Små bord til et lite kjøkken

Hvis kjøkkenet er lite, bør du ikke prøve å presse et standard spisebord inn i det, for selv om du lykkes med dette, trenger du ikke å snakke om noen bekvemmelighet for vertinnen – det vil praktisk talt ikke være rom for manøvrer . I et lite rom er det et sted hvor designideer kan utfolde seg – tilnærmingen til å løse problemet må være original, slik at kjøkkenet viser seg å være vakkert utstyrt og funksjonelt.

Funksjoner og fordeler

Det særegne ved små bord til kjøkkenet ligger i deres høye mobilitet og i letthet av materialene som brukes til fremstilling (som regel er de laget av plast eller lyse treslag – aske og furu). For å unngå chipping er bordplaten innrammet med spesielle finérinnlegg.

Som regel prøver de på et lite kjøkken å gjøre alle møblene så funksjonelle som mulig, så det er naturlig at mange bordmodeller også er utstyrt med ekstra hyller som du kan plassere bestikk eller kjøkkenutstyr på (oftest er disse bardisker). En eller to skuffer er allerede en alvorlig fordel for ethvert bord, og i dette tilfellet vil enhver husmor være mer komfortabel under kokeprosessen, fordi hun ikke trenger å bevege seg rundt på kjøkkenet, verken ved et skjærebrett eller en kniv eller på noe annet emne.

Typer og modeller

Kjøkkenbordet kan ha en annen design:

  • fast;
  • bretting;
  • endret;
  • uttrekkbar.

Et solid bord er en struktur med en solid plate som har vært på samme sted i mange år. Dette er komfortable bord, men ikke egnet for et lite kjøkken. For et slikt rom kan du for eksempel velge et hjørne med et bord. Bordplaten kan være firkantet, rektangulær eller rund.

Rund bordplate – denne typen bord anses å være den mest harmoniske og behagelige for hele familien å spise og for familiekommunikasjon. Et slikt bord har ingen skarpe hjørner, noe som betyr at barn og eldre familiemedlemmer ikke vil bli skadet av dem. Det runde bordet på kjøkkenet ser veldig attraktivt ut, men det er ønskelig at det er mer romslig, og når det gjelder et lite kjøkken, kan dette alternativet neppe kalles rasjonelt.

Det er noen modeller som kan kalles et kompromiss – dette er rektangulære bord med avrundede kanter. Dette er en praktisk og praktisk modell, også trygg på grunn av fraværet av skarpe hjørner, og den ser ganske harmonisk ut.

Et rektangulært bord anses som det mest praktiske når det gjelder funksjonalitet. Det er mulig å skyve det tett mot veggen, eller du kan skyve det tilbake for å ta imot flere gjester ved bordet – et slikt bord ser like bra ut. Det er også viktig at rektangulære bord er tilgjengelige i et stort utvalg av størrelser, forskjellige i design – hver kunde vil kunne velge disse modellene til sin smak..

Designere anser firkantede modeller for å være klassikerne på kjøkkenbordet, fordi det er i dette rommet, og ikke i stuen eller i spisestuen, at mangelen på ledig plass oftest merkes. Og den firkantede formen på bordet, for all sin kompakthet, ser ganske solid ut.

Ofte har et firkantet spisebord muligheten til å forvandle seg til et rektangulært bord, og dette kan være veldig nyttig for gjestfrie eiere, spesielt hvis et bord komplett med et koselig hjørne og avføring vil være behagelig for alle.

En annen versjon av et kompakt bord har formen av en sammenleggbar bordplate (noen ganger firkantet, men oftere halvcirkelformet), som er hengslet på veggen. Når det er nødvendig, er bordplaten hevet og festet på en benstøtte, og deretter fjernes alt og igjen er det ingen problemer med å bevege seg rundt kjøkkenet.

Modifiserte modeller er bord laget etter prinsippet om vinduskarmer, samt et barbord. Det er også et flott plassbesparende og moderne utseende..

Den langstrakte bardisken, som har tilnærming fra begge sider og innebygde funksjonelle hyller, har plass til fem personer. Et annet pluss er at den også kan fungere som arbeidsflate mens du lager mat..

Hjørnebordet kan erstatte vinduskarmen. Håndverkere fra mange firmaer kan tilby en slik tjeneste – de vil lage et hjørnebord i stedet for en vinduskarme, noe som vil spare plass betydelig.

Slike bordmodeller anses nå som veldig fasjonable. I det trange rommet på et lite kjøkken vil en slik avgjørelse være veldig korrekt, fordi du på bekostning av et hjørnebord vil frigjøre verdifull ledig plass..

Et annet alternativ er å gjøre bordet fullt ut med lengden på veggen på den ene siden av kjøkkenet. Som regel er et slikt bord delt inn i soner – et sted for et spisebord og et sted for lagring av kjøkkenattributter..

Ekstra bord. Det er et lite bord med et par stoler i midten av kjøkkenet, og et hjørnebord på begge tilstøtende vegger. Dette kan være et oppbevaringssted, et dekorativt område og til og med en studie, om nødvendig..

Det kompakte bokbordet har store og brede svingende overflater og uttrekkbare støtter. Objektet ser ut til å være lite, men tungt, vanligvis gjort med hjul, for ikke å dra det, men for å rulle det. I brettet posisjon har den dimensjoner på maksimalt 60×80 cm, og den kan stå kompakt i hjørnet av kjøkkenet, og om nødvendig stiger en eller hyllen opp og bordet blir ganske romslig.

Sidebord. Slike modeller er festet til noe på den ene siden (nødvendigvis jevnt), og på den andre siden har de to ben. Den frie siden kan ha hvilken som helst form, men det vanligste alternativet er en halvsirkel. De kan tjene som en behagelig arbeidsflate på kjøkkenet, du kan legge en vase med blomster på bordet.

Veggmontert. Bordet er festet til veggen som en hylle. Kan foldes sammen, sparer også plass på kjøkkenet når det ikke er i bruk.

Veggmonterte foldemodeller. De ser ut som en bok med en bordplate delt i to og brettet den ene oppå den andre. Praktisk for raskt å organisere ekstra seter for gjester – bare brett den andre halvdelen. For at en slik modell skal passe inn på kjøkkenet ditt så godt som mulig, er det bedre å ikke kjøpe en ferdig modell, men å invitere en mester til å gjøre alle nødvendige målinger og bestille et bord individuelt.

Alle veggkonstruksjoner må ha en pålitelig mekanisme som holder bordplaten når den åpnes og brettes, så vel som under drift. Det samme gjelder et design som et sokkelbord..

Noen av varianter av glidbare, uttrekkbare, utrullbare bord med oppbevaringsbokser er en utmerket løsning for et trangt kjøkken.

Eiere av trange kjøkken som vil være i stand til å organisere kjøkkenplassen intelligent og tenke godt hvordan de skal bruke hver kvadratcentimeter areal, vil kunne løse alle problemene deres.

Rasjonelt bruk av et lite kjøkken, husk om den estetiske komponenten i interiøret. Panelene må være vakre, detaljene må være originale, materialene må være stilige – og kjøkkenet ditt blir det beste.!

Formen

Kjøkkenbordet kan være rundt, ovalt, trekantet, firkantet, rektangulært eller til og med uregelmessig. Og det er veldig viktig hva slags geometri du har valgt for ditt lille kjøkken. I dette tilfellet avhenger det av geometrien hvordan kjøkkenet endres visuelt, hvor behagelig og trygt det vil være å bevege seg rundt det.

Det runde kjøkkenbordet ser lett og kompakt ut, det skaper en koselig atmosfære på kjøkkenet, det lukter hjemmekoselig varme, og et slikt bord vil passe inn i ethvert interiør. Men hvis rommet er laget i strenge geometriske proporsjoner, kan du ikke feste en slik modell der..

Ovale bord tar for mye plass, og på et vanlig kjøkken installeres de sjelden, bare hvis plassen tillater det. Men hvis du virkelig vil se kjøkkenet i glatte linjer, så velg et halvrundt bord – dette er både linjens glatthet, og du kan flytte den flate siden nær veggen.

Firkantede eller trekantede modeller. Begge alternativene er absolutt praktiske, men de er mindre trygge når det gjelder skade fra skarpe hjørner. Et unntak kan bare være modeller med en slik bordplate, som, etter å ha brukt dem, umiddelbart kan fjernes, skyves inn eller brettes ned..

Et rektangulært bord plassert langs veggen. Et flott alternativ for et kjøkken i et rektangulært rom. Det eneste dårlige er at under lunsj må du se på veggen, det er ikke interessant. Alternativt kan et slikt bord plasseres langs vinduet, da blir utsikten mer interessant.

Merkelig nok er det spisebord og uregelmessige former – dette skjer når du ordner et kjøkken med en ikke -standard layout. Bordet er laget for å bestille, gjentar hele kjøkkenets geometri ved måling av parameterne.

Materialer

De beste møblene har alltid vært de som er laget av naturlige materialer. Dette skyldes først og fremst miljøet, og for et kjøkkenrom, der det ofte er en varm atmosfære, er dette veldig viktig – ingen skadelige stoffer slippes ut i luften. Verdigheten til resten av materialene er deres lave pris, noe som betyr at de er tilgjengelige for de fleste kjøpere..

Møbelrammen er vanligvis laget av metall. Det er et slitesterkt materiale og er også fuktbestandig. Ulempen er at metall bare ser bra ut på et moderne kjøkken. Styrken kan ikke tas fra ham, men det er ingen varme. Tenk deg et metallbord – du kan ikke kalle det behagelig. Som regel kompletteres metallmodeller med glasselementer.

Naturlig tre er generelt foretrukket for luksusmøbler. Produktene er miljøvennlige, pålitelige og veldig vakre. Problemet ligger i konsekvensene av interaksjon med vann og i grundigere pleie.

Sponplateprodukter er billigere, og de er mer motstandsdyktige mot fuktighet, derfor er de mye brukt i dag i produksjon av headset og benkeplater for kjøkken..

Plastprodukter varierer ikke i holdbarhet, selv om de sannsynligvis er de lyseste og vakreste, takket være det rike utvalget av nyanser. Her er bare de minste riper og sprekker vil raskt gjøre plastproduktet ubrukelig. Det vil være mer praktisk å lage kjøkkenforkle av det..

Fargeløsninger

I en mørk nyanse ser spisebordet solid og solid ut, men ikke i en liten kjøkkenkrok. Her vil et slikt opptog vise seg å være tungvint og upassende. Men hvitt, beige eller lyst tre er akkurat det du trenger..

Bruken av lyse nyanser i det indre av et lite rom utvider det alltid, derfor vil lysheten og luftigheten til et pastellbord på kjøkkenet være passende og vil ikke skape inntrykk av overdreven rot.

I dag har russerne tilgang til bord i hvilken som helst nyanse. Fargeskjemaet velges i henhold til utformingen av et bestemt interiør eller til og med sett ved hjelp av virtuell design. Den mest populære blant kjøperne er fortsatt hvit, beige og svart, men alle har rett til å gjøre sine valg i henhold til deres preferanser eller i henhold til anbefalingene til designeren.

Dimensjoner

Når det gjelder et bord for et lite kjøkken, må du huske på at uansett hvor trangt plassen er, bør en person være komfortabel ved bordet, og for dette trenger han en plass på 60 cm bred. Så når han planlegger en spisestue på kjøkkenet ditt, bør du bli guidet nøyaktig av dette tallet, så vil alle som sitter ved bordet trives.

Ferdige bord i dag er hovedsakelig laget av laminerte sponplater, for noen er det bare bordplaten som er laget av plast. Når det gjelder størrelse og konfigurasjon, selges bord for et lite kjøkken som følger: runde, 75 cm i diameter og rektangulære minibord – 50×70 cm.

Tabeller er de enkleste, som ikke transformeres på noen måte og ikke øker arealet på benkeplaten, men dette er ikke det beste alternativet for et trangt kjøkken. En praktisk og kompakt sammenleggbar modell med eller uten ekstra skuff er mer egnet her. Et slikt, for eksempel et bord, der dybden på bordplaten, når den er brettet, er 56 cm, og hvis den brettes ut, øker bredden med ytterligere 56 cm – opptil 112 cm.

Hvordan velge og hvilken som er bedre

Det er ikke nødvendig å bekymre seg for det faktum at hvis kjøkkenet er lite, så er det en umulig oppgave å få et bord. Litt teori, sunn fornuft og et stort utvalg av modeller fra forskjellige produsenter – og dette vil definitivt hjelpe deg med å velge et bord som passer ditt lille kjøkken i alle henseender..

Det ser ut til at alt er klart, siden et lite kjøkken, da er et lite bord nødvendig. Og hvilken, ikke for barn? Hvor mange mennesker vil sitte ved det, så mange tallerkener må passe, et glass til hver, bestikk, et stykke brød. Så det viser seg at bordet skal være minst 60×40 cm.

La det være fem personer i familien din, men du kan ikke spise sammen, så ok – to vil bli innkvartert ved et slikt bord. Og hvis du er glad i felles familiesammenkomster, så er det bedre for deg å ordne et spisebord i stua, og la det lille bli igjen på kjøkkenet – det vil ikke skade.

Et annet alternativ kan brukes selv for et veldig lite kjøkken. Det handler om en plate som glir ut av headsettet. Den har ingen ben og kan ikke fjernes helt, og to kan sitte bak den – ikke mer.

Bordtransformator

Dette, kan man si, er en gave fra et trangt rom. Hele transformasjonen er basert på å endre området på benkeplaten, bak hvilken du kan arrangere et sted for to personer, og om nødvendig, for seks, for eksempel. Når den er brettet, er den en kompakt ting som tar veldig lite plass, så den kan omorganiseres til et hvilket som helst sted. Det er slike originale transformatorer som kan brettes inn i en skuff, og om nødvendig – et lite minutt og foran deg et spisebord.

Når du kjøper en slik modell, må du huske på at de er lagt opp på forskjellige måter. Det er modeller med en festet vinge, det er modeller med en uttrekkbar overflate, og det er modeller med en spesiell fane. For å velge modellen som passer deg best, må du prøve å brette ut hver enkelt i butikken og brette den tilbake.

Hvordan gjøre det selv

Bor du i en gammel bygning eller i en ny ny bygning, hvor vindusrammene er solide, og slipper ikke inn fukt eller regnstrømmer når stormende vær raser utenfor vinduet? Sikkert i slike hus og en vinduskarme av tre er et reelt eksempel på holdbarhet. Det er ikke nødvendig å ødelegge noe slikt, og du må heller ikke bryte det ut. Det er best å skru bordplaten på en slik vinduskarme med hengsler slik at den kan brettes ned og heve etter behov..

Ulempen vil være at det ikke er noen integritet på arbeidsflaten – dette er slik, men det vil være et minimum av lønnskostnader. Og hvis påliteligheten til vinduskarmen vekker mistanke, kan demontering ikke unngås.

Bryt gjerne ut delen du ikke trenger, mål størrelsen på fordypningen under den tidligere vinduskarmen og skjær ut arbeidsstykket (kryssfiner, sponplater eller MDF). Den enkleste måten å gjøre dette på er fra kryssfiner ved hjelp av en vanlig stikksag. Du trenger kryssfiner som er vanntett, minst 12 mm tykk. Dette er nødvendig slik at det ikke oppstår nedbøyninger..

Slikt arbeid er nødvendig hvis det er besluttet å lage et bord på kjøkkenet fra vinduskarmen, fordi det rett og slett ikke er noen annen mulighet til å få et spisebord på kjøkkenet på grunn av den for lille størrelsen. På den ene siden er dette enda til det bedre – du trenger ikke bruke penger på et spisesett, og rommet vil forbli mer eller mindre romslig uten bord, selv om du fortsatt ikke kan klare deg uten avføring.

Så vi løser denne ikke veldig enkle oppgaven. Det forberedte arbeidsstykket må settes inn på stedet der en typisk vinduskarme nylig ble plassert. Legg om nødvendig kryssfiner på treblokker eller -plater for å nå det nødvendige nivået. Deretter bør strukturen festes ved hjelp av stålhjørner – braketter.

Kryssfiner eller annet valgt materiale skrues til vindusåpningen, og basen er dekket med et spesielt keramisk lim ved hjelp av en hakket murske. Vi prøver å rengjøre leddene så mye som mulig – de vil være ubrukelige på kjøkkenbordet. Endene lukkes med en spesiell keramisk plate eller aluminiumsliste.

Interessante ideer innen interiørdesign

Hvordan plassere et spisebord i et lite kjøkken – plasser det nær veggen eller i midten? Hva er mulighetene?

Kjøkkenmøbler ser flotte ut, inkludert bordet, hvis de er plassert mot tilstøtende vegger.

Vær oppmerksom på bordplaten og bordbena, hvis de er for tykke, vil produktet se klumpete ut – til og med så lite.

Hvis du har valgt et originalt glassbord, vil dette gi kjøkkenet en visuell luftighet og få det til å virke mer romslig. Og hvis den gjennomsiktige designen stadig inspirerer deg med frykt for skjørhet, velger du frostet glass bedre..

Du kan vise kjøkkenet fra sin beste side hvis du velger et lysbord – dette er det du trenger på et lite kjøkken. Etter design bør kjøkkenet og bordet overlappe.

Duken vil gjøre et lett, lite bord til noe voluminøst, og derfor er det bedre å nekte det, og som et alternativ kan du bruke en åpent serviett i midten av bordet.

Hvis bordets plassering måtte være overfor kokesonen, bør avstanden mellom dem ikke være mindre enn 60 cm, slik at du kan bevege deg komfortabelt.

Ikke glem et slikt møbel som krakker! Det er ikke tilfelle å bære dem frem og tilbake fra kjøkkenet og inn på kjøkkenet, og siden de vil være på kjøkkenet hele tiden, bør benkeplaten ha en størrelse slik at krakkene får plass fritt under den og frigjør plass.

Sofaen på kjøkkenhjørnet kan dekoreres ved å legge puter og ottomaner på den, la en uvanlig serviettholder flaute på bordet, og fototapetet ved bordet vil hjelpe deg og vennene dine med vennlig kommunikasjon og en stor deilig pizza som de brakt med dem, og du plasserte den på det sammenleggbare bordet -transformatoren.

Selv om kjøkkenkroken er ganske liten, kan du, hvis du prøver, ordne et vakkert, moderne og praktisk spisebord. Bare vær forsiktig når du velger en modell..