Smale kjøkkenskap

Funksjoner og fordeler

Et komfortabelt kjøkkensett er en garanti for orden og komfort på kjøkkenet. Han er i stand til å skape en arbeidsstemning og gjøre kjøkkenet til et favoritt samlingssted for hele familien. Men noen ganger i leilighetene våre er det så små eller smale, “tilhenger”, kjøkken at det ikke er mulig å sette et standard sett på dem. Den beste veien ut av denne situasjonen er et “smalt” sett, designet spesielt for små kjøkken.

For at smale skap skal beholde sin funksjonalitet og være romslig, er det nødvendig å ty til noen triks. For eksempel skal veggskap være høyt opp til taket, slik at du kan lagre sjelden brukte retter på de øvre hyllene. Ikke glem at jo enklere og mer kortfattet skriften er, jo “lettere” ser den ut.

Varianter

Det er mange typer smale kjøkkenmøbler som lar deg enkelt plassere alt du trenger..

  • Høy blyantkasse. Tar ikke mye plass og er flott for lagring av matlagre.

  • Underskap. Vanligvis det mest romslige elementet i headsettet, der det er praktisk å plassere gryter og panner.

  • Veggskap. For et lite kjøkken er det bedre å velge et overskap med glassdører eller med dører på løftemekanismer. Løftedører er spesielt praktiske for lange, lave skap som er plassert over komfyren eller over vasken..

  • Smalt flaskeskap, 20 cm bredt. Perfekt for å fylle tomme nisjer og lagre alle slags bokser og flasker.

I et headset med overskap ser en smal hylle som er installert under dem passende ut. Det er praktisk å lagre krydder, te, kaffe på den..

En original og praktisk løsning er bruk av forskjellige uttrekkbare møbler-skuffer, blyanthus eller uttrekkbare skjærebrett i benkeplater i skap.

Materialer

Det mest egnede materialet for produksjon av kjøkkenmøbler er 16 mm laminerte sponplater. Det nest mest populære materialet er MDF – medium fiberplate. Som regel brukes MDF til å dekorere fronten på skapet, men denne løsningen øker kostnadene for produktet betydelig..

Massive furumøbler er også i stor etterspørsel. Et slikt headset ser alltid veldig fint og solid ut. Ulempene inkluderer den høye prisen og noe volum av produktene..

Fargeløsninger

For små kjøkken er det å foretrekke å velge møbler i lyse farger – hvit, krem, sitron, lys rosa. Sammen med riktig belysning vil dette visuelt øke plassen noe..

Hvordan velge

Den beste løsningen for et lite kjøkken anses å være et hjørnesett, som har to tilstøtende vegger.. Denne oppsettet er veldig praktisk for vertinnen selv og sparer ledig plass til spisestuen. Et annet pluss er at hjørneveggskapet er veldig romslig i volum og er perfekt for oppbevaring av fat..

Hvis kjøkkenet er langstrakt, vil et lineært arrangement av skap langs en vegg være mer passende. Dette vil spare ikke bare ledig plass, men også penger – smale rette hodesett har vanligvis en budsjettpris.

Selvfølgelig, først og fremst, når du velger møbler til kjøkkenet, ikke glem å måle selve rommet og lage en layoutplan. Ikke glem at fasadene av mørke farger “stjeler” rommet, og de lyse, spesielt med glassdører, utvides.

Hvordan gjøre det selv

Et gjør-det-selv-kjøkkenskap lar deg ikke bare spare penger, men også få et produkt som fullt ut oppfyller dine krav når det gjelder størrelse og funksjonalitet.

  1. Det er nødvendig å lage en tegning av skapet og bestemme alle dimensjoner.
  2. Velg materiale.
  3. Samle de nødvendige verktøyene (stikksag, skrutrekker, stiftemaskin med stifter, skrutrekker, skruer, dørhengsler, målebånd, blyant, byggehjørne).
  4. Skjær materialet i henhold til tegningen.
  5. Monter rammen.
  6. Monter panelene på rammen, start fra bakveggen og slutter med dørene.

Pris

På grunn av det lavere materialforbruket for produksjon, er kostnaden for smale skap som regel lavere enn kostnaden for konvensjonelle skap. I møbelbutikker kan du finne en klassisk modell med minimumskonfigurasjon fra 1770 rubler. Prisene på smale blyanthus starter på 2200 rubler.

Dekorativ design spiller en viktig rolle i prisdannelsen. Så for et skap i Provence -stil varierer prisen fra 3000 til 4500 rubler.

Interessante løsninger innen interiørdesign

Opprettelsen av et interiør i et lite kjøkken er først og fremst forbundet med funksjonaliteten. Det er alltid interessant og uvanlig å bruke smale, glidende skap fra gulv til tak og glidende, roterende beslag.

Nylig har det blitt viktig å bruke skap uten dører på kjøkken. På den ene siden avlaster dette plassen betydelig, men på den annen side skaper synet av matlager og mange små kjøkken ting en følelse av uorden. I tillegg beskytter dørene mot støv, sollys og flygende vann og fettfall..

Et stilig utseende vil gi et langstrakt kjøkken et headset uten håndtak, med dører som åpnes ved å trykke.

Et uttrekkbart sammenleggbart bord som er “gjemt” i skapplaten eller mellom skapene, vil i betydelig grad spare plass.