. Du kan velge i henhold til budsjett og personlige preferanser til merker – du kan ikke gå galt.

Tilgjengelige merker er et bredt marked, hovedsakelig fra russiske eller samproduksjonsprodusenter. De kan også velges i henhold til personlige preferanser, levetiden avhenger av bruksfrekvens og overholdelse av instruksjonene. Fokuser på kraften til enheten, overholdelsen av denne tekniske spesifikasjonen med de deklarerte evnene. Slike produsenter gjør “universelle” alternativer, og tilbyr et stort sett med boller-kniver, men ikke alltid vellykket i design. Samtidig er det en god løsning for hjemmet hvis du skal bruke blenderen til det tiltenkte formålet..

Når vi snakker om kinesiske produsenter, blir superbillige kopier og forfalskninger ofte nevnt. De er virkelig sjelden designet for en lang service og er mer egnet for å lage cocktailer, dekorere dem enn for å jobbe med en rekke produkter. For ærlighetens skyld er det verdt å merke seg at mange verdensledere foretrekker å lage utstyr i Kina (samme Storbritannia eller Tsjekkia) for å gjøre det billigere, men dette påvirker ikke kvaliteten. Men dette er fortsatt forskjellige prisklasser.

Eieranmeldelser

Hva du trenger å vite om før du kjøper: det er fremdeles bedre å ikke lage potetmos med en blender, for ikke alle liker denne konsistensen. Og for pisking av egg, fløte, melk, er en visp mer egnet, ikke en kniv.

På ethvert kjøkken er det arbeid for en blender – tilbered en forfriskende cocktail eller vitaminsmoothie, mal sesongens bær til syltetøy, lag sunn puré til en baby … Men tilleggsfunksjoner i høy kvalitet vil koste mye penger eller la dem være for en annen enhet (kjøttkvern, mikser, for eksempel). Og hva du trenger fra en blender, hva du kan forvente av et kjøp – du vet nå!