Små kjøkkenmøbler

Designere hevder at møbler til et lite kjøkken også kan se stilige og vakre ut. Det er mange løsninger for innredning av et lite rom, slik at det er plass til alt du trenger, og slik at arrangementet av kjøkkenmøbler ikke bare er praktisk, men også funksjonelt. La oss vurdere noen av dem.

Visninger

Kjøkken garderober. Vi er alle vant til at en garderobe kan dekorere en stue eller gang. Det faktum at kupésystemet kan brukes på kjøkkenet, trodde de færreste. Og denne enkle løsningen kan være perfekt. Alle de små tingene kan plasseres på ett sted og ikke kaste bort tid på å lete etter en boksåpner eller en kasserolle av en viss størrelse. For å livne opp interiøret kan du legge igjen flere åpne hyller hvor du kan plassere fotorammer eller vakre retter..

Kombinerte møbler. Dette er et relativt nytt fenomen i møbelindustrien, og slike prosjekter er for det meste laget på bestilling. Denne typen inkluderer objekter som, i tillegg til hovedfunksjonene, også utfører noen tilleggsobjekter. For eksempel en sofa med et sammenleggbart bord, et skap med et mikrobølgeovn osv..

Møbler transformator i hovedsak ligner et kombinert alternativ. Et eksempel er et underskap med en glidende arbeidsflate, et sammenleggbart bord – et skap med skuffer for oppbevaring, etc..

Hodesett med innebygde hvitevarer. For eksempel er det bedre å velge høyden på kjøleskapet slik at et veggskap kan henges over det, eller hvis det er veldig lite, kan det brukes som en ekstra arbeidsflate. Og det er bedre å gjøre bordplaten solid slik at det ikke er hull mellom skapene. Alternativet med en ovn hevet over gulvet og innebygd i skapet kan virke veldig uventet for mange. I dette tilfellet viser det seg at midten er involvert, og bunnen kan brukes til retter og andre kjøkkenutstyr..

Liggende møbler. Det mest slående eksemplet er en tabellbok som er kjent for alle fra barndommen, forskjellige brettbare horisontale overflater: bord eller seter, som i togvogner. Når de er brettet, tar de praktisk talt ikke plass, og tjener om nødvendig til det de er tiltenkt.

Kjøkkenhetter. Dette er en forutsetning for et lite rom. På en liten plass akkumuleres lukt og fettavleiringer legger seg. For å lette rengjøringen og opprettholde kjøkkenets estetiske utseende, er hette et must. Hvis dette er et stasjonært alternativ, kan en hylle for krydder eller dekorative elementer plasseres over det. Eller du kan velge en uttrekkbar design. Først og fremst vil det ta bort et lite nyttig område. Og for det andre gjør den uttrekkbare hetten det mulig å bygge inn et annet skap for kjøkkenutstyr..

Middagsone. Velge møbelprøver for "Khrusjtsjov" eller et annet leilighetprosjekt med et lite kjøkken, bør møbler med skarpe hjørner unngås. Dette vil beskytte deg og din husstand mot mulig skade under en forestående kollisjon. I stedet for det vanlige rektangulære bordet, kan du lage en bardisk, som vil være plassert vinkelrett på arbeidsbordet og vil være dens naturlige fortsettelse. En utmerket løsning ville være å utvide vinduskarmen og gjøre den til en del av et spisebord med en sammenleggbar eller stasjonær bordplate..

Bruke takrekkverk. Det er tre typer takskinner. De kan plasseres vertikalt, horisontalt og i vinkler. Denne stilige designen vil forandre kjøkkenet og lette oppgaven med kompakt møblement. For å unngå følelsen av å hoppe opp et stort antall gjenstander, anbefaler designere å velge takskinner i fargen på arbeidsveggen, slik at de blir mindre synlige visuelt..

Plasseringsalternativer

Klassikere i sjangeren – møbler i en linje langs veggen, et spisebord mot den motsatte veggen og en fri sone i midten. I dette tilfellet er det fornuftig å lage en solid overflate og montere vasken og koketoppen i den. Velg ovnen i bredden slik at den ikke stikker utover fasadens grenser. Hengende skap skal henges minst 60 cm over arbeidsflaten. Å bevege seg rundt på kjøkkenet kan være vanskelig hvis avstanden er kortere..

Hjørnekjøkken. Denne typen møbeloppsett blir mer og mer populær. I dette tilfellet brukes all tilgjengelig plass, og med maksimal fordel. Denne oppsettet sparer tid – du trenger ikke lete etter noe, alt du trenger er alltid tilgjengelig. I tillegg gjør hjørnesettet det mulig å skille arbeidsområdet fra spiseområdet. Hvis ønskelig, kan et mykt hjørne til og med passe inn i et slikt kjøkken. Tilstedeværelsen av ekstra nattbord vil avlaste det øvre rommet og eliminere behovet for veggskap. Et lite tips: hvis hjørnekjøkkenskapet ligger i nærheten av døråpningen, er det fornuftig å gjøre prosjektet avrundet eller avfaset. Dette vil også bidra til å spare noen få centimeter ekstra..

7 bilder

Fargeløsninger

Eksperter anbefaler å unngå lyse, prangende eller for mørke farger når du skal dekorere et lite rom.. Det er bedre å ta hensyn til alle lyse og varme nyanser. De er i stand til ikke bare å visuelt utvide plassen, men også gjøre den stilig og moderne. Et lite høyteknologisk kjøkken kan for eksempel gjøres i hvitt eller lysegrått. Og bare små detaljer kan være mørke: flisdekor på en arbeidsvegg, et bilde og til og med en benkeplate, men bare i kombinasjon med lyse vegger. For et klassisk kjøkken kan alle nyanser av gult, lysegrønt i kombinasjon med gull, beige og hvite farger påføres..

For å frigjøre ekstra kvadratmeter er det ikke nødvendig å installere vaskemaskin og kjøleskap på kjøkkenet. Det første stedet på badet – nå kan du kjøpe slike minimodeller som passer til og med under vasken. Og for det andre kan du tildele plass i korridoren eller i pantryet..

Ofte installeres stasjonær kommunikasjon veldig upraktisk, noe som gjør det vanskelig å velge møbler. Prøv å eksperimentere og omorganisere vasken, gassvannvarmeren og komfyren slik at ikke en eneste centimeter er tom, og det var for eksempel en mulighet til å bygge inn en liten eske for flasker eller husholdningskjemikalier.

Vasken kan flyttes til vinduet ved å koble den til arbeidsområdet mens du vasker opp, og mens du lager mat vil du alltid være oppmerksom på hva som skjer på gaten.

Hvis du flytter vasken, kan du ha en vegg uten møbler, hvor det er plass til et TV -panel eller til og med et hjemmekino med karaoke. Og kjøkkenet ditt blir et sted for morsomme sammenkomster.

Hvis standardmøbler virker for brede, kan det være verdt å vurdere et tilpasset design med en smalere benkeplate. Det vil ikke være iøynefallende, og du vil føle og sette pris på ytterligere 5-10 cm areal. Å bruke ruller i stedet for døråpninger for skap er en ganske uvanlig løsning, men det lar deg få innholdet i skapene uten å blokkere gangene.

Modulære kjøkken

Du kan lage din egen versjon av kjøkkeninnstillingen ved å bruke møbler fra forskjellige sett, kombinere farger, størrelse og selve headsettet. For eksempel kan du bare kjøpe de nedre skapene, supplere dem med åpne hyller, eller kjøpe bunnen i en farge og toppen i en annen. Du kan også kjøpe bare et skjærebord eller bare et vaskeskap, og som et oppbevaringssystem kan du kjøpe et skap som generelt var beregnet på stuen. Den eneste betingelsen er at den må være i harmoni med resten av møblene på kjøkkenet..