Små kjøleskap frysere

Ingen boareal er komplett uten kjøleskap. Det er situasjoner der store enheter ikke er nødvendig, men enhetens grunnfunksjoner er nødvendige. Små kjøleskap frysere kommer til unnsetning.

Fortidens rester

Enheter fra tidligere tid var i prinsippet små, sannsynligvis fordi det ikke var mulig å plassere stort utstyr i Khrusjtsjov og Brezhnevka.

Det hele startet med utgivelsen i 1950 av det første serielle absorpsjonskjøleskapet kalt “Gazoapparat”.Et år senere ble ZIS-Moskva-apparatet utgitt, hvorav antallet på fem år utgjorde 6230 enheter. 1954 ble preget av en mer forbedret modell under merkenavnet “Nord”.

I 1956, i byen Velikiye Luki, ble produksjonen av det første termoelektriske kjøleskapet av Morozko -merket lansert. Inntil nå, i leilighetene til pensjonister eller i sommerhytter, kan du finne de veldig sovjetiske kjøleskapene..

Visninger

Travle mennesker som sjelden er hjemme trenger ikke omfangsrik utstyr, siden de ikke lagrer store matreserver. Et landskjøleskap kan være lite, som et annet alternativ for en familie som ikke bor der permanent. Kontor, for mini-hoteller, herberger, sykehus, felles leiligheter, små studioer-det er mange applikasjoner for et minikjøleskap.

Dimensjonene til dette utstyret er vanligvis små. Høyden varierer fra 50 til 145 cm, standardbredde – fra 45 til 60 cm, dybde – fra 50 til 60 cm.

I utseende er slike enheter ganske miniatyr, men egenskapene til deres store kolleger (kjøling og frysing) er bevart i dem.. Avhengig av størrelsen på fryseren kan slike enheter deles inn i to typer:

 • Enkeltkammer med fryserom. Et trekk ved denne modellen er et relativt stort kjøleskap med et volum på 25 til 140 liter og et lite fryserom – fra 4 til 30 liter. En slik enhet har en hoveddør, fryseren er lukket inne med en liten dør. Oftest er det plassert på toppen av hele strukturen. Driften av hele installasjonen er levert av en kompressor.
 • To rom med full fryser. Kjøleskapet har et volum på 120 til 200 liter, fryseren – fra 40 til 60 liter. Hver celle har sin egen dør. En slik enhet sparer strøm når en av dørene åpnes, fordi kjøling og frysing ikke er nødvendig samtidig. Enkel kompressor sparer energi.

Avhengig av designløsningen kan det være:

 • En del av. Vanligvis velges de av mennesker som det er ekstremt viktig å gjøre kjøleskapet usynlig for ikke å forstyrre harmonien i kjøkkenets indre. Fordelene med slike enheter vil være ekstra støy og varmeisolasjon på grunn av paneler som dekker overflaten av kjøleskapet. Men den høye kostnaden kan tilskrives ulempene.
 • Frittstående. Frittstående enheter er som regel mer funksjonelle enn innebygde kolleger. På noen modeller vises praktiske kontrollpaneler på forsiden. De er vanligvis billigere.

Fordeler

De positive sidene ved små kjøleskap ble verdsatt av beboere i små leiligheter, sommerboere, kontoreiere. De merker seg følgende egenskaper:

 • Kompakthet.
 • Utfører viktige funksjoner.
 • Relativt lett.
 • Lett å transportere.
 • Relativt lavt strømforbruk.
 • Billighet.

ulemper

 • Lite brukbart volum.
 • Høyt støynivå.
 • Mangel på flere alternativer.
 • Smale farger og enkel design.

Modelloversikt

Det er et stort antall små kjøleskap på markedet for husholdningsapparater. De mest populære enkeltkammermodellene er:

 • Indesit TT 85 er en kompakt enhet, med en høyde på bare 850 mm, som gjenspeiler navnet, bredden er 600 mm, dybden er 615 mm. En elektromekanisk kontrollmetode tilbys. Fryseren er plassert på toppen, den brukerbare volumet er 14 liter, og kjøleskapet er 106 liter..

Det er to hyller, en eske for grønnsaker og frukt; det er hyller på døren for oppbevaring av bokser og flasker. Det er mulighet for å henge døren opp igjen og et manuelt avrimingssystem.

 • Beko TS1 90320 – liten, bare 818 mm høy, 475 mm bred, 53 mm dyp. Enkompressor, med et manuelt avrimingssystem og elektromekanisk kontroll, energiklasse A +, bruker bare 118 kW per år. Fryseren oppe har et volum på 7 liter, kjøleskapet er 86 liter. Støynivå 43 dB. Mulighet for å jobbe i en dobbeltklima: SN og T.

 • Liebherr T 1414 – ganske liten, høyde – 850 mm, bredde – 501 mm, dybde – 620 mm. Enkompressor med en elektromekanisk kontrolltype og dryppsystem for avriming av kjølekammeret, hvis nyttige volum er 108 liter.

Fryseren tiner manuelt, kapasiteten er 14 liter. Frysekapasiteten er lav – bare 2 kg per dag. Kjølemediet er isobutan.

 • Saratov 452 Grey – minikjøleskap med grå farge, har en høyde på 875 mm, bredde – 480 mm, dybde – 590 mm. Energiklasse B, spiser allerede 219 kW per år. Fryserommet er plassert på toppen, det kan romme opptil 15 liter frossen mat, kjøleskapet har en kapasitet på 107 liter. Et isbrett, et eggbrett og en smøremaskin tilbys. Freon fungerer som kjølemiddel.

Populære to-kammer-kolleger er representert av følgende modeller:

 • Supra RF -097T – veldig kompakt, dimensjonene er 83,7 cm / 49,2 cm / 47 cm (høyde / bredde / dybde). Enkompressor, med elektromekanisk avriming. Gir drift i to klimatiske klasser: N og ST. Ganske stille, støynivået er 39 dB. Kjøleskapet sammen med fryseren rommer 96 liter mat.

 • Indesit ST 145 – denne modellen er relativt høy – 145 cm, bredde 60 cm, dybde 66,5 cm. Energiklasse B, bruker 401 kW per år, noe som er ganske mye. Den har en kjølemetode på flere nivåer og et beskyttende antibakterielt system. Fryseren med et nyttig volum på 51 liter er delt inn i to rom: for lagring av kjøtt og is. Kjøleskapet har en kapasitet på 194 liter.

 • Atlant XM 4208-000 – 142,5 cm høy, 54,5 cm bred, 60 cm dyp. Fryseren er plassert nederst, har et volum på 42 liter, kjøleskapet – 131 liter. Det er glass- og plasthyller. Innendørs belysning er levert av en glødelampe. Kan fryse opptil 2 kg mat per dag.

 • Pozis RK -101 – mål 145 cm / 60 cm / 65 cm. Utstyrt med LED -lys for å belyse innholdet. Hyllene er laget av slagfast glass og kan laste opptil 40 kg. Enheten er komplett med solide bokser, som ikke tillater at den svikter for tidlig. Frysekapasitet – opptil 4 kg per dag.

Utvalget av moderne husholdningsapparater er enormt. Men i den siste sovjetiske fortiden kunne et slikt utvalg av kjøleskap bare drømmes om..