Regulering av kjøkken og stue

Soneoppgaver

Regulering av kjøkken og stue brukes for å markere separate funksjonsområder i lokalene, uten bruk av solide vegger og skillevegger. Dermed oppnås et større visuelt volum av rom, interiøret får originalitet. Det er alltid interessant å utvikle interessante designideer med soner og bringe prosjektet til livs.

I små rom, studioleiligheter, sonering av et enkeltrom er tatt for å få mest mulig ut av det knappe området og ikke føle ubehag av mangelen. De bruker også denne metoden i romslige rom for å gjøre dem stilige og komfortable..

Designere kan klare oppgavene med sonering, men du kan løse alle problemene selv. Dette vil kreve litt fantasi, romlig fantasi, tilgjengelige byggematerialer og metoder for innredning..

Funksjonelle områder

I ethvert kjøkken kan de viktigste funksjonelle områdene skilles:

 • arbeider – for matlaging;
 • for å spise;
 • bar;
 • rekreasjonsområde.

Selv på et lite kjøkken kan du ved hjelp av enkle metoder lage to soner: en stor med spisebord og et mindre arbeidsområde, hvor komfyren, benkeplaten og vasken er kompakt plassert. Og i romslige rom med et areal på 15-18 kvadratmeter. m. og mer, er det ganske enkelt nødvendig å organisere flere funksjonsområder.

Følgende soner kan skilles i stuen:

 • et spisebord for flere personer med stoler, hovedsakelig i midten av rommet, men det kan være andre alternativer;
 • romslig sofa, kan kompletteres med et salongbord;
 • en TV, som er optimalt plassert på motsatt side av sofaen, et annet plasseringsalternativ slik at den er synlig fra kjøkkenet;
 • oppbevaringsskap, bokhyller, hyller med suvenirer.

En annen metode for å avgrense rommet er atskillelsen mellom kjøkken og stue, når de faktisk er et enkelt udelelig rom, men deres visuelle grenser er tydelig synlige.

Typer effektiv sonering

Den enkleste typen sonering på et kjøkken er med tak. Denne detaljen i interiøret får øyeblikkelig øye med å komme inn, slik at inndelingen blir godt synlig. Samtidig blir det ikke brukt penger på kompleks installasjon og omlegging av møbler i rommet. Og for små kjøkken med et areal på ikke mer enn 10 kvm. m. Dette er generelt et ideelt alternativ. Ved sonering bruker de installasjonen av et to-nivå tak. Gips er best egnet for dette formålet..

Gipsplater monteres på en stiv ramme laget av en metallprofil. Nivået som er mindre i areal vil bli senket med 10-15 cm i forhold til det viktigste-dette er en generell regel for tak på ett plan. Når du installerer en gipsplate, merker du rammens posisjon rundt omkretsen på veggene, den skal trekke seg fra taket med 5-10 cm. Du kan deretter skjule ledningsnettene, innebygde lamper og annen kommunikasjon i den resulterende nisjen . Der kan du også installere et ekstra lag med varmeisolasjon, beskyttelse mot støy eller lekkasjer..

Et mindre, lavere taknivå er installert over arbeidsområdet. Overgangen kan være rett, svakt buet eller til og med bølget. 3-4 små LED- eller lysrør er ofte bygget inne. Taket over hoved- og arbeidsområdet kan males i forskjellige farger eller brukes forskjellige bakgrunnsbilder. Da blir overgangen mer kontrasterende.

På romslige kjøkken brukes øyebordplater ofte til å skille soner. Det kan være ikke bare steder for å kutte mat, men også en koketopp, vask, ovn. Det er sant at det over den varme ovnen kan være nødvendig å installere en hengende hette. En øytomt kan organiseres fra ferdige skapmøbler eller lages i henhold til prosjektet ditt fra improviserte midler. På kjøkkenet kan han for eksempel dele et spisestue med spisebord og skap for oppbevaring av retter og mat..

Et enklere alternativ med et sentralt arrangement av møbler er en bardisk for sonering. På den ene siden er det et arbeidsområde, komfyr, kjøleskap, og på den andre et sittegruppe med stoler eller en sofa. Da er det praktisk å servere drinker fra kjøkkenet gjennom tallerkenen, og interiøret som helhet vil se veldig imponerende ut. Du kan lage et lignende design med egne hender, eller du kan kjøpe ferdige elegante modeller.

Deling av bardisken er mulig mellom kjøkkenet og stua, hvis de ligger ved siden av leiligheten. Samtidig demonteres de eksisterende åpningene, og en ny stilig struktur blir reist i taket. Det kan være av liten høyde med en bordplate og en åpen passasje fra rom til rom. Eller du kan dele kjøkken og stue med en gipsvegg, der det er en åpning for et barvindu. Enkel behandling og installasjon av gipsplater og aluminiumsprofiler lar deg lage et helt unikt prosjekt som vil glede familiemedlemmer over lang tid.

Det er godt å utstyre bardisken med topplysbelysning. For en bred åpning på 1,5-3 m er 3-4 små lamper nok, interiøret blir umiddelbart bemerkelsesverdig transformert. For å slå dem av, kan du bruke berøringssensorer, dette vil effektivt forbruke strøm.

En innvendig bue er et vanlig eksempel på sonering av kjøkken og stue. Samtidig fungerer den som en tydelig grense mellom funksjonelle områder, og gir en fri utsikt, ikke roter opp plassen og skaper et enkelt bilde av lokalene. Buen kan ha forskjellige former, være laget av forskjellige materialer.

8 bilder

For smale åpninger er det tilrådelig å installere buer med en halvcirkelformet topp, som blir til vertikale sider. For rammen er det mest fordelaktig å bruke gips med metallprofil, kryssfiner eller hard plast. Etter å ha installert basen, er en slik bue kitt og behandlet med forskjellige dekoralternativer.

Etterbehandling kan gjøres på følgende måter:

 • Maling med akryl, silikon eller vannbasert maling. Et enkelt og pålitelig alternativ, men før arbeidet bør du på en pålitelig måte lukke området rundt fra inntrengning av dråper.
 • Tapetsering. Du kan bruke vanlig papir tapet for å matche fargen på veggene rundt eller vinyl tapet av høy kvalitet. Silke gips (flytende tapet) vil se bra ut på en dekorativ bue. Dette materialet er relativt dyrt, men for en liten konstruksjon vil det ta litt.
 • Dekning med dekorative fliser. Det kan tas fra skum eller andre polymere materialer, som er gode for deres letthet. Polymerlim kan være egnet for fiksering. En god måte ville være en fliseramme som ser ut som en dekorativ stein.
 • Du kan bruke selvklebende film med forskjellige teksturer eller fotoutskrift for å dekorere buen.. Resultatet er et originalt design til en rimelig pris som kan holdes på veggen i flere år uten problemer..

I store åpninger mellom kjøkkenet og stuen lages vanligvis komplekse design av buer av asymmetriske figurer. De kan ha flere nivåer og overganger, og praktiske nisjer, hyller og dekorative elementer er ofte montert på sidene. På veggene i slike buer er det plassert brytere, stikkontakter, termometre og annet innebygd utstyr. Inne i gipsnisjer er det praktisk å ordne ledninger for strøm og distribusjonsmaskiner.

I dyrere prosjekter er brede buer utstyrt med naturlige tremassiver. De mest brukte er eik, ask, bjørk, bartrær. Før behandlingen holdes treet lenge og behandles med et antiseptisk, tørkende olje, lakk. Resultatet er flotte detaljer for et prestisjefylt leilighetsdesign som gjør et stort inntrykk..

Falske vegger er veldig populære i moderne innvendig sonering. I motsetning til de bærende strukturene i huset, krever de ikke maksimal styrke, så de er enkle å lage selv fra tilgjengelige materialer. Hovedoppgavene til slike vegger er: separasjon av soner, ekstra innredning og praktisk bruk på grunn av hyller, kleshengere, nisjer. Falske vegger gjøres vanligvis litt kort av taket. Dermed oppnås en bedre luftutveksling, varmeinntrengning i tilstøtende rom, generell belysning.

I stedet for stasjonære falske vegger kan bærbare elementer brukes til å skille soner: skyvedører, skillevegger, gardiner, møbler. Fordelene med denne metoden er at du enkelt kan endre interiøret, og det kreves ingen komplisert installasjon for å avgrense områder i stua..

Veldig imponerende, men vanskelig å installere, er inndelingen av soner i rommet ved hjelp av forskjellige gulvnivåer. Belegget, i motsetning til taket, tar på seg all vekt fra møbler, vegger og folk som går på dem. Derfor krever flernivå gulvkonstruksjoner spesiell rammestyrke. Den er laget av metallsveisede deler eller tette trebjelker med påfølgende etterbehandling. Men som et resultat kan du få et vakkert og praktisk interiør..

Et vanlig alternativ er med et podium i midten av rommet, hvor en seng eller sofa er plassert. Du kan tvert imot gjøre midten av rommet dypere og heve gulvnivået rundt omkretsen. Hvis overgangene i stua er for høye, monteres spesielle trinn. Til tross for arbeidets kompleksitet, ser de veldig fine ut.

Interessante soneringsalternativer

Et veldig interessant eksempel på sonering mellom kjøkken og stue kan være en elegant bardisk på den ene siden og dekorative hyller på den andre. Grensene er tydelig skilt, og et enkelt bilde av et romslig rom dannes visuelt.

Fantastisk sonering i flere funksjonelle områder med et tak i to plan, en asymmetrisk bue og en glassskillevegg. Samtidig er det fortsatt en romslig ledig plass..

Inndelingen i to soner i stua med bokhyller er ikke bare vakker, men også praktisk.