Skrå hetter til kjøkkenet

Når kjøkkenutstyrene oppdateres, installeres komfyr og hette først. Det moderne markedet tilbyr et stort utvalg av luftrenseanordninger. En av deres nyeste modeller er skrå hetter..

12 bilder

Forskjeller mellom en skrå hette og en tradisjonell

Navnet på disse hettene taler for seg selv. Arbeidsflaten, i motsetning til de vanlige, er plassert i en vinkel mot komfyren. Dette gjør det mulig å øke plassen over platetoppen. Ingenting hindrer deg i å stå i nærheten av ovnen.

Designerne har gjort sitt ytterste for å få arbeidspanelet til å se presentabelt ut. Resultatet er en moderne designhette som bruker materialer som keramikk, glass, plast og metall..

Tilgjengelig med berøringspanel og LCD.

Arbeidet er enkelt. Skrå hetter trekker inn luft rundt omkretsen gjennom små hull. Aerodynamikkens lover fungerer her – luft, som passerer gjennom smale spor, akselererer. Samtidig akkumuleres ikke fett på overflaten av hetten, men går direkte inn i filteret..

I tillegg brukes alle innovative teknologier i skrå hetter:

 • Hetten er nesten ikke hørbar. Hetten er veldig stille. Støynivået overstiger ikke 40 desibel.
 • Høy ytelse med lavt energiforbruk. Det optimale sugenivået vil enkelt rense luften på kjøkkenet ditt, og energibesparelsen vil bidra til å redusere kostnadene.
 • Praktisk kontrollpanel. Det er enkelt å betjene funksjonene, i tillegg har noen modeller en fjernkontroll, noe som vil være spesielt praktisk i kjøkken-stuer.
 • Automatisk kontrollprosess, det er mulig å programmere av og på, noe som også vil føre til å spare ressurser og penger.
 • Enkel og enkel å installere. Installasjon vil ikke reise noen spørsmål, alle vil kunne installere en skrå hette, selv uten erfaring.

Den moderne skråstilte hetten er ikke bare en luftrenser, men også et stilig kjøkkenutstyr. Og ergonomien gjør at du kan plassere denne enheten på ethvert, selv det minste kjøkkenet..

Varianter av modeller og størrelser

Produktutvalget til dette produktet er veldig bredt. Du kan velge en skrå hette for enhver smak og budsjett. Det er tre typer skrå hetter, som er forskjellige i arbeidsmetoden..

 1. Hetten, som tar luft fra kjøkkenet, fjerner den ganske enkelt gjennom ventilasjonen, og frigjør dermed plass til frisk luft. Konvensjonelle horisontale hetter fungerer også i henhold til dette prinsippet. Denne typen rengjøring er den mest effektive, selv om den krever arbeidsventilasjon med passende gjennomstrømning for denne hetten, ellers vil luften som absorberes av enheten gå gjennom ventilasjon til andre rom.
 2. Avtrekkshette som fungerer under resirkuleringsforhold. Tar luft, passerer den gjennom en serie filtre, slipper den renset tilbake. En slik hette er fordelaktig ved at den ikke trenger tilkobling til ventilasjon. Det vil si, for det første vil det ikke være noen luftkanaler, og for det andre er det ikke nødvendig å ha et fungerende ventilasjonssystem i nærheten. Denne typen skrå hette vil perfekt takle oppgavene som er satt for den, forutsatt at filtrene skiftes ut i tide..
 3. Blandet type. Du programmerer denne typen hette selv, avhengig av hvilke arbeidsforhold du trenger. Dette gjelder spesielt når du utfører forskjellige arbeider på kjøkkenet, fordi kraften til luftrensing er forskjellig, du steker koteletter eller damper grønnsaker.

Skrå hetter er også tilgjengelig i forskjellige størrelser. Og ditt valg bør være basert på volumet på kjøkkenet, samt utstyr og design..

 • Små hetter på 55 cm er egnet for kompakte to-brenner komfyrer.
 • For et standard kjøkken i panelhus, hvor ovnstørrelsen vanligvis er 60 cm og hetten bør velges av samme størrelse.

I rom der maten tilberedes lenge og mye, er det nødvendig med en modell med en kraftig motor som er i stand til å kjøre så mye luft som mulig gjennom seg selv. I slike rom anbefales det å installere en skrå hette med en økt størrelse fra 70 cm til 80 cm.

Mangfoldet av farger er også stort. Her er standard hvit, beige, sølvhetter og dyp rød. Du kan finne eller bestille og enheter i andre nyanser eller med ornamenter. Men fremdeles er og er den mest populære fargen i dag for skrå hetter svart. I dette fargevalget ligner denne enheten på en LCD -TV -skjerm. Den passer lett inn i ethvert kjøkkeninteriør.

I tillegg for noen modeller av skrå hetter endres arbeidsflatens hellingsvinkel, noe som gjør det mulig å overføre den til en nesten vertikal posisjon..

Materialene som skrå hetter er laget av, er også varierte, men de mest populære er glass. De ser flotte ut og er enkle å rengjøre..

Driftsprinsipp og installasjon

Det er tre prinsipper for drift for skrå hetter, som vi allerede har sagt:

 • luftuttak;
 • luftrengjøring;
 • blandet versjon.

Installasjonen avhenger av hvilken type elektrisk hette du har. Uansett vil det ikke være vanskeligere enn å installere en tradisjonell horisontal hette, men et sted enda enklere. For å installere den første og tredje typen skrå hetter, må du koble dem til ventilasjonssystemet i hjemmet ditt..

Men la oss se på alt i rekkefølge:

 1. Vi monterer en skrå hette på veggen. Dette gjøres med en drill og plugger. For brannsikkerhet er det tillatt å montere hetten i en høyde på 60 cm fra platetoppen hvis ovnen er gass, og 50 cm hvis den er elektrisk..
 2. Vi utstyrer luftutløpet til ventilasjonen ved hjelp av et luftrør, mens vi tar i betraktning at hver bøyning på den reduserer eksoskapasiteten med 10%, så det beste alternativet er å koble enheten til ventilasjonen direkte uten bøyninger og lange sjakter.

Når du installerer en skrå hette, er det verdt å vurdere det faktum at ventilasjonsrøret vibrerer under drift, derfor er det nødvendig å gi et lite mellomrom mellom luftkanalen og takrammen for å unngå å gni sistnevnte.

Det andre punktet er ikke nyttig hvis du installerer en kjøkkenhette med luftrensingssystem. Hele prosessen med å eliminere smuss og lukt i en slik enhet foregår inne i esken, og det er ikke nødvendig å koble til ventilasjonssystemet. Det eneste denne arten trenger er et stikkontakt..

Noen kjøkkenutforminger innebærer å fikse en vippet hette i taket. Designfunksjonen tillater det. Men hvis du fester en skrå hette til taket, må du kontrollere at installasjonen er sikker..

Alle som velger en skrå hette, er bekymret for om en slik enhet med luftrensingssystem vil klare oppgaven. Ifølge mange anmeldelser takler den skråstilte hetten, uansett hvilket rengjøringssystem det er, ødeleggelse av smuss og lukt ikke verre enn konvensjonelle horisontale apparater. Men den stille operasjonen setter den et skritt over konvensjonelle hetter. I tillegg er utformingen av de skråhette hettene utover ros..

Den eneste ulempen med denne typen enheter er den høye prisen. Men selv her kan du finne modeller som ikke er så dyre..

Selskap Krona har lenge etablert seg i kjøkkenutstyrsmarkedet. For øyeblikket er hun også engasjert i produksjon av skrå hetter. Prisen på produktet til dette selskapet er veldig demokratisk og passer selv for et lite budsjett, og modellutvalget er omfattende, og nesten alle vil finne i hetten de drømte om.

Konstruksjonsdesign i interiøret

Hver dag vokser populariteten til skrå hetter, og forskyver luftrensere for kjøkken med en horisontal arbeidsflate i bakgrunnen. Kanskje hovedpoenget i interiøret, når muligheten for å installere en horisontal hette er fraværende, er plassering av skap over koketoppen. I dette tilfellet vil bare en konvensjonell horisontal hette gjøre det. I andre tilfeller eksisterer muligheten for å bytte ut med en skrå hette, og i noen øyeblikk er det til og med nødvendig..

Installasjonen av en skrå hette vil være passende i enhver stilistisk løsning fra klassisk kjøkken til avantgarde.Hvis kjøkkeninnredningen din er laget i høyteknologisk eller minimalistisk stil, vil en skråhette med sin moderne design være den beste løsningen. Den er laget av metall og har en klar geometrisk form som vil se bra ut i disse kjøkkenstilene..

Den tilbøyelige kjøkkenhetten med en buet halvkule vil tilføre den moderne kjøkkendesignen en geometrisk aksent.

En skrånende hette i glass er egnet for et kjøkken i jugendstil. Hvitt, beige eller svart – avhenger av fargeskjemaet på kjøkkenet ditt og rommet som helhet.

Den skråstilte hetten med trykk vil være den sentrale aksenten i det indre av kjøkkenet i beroligende farger..

Den røde hetten er egnet for kjøkken der den klassiske kombinasjonen av svart og rødt brukes..

Kjøp en tiltet hette i en ramme for et klassisk kjøkkeninteriør, og det vil symbolisere et bilde i en baguette. Hetten vil også se bra ut og bli til et beskyttende panel for ovnen, med ytterligere funksjonalitet.

Selv på det minste kjøkkenet vil en skråhette hette med et selvrensende luftsystem passe fantastisk inn uten å rote rommet med en ventilasjonsboks.

Omsorg

Det beste med moderne apparater er at de vil fortelle deg når du trenger å rengjøre dem. Dette gjelder også skrå hetter. Inne i dem er det spesielle sensorer som beregner permeabiliteten til luftmengden gjennom filtrene, og rapporterer oppnåelsen av minimum tillatt verdi til den tilsvarende indikatoren. Du må bare bytte filter.

Å rengjøre hetten i seg selv vil heller ikke forårsake store problemer. Du trenger bare å gni hetten med en fille og fjerne fettavleiringer. Bruk aldri slipende stoffer eller melaminsvampe, siden overflaten på skrå hetter oftest er blank, kan du lett klø den og beleggets glans forsvinner.

En moderne skrå hette er ikke bare en høyteknologisk enhet for å rense luften fra smuss og lukt, men også et ekstra tilbehør i interiørdesign, dens sofistikerte former og uovertruffen stil vil gi kjøkkenet ditt et unikt utseende.