PVC -forkle til kjøkken

Hva faller ikke på andelen av mellomrommet mellom benkeplaten og veggskapene: sprut, støv, sot, og du må se upåklagelig ut på kjøkkenet til en god husmor. Forklær laget av PVC -paneler stemmer mest overens med dette oppdraget.

Fordeler og ulemper

Ubestridelige fordeler:

 • vakkert utseende: mangfoldet av teksturer og mønstre lar deg passe inn i nesten enhver stil eller etterligning;
 • enkel installasjon: du kan enkelt bytte ut et kjedelig forkle med et nytt;
 • tilgjengelighet: de rimeligste prisene på PVC;
 • brukervennlighet: alle typer smuss kan enkelt fjernes fra en glatt overflate;
 • absolutt fuktmotstand, fravær av sømmer eller knapt merkbare ledd, lar deg ikke bekymre deg for utseendet på sopp eller mugg;
 • høy varme- og lydisolasjon.

Men det er også ulemper:

 • ekstra beskyttelse er nødvendig i plateområdet (vanligvis dekket med brannsikkert glass eller metall);
 • spor av tørket vann forblir synlige på en ren overflate, plast mister sitt utseende under påvirkning av aceton, slipende rengjøringsmidler og børster;
 • riper vises over tid;
 • mister i utseende og egenskaper til naturlige materialer.

Plast kan etterligne stein, tre, metall, et trykk eller 3D -bilde kan påføres overflaten. Panelene er enkle å kutte, bore og lage fine hull for spotbelysning og stikkontakter. Bak et slikt forkle kan du skjule kommunikasjon, og på forsiden kan du fikse lette hyller eller beholdere for krydder.

Motstanden til PVC ved + 120C synes å være tilstrekkelig for å beskytte mot de termiske effektene av kjøkkenkomfyren. Men! Hvis vannet koker ved 100C, kan stekepannen varme opp til 40C under stekeprosessen. Det vil si at de vanlige dråper fett under tilberedningen kan deformere overflaten på plastforkleet..

Levetiden til PVC -paneler er fra 5 til 10 år. De mest holdbare er produkter med høye indikatorer på motstand mot brann og slitasje. Avhengig av produsenten kan imidlertid egenskapene og kvaliteten på materialene variere. Derfor, når du kjøper, må du ta hensyn til de garanterte indikatorene og kvalitetssertifikatet..

NATURLIG UTVALG

Først etter opprettelsen av hele interiørprosjektet, er det på tide å velge et forkle. Sortimentet av PVC -paneler er veldig bredt og gjør det mulig å finne en løsning som vil harmonisk kombinere med den generelle stilen: veggbekledning, suite og arbeidsområde. En feil i valg av eiendommer, kvalitet, farge kan føre til endringer, eller kjøkkenet slutter å glede seg over utseendet i lang tid.

Etter anmeldelser på sosiale forum å dømme, brukes alle typer PVC -paneler til forkleet. Erfaring viser at plast bør velges med høyere tetthet og tykkelse, fordi belastningen og miljøeffekten på dem i denne sonen øker betydelig:

 • Rackpaneler. Bredde – fra 25 til 50 cm, lengde – fra 2,6 til 3 meter, opptil 25 mm.
 • PVC fliser. Kantstørrelser fra 30 til 98 cm, tykkelse opptil 25 mm.
 • Bladpanel. Gjennomsnittlig størrelse på lerretet er 1,22×2,44 m, tykkelsen er fra 3 til 6 mm. Lederen blant plastforkle.

Det øverste dekorative laget av PVC for forkleet er også viktig. Av de tre mulige overlevde bare to typer testen av vann og brann..

Termisk film, som du kan simulere bilder og teksturer på alle overflater, ser attraktiv ut. Når det gjelder palett og forskjellige mønstre, overgår det flislagte konkurrenter. Men på grunn av følsomheten for slipende vaskemidler, er dette valget for kjøkken som ikke er glad i å lage mat. Bruk termisk film på fliser og plater.

Laminering gir maksimal styrke som plast er i stand til. Slitestyrken øker betydelig, og du kan ikke beherske deg selv i valg av produkter for pleie. Ved hjelp av laminering brukes 3D -tegninger, bilder i store størrelser, uten tap av bildekvalitet.

I dag kan du plassere ditt eget bilde på forkleet. I dette tilfellet må kilden være av god kvalitet og i høy oppløsning, sammenlignbar med kravene for utskrift av fototapeter..

Usynlig eller kirsebær på en kake

Forklærets utvalg velges ved å sammenligne med fargeprøvene på fasaden, benkeplater, tapeter og til og med gulv.

Lite kjøkken. For små mellomrom anbefaler designere forklær i lyse nyanser. Ornamentet eller bildet skal synes å blande seg med hodesettets generelle tone. Dette vil tilføre lys og visuelt øke volumet i rommet. Glansede, metalllignende og speillignende overflater takler den samme oppgaven.

Et forkle kan kle seg i et hvitt eller vanlig kjøkken – rike farger er ideelle for denne rollen, men i små rom er det bedre å foretrekke en liten skrift eller tegning. Makrobilder er også passende i romslige kjøkken.

Under et farget headset. I dette tilfellet bør det tas hensyn til farge og tekstur på alle kjøkkenflater, inkludert spisestue. Til og med mellomstore tekstiler og dekorative detaljer blir tatt i betraktning. En enkel løsning er et forkle som matcher fargen på de største overflatene på kjøkkenet eller fargen på headsettet, men i lysere eller mørkere farger.

Grunnleggende løsningsmuligheter:

 • Et forkle velges i fargen på veggene når et interiør er laget i delikate pastellfarger, eller et sett og vegger i forskjellige farger.
 • Under benkeplate og gulv. Å falle inn i en skala av disse tre elementene er mye brukt i stil med minimalisme. Krever å støtte et lite antall lyse og stilige gjenstander (kaffetrakter, vannkoker, etc.)
 • For å matche fasader eller benkeplater. Disse løsningene kan eksistere i forskjellige versjoner. Med et prefabrikerte forkle fra forskjellige strukturelle elementer vil fasadene og aksentdelen av forkleet bli godt kombinert med hverandre, hvis tonen til de andre forkleveggene forblir nøytral. En lignende kombinasjonsteknikk, når et lett forkle i komfyrområdet eller i nærheten av vasken er dekorert med et ornament. Ser best ut med en lineær og U-formet kjøkkenoppsett.
 • Et lyst forkle som ikke er forbundet med farge med det generelle interiøret, må støttes av farges allierte: ornamenter på gardiner, en vase, en duk. De kan trekkes med en stol, et teppe eller en vannkoker. Men ikke bruk for mye og spray dekorative tillegg i hele rommet, det vil være en følelse av uorden, sløvhet..

MONTERINGSLINJER

Bredden på forkleet er vanligvis begrenset av parametrene på veggen, noen ganger av kanten på headsettet. For perfeksjonister, for å sikre den perfekte linjen, er det i dette tilfellet verdt å vurdere dimensjonene til kantprofilen. Ved beregning for hjørnekjøkken blir sømmonnene tatt i betraktning.

Forklehøyden påvirkes av:

 • Avstanden mellom vegg- og underskap (overstiger vanligvis ikke 112 cm) pluss en godtgjørelse, som skal gi 1-3 cm overlapping av benkeplaten. Forkanten på forkleet kan være høyere enn bunnen av veggskapet, ende- til ende eller lavere. I sistnevnte tilfelle fylles mellomrommet mellom arket og veggen i siste installasjonsfase med tetningsmasse, og endene er dekorert med støping;
 • plasseringen av hetten (forkleet skal være høyere);
 • åpne områder i den øvre delen for å henge hyller (avhengig av kjøkkenprosjektet)

Ved bruk av lameller og fliser beregnes det totale arealet av det nødvendige materialet. For et arkpanel kreves det en tegning som angir plassering, form og diameter på hullene for å legge rør eller installere stikkontakter. Dimensjonene skal være praktiske for transport og levering av det fremtidige forkleet opp til veggen som det skal monteres på. Derfor skader det ikke å sjekke mulighetene for døråpninger og om nødvendig justere prosjektet..

FORKLÆR TIL MUR

Før arbeidet påbegynnes, får plasten hvile i flere dager. PVC er en temperaturavhengig polymer, det vil si når temperaturen endres, platene ekspanderer eller trekker seg sammen. Akklimatisering vil tillate størrelsen på den for fremtidig bruk. Du bør sørge for denne egenskapen under installasjonen: langs bredden på veggene og ved skjøtene, la det være små hull på 5-10 mm.

Installasjonen skiller seg ikke fra alternativene for veggbekledning med PVC -paneler, krever ikke spesielle ferdigheter. Hvordan installere et forkle – det velges avhengig av krumningsgraden på veggen og mulige temperaturforskjeller.

Påfør lim på en flat vegg og arkplater i strimler hver 15. cm, på PVC -strimler og fliser i et kontinuerlig lag eller punktvis. Deretter presses platene mot veggen med en liten innsats. Eksperter insisterer på å bruke merker av blandinger designet spesielt for PVC, ellers blir resultatet uforutsigbart. Med en temperatursvingning på 25 ° C, anbefales denne metoden ikke. Demontering er vanskelig: det er vanskelig å opprettholde plastens integritet, limet er vanskelig å fjerne fra veggen.

Med selvskruende skruer. For dette bores hull med en diameter på 3-5 mm på forhånd på kantene og i hjørnene på arkpanelene, og deretter festes forkleet med skruer på veggen gjennom dem. Hatter er gjemt under plugger og hetter.

Metoden er praktisk for demontering under reparasjon av kommunikasjon.

Med selvskruende skruer til kassen. En vegg med små uregelmessigheter krever installasjon av en ramme av metall-, tre- eller plastprofiler.

For tannhjul – gjennomsnittlig mellomrom – 15 cm.

For metallplater – du kan klare deg uten interne skillevegger.

Ytterligere strukturelle forsterkninger er planlagt på steder der det er planlagt å plassere hengslede hyller, beholdere for krydder er i stand til å tåle tett plast selv. Deretter legger de kommunikasjon, LED eller lysrør, kontroller, etc., alltid i et beskyttende skall..

Rackplater monteres ved hjelp av spor, selvskruende skruer er skrudd inn i dem, som fikser plastforingen på rammen. Ved horisontal installasjon bør dockesporet rettes nedover, dette vil beskytte mot fuktinntrengning under etterbehandlingsmaterialet.

På arkplater kontrolleres korrespondansen mellom hull og stikkontakter. Fokuser på kassen i kantene og i hjørnene, bor hull og fest dem gjennom selvskruende skruer.

Med lim til dreiebenken. En ramme er konstruert og et forkle limes til den. Limet påføres kontaktelementene i både festestrukturen og plasten. Overflatene på lektene må være jevne og glatte..

For rom der det sannsynligvis vil dannes kondens på veggene, anbefaler fagfolk å la hullene være omtrent 7 mm brede øverst og nederst på forkle -rammen for naturlig luftsirkulasjon. Denne teknikken er relevant for eiere av landsted..