Philips damper

Det er mange nyttige gadgets på det moderne kjøkkenet, blant annet damperen skiller seg ut. Slike produkter bidrar til å lage de mest sunne og velsmakende rettene. I denne artikkelen vil vi snakke om dampbåter fra det berømte Philips -merket..

Komponenter

Blant alle Philips -dampere er de mest populære modellene HD 9120 og HD 9140. Hver har tre dampkurver og samme effekt. Og for prisen er de veldig demokratiske..

Disse modellene er analoge med de fleste dampere som kan sees på salg. På bunnen av produktet er det et kammer for oppvarming av vann, hvorfra dampen kommer. Over det er rom for lagring av mat, som er tilberedt nettopp på grunn av strømmen av varm damp fra det nedre rommet.

Det er ikke noe komplisert i drift av en Philips -dampbåt, du trenger bare å forstå hva skiltene på knappene på kontrollpanelet betyr (på / av, matlaging av fisk, grønnsaker, kylling og så videre). Ved å velge ønsket modus, stiller du ganske enkelt inn tiden som skal tilberedes. Når den er ferdig, slår dampovnen seg av automatisk..

Vanligvis har en damper tre kurver for å legge mat i dem. Ved foten av hver av dem er det et hull på grunn av hvilken dampen forplanter seg. Det er to typer kurver – samme størrelse og forskjellige, som kan settes inn i en.

Dampovnen leveres med en bolle i en av kurvene. Du kan koke ris i denne bollen. Og en annen egenskap for damperen er holdere for seks egg..

Prosessen med å lage ris på vanlig måte, i en gryte, vil ta omtrent 20 minutter, og i en dobbel kjele vil prosessen bli lengre, men resultatet vil imponere med utmerket smak og korn, som hver vil være atskilt, ikke stikker sammen.

Kurver med samme kapasitet har vanligvis ekstra adaptere – eksterne vannsensorer. Dette er veldig praktisk, fordi det er så praktisk å overvåke den gjenværende vannmengden i beholderen og forhindre tørrkokeprosessen..

En annen komponent er en “tut” som det helles vann gjennom. Takket være ham kan du gjøre dette uten å fjerne kurvene, noe som betyr at brenning, som brannskader, dermed kan unngås..

Dampovnen må ha et merke i den ytre delen av vanntanken og som viser maksimal tillatt vannstand, samt minimum tillatt. Hvis du bryter regelen og heller vann høyere, vil damperen skylle ut overflødig vann, dessuten varmt.

Særegenheter

Hvis kurvene i dampbåten er like store, er det mulig å bytte dem og dermed endre effekten av temperaturen på dem. Dette refererer til plussene, og minuset i dette tilfellet vil være at kurvene ikke kan brettes kompakt en til en.

Hvis kurvene er av forskjellige størrelser, vil pluss i dette tilfellet være muligheten for kompakt lagring og minus – i umuligheten av å bytte kurver på steder, så tilberedningsprosessen i dette tilfellet bør tenkes ut på forhånd.

En ganske vanlig forekomst er en flyttbar base for en dobbel kjele. Dermed blir tilberedningsprosessen mer fleksibel – ved å fjerne basen kan mengden damp økes. I tillegg, med den avtagbare sokkelen, er det lettere å rengjøre dampovnen manuelt, og det er også lettere å sette den i oppvaskmaskinen..

Hovedfordeler

De fleste av disse enhetene har tidtakere som kan brukes til å angi tiden det vil ta å lage en bestemt rett. Når tiden er ute, vil dampbåten varsle deg med en kort samtale.

Noen modeller har praktiske håndtak for å bære dem fra sted til sted, for eksempel i oppvaskmaskinen eller oppbevaring i et skap. Disse enhetene er også gode ved at maten i dem etter tilberedning vil forbli varm i minst en time, eller til og med to.

Denne funksjonen er spesielt konfigurert under tilberedningen. Bare ikke glem å sjekke at det er vann i den nedre beholderen på slutten av tilberedningsprosessen. Ellers vil maten ikke holde seg varm fordi prosessen ikke vil kunne fungere..

I tillegg har noen Philips -modeller en spesiell beholder der juice samles opp. Det ser ut som en ekstra bolle rett over vannkammeret. Den resulterende saften kan være grunnlaget for en saus eller suppe.

Daglig samling

Denne modellen har i tillegg en unik beholder der urter og krydder kan plasseres, noe som gir retten en unik smak. Du kan ganske enkelt tilsette krydderne du liker best, og dampen klarer resten og metter den ferdige retten med den ubeskrivelige duften av krydderne du foretrekker..

Hvilken modell er bedre?

For enhver Philips -modell er kontrollsystemet først og fremst viktig, så vel som driftskraft. Disse parameterne er først og fremst oppmerksom på når du kjøper en dobbel kjele..

Det er en oppfatning at den beste modellen er den med størst kraft. Denne uttalelsen er imidlertid diskutabel. På mange slike enheter er effekten faktisk regulert og kan stilles inn, både 650 W og hele 2000. Det er klart at med en høyere effekt vil tilberedningsprosessen gå raskere, men hastigheten avhenger også av mengden damp, at er, på størrelsen på selve kurven, der maten er plassert, og på typen produktdesign.

Men hvilken Philips -modell er best? Hvis ikke den kraftigste, så hvilken? Dette spørsmålet kan ikke besvares entydig, for når du velger en damper, bør alt tas i betraktning sammen, og ikke en bestemt parameter. Mye avhenger for eksempel av kontrollsystemet, det ser ut til at det som er spesielt der fortsatt er ekstremt enkelt, men det er små funksjoner her. Alle Philips -modellene er delt inn i to typer:

Elektronisk kontrollsystem

Dette er de mest funksjonelle produktene. Her er det mulig å utsette matlagingen eller varme opp ferdigmat til en bestemt tid. Dette kontrollsystemet har nødvendigvis et display som viser alle modusene som er tilordnet enheten..

Mekanisk kontroll

Disse produktene fra Philips er gode på sin egen måte. Først og fremst trenger du ikke å håndtere vanskelige moduser og en haug med uforståelige knapper. Du kan ganske enkelt stille inn tilberedningstiden på timeren og ikke tenke på noe annet – til rett tid vil dampovnen varsle deg om at maten er klar.

Valgkriterier

Hvis alle produktene er gode, hvilken skal du stoppe ved? Først av alt, inspiser pallen. Sidene skal ikke være lavere enn 2-2,5 centimeter, ellers vil du ha mange problemer med dem, nå og da, tappe kondensat som vil samle seg i pannen. Dette er bortkastet tid, med en slik enhet kan du ikke bare stille inn tiden og gå – du må hele tiden være i nærheten.

Og ikke å tømme overflødig vann på noen måte, fordi enheten kan bli ubrukelig på grunn av at fuktighet kommer inn i varmeelementet. Det er også viktig at pallen har håndtak, fordi kondensatet alltid vil være varmt og uten spesielle håndtak vil det være lett å brenne hendene.

Et annet kriterium for valg av en Philips -dampbåt er antall paller. Flere paller vil være nødvendig hvis impregnering av retter som er plassert i de nedre kurvene med øvre aromaer er uønsket. Men kanskje du tror at det er enda bra hvis grønnsakene er mettet av duften av kjøtt – velg deretter modellen med en pall..

Hvis din Philips -modell kommer med en risskål, kan du legge den øverste maten i den slik at saften fra toppen ikke renner ned i de nedre kurvene..

Dette er alle hovedparametrene som dampere vanligvis velges, og det er bare du som bestemmer hvilken du vil velge..

Anmeldelser

Anmeldelser av Philips dampbåter er overveldende positive. Mange skriver om fordelene med dampet mat, at matlaging ikke krever din konstante tilstedeværelse – det er veldig praktisk å bruke – slå på og glem kjøkkenet til du hører klokken.

Brukerne noterer seg også muligheten til å lage flere retter samtidig (det avhenger av antall nivåer), samt enkel stell av produktet. Jeg liker også hvor enkelt det er å betjene enheten – det helles bare vann i rommet og timeren slås på til rett tid. Philips -damperen med gjennomsiktig karosseri blir spioneringen for å kunne observere hele tilberedningsprosessen.

Misnøye skyldes en situasjon der, etter tilberedning, samles så mye vann i pannen og i krydderbeholderen at det er umulig å bringe det til vasken uten å søle det. Men dette skjer bare ved den første maksimale vannstanden – dette er for det første, og for det andre kan du tross alt trekke litt vann i en beholder før du bærer det i vasken. Så denne feilen er ikke en feil..

9 bilder