Standard størrelser på kjøkkenskap

Overfloden av kjøkkensett kan forvirre enhver kjøper, så mange, når du velger eller designer et kjøkken, kan du kontakte designere og håndverkere for å få hjelp. Du kan klare denne oppgaven selv hvis du kjenner noen viktige nyanser. Størrelsen på møbler og design kan variere sterkt, men utformingen av leilighetene og oppgavene til rommet er ikke så forskjellige. Derfor er alle design og oppsett laget i henhold til omtrent de samme reglene eller standardene..

7 bilder

Møbler typer

Til tross for forskjellige design og produsenter, er det ikke mange alternativer for å lage interiør på kjøkkenet. Alle møbler er bygget på grunnlag av opptak og oppsett i henhold til følgende typer:

  1. Linjær eller ettradssett er plassert langs den ene veggen. Dette arrangementet er optimalt for trange rom, mens apparater – komfyr, kjøleskap – vanligvis er plassert i forskjellige deler av en slik rad. Hengende strukturer og blyanthus bidrar til å få mest mulig ut av plassen..
  2. Alternativet med to rader (to linjer) er bra for bredere rom der det ikke er mulig å bruke tilstøtende vegger (på grunn av vinduer, dører). Deretter er møblene stilt opp langs de motsatte frie veggene. I dette tilfellet er avstanden mellom radene på mer enn 1,2 m uønsket..
  3. Et U-formet kjøkken oppnås når 3 vegger “fungerer”. Dette er et veldig praktisk alternativ for romslige rom, som mange husmødre drømmer om (slik er det berømte kjøkkenet til Yulia Vysotskaya arrangert). For ikke å bli lei av å løpe rundt måler du avstanden mellom sidene – den skal være innenfor 1,2-2,8 m.
  4. L -formet – et vanlig alternativ for plassering av skap på to tilstøtende vegger. Dette arrangementet lar deg slå både store og små kjøkken slik at plassen fungerte bra og ikke virket overbelastet, og spisegruppen ville eksistere noe separat og ikke forstyrre vertinnen.
  5. Et G-formet kjøkken er ett alternativ for firkantede rom når alle 4 veggene er involvert. Passer hvis kjøkkenet kun brukes til matlaging, det ikke har spisestue eller gjesteplass.

7 bilder

  • Øykjøkken – arbeidsflaten (og noen ganger komfyren) tas ut separat fra møbleraden, og ser ut til å være i midten. Dette skapet vil ha en bred bordplate og lagringsplass. Dette kan sees på matlagingsprogrammer – veldig praktisk plassering for matlaging, ideelt for romslige rom og studiorom, hvor gjesterom og kjøkken kombineres.

  • Peninsular- en blandet versjon av øya, L- og G-formede alternativer. Det er en øy her, den vises nesten i midten av rommet, men den danner en enkelt linje med resten av headsettet. Ser bra ut i romslige og kombinerte rom, laget i moderne stiler. Peninsular -alternativer kan ta del av funksjonaliteten til spisegruppen, tallerkenen i dem er plassert i møbleraden nær veggen.

Uavhengig av plasseringsalternativet, kan hodesett “fylles” med de samme standardelementene. Hva er de?

Gulvskap og skap er hovedelementet i kjøkkensettet. De utfører en rekke funksjoner: lagringsområder for mat, hvitevarer, servise, andre kjøkkenutstyr, en base for innebygde hvitevarer (oppvaskmaskin, komfyr, etc.), toppen – en bordplate – fungerer som arbeidsflate. Slike skap er enkle (med hyller), med blandede skuffer (toppskuff og dør), for innebygde hvitevarer, for vask.

Veggskap er møbler som er plassert i den øverste raden over gulvet, montert på veggen. Dette er også lagringsplasser, selv i den øvre gruppen plasserer de en tørketrommel, gjemmer hetten og søylen i trompe l’oeil skap. Veggmonterte møbler tillater vertikal plass ved å redusere antall underskap. Disse skapene kan ha åpne bunnhyller for oppbevaring (for krydder, ofte brukte småting).

Blyanter er høye underskap som fullstendig opptar det vertikale rommet. Dette er lagringsområder og hyller for utstyr..

Hjørnemøbler er nødvendig for å funksjonelt bruke ledig plass. Ved hjelp av utrullbare, uttrekkbare, roterende elementer vises praktisk tilgang til innsiden av skapet. Hjørneskap er enkle skap, vaskekabinett, samt fasede og avrundede på ytterkanten av headsettet. De kan enten være åpne (uten dør) eller lukket..

Dører til overskap og blyanter er døve – laget av et enkelt lerret, eller med glass. Dette alternativet kalles et utstillingsvindu, glassdører gjør rommet lettere og mer luftig. Dekorative gitterdører som organisk passer inn i landlige, klassiske stiler og Provence kan også lette hengslede strukturer..

7 bilder

Standard og ikke-standard

Nesten alle møbelfabrikker lager kjøkkenskap i samme dimensjoner (høyde, dybde, bredde), noe som endrer litt på designet. Disse størrelsesområdene kan variere, men ikke vesentlig. Kjøkken montert i henhold til produsentens standarder er standard. Det er praktisk for masseproduksjon og rimelig for kjøperen..

Ikke-standardiserte kjøkken er laget i henhold til individuelle målinger og kundeforespørsler, men i samsvar med visse regler. Kostnaden for et slikt produkt er 30% høyere, og produksjonstiden er lengre med flere dager. Samtidig er parameterne sammenfallende med standardparametrene. Og her er det et triks som designere ikke alltid forteller om: mange nøkkelferdige bestillinger er satt sammen av standard reservedeler og komponenter. Etter alle målinger, valg av farge, materiale og type skap, antall og plassering, velger mesteren møblene du trenger fra standardprøver, og bestiller bare det som er alvorlig forskjellig fra fabrikkdimensjonene.

Du kan gjøre akkurat det når du lager interiøret på kjøkkenet ditt! Mål kjøkkenet, avgjør layout og fylling av headsettet, velg de beste alternativene blant de ferdige produktene, sjekk dimensjonene, og dermed spare penger betydelig! Derfor vil litt informasjon om standardmøbler være veldig nyttig..

Overskapshøyde

Plasseringen av overskapet avhenger av eiernes høyde og kjøkkenets høyde. Vanligvis plasseres hengende møbler 45-60 cm over nivået på bordplaten på gulvskapene. Dette nivået lar deg ikke treffe de øvre fasadene, overbelaster ikke interiøret. For høye mennesker kan en avstand på 65 cm mellom toppen og bunnen av headsettet være optimal. Samtidig er den øvre grensen til hengende møbler sjelden plassert over 2,1 m, ellers er det vanskelig å få gjenstander selv fra de nedre hyllene. Praktisk kan kalles en slik høyde når den nedre delen av skapet er i øyehøyde.

Veggskapets totale høyde varierer fra 70 til 90 cm. Skapets bredde kan variere. For å få kjøkkenet til å virke komplett og harmonisk, er disse parameterne for de øvre og nedre radene gjort de samme. Hengende møbler er vanligvis gjort grunne – bare 30 cm, det eneste unntaket er en hylle for en mikrobølgeovn, fordi det må gis for tilstedeværelse av ledninger. Hvis bordplaten er bredere enn standard, bør dybden på kalesjen ikke overstige ½ avstanden fra veggen til ytterkanten av arbeidsbladet..

Når du plasserer hetten, gjelder andre regler. Enheten kan henges over den elektriske komfyren i en høyde på 70-75 cm, men når du bruker gassbrennere, monteres hettene høyere-75-80 cm over ovnen. Den innebygde ovnen kan plasseres i hvilken som helst høyde, og designerne foreslår at du velger en høyde i ansiktsnivå. Da vil det være praktisk å følge matlagingen, men små barn vil ikke nå knappene og knappene. Hvis kjøleskapet er i samme rad med headsettet og mye lavere i høyden, kan en mezzaninboks plasseres over det for å justere møblene langs toppen.

7 bilder

Underskap dimensjoner

Dette er de viktigste parameterne som bekvemmeligheten på kjøkkenet avhenger av, det er fra størrelsene de blir frastøtt ved beregning av alle andre størrelser. Benkeskapets høyde er 85 cm, kjellerbunnen vil gjøre det 10 cm høyere. Tykkelsen på bordplaten (avhengig av materialet) kan også påvirke høyden, den er 28, 38 eller 40 mm. Dybden på benkeplaten kan også være forskjellig – 60, 90 eller 120 cm, mens det fjerne hjørnet trekker seg 5-10 cm lenger enn skapets bakvegg, slik at all kommunikasjon – rør, ledninger, kan utføres mens opprettholde et estetisk utseende. Det er også et lite fremspring på forsiden på 3-5 cm.

I produksjonen lages standard skap med en dybde på 46 cm, slik at du når den ytterste veggen ved å strekke ut hånden. Hyllene plasseres i en avstand på 20, 30 eller 40 cm fra hverandre. Den spesifikke figuren avhenger av bekvemmeligheten og hva som vil lagres i skapet. Men hvis skapet er bestilt med skuffer, vil skuffens dybde være 45 cm, 1 cm – arbeidsgapet mellom skapets vegg og metaboksen.

Benkeskapets ikke-standarddybde er 76 cm, slike moduler er laget for brede benkeplater på 90 cm. De bestilles for romslige kjøkken, individuelle prosjekter. Maksimal størrelse (1,2 m) brukes til kjøkkenøyer, profesjonelle lokaler (restauranter, kafeer, konditorier).

Bredden på et standardskap kan være 15, 30, 45, 50, 60, 80 cm, maks 90 cm. De to siste parameterne brukes for doble vingeskap. Lengre modeller er upraktiske i praksis. En bredde på 15 cm er typisk for uttrekkbare bokser for oppbevaring av høye og smale ting (husholdningskjemikalier, solsikkeolje, ruller med flyttbare håndklær, etc.). De begynte å bli laget for ikke så lenge siden for å kunne bruke plassen fullt ut. Slike smale moduler lages vanligvis 1-2 for hele kjøkkenet, om nødvendig..

Når du velger komponenter til ditt eget prosjekt, må du huske at fasadens størrelse i høyde og bredde er litt mindre enn selve skapet. Dette er nødvendig for at dørene skal sitte riktig, lukke og åpne lett..

Arbeidstrekantregel

Nesten alle lokaler for arbeid er opprettet i henhold til denne regelen: det lar deg optimalt bruke små og store mellomrom slik at en person, som er på arbeidsplassen, kan ta og få alt han trenger, og gjøre så få bevegelser som mulig. Som et resultat blir det brukt mer tid på hovedoppgaven, den ansatte blir mindre sliten og får mer glede av prosessen. Siden husmødre reiser opptil 10 km (!) På kjøkkenet per dag, er det viktig å forstå hvordan arbeidstrekanten er bygget på kjøkkenet for å skape et praktisk oppsett.

Hjørnene på arbeidstrekanten på kjøkkenet er kjøleskapet, arbeidsflaten (vask eller oppvaskmaskin) og komfyren. Avstanden mellom dem bør passe innenfor 1,2-2,8 m, ideelt hvis vertinnen står midt på en side av en slik trekant og befinner seg på en utstrakt arm fra noen av “hjørnene”. For å få mat, tilberede, sende den til en kjele, sette oppvasken i vasken, hun trenger et splitsekund – det sparer tid og krefter!

Men det er umulig å sette et vask-komfyr-kjøleskap ved siden av det-det er ikke funksjonelt og farlig, selv om det ved første øyekast burde være mer praktisk. Kjøleskapet blir skittent av sprut, vann kommer på komfyren, vasken vil virke trang og klemt. Og mange orientalske læresetninger (vastu, feng shui) advarer mot den nære plasseringen av så forskjellige representanter for elementene i ild og vann, og refererer til undertrykkelse av stemningen og energien til vertinnen.

Vakre fasader bidrar til å skape god stemning på kjøkkenet. Takket være moderne teknologi kan du bruke forskjellige fargekombinasjoner, ikke bare for budsjettmaterialer (sponplater, MDF), men også for tremøbler, samt bruke tegninger og relieffer. Håndtak og trim gir headsettet et stilig utseende. Standardproduktene inneholder mange kombinasjoner og løsninger for enhver smak. Så du kan enkelt gjøre drømmene dine om det perfekte kjøkkenet til virkelighet.!

11 bilder