Moderne persienner og gardiner til kjøkkenet

Valgkriterier

Når du ordner et kjøkken, oppstår ofte spørsmålet: hva du skal velge for et vindu – persienner eller gardiner? For å løse dette problemet er det verdt å vurdere funksjonene, fordelene og ulempene for begge alternativene..

Persienner er lysbeskyttelsesenheter som består av mange tynne plater – lameller, hvis posisjon justeres ved hjelp av en spesiell mekanisme. Avhengig av hellingsvinkelen til lamellene sikres fullstendig lukking eller størst lysinntrengning. De første persiennene dukket opp på midten av 1800 -tallet på grunnlag av bevegelige treplater. I dag produseres lameller av tre, metall og plast, og rammene kan være metall eller plast. Justeringen av moderne persienner kan være manuell eller automatisk med elektrisk stasjon..

Moderne persienner for kjøkkenet har følgende fordeler:

 1. enkel omsorg, enkel rengjøring;
 2. mer effektiv beskyttelse mot sollys enn gardiner;
 3. lav grad av oppvarming av rommet på grunn av den reflekterende overflaten på lamellene;
 4. vertikale persienner øker visuelt høyden på kjøkkenet, og horisontale persienner – bredden.

Blant ulempene med persienner er det nevnt:

 • mer kostnad enn stoffgardiner;
 • behovet for å installere et hus med en reguleringsmekanisme;
 • i motsetning til gardiner, kan de svikte og kreve reparasjon;
 • vertikale persienner kompliserer tilgangen til vinduskarmen, og for å åpne vinduet må du flytte dem helt til siden.

Tradisjonelle gardiner i stedet for persienner har en rekke fordeler:

 • er vanligvis laget av naturlige stoffer som er miljøvennlige;
 • de er enkle å fjerne for vask eller utskifting;
 • forskjellige tekstiler lar deg velge mange alternativer for interiøret;
 • utmerket luftgjennomtrengelighet;

Ulempene med gardiner inkluderer frigjøring av støv fra stoffet, umuligheten av å justere belysningsnivået, som persienner. For rengjøring er det nødvendig å fjerne og vaske dem..

9 bilder

Varianter

I henhold til metoden for lamellorientering, er persienner delt inn i 2 typer.

Horisontale varianter, hvor platene er plassert horisontalt, er veldig praktiske for smale vindusåpninger. I den øvre delen er en boks installert på vinduet, der lamellene brettes når de er helt hevet. Ved hjelp av to tau reguleres platenes rotasjonsvinkel og stigningen av slike persienner. De foretrekkes å brukes i små kjøkken, hvor de visuelt øker bredden..

På sin side har kjøkken horisontale persienner 3 underarter:

 • installert inne i vindusåpningen – skjul vinduet så mye som mulig, men det er vanskeligere å åpne det helt, tilgangen til vinduskarmen blir vanskeligere;
 • vinduer installert på en sash – krever festing direkte til vinduskarmer, men forenkle åpning og vinduskarmen er lettere å bruke;
 • innebygd direkte inne i glassenheten, mellom to lag glass – de tar ikke bort noe fritt område i det hele tatt, de er maksimalt beskyttet mot ytre påvirkninger.

Vertikale persienner er spesielt populære for brede vindusåpninger og kjøkken med lavt tak, der de visuelt legger til høyde i rommet. Justeringsprinsippet er det samme som for horisontale – ved hjelp av to tau, som er plassert på den ene siden. Vertikale modeller kompliserer tilgangen til vinduskarmen, og når vinduet er vidt åpent og vinden fra lamellene har en tendens til å bli forvirret.

Rullegardiner har blitt mer og mer populært de siste årene. I stedet for lameller inneholder de stoff eller annen fleksibel tett. I helt åpen stilling rulles de inn i en rulle, som er gjemt i en eske som er installert på toppen av vinduet. Det finnes også åpne modeller uten boks. I bunnen sys en vektlist og et håndtak inn i stoffet, som de går ned for. Det er en fiksering av nødvendig høyde.

I tillegg til skyggelegging utfører rullgardiner andre funksjoner: beskyttelse mot innbrudd, støy, atmosfærisk påvirkning. Kroppen deres er mer robust og lamellene er laget av ekstrudert aluminium eller stål. De kan installeres både utendørs og innendørs. Rullegardinene kan ikke justeres i henhold til intensiteten av tilførsel av sollys, som horisontalt og vertikalt. Når de er helt senket, dekker de vinduet 100%.

Plisségardiner har form som et trekkspill når de brettes ut. De er laget av stoffer med spesielle fyllstoffer som gir mer stivhet og beskyttelse mot fuktighet, støv og høye temperaturer. Plissene er lagt vertikalt og kan ha forskjellige bredder, egnet selv for ikke-standard størrelser på vinduer på kjøkkenet.

Romerske persienner er en type gardiner som, i likhet med rullegardiner, blir samlet vertikalt opp, men ikke i rull, men i vakre dekorative folder. Denne detaljen er egnet for interiører i klassisk og retrostil, og gir designen en prakt..

8 bilder

Hva er de beste materialene

Metallet som brukes til å lage persienner er slitesterkt, lett og har en glatt overflate som er lett å rengjøre. For produksjon av plater brukes durallegeringer belagt med en beskyttende lakk og varmebestandig emalje. Takket være disse lagene er lamellene beskyttet mot fuktighet, falming, temperaturendringer. Dette materialet er billig og inneholder ikke skadelige urenheter..

For rulleskodder produseres plater av aluminiumsprofiler med et fyllstoff av polyuretan. De er i stand til å spare varme godt, fange støy og er motstandsdyktig mot mekanisk skade..

Stoffet brukes til vertikale og rullegardiner. Stoffmodeller fra en rekke farger kan gi ethvert interiør komfort, men mange husmødre er forsiktige med dette alternativet. For det første er ikke alle fornøyd med vertikale persienner, noe som kompliserer tilgangen til ventilasjonsåpningene og vinduskarmen. For det andre tror mange at på kjøkkenet blir stoffet raskt skittent og dekket med sot. Men moderne modeller av rullegardiner og persienner er laget av tette forbindelser med spesiell impregnering, så de er beskyttet mot støv, smuss, fuktighet og høye temperaturer..

Tre til persienner er et ganske skjørt materiale, men det vil gi kjøkkeninnredningen en koselig og unik atmosfære. Takket være antiseptisk og fuktsikker impregnering vil lamellene bli pålitelig beskyttet mot forfall og fuktighet. Trepersienner er de mest miljøvennlige og lette.

Siden antikken har bambus blitt brukt til å lage skjermer og gardiner i interiøret; i dag er det mulig å kjøpe rull, vertikale og romerske persienner av dette materialet. Ifølge mange anmeldelser ser bambus flott ut for en slik interiørdetalj, forårsaker ikke allergi, hjelper til med å bli kvitt bakterier i luften, og er lett å vedlikeholde og rengjøre. Ikke vær redd for å bruke bambuspersienner på kjøkkenet, lamellene deres er pålitelig beskyttet mot fuktighet og forfall.

Plast er et allsidig, praktisk og billig materiale som du kan lage nesten alle gjenstander for interiørmøbler. Persienner laget av den er lette, holdbare og beskyttet mot negative påvirkninger. Det er et stort antall farger, og over tid forsvinner ikke polymeroverflaten. Plastgardiner er de vanligste i dag.

Flerteksturerte persienner består av lameller av forskjellige materialer, oftest: plast og stoff, metall og tre, tekstiler og bambus. Det finnes også andre alternativer. De brukes til å lage originale design med forskjellige teksturer og farger i rommet..

Fasjonable trykk og farger

Oftest henges monotone hvite persienner på kjøkkenet. Noen foretrekker å bruke mer originale farger og kombinasjoner av nyanser. Alternativet til fargeløs plast for sesongen 2017 er metall og bambus. Metalllameller belagt med lysegul, syrin, lysegrønne farger er fasjonable og skaper en avslappet atmosfære, ikke belast øynene etter lang matlaging. Lette luftige kombinasjoner av hvitt med oransje mønstre kan øke appetitten, noe som er viktig for dette rommet i leiligheten..

Vakre og fasjonable persienner i bambus kan være svært nyttige for denne sesongen. Dette naturmaterialet er ganske praktisk på kjøkkenet og vil ikke forårsake problemer under drift. Du kan bestille farger avhengig av interiøret i rommet: beige, gul, kobber, valnøtt.

For kjøkken med et lite område er hvite toner best egnet. Du må gi opp eksotiske lyse farger, men en slik løsning for møbler, vegger og gardiner kompenserer for mangel på plass og øker plassen visuelt. Det er verdt å velge nyanser av gardiner og persienner, avhengig av kardinalretningen som vinduene ser ut på. I sør er fargene asurblått, lyng, mynte egnet, og i nord er oransje, fersken, murstein og andre varme farger.

Hvite stoffgardiner for romslige rom går av moten. De er bare egnet for et kjøkken med mørkt interiør. For eksempel, hvis møbler og husholdningsapparater er svarte eller mørkeblå, vil lyst stoff skape en hyggelig kontrast..

I sesongen 2017 vil fargekombinasjoner i persienner med flere teksturer være fasjonable på kjøkkenet: lysegrønn og sitron, hvit og akvamarin, grå og beige. Fordelen er å få uttrykksfulle lyse farger. Og for et stilig og elegant utseende på kjøkkenet, kan du bruke stoff- eller plastgardiner med mørk crimson, granateple eller lilla toner..

Moderne teknologi gjør det mulig å lage fantastiske og elegante design på persienner. Disse kan ganske enkelt være mønstre, bilder av blomster, dyr eller en lys himmel med skyer. En egen type er fotogardiner; du kan lage et hvilket som helst bilde på bestilling, som påføres plast- eller metalllameller ved laminering. Disse modellene har en viss særegenhet – de danner et bilde bare i en helt åpen posisjon..

På mote for vår-sommeren 2017 vil det være trykk med bilder av tigre, sebraer, sjiraffer og andre eksotiske dyr, japanske motiver med sommerfugler og sakura, landskap med en vill kyst og bungalower, sommerfugler og fugler. Det er verdt å bestille et storstilt bilde for kjøkkengardiner for å legge originaliteten til kjøkkeninnredningen og bringe en positiv holdning til alle familiemedlemmer.

Tidligere og i år er stoffrullegardiner fortsatt populære på kjøkkenet. De er verdsatt for sin praktiske funksjon og for å skape et koselig hjemlig utseende. I 2017 -sesongen vil alle nyanser av grønne gardiner være fasjonable: lysegrønne, oliven. Også vellykket er kombinasjonen av fargeløse tyllgardiner og bambuspersienner i valnøtt, honning og mørk brun. Ikke for frodige alternativer uten unødvendig innredning vil bli verdsatt – lett og luftig.

For et moderne høyteknologisk kjøkken, strenge linjer i design og avanserte husholdningsapparater, er det godt å velge tofarget stripete persienner med en kontrast av svart og grått eller blått og sølv, og mønstre med glatte kurver bør unngås. For et koselig hjørne av en leilighet med blomstertapet, er elegante klassiske gardiner eller rullegardiner med et upretensiøst mønster perfekte.

9 bilder

Ny design 2021 i interiøret

Det er mange interessante designløsninger for lysskjermende deler av vinduer på kjøkkenet i sesongen. Individuelle prosjekter er designet spesielt for en bestemt setting og er harmonisk kombinert med det indre av rommet. Noen eksempler på nye produkter:

Kombinasjonen av gult, blått og hvitt på tynne rullegardiner er spesielt egnet for et lyst kjøkken i et landsted, det vil være i harmoni med landskapet utenfor vinduet.

For et moderne kjøkkendesign med strenge linjer og former kan lyseblå vertikale persienner være perfekte. Selv i overskyet vær vil de fylle rommet med en følelse av komfort og ro..

Lilla persienner med bølget kant kan skape en følelse av elegant og samtidig letthet i et romslig kjøkken. Hvis du passer dem riktig inn i interiøret, kombinerer dem med vegger, en duk og tilbehør på vinduskarmen, kan de gjøre et godt inntrykk på gjestene..

Fotobeskyttelse med japansk motiv er alltid stilig. Et elegant panorama av bygninger i form av en pagode mot bakgrunnen til en lys himmel og grener av blomstrende sakura skaper en lett, avslappet atmosfære.

Monotone stoffgardiner med et veldig uttrykksfullt bilde av en tiger. De ser ikke bare spektakulære ut, men passer også inn i resten av interiørdetaljene: vegger, møbler, gesimser og vinduskarmer..

Et ensartet fargevalg for hele kjøkkenet kan oppnås ved å legge bambus lysebrune persienner til hengende skap, kjøkkenutstyr og stoler. Kombinasjonen vil tilføre varme og komfort til rommet i et stort område..

Vertikale tofargede persienner med en rosa eske er både enkle i design og originale. De er i stand til å danne sammen med møblene på kjøkkenet en lys, munter stil spesielt for en ung familie..

13 bilder