Liten sofa på kjøkkenet

Liten sofa på kjøkkenet

Mange drømmer om å sette en vakker liten sofa på kjøkkenet, men de som vil nyte mat i et komfortabelt og koselig miljø bestemmer. Imidlertid er en liten sofa på kjøkkenet oftest et tvunget tiltak forbundet med rommets lille størrelse eller den vanskelige utformingen..

7 bilder

Funksjoner og fordeler

Bare ett møbel – en liten sofa – kan forvandle en banal kjøkkenplass til en luksuriøs spisestue, en sjarmerende mini -stue og til og med et komfortabelt soverom, der alle innbyggerne i huset og gjestene vil glede seg. Et stort utvalg av konfigurasjoner og design av små kjøkken sofaer lar deg lage det mest ergonomiske og praktiske interiøret.

Ytterligere fordeler med å plassere en liten sofa på kjøkkenet:

 • bekvemmelighet og kompakthet av spisestuen;
 • funksjonalitet og praktisk;
 • estetikk og komfort;
 • stor kapasitet (på seter og i esker);
 • en rekke modeller, former og materialer som brukes;
 • evnen til å matche rommets stil;
 • pålitelighet og holdbarhet selv ved daglig bruk;
 • enkel pleie og selvreparasjon.

Visninger

Moderne kjøkken mini-sofaer kommer i forskjellige typer og konfigurasjoner: monolitisk, sammenleggbar eller modulær, rett, hjørne, halvcirkelformet, massiv firkant eller liten smal. Laget som en liten transformator med en fransk sammenleggbar seng, sammenleggbar eller sammenleggbar sengestruktur, eller som sovesofa, eller som trekkspillsofa. Laget uten og med armlener, i form av en benk eller med rygger, samt utstyrt med halvsirkelformede nisjer, hjørnehyller eller innebygde skuffer for oppbevaring av rekvisita, kjøkkenutstyr og tekstiler.

De mest komfortable og praktiske er glidesofaer med sammenleggbar seng og mykt fjærende stoff som er laget av kunststoffer impregnert med teflon. De kan enkelt spille rollen som et komfortabelt sete, en fullverdig køye og et romslig lagringssystem for kjøkkenutstyr og hjemmelagde dagligvarer. I tillegg absorberer de ikke lukt, røyk og forurensning, de er ikke redde for høy luftfuktighet på kjøkkenområdet, de krever ikke spesiell omsorg og blir lett reparert..

De vanligste mekanismene for moderne transformerende minisofaer for kjøkkenet:

 • Delfin;
 • trekkspill;
 • eurobok;
 • sedaflex;
 • klikk clack,

7 bilder

Etter en rekke anmeldelser å dømme, er den mest akseptable og praktiske sofa -foldemekanismen "delfin", når soveplassen, for tiden er skjult under setet, ruller ut under den uten store anstrengelser, om nødvendig, og i den utfoldede versjonen er den så kompakt som mulig. Mekanismen er ganske holdbar, pålitelig og praktisk i drift "eurobok", i tillegg er sofaen utstyrt med den nesten alltid i tillegg utstyrt med en romslig boks for sengetøy.

Vakker sofa på baksiden av modellen "sedaflex" transformeres som en vanlig sammenleggbar seng, men trekkspillsofaen, selv om den har en pålitelig foldemekanisme, krever et par ekstra kvadratmeter for å få plass til køyen.

7 bilder

Materialer

Små sofaer til kjøkkenet er laget av forskjellige materialer – heltre, MDF -plater, metall og slitesterk plast. Seter og rygg er harde, myke eller kombinerte.

Den sterkeste, mest pålitelige og holdbare, men samtidig den dyreste og krever spesiell omsorg – en kjøkkenkrok i massivt tre med skinnsete og rygg. Trekket av kunstlær eller strukket over ryggen og setene i miljøskinn vil koste mye mindre, men det er usannsynlig at de vil kunne tjene i flere tiår uten å miste utseendet og uten restaurering.

Hvis stoffpolstring er valgt for en liten kjøkkenkrok, vil kvaliteten avgjøre om det blir et favorittmøbel eller en stor skuffelse for hele familien..

Tradisjonelt klassisk sofapolstring laget av naturlig gobelin, jacquard, velour, ull-, lin- og bomullsstoffer er vakre, men ikke veldig praktiske – de absorberer umiddelbart kjøkkenlukt, fett og sot, tåler ikke væskesøl og høy luftfuktighet, tørker raskt enkelt å rive av.

Men moderne polstrede kunststoffer er blottet for alle disse manglene – en behagelig myk og hypoallergen chenille, eller en flokk med et motstandsdyktig teflonbelegg, med kallenavnet "anti-klo", eller mikrofiber, impregnert med spesielle løsninger, som gir motstand mot smuss og inntrengning av fuktighet og uønsket lukt, eller et variert fargerikt og ekstra sterkt polyesterblandet stoff. Den sikreste løsningen for stoffpolstring på kjøkkenet er imidlertid å bruke avtagbare trekk som enkelt kan vaskes og skiftes ut uten å krenke sofastrukturen..

Det er verdt å merke seg at kunstig semsket skinn og skinn er ikke mindre gode som møbeltrekkmaterialer, som i tillegg til alle egenskapene som er nevnt ovenfor, har evnen til å formidle en rekke fasjonable teksturer, teksturer og fargedesignløsninger på overflaten på overflaten.

Når du velger myke sofaer til kjøkkenet, bør du imidlertid være spesielt oppmerksom på fyllstoffet for møbeltrekk. For større praktisk, hypoallergenisitet og bedre oppbevaring av en gitt form, er den oftest laget av kunstige materialer – holofiber eller polyuretanskum.

Fargeløsningene til sofagruppene i kjøkkenet er også varierte, det samme gjelder alternativene for design og møbeltrekk. Overraskende nok kan til og med en liten hvit sofa slå rot på kjøkkenet. Og ikke bare hvis den er laget av tre eller metall og rett og slett er malt hvit, men også når den er trukket med moderne, glatte, teksturerte eller til og med myke trendy materialer som perfekt avviser smuss og fuktighet og slett ikke er redd for sot, fettete sprut , kjemiske og slipende rengjøringsmidler og ekstreme temperaturer som er felles for alle kjøkkenområder.

Valget av sofa til kjøkkenet krever imidlertid forsiktighet når du velger fargeutførelse. Siden den er installert selv i den mest romslige og lyse spisestuen, vil den sikkert tiltrekke seg oppmerksomhet, og plassert i en liten kjøkkenkrok, vil den sikkert bli hovedaksenten, og derfor bør den være i harmoni med den generelle stilen og andre møbler så mye som mulig . Og her er det en liten designhemmelighet – polstring av en ideell sofa for et lite kjøkken er best laget i pastellfarger og naturlige naturlige nyanser av matte farger (nøytralgrå, kald beige, varm brun, kremaktig "kaffe med melk").

For et lite kjøkken i svart og hvitt, kan du plukke opp både en svart og en hvit sofa, og for en romslig og godt opplyst – med lyst trekk i en saftig kontrastfarge (rød, grønn, lilla, blå, gul osv.), men i dette tilfellet må dens metning støttes av flere aksenter av samme farge (i kjøkkenutstyr, inventar eller bordtekstiler).

For et klassisk kjøkken er en avrundet sofa med vanlig beige polstring eller tvert imot trykt i pastellfarger og med blomstertrykk, munter prikker eller en firkant..

På kjøkkenet med stil "provence" eller land, en kompakt sofa med åpent smijern eller utskårne tredetaljer vil se bra ut.

Kjøkken i stil "moderne" tar gjerne imot en streng liten sofa med et trekk laget av naturlig eller kunstlær i en aktiv farge og et slips i form av dekor.

På det minimalistiske kjøkkenområdet vil en rektangulær lakonisk sofa av klassisk pastell eller fasjonable varierte farger gjerne slå rot.

Et kjøkken i skandinavisk eller middelhavsstil krever et hvitt, grått eller ubleget stoff i stoff av stoff i en liten sofa.

Fancy kjøkkenområde "barokk" bli venn med en kompakt sofa med et bindebånd på velour eller skinnpolstring med naturlige nyanser eller lyse ekstravagante utskrifter.

Kjøkkenet, innredet i en sofistikert art deco -stil, vil bli dekorert med en liten sofa uten rekkverk med høy rygg og et buet sete dekket med lyst luksuriøst velour.

Hvordan velge

Valget av selv en veldig liten sofagruppe for en leilighet bør starte med en klar måling av kjøkkenet og spisestuen. Da er det viktig å tenke nøyaktig over hvilke dimensjoner og form på de nye møblene som er optimale for dette rommet, samt nøye beregne ergonomien til modellen du liker og muligheten for uhindret bruk av alle tilleggsfunksjonene..

Vanligvis er de minste kjøkken sofaene laget i størrelser som kan passe inn i plassen på selv det minste kjøkkenet.. Men likevel, når du velger en slik sofa, bør du definitivt vurdere:

 • pålitelighet og styrke i strukturen;
 • praktisk bruk av polstring;
 • enheten og formen på setet, rygg og sidedeler;
 • utstyr med køye, hyller, skuffer og deres kapasitet;
 • mulighet og enkel transformasjon av seter, rygg, armlener og innebygde deler;
 • dimensjoner i montert og demontert form;
 • suksessen og ergonomien ved bruk av sonering;
 • matchende sofaens form, materiale og farge til kjøkkendesignet.

10 bilder

Når du kjøper en liten konvertibel sofa til kjøkkenet, må du være oppmerksom på om foldemekanismen er utstyrt med fjærlukker, hvis tilstedeværelse ofte indikerer en høy klasse og utmerket kvalitet på den valgte modellen. Når du velger en sofa med en utrullbar køye, må du kontrollere påliteligheten til rullene til føringsprofilene og styrken til alle festene.

For å velge en spisegruppe i en liten kjøkkenkrok, bør du se nærmere på modulære sofaer – deres individuelle elementer, som kan kombineres, flyttes, kobles fra, trekkes ut, skjules eller byttes etter eget skjønn, slik at du kan endre formen uavhengig av hverandre , størrelse og konfigurasjon av slike modeller, betydelig modernisering og betydelig optimalisering av den vanligvis lille plassen på kjøkkenområdet.

Slik matcher du spisebordet

En koselig spiseplass gir ingen mening uten et komfortabelt bord og en sofa som matcher det i form og størrelse. Forresten, det er ganske i stand til å erstatte alle de vedlagte avføringene og stolene, eller supplere dem med en økning i antall selskaper og tilgjengeligheten av ledig plass..

Et firkantet eller rektangulært bord passer godt til små sofaer i nesten hvilken som helst form, men det er spesielt godt med rette eller kantede..

Et rundt eller ovalt bord er mer matchet av en halvcirkelformet sofa eller dekorert med en vinkel.

Og designerbord med uregelmessig form krever de samme uregelmessige sofaene, som vanligvis lages på bestilling, ofte kostbare og er et høydepunkt i kjøkkeninnredningen..

Omsorg

Uavhengig av valgt form og materialer på rammen og polstring av en liten sofa for kjøkkenet, er det i alle fall nødvendig med minst mulig vedlikehold for det:

 • du bør ikke installere en sofa, spesielt en myk, ved siden av en komfyr, varme radiatorer og i åpen tilgang til sollys – dette er nødvendig både i henhold til brannsikkerhetsregler og for bedre bevaring av ikke -metalliske konstruksjonsdeler;
 • selv med fuktresistent trekk bør du ikke hele tiden helle vann over det og fylle det med suppe eller juice – noen flekker kan ikke fjernes;
 • indre deler som er tilgjengelige for rengjøring, bør rengjøres regelmessig med en støvsuger eller dampgenerator;
 • utvendige deler og møbeltrekk kan kun rengjøres med spesialdesignede produkter, i ingen tilfeller med blekemiddel, for påføring og fjerning som du bør bruke en fille, skumsvamp eller en veldig myk børste;
 • hvis det er nødvendig å bruke en flekkfjerner, er det bedre å bruke den først på en klut, og først deretter på sofaens trekk;
 • avtagbare deksler er lettere og bedre vasket i renseri;
 • sofapolstring laget av ekte skinn kan bevares i sin opprinnelige form over lengre tid i et rom med moderat fuktighet og ved hjelp av systematisk fettlikning av skinndekket;
 • grundig inspeksjon, regelmessig rengjøring, systematisk smøring av delene i den sammenleggbare sovesofaen og tilhørende lastinstruksjoner vil bidra til å holde den i drift hele tiden.

Hvordan gjøre det selv

For å lage en liten kjøkken sofa selv trenger du:

 • kryssfinerplater som måler 130 cm x 120 cm;
 • tre lameller opptil 1 meter lange;
 • en rull med kunstlær for å dekke setet, ryggen og sidestøttene;
 • skumgummi som fyllstoff for møbeltrekk;
 • metallhjørner for festing av deler;
 • knapper og grove tråder for å lage et slips;
 • skarp stikksag;
 • konstruksjonspistol og tilhørende stifter;
 • en drill med en drill, bolter i størrelse og passende muttere;
 • rund myk fil for tre.

Først må du kutte ut to identiske sidedeler av sofaen fra kryssfiner, bore hull i dem for bolter, dekke med et stykke skumgummi og kunstlær på toppen, feste dem på innsiden med stifter fra en konstruksjonspistol.

Deretter bør du montere en ramme fra lamellene (strukturelt forene de nedre nisjer og baksiden), styrke alle leddene med metallhjørner og skru den høye kryssfinerryggen på den fremtidige sofaen til de to bakre langsgående lamellene.

Det neste trinnet er sekvensiell stramming av den fremre kryssfiner -delen med skumgummi og lær, skru den fast på skinnene på frontboksen og feste frontpanelet og sideveggene til rammen med de samme boltene og mutrene.

For å lage et slips på forsiden av sofaens ryggstøtte, er denne delen merket, hull for knapper i kryssfiner bores langs den og brennes ut i skumgummi. Knappene som brukes til slipset er trimmet med skinn, festet til polstringen med grove tråder og festet på baksiden med stifter. Setestroppen bør også utstedes..

Deretter monteres alle delene grundig og godt på rammen, og stabile ben skrus nedfra (ferdige eller fra stativskrap). En slik elegant sofa vil passe komfortabelt i enhver spisestue og vil dekorere kjøkkeninnredningen..

Interessante løsninger i interiøret på kjøkkenet med deltagelse av en liten sofa antyder ikke bare den spesielle designen med funksjonelle skuffer og hyller, men også et ergonomisk tillegg med en bardisk med et rom for lagring av vin og stilige designerdekorasjoner for armlener. og ryggstøttebøyninger, samt et gjennomtenkt arrangement av de sammenleggbare og uttrekkbare elementene.

9 bilder