Nedhengt tak i gipsplater for gang og kjøkken

Takbehandling er en av de vanskeligste prosessene under renoveringsarbeid. Denne operasjonen kan forenkles ved å bruke spesielle opphengede eller spennstrukturer til slike formål. I dag brukes mer og mer i dannelsen av tak, gipsplater, bestående av ytre ark og en indre gipsblanding. Dette materialet egner seg godt til kutting, noe som gjør det mulig å konstruere ganske komplekse strukturer med sin hjelp..

Funksjoner på gipsplater

Tekniske egenskaper for gips gjør at du kan minimere utjevningsarbeid under etterbehandling. Flere hovedfordeler med himlinger i gipsplater bør bemerkes:

 1. Det praktiske i materialet. Disse produktene er utmerket behandlet, noe som gjør at du enkelt kan forme forskjellige former, legge inn armaturer og utføre mange andre operasjoner..
 2. Varighet. Et nedhengt tak, hvis det er riktig installert, kan vare i omtrent 15 år uten å måtte gjenopprette de tekniske egenskapene.
 3. Styrke. Gipsvegg tåler betydelige belastninger, noe som gjør det mulig å bruke det som en ramme for forskjellige systemer på flere nivåer.

Likevel er dette produktet ikke ideelt og har flere negative egenskaper:

 1. Gipsplater er veldig skjøre, noe som ikke tillater installasjon alene.
 2. Under installasjonsprosessen kan det dannes mye støv som må fjernes.
 3. Hvis taksystemet installeres eller brukes feil, fører det til sprekker og tap av dekorative egenskaper i taket..

Visninger

Slike taksystemer utføres i henhold til flere grunnleggende prinsipper, som lar deg lage ikke bare en flat, men også en vakker overflate.. Eksperter identifiserer flere typer undertak som kan brukes både i gangen og på kjøkkenet:

 1. Systemer på ett nivå. Hovedformålet med slike strukturer er å jevne ut taket. Når du installerer slike produkter, brukes bare en spesiell ramme laget av en metallprofil eller en vanlig trekasse. Etter festing er alle ark plassert i ett plan.
 2. Tak på flere nivåer består av flere gipsplater som er plassert på forskjellige nivåer. Lignende design brukes til å dele et rom i flere soner, samt for å gi det et originalt design. Ofte kombinert med forskjellige lysarmaturer. Svært ofte kan de bli funnet i interiører der gangen og kjøkkenet er sammen..

Vi velger et design for kjøkkenet

Nedhengt tak i slike rom er ofte konstruert av fuktresistent materiale som tåler fukt. Det er flere retninger som lar deg ikke bare jevne ut overflaten på kjøkkenet, men også skape et unikt interiør. NSSamtidig er det veldig viktig å ta hensyn til formen på en slik konstruksjon:

 1. Rektangulære tak brukes for å korrigere rommets form. Med deres hjelp kan du visuelt nivåere selv de mest håpløse overflatene..
 2. Firkantede overflater brukes av designere til å markere et bestemt område på kjøkkenet..
 3. Runde tak er installert for å markere midten av rommet..
 4. Ovale systemer brukes når det er nødvendig for å oppnå en unik visuell effekt og gi interiøret originalitet.

Kreative tak i rommet

Dette rommet, også kalt stuen, er et av de mest besøkte rommene i hjemmet ditt, så det bør ikke bare være praktisk, men også vakkert designet. Tak i gipsplater kan hjelpe med dette, som du kan danne mange forskjellige mønstre med.. Mange eksperter anbefaler å dekorere overflater ved å kombinere flere former og geometriske mønstre:

 1. Ovaler. Samtidig kan tak bestå av flere lignende elementer i størrelse, som vil være i harmoni med rommets hoveddesign..
 2. Et tak i to plan med en blomst plassert i midten av rommet ser vakkert ut. På samme tid kan et slikt design suppleres med forskjellige belysningsenheter, noe som skaper et unikt utseende og en varm aura..
 3. Sirkler, dråper og andre former er flotte for både små haller og store rom. Eksperter anbefaler å lage døråpninger i samme stil som harmonisk vil passe inn i interiøret..

I dag får en spesiell teknikk for å male nedhengt tak enorm popularitet, noe som gjør det mulig å skaffe volumetriske tegninger. Slike verk utføres bare av erfarne kunstnere som vil velge de riktige fargene og gjøre rommet ditt unikt..

Noen nyttige tips fra eksperter

Gjør-det-selv-installasjon av gipsplater innebærer å utføre mange operasjoner. For å forenkle slike operasjoner, bør du først studere noen få enkle anbefalinger:

 1. Innkjøpte ark lagres bare i horisontal posisjon, ettersom de er ganske skjøre og kan gå i stykker eller deformeres.
 2. For kjøkkenet anbefaler eksperter å bruke fuktresistent gips, mens du kan bruke vanlige stoffer i gangen..
 3. Installasjon av ark utføres i liten avstand fra hverandre (ca. 3-5 mm). Før det er det nødvendig å fjerne fasen fra den ytre overflaten av arket..
 4. Når du installerer gips på kjøkkenet, limes alle leddene i elementene med en forsterkende tape-serpyanka.
 5. Høyden på fjæringssystemet skal gi optimal ventilasjon av åpningen. Dette er spesielt viktig når en elektrisk kabel er installert under taket. Slike operasjoner vil forhindre at den blir varm og forekommer uforutsette situasjoner..

Montering

Tak i gips er ganske enkelt å lage, men du må følge en viss teknologi. Vær oppmerksom på at installasjonsalgoritmen for slike strukturer ikke er avhengig av romtypen, siden de samme rammeproduktene og festene brukes til dette..

Prosessen med å arrangere et undertak består av flere påfølgende trinn:

 1. I utgangspunktet gjøres en nedbrytning av hovedoverflaten. For å gjøre dette trekker de seg tilbake fra hovedtaket med ca 10-15 cm, med tanke på en av de laveste vinklene. Etter det, ved hjelp av et lasernivå og en spesiell kuttesnor, påføres rette linjer på veggene..
 2. Deretter festes UD -profilene langs den tidligere tegnede linjen. De er festet med dyvler.
 3. Etter det bestemmes arkets hovedretning, linjene vinkelrett på dem er merket. Slike merker ligger i en avstand på omtrent en halv meter. Deretter er brakettene festet i henhold til linjene..
 4. Når systemet er klart, settes føringsprofilene inn i den tidligere installerte rammen langs omkretsen av veggen. Det er verdt å være oppmerksom på: Med en betydelig størrelse på rommene må de økes ved hjelp av såkalte krabber..
 5. Hver profil er nå justert for å justere dem i samme plan. Dette er mye lettere å gjøre hvis du trekker i flere tråder, som du kan navigere langs..
 6. Etter at justeringen er fullført, festes alle profiler til kleshengere og føringsprofil ved hjelp av spesielle festemidler. På dette stadiet må du også legge ledninger til plasseringene til fremtidige inventar..
 7. Etter at rammen er festet, begynner de å feste arkene til den. For dette brukes spesielle selvskruende skruer, hvis lengde varierer i området 25 mm. Antall slike festemidler per ark når 60 stykker. Etter det må du lage hull for lampene (hvis noen), og trekke kabelen ut for deres fremtidige tilkobling.
 8. Det siste trinnet er forsegling av leddene ved hjelp av spesielle fugemasser og direkte maling av overflaten. For slikt arbeid kan du bruke både akryl- og latexmaling..

Installasjon av tak på flere nivåer krever en viss erfaring for å skape en solid struktur. Hvis du vil få ikke bare en flat, men også en dekorativ overflate, bør du overlate utviklingen av design og installasjon av slike produkter til erfarne spesialister..