Spanske fliser på kjøkkenforkleet

Spania er kjent for den utrolige kvaliteten på kjøkkenflisene. Historien forteller at avfyring av etterbehandlingsmaterialer og vår egen produksjonsteknologi har eksistert i mer enn tusen år. Velstående kjøpmenn og den spanske adelen hadde råd til å dekorere gårdsplasser, byfontene og torg med keramiske fliser..

I dag er produksjon av spanske fliser en hel tradisjon. Fabrikkene er bemannet av håndverkere som har ansvaret for eldgamle skyteknologier..

Spanske fliser på kjøkkenforkleet kan legges uten store kostnader – det er et stort utvalg produkter på markedet, og du kan finne ethvert design. Uvanlige farger, blomsterprint, edle terrakotta -nyanser er bare en liten del av det du kan se.

Verdighet

Dette materialet er best egnet for kjøkkeninnredningen. Høy intern konkurranse, store reserver av egne råvarer for produksjon (det er mye rød leire uten urenheter på landets territorium), tusenårige tradisjoner og hemmelig kunnskap om produksjon som har samlet seg i århundrer – alt dette er spansk keramikk.

Flisen er motstandsdyktig mot skader, motstand mot høye temperaturer, motstand mot keramikk og motstand mot harde kjemiske rengjøringsmidler.

De viktigste fordelene med spansk keramikk som du bør ta hensyn til:

 • slitestyrke – materialet har et beskyttende lag, frastøter vann og kan tjene som et hinder for mekanisk og grov skade;

 • lysstyrken på bildet – spesielle fargepigmenter. De brukes av fabrikker for å forhindre utbrenthet;

 • uvanlig innredning – produksjon av flere lag med å skrive ut et bilde. Takket være denne tegningsteknikken kan flisen ha et visuelt volum, modellere kjøkkenforkleet på en spesiell måte og ganske enkelt bringe originaliteten til innredningen i rommet;

 • økt styrke – hvit og rød leire, som brukes som base, er i stand til å gi hundre prosent motstand mot sterk påvirkning av noe slag;

 • et stort utvalg – på grunn av det stadige søket etter nye teknologier og designløsninger, kan produsenter tilby klienten et stort utvalg av designalternativer, størrelse og kvalitet;

 • lojalitet til prisene er en av de viktigste fordelene, siden få klarer å kombinere kvalitet og rimelig pris – keramikkfirmaer bruker spesialteknologi, reduserer kostnader, men opprettholder kvalitet.

Verdigheten til kunstnerisk fremføring er også på nivået:

 • materialet kjennetegnes ved en produksjonsteknologi som er tusen år gammel;
 • lage modeller i flere teknikker og stiler;
 • fasjonable stiler og nye design brukes til de mest uvanlige interiørene.

Hvordan velge

Å dekorere kjøkkenet med en viss innredning er en hel kunst.. Du må velge materiale, fargekombinasjoner og størrelse. Hva må vurderes for riktig design av høy kvalitet? Hva om “øynene løper opp” fra et stort antall materialer og hva man først og fremst bør ta hensyn til når man legger keramikk på veggen? La oss se på disse spørsmålene etter tur..

Den klassiske forklehøyden er vanligvis omtrent 50-60 cm, og når du velger materiale for denne høyden, bør du vurdere muligheten for å minimere skjæringen. Den optimale størrelsen er en flis, 10×10 cm i størrelse.

Innredningen av området nær koketoppen må tenkes separat: avstanden fra komfyren til hetten må være minst 70 cm, og i dette tilfellet er dimensjonene på 10×10 cm firkanter også passende for legging.

For å legge veggen på forkleet riktig, må du kjenne de små nyansene:

 • det keramiske forkleet skal gå litt under bordet nedenfra og noen centimeter under skapene ovenfra;

 • fliser med dimensjoner på 10×10 centimeter må ha en stabil, jevn tekstur uten porøsitet – det er derfor du ikke kan ta materiale uten glasur;

 • den siste lille hemmeligheten sier: forkleet på kjøkkenet skal være jevnt, uten sømmer og ledd. Men siden slik luksus er tillatt med fliser, er det nødvendig å bruke et silikonbasert fugemasse for skjøtene..

Tenk på budsjettet ditt når du velger en flis. Forkleområdet kan brukes som hovedelement i innredningen i rommet for å spare penger. Deretter må du velge en lys keramisk modell, og minimere den totale finishen..

Visninger

Spanske fliser er tilgjengelige på markedet i flere varianter.

Keramikk

Den mest populære typen etterbehandlingsmateriale er keramiske fliser. Kostnaden korrelerer med kvaliteten, og anskaffelsen anses å være mer økonomisk enn de stadig mer populære glass- og plastmodellene..

Eliteproduksjonen av keramikk ligger i Italia, men Spania er ikke dårligere i kvalitet og er billigere i produksjonen. I tillegg tilbyr spanske produsenter et stort utvalg modeller..

En uvanlig versjon av keramikk som for tiden er på markedet er en flis som kalles “hog”. Den har formen på et rektangel 10×20 cm og ligner litt formen på en murstein. Dette formatet legges i en stige eller vekselvis for å skape effekten av fasede kanter – dette er ekstraordinære overløp og ekstra volum.

Fotofliser

Det er en slags keramiske produkter, men er forskjellig i produksjonsteknologi og holdbarhet. For eksempel har keramiske firkanter flere lag med et beskyttende belegg, og under dem – fotoutskrift med ultrasterk og lyse farger. Dette skaper effekten av en våt overflate, feilfri glatthet og integritet i mønsteret. I samlingene er det oftest keramikk i form av en firkantet 10×10 cm.

Prisen på dette designet overstiger kostnaden for konvensjonell keramisk styling, siden du i dette tilfellet kan bestille unike design og utføre fotoutskrifter. Et slikt forkle kan ikke rengjøres med harde slipemidler – bare med myke midler.

Mosaikk

Fliser i form av en mosaikk er designet i tilfelle det er nødvendig å understreke dynamikken i det generelle interiøret eller elegansen til det valgte designet. Farger er valgt i en palett, med fargetone glatte overganger.

Hvis det ikke er noe ønske om å designe et forkle på kjøkkenet i form av et panel, kan du finne en analog – en flis som etterligner en liten mosaikk. Dette etterbehandlingsalternativet er ekstremt enkelt (som originalen ikke kan skille mellom). Dette er ikke bare å spare penger, men også tid – registrering skjer på kortest mulig tid.

Glass

Glassunderlaget på flisene er en stilig, moderne versjon av kjøkkeninnredningen. Den er praktisk å bruke, og kvaliteten tilsvarer keramikk, bare levetiden til denne basen er lengre – på grunn av fravær av skarpe kanter og skarpe flis. Mønsteret som er satt inn i glassforkleet, blekner ikke, og glasset absorberer ikke lukt eller smuss. Som regel legges spesielle stoffer til sammensetningen av en slik flis, noe som gir gjennomsiktighet til hele overflaten eller simulerer heterogenitet..

Glassfliser er forskjellige i flere typer:

 • emaljematerialer – presentert i lyse modeller med en farge og klassisk størrelse;

dekorert glass – små detaljer for å legge ut paneler eller iriserende mosaikker;

 • glassmarmor – etterligner teksturen og utseendet til en bestemt stein;

 • glass “Marblit” flis – skyggelagte versjoner av forkleet med gjennomsiktig effekt.

Design

For å overholde alle reglene og hensiktsmessigheten til ethvert design, må følgende punkter tas i betraktning:

 • keramiske fliser skal være nøytrale i tonen hvis møblene på kjøkkenet er lyse;

 • hvis det brukes hvite fliser, kan du sette inn fargeaksenter eller ordne en del av designet med et fotoutskrift;

 • grønne nyanser på kjøkkenet vil bli korrekt supplert med beige, krem ​​eller kaffeforkle blomster. Hvis det er et ønske om å opprettholde stilen i en enkelt tone, velg deretter tilstøtende, men ikke så lyse farger på flisene;

 • For å få designet til å se uvanlig ut, prøv å bruke en visuell “fortsettelse” av forkleet på møblene: velg en tilstøtende nyanse på benken eller headsettet.

Merker

Spanske produsenter har forskjellige egenskaper, alt fra pris til produksjonskvalitet.

Porcelanosa

Dette selskapet har produsert keramikk siden 1973. Etter at Porcelanosa forbedret sammensetningen av keramikken ved å legge til hvit kropp, ble flisene populære på det europeiske markedet..

Utformingen av selskapets keramiske produkter er designet i pastell, rolige nyanser og fargeoverganger brukes praktisk talt ikke..

Det er disse modellene som brukes i utformingen av det høyteknologiske kjøkkenet, klassisk eller minimalisme..

APE Ceramica

Dette selskapet fokuserer på moderne trender..

Den unge organisasjonen APE Ceramica har mange designer, unike samlinger.

Byformer, landdesign, blanke ultramoderne modeller for impressionister og til og med klassikere av spansk ornament – alt dette er bare en del av selskapets designstil. Produksjonen bruker moderne teknologi som bidrar til å oppnå maksimal kvalitet på materialet og unik design.

APE Ceramicas prispolicy er ekstremt lojal.

Stylingstips

For å legge forkleet selv må du bruke noen finesser og triks – så går arbeidet raskt.

Den spesielle løsningen må blandes i små porsjoner, tilsett litt lim. Denne blandingen påføres et område som er lik to eller tre fliser, hvoretter sporene kuttes.

Den første raden må justeres slik at sømmene er like kryssene mellom ribbeina. Kontroller vertikalt og horisontalt med nivået.

Det er mulig å jevne ut ujevnhetene i veggene ved å påføre et tykkere lim. Den må fjernes umiddelbart etter at installasjonen er avsluttet. Etter 24 timer må leddene rengjøres for lim, og fugemassen må påføres i rader med en slikkepott. Du kan vaske forkleet først etter at det er helt tørt..